De meest productieve en beste nieuwe tomatenrassen van 2020 voor kassen en vollegrond

Het is moeilijk om een ​​groente te noemen die meer variëteiten heeft dan tomaten. Fokkers hebben veel hybriden van de nachtschadeoogst gefokt, waarvan de vruchten door zeevarenden vanuit Latijns-Amerika naar Europa zijn gebracht. Hoewel tomaten dol zijn op zon en warmte, worden ze niet alleen in het zuiden gekweekt, maar ook in gematigde streken. Het is niet eenvoudig om de beoordeling van de beste tomaten in 2020 samen te stellen, rassen die in sommige omstandigheden een uitstekende oogst opleveren, schieten in andere misschien niet wortel. Tomaten zijn rijk aan vitamines en bevatten een natuurlijke antioxidant.

De beste variëteiten van rassen die in 2020 zijn gefokt

Veredelaars stoppen niet bij het behaalde resultaat en creëren voor elk seizoen zowel vroege als laatrijpe tomaten. Door verschillende variëteiten te kruisen, zijn hybriden gekweekt die wortel schieten in het open veld en genieten van de oogst, zelfs in de regio Arkhangelsk, in het zuiden van Siberië. Tomatenzaden gaan meteen in de verkoop, de verpakking geeft de groeimethode en de rijpingsperiode aan, hoewel deze varieert afhankelijk van de klimatologische omstandigheden.

variëteiten van variëteiten

Voor open terrein

Van de duizenden variëteiten is het moeilijk om tomaten te vinden die zowel in de zuidelijke regio's als op de middelste rijstrook vruchten zullen afwerpen. Veel zomerbewoners en tuinders planten het liefst in de tuin:

 1. De barao. Tomaten met een gewicht van 100 g rijpen binnen 4 maanden, tot 4 kg kan uit één struik worden geoogst.
 2. Stierenhart. De roze vruchten zijn verrassend groot, ze rijpen 120 dagen na het planten in de tuin, het gewicht van één tomaat is 500 gram.
 3. Chio-Chio-San. Tomaten wegen elk 50 g en hebben een uitstekende smaak.

Ze wortelen beter in het open veld, worden minder aangetast door ziekten standaard tomatensoortendie een lage stam hebben, compacte wortels. Het is gemakkelijk om voor ze te zorgen, het is niet nodig om vast te binden, stiefzonen af ​​te snijden.

duizend soorten

Onder de standaardrassen in de ranglijst voor 2020 zijn de leiders:

 1. El Dorado. Tomatenscheuten bereiken geen meter, tot 4 kg gele tomaten rijpen op elke struik. Individuele exemplaren wegen 400 gram.
 2. Gina. De hoogte van de plant, die dankzij de Nederlandse veredelaars is verschenen, is slechts iets meer dan 50 cm In het zuiden worden zaden direct op het veld gezaaid.Maximaal 6 tomaten met dichte schil en felrood vruchtvlees rijpen op een borstel.
 3. Logane. De middenvroege hybride trekt aan met zijn uiterlijk, weerstand tegen droogte en hitte, hoge opbrengst en transporteerbaarheid. Tot 8 kg grote tomaten met sappig vruchtvlees van een klassieke kleur worden uit de struik geoogst.
 4. Rode hoektand. De plant lijdt zelden aan fusarium, rot, wordt bijna niet aangetast door schimmels, wortelt in Siberië. Langwerpige vruchten met een gewicht van 50 g rijpen 90 dagen na het zaaien.

Deze variëteiten worden niet alleen geplant door zomerbewoners en eigenaren van buitenwijken. Ze worden verbouwd door boeren.

standaard tomaten

Voor kassen

Op de middelste breedtegraden hebben tomaten niet altijd tijd om te rijpen, planten sterven af ​​tijdens vroege mist en late voorjaarsvorst. Veel mensen planten tomaten in een kas en halen vroege hybriden op:

 1. Swallowtail F wordt gewaardeerd om zijn uitstekende smaak, tomaten met een gewicht van ongeveer 200 g beginnen 96 dagen na het zaaien te rijpen.
 2. De bepalende Harlequin F1 is van gemiddelde lengte. Op één borstel worden maximaal 9 vruchten vastgebonden, die, wanneer ze rijp zijn, een felrode kleur krijgen.
 3. Buddy F. Een aanzienlijk aantal ronde tomaten wordt op de struiken van de hybride gebonden, ze beginnen na 3 maanden te rijpen en wegen 100 gram.

Even later rijpen de vroege hybriden de vruchten van Tornado-variëteiten met een opbrengst van maximaal 8 kg per struik, Funtik met een massa van één tomaat van bijna 250 gram, Empire in de vorm van een pruim.

Tomaat Yakimanka E1 is uitstekend geschikt om in een kas te planten, heeft een sterk bodemdeel, fruit wordt gewaardeerd om hun goede transporteerbaarheid en smaak.

ronde tomaten

Vroege en ondermaatse variëteiten

Na 70 dagen rijpen de tomaten van de Benito-hybride. Op een struik van 50 cm hoog worden maximaal 20 crèmevormige tomaten gebonden. Ze hebben een dichte en sterke huid met een felrode kleur.

Maksimka rijpt 5 dagen later. De uitgestrekte struik kan niet bogen op een groot aantal bladeren, de hoogte is niet groter dan 60 cm, maar de plant geeft een goede oogst aan tomaten met een glad oppervlak en een oranje schil.

Zowel in de tuin als in de kas voelt het standaardras Ultrasnelle rijping goed aan. De struik heeft een aantrekkelijk uiterlijk, de vruchten op de scheuten zijn vastgebonden met borstels, ze worden na 70 dagen geplukt. Op een vierkante meter wordt tot 15 kg tomaten geoogst.

vroeg en ondermaats

Middelgrote grootvruchtige rode en roze variëteiten

De meeste zomerbewoners geven er de voorkeur aan tomaten te planten met een klassieke kleur; hybriden met geel of oranje fruit worden minder vaak gekweekt. De meest populaire onder middelgrote rassen zijn:

 • Virtuoso F1;
 • Courchevel F1;
 • Blagovest F1.

De struiken van deze hybriden bereiken een hoogte van 1,80 meter en worden zowel in de kas als in de volle grond gekweekt. Na 110-130 dagen rijpen rode tomaten met vlezig vruchtvlees en wegen ze 110 tot 160 gram. De eerste vruchten van het hart van de stier wegen tot 0,5 kg.

grootbloemig rood

Veel tuinders geloven dat de lekkerste en zoetste tomaten roze zijn. De variëteiten die zomerbewoners het leukst vinden, met tomaten van deze kleur, zijn onder meer:

 • Alesi;
 • De scharlaken bloem;
 • Anna is Russisch;
 • Bulgaars wonder;
 • Roze;

Tomatenstruiken worden aan een steun vastgemaakt en vastgemaakt. De vruchten van de Banzai-variëteit wegen ongeveer 160 g, Alesi - 300, het Bulgaarse wonder - tot 700 gram.

De scharlaken bloem

Late tomaten

Zomerbewoners en boeren planten vroege hybriden om snel van verse groenten te kunnen genieten. Vruchten van late variëteiten hebben een uitgesproken aroma, zoetere smaak. In een gematigd klimaat wortelen ze alleen in kassen. Hybriden kregen de meest positieve recensies:

 1. Koning der koningen. Verschilt in grote tomaten, het gewicht van individuele exemplaren bereikt anderhalve kilogram.
 2. Bobcat. De vruchten wegen 240 g, rijpen na 120 dagen en worden gebruikt om sap en sauzen te maken.
 3. Russische maat F1 wordt op industriële schaal geteeld en gebruikt voor de bereiding van tomaten. 130 na het planten worden vruchten met een gewicht vanaf 600 gram geoogst.

Oma's geschenk bevalt met een hoge opbrengst, rijke rode kleur. Tomaten hebben een dunne schil, zoet stevig vruchtvlees.

vroege hybriden

Tomaten met gigantisch fruit

Veredelaars werken niet alleen aan het veredelen van rassen die zijn aangepast aan verschillende klimatologische omstandigheden, het creëren van hybriden die resistent zijn tegen ziekten en een ongunstige omgeving, maar ook aan het verbeteren van de uiterlijke kenmerken, waardoor de tomaten groter worden.

Hybriden kunnen bogen op een hoog gewicht:

 1. De reus is rood, een struik van 2,5 m hoog, de massa van een ronde vrucht bereikt 600 g.
 2. Stierenhart F1, van 2 tot 5 kegelvormige tomaten met een gewicht van 450 g tot 1,5 kg worden op een borstel gebonden.
 3. Krasnobay F1, tomaten van een krachtige struik hebben een vlezig vruchtvlees, een dichte schil, verliezen hun smaak niet lang, worden verwerkt tot sap en pasta.

De categorie reuzen omvat hybriden Russian Standard, Ural, Cavalcade.

gigantische vruchten

Elite-variëteiten van verzamelaars

Niet alleen onderzoeksinstituten, maar ook particuliere specialisten werken aan de creatie van nieuwe tomatenrassen. Dankzij het werk van deze verzamelaars zijn er elite-variëteiten verschenen die verschillen in kwaliteitskenmerken.

Op de struiken van de Champion rijpen roze vruchten met een gelige tint. Ze hebben een interessante vorm die op een hart lijkt en ongeveer 600 gram weegt.

nieuwe rassen

Een prachtige plant van de Amerikaanse variëteit Wild Fred, midden in de zomer, is bezaaid met kleine frambozentomaatjes met een uitstekende smaak.

Het vuurwerk, gefokt door de Russische veredelaar, doet versteld staan ​​van het uiterlijk van de tomaten. Rood fruit is bedekt met gele stippen, heeft een ongebruikelijk aroma, weegt ongeveer 400 g.

Het voorhoofd van het middenseizoen Bull's voorhoofd groeit tot een hoogte van 1,2 meter, niet veeleisend om te verzorgen, behaagt met langwerpige tomaten met een gewicht van ongeveer 700 gram.

mooie plant

Hoe tomatensoorten te kiezen voor verschillende regio's van Rusland

De warmteminnende cultuur wordt verbouwd in Siberië, de Noord-Kaukasus en de regio Moskou, maar niet overal kan dezelfde hybride een overvloed aan fruit behagen. Niet alle tuinders weten hoe ze de meest productieve variëteiten moeten kiezen, waar u zich in de eerste plaats op moet concentreren.

Voor de regio Moskou

Veredelaars hebben tomaten gekweekt die zijn aangepast aan verschillende klimaten, en deze lijst wordt voortdurend bijgewerkt. Op de middelste baan, hete zomers, maar vaak in september vorst en mist. In de datsja's en tuinen van de regio Moskou is het beter om vroege tomaten te planten die bestand zijn tegen temperatuursprongen en zelden worden aangetast door ziekten. Ze garanderen een goede oogst:

fokkers gefokt

 • Pinguïn;
 • De Sneeuwkoningin;
 • Moskoviet.

Hoge standaardstruiken moeten worden vastgebonden, vastgemaakt, maar planten worden verzorgd met een groot aantal vruchten met een dichte schil en een uitstekende smaak. Deze soorten wortelen in het open veld.

Sprinter, Overture, Druzhok, Snowfall, Farmer worden gekweekt in kassen. Voor degenen die van grote tomaten houden, is het de moeite waard om te kiezen voor de variëteiten Raspberry Giant en Big Brother, Chibis en Die Hard Nut onderscheiden zich door een uitstekende opbrengst.

De Sneeuwkoningin

Voor de Oeral

In een barre klimaat worden de meeste groenten, en nog meer tomaten, in kassen geteeld. Kwekers slaagden erin ondermaatse variëteiten te kweken die niet alleen wortel schieten in de Oeral, maar ook genieten van de oogst. Lelya wordt binnen geplant. Op struiken met een hoogte van minder dan 60 cm worden na 100 dagen rode tomaten met vlezige pulp met een gewicht tot 180 gram geoogst.

De Titanic-variëteit in het middenseizoen onderscheidt zich door zijn zoete smaak en gebrek aan zuur. Eén plant geeft een opbrengst van maximaal 5 kg. Op de handen van de mooie dame worden maximaal 8 vruchten vastgebonden, rijpend, ze zijn gevuld met sap en wegen ongeveer 200 gram.

middenseizoen Titanic

In het open veld worden de volgende variëteiten gekweekt in zaailingen:

 • Gina;
 • Alpha;
 • Alsou.

In het zuiden van de Oeral cultiveren ze tomaat Berdsky... De struik bereikt een hoogte van één meter en de massa van één tomaat nadert 800 gram.

cultiveer Berdsk

In Siberië

In Rusland verschijnen bijna elk jaar variëteiten en hybriden van tomaten die bestand zijn tegen lichte vorst, scherpe temperatuurschommelingen en de vruchten hebben tijd om te rijpen in een korte zomer.Noviteiten van Siberische selectie voldoen aan dergelijke vereisten. In kassen zullen bewoners van het barre land in 2020 echte reuzen telen van ongeveer 800 gram. Zulke enorme vruchten rijpen aan de struiken van de variëteit King of Siberia, die een kousenband aan het latwerk vereisen.

Aquarel past zich goed aan de externe omgeving aan, kleine tomaten hebben een sterke en dichte schil, rijpen in 3,5 maanden.

Grote variëteit Abakan roze behaagt met prachtig fruit van 200 gram, hoge opbrengst - Novosibirsk rood.

Abakan roze

Voor de middelste rijstrook

In de centrale en noordwestelijke regio worden tomaten vaker in de kas geplant, wat helpt om ze te beschermen tegen ongunstige omstandigheden. Tomaten in het vroege en middenseizoen zijn geschikt voor het kweken op gematigde streken:

 • Rode pijl;
 • Gina;
 • Zon;
 • Witte vulling.

In het open veld gekweekte hybride Keg F1. Het is het beste om standaardplanten in de bedden te planten met vroege rijping van fruit - Buyan, Lakomka, Raketa.

rode pijl

Beoordeling van de beste variëteiten van 2020

Sommige zomerbewoners hebben al besloten welke zaden ze voor het volgende seizoen moeten kopen, na het lezen van de recensies en het lezen van de lijst met de beste variëteiten en hybriden van tomaten.

Tomato Patio voor binnenteelt

U kunt groenten telen voor eigen gebruik zonder een zomerhuisje of moestuin. In de loggia, op het balkon of gewoon op de vensterbank worden tomatenzaadjes gezaaid. Aan een kleine boom die in een pot past, rijpen vruchten die rijk zijn aan suikers en vitamines.

indoor fokken

Novosibirsk rood

Het vroegrijpe ras wordt in de volle grond geteeld. De struiken hebben een ongebruikelijke kubusachtige vorm. De tomaat is aangepast aan de omstandigheden van de middelste zone, wordt niet aangetast door ziekten, veel rode vruchten met een gewicht van minder dan 100 gram zijn aan één plant gebonden.

Novosibirsk rood

Kira F1

Voor het kweken in een kas hebben fokkers een hybride gefokt, waarvan de hoogte van de scheuten bijna 2 meter is. Langwerpige miniatuurtomaten rijpen aan de struik. Kira-vruchten zijn slechts 30 g, ze hebben een uitstekende smaak.

geel klein

Kleine broer

Het ras kan worden gekweekt in de tuin, in de kas en op het raam. Eind juni rijpen kleine rode tomaten aan struiken van 30 tot 35 cm hoog. Zaden worden direct in de grond gezaaid, in de middelste baan - onder de film.

groeien in de tuin

Kinder F1

De ronde vruchten van een middelgrote hybride rijpen eerder dan 3 maanden na het planten. Op elke borstel worden maximaal 20 tomaten gebonden, het gewicht van één bereikt amper 30 g De plant wordt zelden aangetast door schimmel- en bacteriële ziekten.

Kinder eieren

Ladnenky

De variëteit aan Russische selectie is geschikt voor teelt in streken waar de zomer lang is, aangezien het ten minste 100 dagen duurt voordat de vruchten rijp zijn. Sappige peervormige tomaten rijpen aan struiken van meer dan een meter hoog.

sappige tomaten

Bosbessenpruim F1

De scheuten van een hybride die alleen in zaailingen wordt gekweekt, vereisen een kousenband aan het latwerk. Om tomaten met een ongebruikelijke kleur te maken, gebruikten fokkers 2 verschillende variëteiten. De paarse ronde vruchten hebben een stevige, glanzende schil, het zoete vruchtvlees is rijk aan anthocyanen.

Bosbessenpruim

Pruimendruppel F1

De exotische hybride verrast met een overvloed aan miniatuurtomaatjes die rijpen aan een prachtige plant tot anderhalve meter hoog. Op een struik zijn meer dan 300 stukjes klein geel-paars fruit gebonden.

pruimen laten vallen

Gigantissimo F1

Al bij de naam kun je begrijpen wat deze hybride is. Op krachtige takken rijpen tomaten met vlezig en sappig vruchtvlees na 85 dagen. De struiken van de variëteit zijn lang en de vruchten zijn enorm, sommige exemplaren wegen bijna 1,5 kg.

sommige gevallen

Terek F1

Miniatuurtomaten met een gewicht tot 20 gram worden niet in de volle grond gekweekt, maar in kassen zien ze er geweldig uit in potten. De vruchten rijpen samen, rijpen in 3 maanden, 2 dozijn ervan zijn op één borstel gebonden.

miniatuur groenten

Vos

Langwerpige sinaasappeltomaten met een gewicht van meer dan 250 g verrukken hoge struiken van de variëteit die in kassen worden geteeld.Om een ​​behoorlijke oogst te krijgen, worden scheuten aan een steun vastgemaakt, stiefzonen worden afgesneden.

langwerpig oranje

Gestreepte vlucht

Ongeveer 20 kleine vruchten klampen zich vast aan elke borstel van een middelgrote plant, rijpend, ze krijgen een chocoladekleur, de schil is geverfd met groenachtige strepen.

De meest productieve en beste nieuwe tomatenrassen van 2020 voor kassen en vollegrond

Creme brulee

Deze tomaat verrast met bolvormige tomaten met een lichtgele, bijna witte kleur. Individuele exemplaren wegen 200 gram, de vruchten worden gewaardeerd om hun zure smaak, het vermogen om in een vat te gisten.

Creme brulee

Zwarte parel

Uitgestrekte struiken van een middelgrote rijpingsvariëteit worden gebruikt voor decoratieve doeleinden. Tomaten lijken op donkerroze ballen, ze zijn in trossen aan de takken gebonden, het vruchtvlees heeft een delicate smaak.

zwarte parel

Marina Grove

Het ras, gefokt door Russische fokkers, is aangepast aan temperatuurschommelingen, wordt niet aangetast door virussen en geeft zowel in de tuin als in de kas een hoge opbrengst. De vruchten wegen ongeveer 150 gram, hebben een klassieke vorm en kleur.

Marina Grove

Phytophthora resistent

In het open veld sterven tomaten vaak, nadat ze besmet zijn geraakt met bruinrot. Hybriden en variëteiten, waarvan de tomaten in de vroege stadia rijpen, hebben minder last van de ziekte:

 • Kardinaal;
 • Betta;
 • Japanse kruipende;
 • Anyuta.

Om tomaten tegen Phytophthora te beschermen, moet u ervoor zorgen dat de struiken niet groeien en onkruid tijdig van de bedden verwijderen. Overtollig vocht draagt ​​bij aan het verschijnen van bruinrot.

Phytophthora resistent

Phytous

Hoewel deze variëteit in de jaren negentig werd gekweekt, telen de zomerbewoners graag kleine tomaten met krachtige scheuten en ovaal fruit met meerdere kamers. Tomaten hebben een dichte schil, kreuken niet tijdens het transport en blijven lang vers.

Phytous in de tuin

Demidov

De plant wortelt in de noordelijke streken van Rusland, voelt zich prima in Siberië. Met de teelt van lage struiken bedekt met brede bladeren, kunnen beginnende tuinders het hoofd bieden. De massa roze tomaten bereikt 200 gram. Boeren verzamelen zelfs in de regio Wolga-Vyatka tot 300 centen fruit per hectare.

de plant wortelt

Sanka

Een vroeg vruchtbaar ras is populair onder zomerbewoners vanwege zijn weerstand tegen temperatuurschommelingen en droogte. Op lage struiken rijpen rode vruchten met een gewicht van ongeveer 100 g.

struiken rijpen

Olya

De hybride is aangepast aan de omstandigheden van de middelste baan. In de internodiën van de bladeren worden 3 borstels gevormd en elk tot 7 tomaten gebonden. Tomaten rijpen 3 maanden na het zaaien, hebben een ronde vorm, klassieke kleur, wegen ongeveer 160-180 gram.

blad internodiën

Beoordelingen
 1. Oleg
  10.10.2018 05:59

  Het is niet genoeg om de beste variëteit aan tomaten te vinden, je moet ook weten hoe je het op de juiste manier plant en implementeert, dan helpt het, net dezelfde bioactivator van groei en planten BioGrow, het resultaat is niet te prijzen.

  Te beantwoorden
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen