Super middel voor tomatenzaailingen waterstofperoxide

Wat tuinders en tuinders niet doen om de opbrengsten te verhogen of insecten in de bedden te verwijderen. Waterstofperoxide is een supervoeding voor tomaten. In tegenstelling tot dure medicijnen, die soms helemaal niet effectief zijn, kan deze remedie bij elke apotheek voor een cent worden gekocht.

Waterstofperoxide voor desinfectie

Veel mensen weten dat plantgoed voor het planten gedesinfecteerd moet worden. Meestal wordt hiervoor jodium of kaliumpermanganaat gebruikt. Maar je kunt tomatenzaden en waterstofperoxide verwerken.

Volgens wetenschappers bevatten de zaden van landbouwgewassen remmers. Ze verstoren de kieming van plantmateriaal. In de natuurlijke omgeving worden ze vernietigd tijdens het oxidatieproces. Maar in de landbouw wordt hiervoor peroxide gebruikt. Tomatenzaden worden besproeid met een spuitfles van 1% rasterwaterstofperoxide. U moet de zaden die al in de grond zijn gezaaid, besproeien. Zo worden niet alleen de remmers in de zaden vernietigd, maar wordt ook de hele grond gedesinfecteerd.

waterstof peroxide

Een andere manier om toekomstige zaailingen te desinfecteren. In een 10% peroxide-oplossing moet je de zaden 25 minuten laten weken, daarna moeten ze onder stromend water worden afgespoeld en op een batterij worden gedroogd tot ze los zitten.

Deze tool wordt ook gebruikt als groeistimulans voor groentegewassen. Tomatenplantmateriaal moet 12 uur worden geweekt in 0,5% peroxide-oplossing. Na deze tijd worden de zaden ook gewassen in schoon water en gedroogd. Deze methode van zaadbehandeling garandeert 100% kieming.

Waterstofperoxide voor tomatenzaailingen wordt ook gebruikt bij de behandeling van het wortelstelsel van tomaten. Maar in dit geval zullen alle dunne wortels afsterven, maar zullen er geen bacteriën en schimmels op de wortelstok zelf achterblijven.

zaailing verwerking

Bodemverwerking voordat zaailingen worden geplant

De tool is toegepast bij de teelt van land in zomerhuisjes. De meeste schadelijke insecten overwinteren het liefst in de grond. Daarom wordt het aanbevolen om de grond te desinfecteren voordat u zaailingen in de volle grond plant. Het substraat water geven met een peroxide-oplossing moet niet alleen vóór het planten van zaailingen, maar ook na het oogsten.

Er is slechts één fles van het product nodig voor 4 liter water. Meng de oplossing grondig met een houten stok, giet het in een gieter en giet het over de uitgegraven aarde. Water geven met een waterige oplossing wordt uitgevoerd in de herfst en de lente, een paar dagen voordat jonge zaailingen in de bedden worden geplant.

voed de aarde

Verwerking van zaailingen en volwassen planten

Bij het telen van tomaten moet speciale aandacht worden besteed aan de verwerking van struiken.Tomatenzaailingen zijn erg zwak, dus ze hebben extra groeistimulatie nodig. Chemicaliën kunnen als stimulerend middel worden gebruikt, maar u kunt het zonder stellen en proberen de zaailingen te behandelen met een peroxide-oplossing.

Om de struiken te besproeien, moet je 1 liter warm gefilterd water nemen en er 1 eetlepel in verdunnen. l. peroxide. Meng grondig en giet in een spuitfles, sproeien wordt constant uitgevoerd, totdat de zaailingen in de grond worden getransplanteerd. Het wordt aanbevolen om één keer per week te spuiten. Met een dergelijke voeding beginnen de zaailingen binnen een paar dagen na het begin van de procedure actief te groeien.

zaailingen in het land

Maar niet alleen jonge zaailingen hebben een groeistimulator nodig. Onder bepaalde factoren kunnen volwassen struiken ook slecht groeien, er ongezond uitzien en uitdrogen. Om dit probleem op te lossen, kunt u waterstofperoxide gebruiken. U kunt wonden en breuken aan de stengels desinfecteren. De plaats van de pauze wordt gesmeerd met peroxide en afgedicht met latex.

Deze remedie gaat ook goed om met schimmelziekten. Verdun 25 ml peroxide in 1 liter water op kamertemperatuur en besproei de takken en bladeren van tomaten met de resulterende vloeistof.

Peroxide kan ook omgaan met een dergelijke veel voorkomende ziekte van nachtschadegewassen als Phytophthora. Verdun in 1 liter water een paar druppels jodium (je kunt zonder) en 35 ml peroxide. Sproei de planten totdat alle tekenen van Phytophthora zijn verdwenen.

huizen op het raam

Toepassing als meststof voor tomaten

Met behulp van waterstofperoxide kan dat tomaten bemesten... Verdun het peroxide met water (3 liter per 50 ml van het product) en geef de tomatenstruiken water met de resulterende meststof. U kunt zowel jonge zaailingen als volwassen struiken bemesten.

Door de zaailingen met deze remedie water te geven, kan de wortelstok sporenelementen en macronutriënten beter opnemen. De vrijgekomen zuurstof "vreet" de kleine wortels op en vernietigt ook alle pathogene bacteriën en schimmels. U hoeft alleen te onthouden dat het niet raadzaam is om het gebladerte van planten water te geven. Topdressing wordt niet vaker dan eens in de 10 dagen gedaan.

kunstmest stroomt

Als u tomatenzaailingen op deze manier water geeft, moet u een aantal aanbevelingen volgen:

  • Water moet tot een diepte van meer dan 15 cm in de grond doordringen;
  • De noodzaak om alleen warm water te gebruiken (niet koud);
  • Bij het besproeien van de struiken mag de vloeistof niet op de toppen vallen en de grond rond de gaten eroderen;

medicijn voor tomaat

U moet de struiken 's morgens vroeg of' s avonds laat water geven, als de zon al onder is (indien geef de tomaten water als de zon schijnt, kunnen ze verbranden en sterven).

Beoordelingen
  1. Irina
    1.01.2018 21:08

    De methode is goed, ik gebruikte hem zelf ook constant, totdat ik de bioactivator van plantengroei ontdekte BioGrow... Momenteel ken ik niet eens een tool die er qua effectiviteit mee te vergelijken is.

    Te beantwoorden
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen