Hoe u de beste tomatensoort kiest voor beitsen en conserveren

De beste soorten tomaten voor inblikken en beitsen moeten correct worden gekozen. Ervaren tuinders merken op dat niet elke soort geschikt is voor succesvolle augurken. Een belangrijke rol in de kwaliteit van het resulterende gerecht wordt gespeeld door de hoeveelheid suikers, de vlezigheid van het fruit en de grootte. Afhankelijk van het soort conservering, kleinvruchtig of grote tomaten.

Selectiecriteria voor het beitsen van tomaten

Ingelegde tomatenrassen worden gekozen op basis van een aantal criteria. Tegelijkertijd spelen de opbrengst en parameters van de struik zelf niet langer een belangrijke rol. Er wordt meer belang gehecht aan de parameters van de vruchten zelf.

Criterias naar keuze

 1. Fruit maten. Voor het beitsen en inblikken moeten tomatenstruiken vruchten produceren die dezelfde grootte en vorm hebben. Hoe beter ze overeenkomen, hoe gemakkelijker het is om blikken te vormen met behoud van de inhoud. Als het zouten heel is, mogen de tomaten niet groot zijn. Het voordeel wordt gegeven aan fruit met een gewicht van ongeveer 100 gram. Kers verdient speciale aandacht.
 2. Rijpingsperiode. Voor het zouten moet het gewas samen rijpen, in grote batches. Dit maakt het mogelijk om tegelijkertijd een grote hoeveelheid conserven te bereiden.
 3. Weerstand tegen pathogene flora. Tomaten moeten bestand zijn tegen rot en meeldauw. Dit zal het afgewerkte gerecht lang bewaren.
 4. Kenmerken van het fruit. Fruit met een dunne schil kan het beste worden bewaard. Het maakt het gemakkelijker voor de marinade om in de vrucht zelf te dringen. Het vruchtvlees is bij voorkeur vlezig met een beetje water. De zaadbak is klein.
 5. Sahara. Voor conservering gaat de voorkeur uit naar tomaten met een hoog koolhydraatgehalte. Hoe meer suikers, hoe beter het is om te zouten.

fruit kenmerken

Naast deze criteria wordt de keuze van een ras beïnvloed door de kenmerken van het gerecht zelf. Als het een groentemengsel is, zullen variëteiten van gele of oranje tomaten er voordeliger uitzien. Sommige gerechten gebruiken alleen groene of bruine tomaten. Kers en andere kleine tomaten worden ingeblikt met hele vruchten.

rijpingsperiode

Tomaten die kort rijpen

Ingemaakte tomaten van de vroege rijpingsperiode worden gebruikt voor licht gezouten gerechten of conservering. Dergelijke tomaten worden gekenmerkt door een snelle rijping van het gewas. De eerste vruchten worden 3 maanden na het ontkiemen van de zaailingen verwijderd. Ultra-vroege en vroege tomaten zijn geschikt voor buitengebruik. Ze hebben zich goed bewezen in het noorden en in de westelijke streken van het land, waar een onstabiel klimaat heerst.

Ultra vroege zeemeeuw

 1. Meeuw. Een zeer vroeg ras met mooie ronde vruchten. Het gebruik bij conservering maakt het mogelijk om een ​​klassieke manier van zouten te bereiken. Tomaten worden middelgroot rond. Het vruchtvlees is stevig, de schil is rijp, rijk rood van kleur.Door hun hoge smaak zijn tomaten veelzijdig in gebruik.
 2. Pret. Geschikt voor tuiniers die van langwerpig fruit houden. De eerste vruchten rijpen 3 maanden na het ontkiemen van de zaailingen. De struiken zijn middelgroot. In gesloten kassen is de hoogte meer dan 1 meter, in de volle grond ongeveer 70 centimeter. Plezier onderscheidt zich door een hoge mate van vrucht-eierstok en overvloedige vruchtvorming. Het rijpen van tomaten is lekker, aromatisch. Door de dichte schil kunt u het gewas ongeveer 2-3 weken bewaren zonder smaakverlies.
 3. Zoetheid van kinderen. Tomaten krijgen hun naam vanwege hun aangename zoete smaak en stevige pulp. Ze bleken uitstekend te zijn in verschillende augurken en conserven. Geschikt voor het maken van sap als de oogst groot is. De hoogte van middelvertakte struiken is niet meer dan 1 meter. Matig knijpen is vereist om weg te gaan.

baby zoetheid

Midden- en laatrijpe rassen

Bij het kiezen van tomatensoorten voor het beitsen, wordt veel aandacht besteed aan hybriden van de middelste en late rijpingsperiode. Deze tomaten zijn beter geschikt voor langdurige bewaring.

de barao rood

 1. De Barao Red. De klassieke inblikkende tomaat is De Barao Red. Het werd populair bij tuinders vanwege de hoge opbrengst en pretentieloze zorg. Ideaal voor teelt in de kas. Het onderscheidt zich door de grote hoogte van de wimpers, het bereikt 2 meter. Rijpe tomaten bereiken een gewicht van 120 gram. Ze hebben een langwerpige vorm. Door de dichte korst en het vlezige vruchtvlees zijn ze ideaal om in te beitsen.
 2. Adams appel. Kleine, ronde vruchten met een gladde schil zijn geweldig om in te maken. Het belangrijkste voordeel van Adam's Apple is de minnelijke rijping van tomaten op complexe trossen. Het ras behoort tot de categorie vruchtbaar. Met de juiste landbouwtechnologie kunt u tot 5 kilo fruit van één plant verzamelen.
 3. Adeline. Een middenseizoenvariëteit die zeer geschikt is voor gebruik binnenshuis. In warme streken is teelt op onbeschermde ruggen toegestaan. De vruchten worden langwerpig en klein van formaat. Op de vervaldag hebben ze een dieprode kleur. De smaak is helder, tomaat. Het vruchtvlees is dik, suikerachtig. Het belangrijkste voordeel is een hoge mate van vruchteierstok, zelfs onder ongunstige omstandigheden en resistentie tegen ziekten.
 4. Waterverf. Een soort die wordt aanbevolen voor aanplant op onbeschermde ruggen. Het onderscheidt zich door zijn pretentieloze zorg en kleine omvang. De maximale planthoogte is 50 centimeter. Het draagt ​​in elk seizoen uitstekende vruchten. De vruchten worden klein, sappig, zoet. Als ze rijp zijn, worden ze actief gebruikt voor conservering en voor het maken van sappen. De zaden hebben een goede kiemkracht en ziekteresistentie.
 5. Scharlaken mustang. De originele scharlakenrode variëteit. Voelt zich beter in een kas of kas. De vruchten worden vrij groot en lijken qua vorm op paprika's. Vanwege de hoge opbrengst is een kousenband voor een ondersteuning of installatie van hekjes vereist. Ze werden populair vanwege hun ongewone vorm en heldere kleur.
 6. Amulet. Kaskwaliteit. In de zuidelijke streken voelt hij zich goed in open bedden. De rijpingsperiode is 120 dagen. Het wordt gekenmerkt als carpaal, zouten. Rijpe vruchten lijken op pruimen met een felrode schil. Het gemiddelde gewicht van tomaten bereikt 100 gram. Tomaten zijn niet vatbaar voor barsten tijdens het bewaren.
 7. Gezouten lekkernij. Deze variëteit heeft goede opbrengstkenmerken laten zien in de noordelijke regio's. Door het kleine formaat van de struik kun je hem in het open veld planten. Beitsen delicatesse hoeft niet te worden geknepen. De nadelen van het ras zijn een klein oogstvolume en een neiging tot Phytophthora. Vruchten worden middelgroot, hebben een langwerpige vorm. De dichte schil beschermt het fruit tegen barsten tijdens het bewaren.

scharlaken mustang

Fancy tomaten

Tomatensoorten voor beitsen worden niet altijd in de klassieke rode kleur gebruikt. Gele, oranje, groene tomaten zien er origineel uit in conservering. Cherrytomaten verdienen bijzondere aandacht. Ze worden actief gebruikt voor het conserveren van heel fruit of voor het bereiden van groentesalades. Welke variëteit u moet kiezen, hangt af van de kenmerken van de gebruikte marinade en het doel van conservering.

lepel op tomaat

 1. Wonder van de wereld. Bij het kiezen van een variëteit aan tomaten voor kassen, moet u op het wereldwonder letten. Het dankt zijn naam aan zijn ongebruikelijke vorm en heldere huidskleur. Van buitenaf lijken de vruchten op citroenen. Ze hebben een karakteristieke langwerpige hartvormige vorm en een felgele kleur. Door de hoge dichtheid van de pulp en het kleine formaat zijn ze geschikt voor conservering. Hoge opbrengst en ziekteresistentie onderscheiden zich van de voordelen.
 2. De Barao Gold... Het ras is een ondersoort van een grote groep tomaten. Het onderscheidende kenmerk is de goudgele kleur. Het kleine formaat van de vruchten maakte De Barao tot een van de meest populaire variëteiten voor beitsen en conserveren. Tomaten worden tot 90 gram groot. Het ras heeft een hoge en vriendelijke opbrengst. Ongeveer 12 kilo fruit wordt uit de struik verwijderd. Een ander voordeel van de variëteit is de grote verscheidenheid aan ondersoorten. Van het origineel raden tuinders aan, naast goud, De Barao Black te laten groeien.
 3. Gouden vingers. Vruchten van de vroege rijpingsperiode hebben een langwerpige vorm en een heldere geeloranje kleur. Door het kleine formaat en de hoge opbrengst kan het ras onder verschillende conserveringsomstandigheden worden gebruikt. Het belangrijkste voordeel van Golden Fingers is de dichte korst en het vruchtvlees. Dankzij hen behouden tomaten hun vorm tijdens het conserveren en zouten.
 4. Bananenpoten. De beste variëteit aan gele tomaten om te beitsen is Banana Legs. Het heeft een rijke gele korst en een ongewoon zoete smaak met citrustonen. Tomaten telen is niet moeilijk. Kleine struik vereist geen knijpen of extra zorg. De oogst rijpt samen, de vruchten worden in grote clusters gebonden.

banaan voeten

Beginnende tuinders vragen vaak: "Geef aan hoe je tomatensoorten kiest om te zouten." Deskundigen zijn het er ondubbelzinnig over eens, ongeacht welke variëteiten worden gebruikt, het is belangrijk dat er minstens 3-4 zijn. In dit geval moeten tomaten uit de vroege en late vruchtperiode worden gecombineerd. Het wordt ook aanbevolen om 1-2 gele of oranje struiken te planten. Als u zich aan deze tips houdt, zal de oogst lang plezier beleven, en het zouten zal helder en smakelijk blijken te zijn.

gouden cirkels

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen