De beste vroege, laagblijvende variëteiten van productieve tomaten voor de volle grond

De vroege variëteiten van tomaten voor vollegrond naar type groei zijn onderverdeeld in verschillende groepen. De parameter voor classificatie is de hoogte van de tomatenstruik. Laagblijvende tomaten voor vollegrond worden gepresenteerd in vier variëteiten, die worden gecombineerd in twee groepen:

 • bepalend;
 • superdeterminant.

Classificatie van tomaten naar type struikgroei

De hoogte van vroege, laaggroeiende tomatenvariëteiten voor de volle grond, behorend tot de bepalende groep planten, is niet groter dan een meter, superdeterminante planten hebben een lagere groei, hun bovengrens is 80 cm.

Een subgroep standaardplanten wordt onderscheiden van determinanttomaten. Het omvat rassen met een compact wortelstelsel en een sterke stam. Die rassen met een maximale struikhoogte van minder dan 80 cm worden onderverdeeld in een subgroep superdeterminate tomaat.

Er zijn veel vollegrondstomaten met hoge struiken (tot 2 m) die een onbeperkte groeikracht hebben. Ze zijn allemaal bij elkaar gegroepeerd onbepaalde tomaten... Inspringingen vereisen meer aandacht, er wordt veel tijd besteed aan de vorming van struiken, voor intensieve vruchtvorming hebben ze een uitgebalanceerde voeding nodig. Daarom zullen we productieve tomatenvariëteiten voor vollegrond vergelijken, opgenomen in de groep van bepalende planten.

standaard planten

Kenmerken van bepalende tomaten

Je kunt begrijpen waarom alle super-vroege variëteiten meestal van een bepalend type zijn door de volgende kenmerken van de struik:

 • het aantal stiefkinderen is klein;
 • struiken vertakken zich zwak;
 • korte internodiën;
 • een beperkt aantal bloeiwijzen (6 stuks) wordt gevormd op de struiken.

stiefzonen klein

Na de vorming van het aantal vruchten dat in de beschrijving wordt vermeld, stoppen de struiken met groeien. Al hun kracht gaat naar het rijpen van de tomaat, daarom zijn de vroegste rassen meestal bepalend.

Veel zeer vroege variëteiten van zeer kleine gestalte behoren tot de groep van superdeterminante tomaten. Ze stoppen met groeien na het binden van 3 handen. De vroege stopzetting van de groei verklaart hun vroege volwassenheid.

aantal vruchten

Alle standaardtomaten zijn hoogproductief. Hun struiken groeien niet lang vanwege kleine wortels, daarom is de terugkeer van fruit vroeg. Als u de voorwaarden hebt begrepen, kunt u uit de beschrijving van het ras begrijpen dat tomaten eerder rijpen voor teelt in het open veld.

Alles over de voordelen van laagblijvende tomaten

U kunt de redenen noemen waarom u bepalende vroegrijpe tomatenvariëteiten voor de volle grond moet kiezen:

tomaten met een hoge opbrengst

 • korte gestalte;
 • vroege volwassenheid;
 • lage incidentie;
 • koude weerstand;
 • makkelijk in onderhoud.

Laagblijvende planten hebben geen sterke ondersteuning nodig, sommige soorten hebben helemaal geen ondersteuning nodig. Bepalende (superdeterminante) struiken zijn compact, ze hebben maar een kleine hoeveelheid land nodig om te groeien. Bepalende en superbepalende variëteiten zijn geweldige keuzes voor kleine tuinen.

lage incidentie

De vroege volwassenheid heeft invloed op de timing van het planten. Voor zaailingen kunnen later laagblijvende variëteiten worden gezaaid. De korte rijpingsperiode garandeert een oogst, zelfs bij late transplantatie (half juni) van tomatenzaailingen in de volle grond.

Lage vroege tomatenrassen hebben zelden last van Phytophthora. Phytophthora tast struiken aan in augustus, en bepalende en superdeterminante variëteiten rijpen in juli. Fruit geoogst van gezonde struiken wordt langer bewaard en wordt niet beschadigd door de schimmel.

determinant en superdeterminant

Wetenschappers hebben koudebestendige, bepalende rassen ontwikkeld voor de volle grond, sommige kunnen pitloos worden gekweekt. Door tomatenzaden direct in de grond te zaaien, besparen zomerbewoners aanzienlijk tijd en moeite.

Laagblijvende tomaten maken het gemakkelijker voor een zomerbewoner die in zijn hoofdbaan werkt. Veel soorten hoeven niet te worden vastgebonden, sommige hoeven stiefkinderen niet te verwijderen. De gemakkelijkste manier is om voor standaardtomaten te zorgen.

op een roekeloze manier

Vroege saladetomaten

Voor zomerconsumptie in de tuin heb je variëteiten met grote vruchten nodig. Door verschillende salade-variëteiten (vroeg, ultra-vroeg) in de tuin te planten, bereiken ze van juni tot augustus een uniforme vrucht.

salade tomaten

Boney MM

Standaardcijfer voor luie. Laaggroeiend (50 cm), zeer vroege rijping Boney MM-tomaten hebben geen ondersteuning en vastzetten nodig. De variëteit is geschikt voor degenen die niet van zaailingen houden of niet weten hoe ze zaailingen moeten kweken. De zaden kunnen begin mei onder een film worden gezaaid en in juni op een vaste plaats worden gezaaid.

Tomaten beginnen 80-85 dagen na ontkieming te rijpen. Zaailingen zijn binnen een maand klaar om te verplanten, dus zaden voor zaailingen worden laat gezaaid - begin of half april. Salade fruit, rood, halfrond, met een gewicht tot 70 g Van de struiken die in de eerste dagen van juni in de grond zijn geplant, kan de eerste oogst aan het einde van de maand worden geoogst. Van een struik kun je ongeveer 2 kg tomaat krijgen.

cijfer voor de luie

Raspberry verrassing F1

Een hybride van een bepalend type, struiken van 80-90 cm hoog vormen een krachtig wortelstelsel. De plant houdt van goed bemeste, losse grond. De opbrengst is merkbaar hoger in de bedden, waar regelmatig wordt bemest met minerale meststoffen.

De vruchten zijn karmozijnrood, platrond, groot. De massa van een tomaat is van 300 tot 500 g Het vruchtvlees is dicht, zonder holtes, het heeft een harmonieuze smaak. Afspraaksalade, opbrengst 15 kg / m2. m.

frambozen hybride

Vroegrijpe universele tomaten

Je kunt niet zonder het vroeg rijpen van universele tomaten in de tuin. Russische vrouwen bereiden tomaten traditioneel voor op de winter in de zomer en het vroege najaar. Het zijn de variëteiten (hybriden) van universeel gebruik die geschikt zijn voor alle soorten blanco's.

veelzijdige tomaten

Sanka

Deze variëteit begint sneller te zingen dan andere. Grootmoeders die tomaten op de markt verkopen, telen graag Sanka. De eerste tomaten beginnen te zingen na 75 dagen na ontkieming. De vruchten zijn mooi, rond, rood met een goede smaak in evenwicht in termen van suikers en zuren. De grootte van de tomaat is klein, ze kunnen worden gebruikt voor werkstukken, om salades te bereiden.

grootmoeders grootbrengen

Semko 18 F

Een hybride die bestand is tegen hitte, droogte, ziekten: Alternaria, TMV, apicale rot. In het open veld, tomaten van het ras Semko 18 F1 tevreden met een stabiele opbrengst. Bij een dichte beplanting (5 struiken per vierkante meter) wordt 10 kg smakelijk fruit per oppervlakte-eenheid geoogst.

Kenmerken tomaat Semko 18 F1:

hitte bestendig

 • gewicht - 140 g;
 • vorm - afgerond;
 • kleur - rood, verzadigd;
 • het vruchtvlees is dicht.

De vruchten barsten niet, hebben een goede smaak en zijn veelzijdig. De struiken zijn compact, vastberaden, laagbladig, tot 1 meter hoog. Het oogsten begint 85-90 dagen na ontkieming.

rotte variëteit

Zest

Liefhebbers van roze tomaten zullen dol zijn op de roze vroege tomaten Raisin. Tomaten zijn 80 dagen rijp. De vruchten zijn niet groot, wegen 100 g, worden lange tijd bewaard, gaan niet achteruit tijdens transport. Het vruchtvlees is smakelijk, suikerachtig. Het verzorgen van de struiken is niet moeilijk, ze kunnen een hoogte van 50 cm bereiken Waardevolle eigenschappen van de vroegrijpe variëteit Zest:

 • koudebestendig;
 • tolereert onvoldoende verlichting;
 • heeft een goede immuniteit tegen sommige virussen.

zoals roze

Frans stel

Nieuwe bepalende tomaat, middenvroeg, gebeitst. Struiken tot 1 meter hoog hebben ondersteuning en binddraad nodig. U hoeft uw stiefzonen niet te verwijderen. Het ras verrast met ongewoon mooie trossen vingerfruit.

Een plant kan 5 tot 20 borstels vormen. Een bos bestaat uit 6-10 rode tomaten met een gewicht van 80-100 g Tomatenplantschema buiten Franse bos: 5 planten per vierkante meter.

stiefzonen verwijderen

Vechter

Prachtige vroegrijpe tomaat voor vollegrond. Het ras is erg populair bij amateurgroentetelers. Standaard struiken, laag (tot 40 cm). De zorg voor hen is heel eenvoudig, het is niet nodig om stiefkinderen vast te binden en te verwijderen.

Vruchtgrootte is gemiddeld (tot 180 g), rode kleur, universeel doel. Het ras kan in West-Siberië buiten worden gekweekt. De belangrijkste voordelen van tomatenjager:

 • opbrengst;
 • vroege volwassenheid;
 • veelzijdigheid.

prachtige vroege rijping

Dwerg tomaten

Miniatuur tomatenstruiken versieren een kleine tuin. Ultra-vroege variëteiten van standaardtomaten zijn zeer decoratief, ze kunnen worden geplant in bloembedden, gekweekt in een potcultuur op een loggia of terras.

Dwerghybride F1 Red Pearl zal fans van minitomaatjes aanspreken. Miniatuurstruiken van 30 cm hoog geven 30 kleine, rode tomaten met een gewicht van ongeveer 20 g De struiken hoeven niet te worden gepind, ze zijn compact, kunnen groeien en vrucht dragen bij weinig licht. De vruchten beginnen 85 dagen na ontkieming te zingen. Er is een mini-tomaat Parelgeel met vergelijkbare kenmerken. De verschillen zitten alleen in de kleur van de tomaten.

kleine moestuin

Een andere miniatuurplant verdient aandacht. De bepalende variëteit Goudvink groeit goed op het balkon en in de volle grond. Struiken zijn laag (tot 40 cm), beginnen vrucht te dragen op de 75e dag. Tomaten zijn rood, afgerond afgeplat.

Superproductieve, laagblijvende tomaten

Het is noodzakelijk om te kiezen uit een groot aantal zaden die superproductieve tomatenvariëteiten voor de volle grond zijn. Van een klein areaal met minimale kosten, kunt u er goede opbrengsten uit halen.

greens in potten

Yamal

Het standaard laagblijvende (35 cm) ras Yamal laat een goede opbrengst zien. Op een vierkante meter wordt 10 kg tomaten geoogst. Voor een laagblijvende variëteit is dit een uitstekende indicator. Verscheidenheid waarde:

 • super koude weerstand;
 • weerstand tegen hitte, droogte;
 • plant zich voort door zaden in de grond te zaaien en door zaailingen.

uitstekende indicator

Ivanych

Een uitstekend productief ras met doorgaande struiken. De hoogte van dichtbegroeide struiken is 90 cm. 20 kg middelgrote ronde vruchten wordt geoogst van een vierkante meter. Het maximale gewicht van één tomaat is niet groter dan 200 g.

Vruchten zijn roze, veelzijdig, goed verdragen. Marinades worden gemaakt van Ivanovich-tomaten, er worden lichte zomersalades gemaakt. Waardevolle kwaliteiten:

 • uitstekende transporteerbaarheid;
 • goede smaak;
 • immuniteit voor TMV, Fusarium, Alternaria.

dichtbladige struiken

Roze wonder

Het roze wonder valt op door zijn productiviteit. Op een vierkante meter wordt tot 19 kg middelgrote roze vruchten geoogst. Het vruchtgewicht is niet hoger dan 110 g Carpaal tomaat, 6-7 roze vruchten worden gevormd in de tros.

Het vruchtvlees zal elke fijnproever aanspreken met zijn dichte structuur en goede smaak. Super vroeg tomaten roze wonder hebben een aantal voordelen:

 • immuniteit voor de meeste ziekten;
 • vroege rijping (82-85 dagen);
 • hoge productiviteit.

zijn productiviteit

Beoordelingen

Matvey, Volgograd

Ik ben bezig met de teelt van tomaten te koop. Sinds enkele jaren plant ik de Pink Miracle.Het ras is goed gekocht, er zijn geen problemen met transport. Kopers prijzen tomaten om hun smaak. Ik geloof dat de Pink Miracle de beste tomaten zijn voor buitengebruik.

Lyudmila, Tver

Ik plant mijn zaden elk jaar tomaat Sanka... Tomaten zijn pretentieloos. Over de smaak zijn geen klachten, de tomaten zijn vroeg, dus je mag er geen hoog suikergehalte van verwachten. Ik gebruik tomaten om te beitsen, de schil barst niet en verliest zijn vorm niet tijdens de verwerking.

pretentieloze tomaten

Tatiana, Novgorod

Voor het eerst plantte ik Ivanych-tomaten van het bedrijf "Seeds of Altai". De struiken groeiden precies even groot als aangegeven in de beschrijving. Tomaten voldeden ook aan de genoemde kenmerken. De tomaten wogen, het gemiddelde gewicht van de vruchten bleek 180 g te zijn.

Roze fruit met smaak en elegante uitstraling. Op de snede ziet het vlezige vruchtvlees er erg smakelijk uit, er zijn geen taaie vezels. Ik kan een klein nadeel van de Ivanych-variëteit opmerken: het is vatbaar voor Phytophthora. Sommige van mijn struiken zijn vandaag ziek, ik moest behandelen.

verschijning

Anna, Jekaterinenburg

Ik heb extreme omstandigheden voor groenten in mijn datsja. Ik neem water voor irrigatie rechtstreeks uit de put, er zit genoeg onkruid in de bedden. Op advies van een collega heb ik zaden gekocht tomaat Buyan... Tegen het einde van de zomer begon ze de variëteit te respecteren vanwege zijn bescheidenheid. Hoewel ik geen normale omstandigheden voor hem creëerde, was ik blij met de oogst.

Kenmerken van verzorging en planten van laagblijvende tomaten

Koop zaden in speciale winkels, voer voor het planten de verwerking uit door te borrelen. Gebruik een aquariumbewerker voor de voorbehandeling. Het duurt 30 minuten om de zaden met zuurstof te verzadigen.

zorg en planten

Voor het zaaien moeten de zaden in een groeibevorderaar worden gedrenkt. Houd bij het kiezen van hybride, laagblijvende tomaten rekening met hun verhoogde behoefte aan minerale meststoffen. Door je te houden aan de schema's van wortel- en bladdressing die aan fabrikanten worden aangeboden, kun je behoorlijke tomatenopbrengsten krijgen in het open veld.

Doorslaggevende, vroegrijpe rassen met hoge opbrengsten en grote vruchten kunnen het best aan een drager worden gekoppeld. Gebonden takken breken minder snel onder de lading fruit. Puur fruit, zonder de grond te raken, wordt minder snel ziek, het wordt langer bewaard. De grond onder de struiken kan worden afgedekt met een laag mulch (10 cm), die de planten ook beschermt tegen schimmelinfecties.

zoals paprika's

Gevolgtrekking

Als u laaggroeiende tomatenvariëteiten kiest voor de volle grond, kunt u het zorgen voor tomaten meerdere keren verminderen. Na wat tijd te hebben doorgebracht, kunt u uzelf voorzien van heerlijke verse tomaten, voorbereidingen treffen voor de winter.

gedoe verminderen

Beoordelingen
 1. Olya
  7.07.2018 07:54

  Ik kweek alleen laagblijvende tomaten, ze zijn veel gemakkelijker te verzorgen en de opbrengst is vrij groot. Ik bemest zaailingen met "BioGrow”, Het versnelt de groei en beschermt tegen verschillende ziekten.

  Te beantwoorden
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen