Beschrijving van de variëteit van tomaat Abrikoos, kenmerken van teelt en verzorging

Tomaten telen ten behoeve van het lichaam is gebruikelijk, maar veel zomerbewoners planten ongebruikelijke en interessante variëteiten. Tomato Apricot met zijn productiviteit verrukt zelfs de meest ervaren tuiniers.

Variatiecriteria

Na de beschrijving van de variëteit te hebben bestudeerd, is het gemakkelijker om een ​​gewas op de site te laten groeien, omdat er geen kans is op fouten. Nadat ze de juiste plek hebben gekozen en bekwame zorg hebben uitgevoerd, krijgen ze de aangegeven tomatenoogst.

Fabriek:

 • Stempel.
 • Bepalend type.
 • Compact.
 • Een zeer vroege variëteit, rijpt in 80-90 dagen.

Tomaten:

 • Ronde vorm.
 • Gele kleur.
 • Met een gewicht van 80-100 g.
 • Het smaakt zoet.
 • De dichtheid is gemiddeld.
 • Goed bewaren.
 • Doorstaan ​​lang transport.

De aanwezigheid van positieve kenmerken, bij afwezigheid van minnen, zorgt ervoor dat de variëteit snel populair en erkend wordt in de kringen van zomerbewoners.

gele tomaten

Groeiende zaailingen

Hoewel de hybride abrikoos vroeg is, wordt het toch aanbevolen om deze in zaailingen te kweken, dit zal de wachttijd voor fruitrijping aanzienlijk verkorten. Zaden worden 2 maanden gezaaid voordat ze naar een vaste plaats worden overgebracht. De tuinman berekent de term zelf, rekening houdend met de eigenaardigheden van het klimaat in de teeltregio.

Vereisten voor de teelt van zaailingen van hoge kwaliteit:

 • Verlichting. Minimaal 14-16 uur per dag, bij gebrek aan zonlicht, wordt aanbevolen om speciale verlichtingsapparaten te installeren.
 • Temperatuur. In de kamer waar de containers met zaailingen zich bevinden, moet deze + 20-22 ⁰С zijn.
 • Water geven. Met mate, niet gieten of laten uitdrogen.
 • Topdressing. Om de tomaten krachtiger te maken, is voeding met groeistimulerende middelen of complexe meststoffen vereist.

tomatenzaailingen

Door deze eenvoudige regels te volgen, kunt u sterke zaailingen kweken die in de toekomst de aangegeven opbrengst zullen opleveren.

Tomatenzorg

Door de planten goed te verzorgen, kunt u zonder speciale complicaties oogsten. Een belangrijk punt, de uitvoering van water geven, vereist minimaal 1 watergift per week. Om het vocht in de grond te behouden, worden de bedden mulch. Ook het losmaken van de korst die ontstaat na neerslag en irrigatie draagt ​​bij aan het behoud van vocht.

Ervaren zomerbewoners raden aan om een ​​druppelirrigatiesysteem te installeren, zodat de benodigde hoeveelheid water rechtstreeks naar de wortel gaat.

Zomerse abrikozentomaten moeten minimaal 3 keer per seizoen worden gevoerd. De eerste keer is 2 weken na het verplanten naar een vaste plaats, de tweede keer tijdens de bloei, de derde keer op het moment van vruchtvorming. Hiervoor worden organische meststoffen of complexe preparaten gebruikt.

abrikozentomatenras

Een kousenband is vereist, evenals het verwijderen van stiefzonen.

Door aan alle noodzakelijke agrotechnische vereisten te voldoen, worden plantenziekten voorkomen en een rijke oogst behaald.

Veldgezondheid

Abrikoos is immuun voor virale en schimmelziekten. Heeft een gemiddelde resistentie tegen tabakmozaïekvirus en Phytophthora. Tegen andere ziekten is het noodzakelijk om tomaten te verwerken met speciale voorbereidingen, waarbij de instructies strikt worden gevolgd. Na de bloei is het beter om folkmethoden te gebruiken. Hiermee wordt voorkomen dat er schadelijke stoffen in de groenten komen.

Productiviteit en toepassing in culinaire hybride abrikozen

Soorten kleinfruitige tomaten hebben een hoge opbrengst. Dus een hybride abrikoos laten groeien, vanaf 1 m2 krijg 12-15 kg tomaat.

tomaten abrikoos

Gebruik fruit voor elk doel, inblikken, tafeldecoratie, verse consumptie. Kinderen vinden ze vooral lekker vanwege hun zoete smaak. Gebruikt voor de bereiding van tomatensap, pasta.

Wat zeggen zomerbewoners over de abrikozenhybride?

Recensies van groentetelers bevatten veel nuttige informatie voor een beginnende tuinman. Naast de mening over de soort vinden ze tips en oplossingen voor problemen die zich tijdens de teelt voordoen.

Diana: “Ik heb het gekocht op advies van een vriend. De hele familie vond het sappige en zoete fruit lekker. Een ander pluspunt is de vroege rijping van de tomaat en de hoge opbrengst. "

Elena: “Ik zag per ongeluk een pakje zaden op het aanrecht liggen, ik besloot te experimenteren. Ik heb er geen spijt van gehad, de vruchten zijn erg lekker en sappig. Er waren geen bijzondere moeilijkheden bij het groeien. Ik heb tomaten gebruikt voor het inblikken en voor het maken van verse salades. "

Abrikozen-tomaten zullen zeker iedereen bekoren die er geduldig voor zal zorgen met de oogst.

Beoordelingen
 1. Olya
  5.05.2018 00:33

  Ik kweek deze tomaten alleen voor conservering, ze smaken erg delicaat. De variëteit is daarom volledig pretentieloos, naast de bioactivator BioGrow Ik gebruik niks. De opbrengst is uitstekend.

  Te beantwoorden
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen