Wanneer tomaten voor zaailingen planten in Oekraïne in 2020

In Oekraïne kun je zowel hoge als ondermaatse tomaten telen. Het landingspatroon is standaard en verschilt niet van andere regio's. Zaailingen moeten in de volle grond worden geplant, rekening houdend met de weersomstandigheden, bodemgesteldheid, sommige tuinders verwijzen ook naar de maankalender. Het is het beste om rassen te kiezen die bestand zijn tegen temperatuurschommelingen, hoge opbrengsten hebben en snel kunnen wortelen.

Data en regels voor ontscheping

Wanneer tomaten voor zaailingen planten in Oekraïne in 2020? De belangrijkste stap is het zaaitijdstip.

Je moet begin maart tomatenzaadjes voor zaailingen planten, maar dit zijn slechts voorwaardelijke grenzen. Op een pakket met geselecteerde zaden worden altijd de gedetailleerde kenmerken van de soort aangegeven:

 • de duur van vruchtlichamen;
 • uithoudingsvermogen van kou of hitte;
 • aanbevolen teeltgebied (kas of kas, open bedden).

Met al deze voorwaarden moet rekening worden gehouden.

De volwassen zaailingen worden aanbevolen om te worden getransplanteerd op een bewolkte, rustige dag of 's avonds. U kunt aan de hand van hun uiterlijk vaststellen dat de zaailingen klaar zijn om te verplanten. De bladeren krijgen een donkergroene kleur, de stengel is sterk, elastisch. 7-8 bladeren moeten zich op de zaailing ontvouwen.

tomatenzaailingen

U kunt begin mei beginnen met planten in de kas. Als u van plan bent om op open bedden te planten met een film, dan kunt u dit proces op 20 mei doen.

Advies van ervaren tuinders: “Plant alleen op open, onbeschermde bedden als de dreiging van vorst voorbij is en de grond goed genoeg is opgewarmd. Geschatte grenzen zijn van 10 tot 20 juni ".

Bij het planten van tomaten in de volle grond moet rekening worden gehouden met de volgende aanbevelingen:

 • de grond waar de zaailingen zich bevinden, moet de dag ervoor worden bevochtigd;
 • elke zaailing moet voorzichtig worden verwijderd om het wortelstelsel niet te beschadigen en een aarden klomp achter te laten;
 • je moet planten in voorbereide, bewaterde gaten;
 • de diepte van de gaten moet iets meer zijn dan de containers waarin de zaailingen werden gekweekt;
 • besprenkel de zaailingen met aarde, geef daarna geen water, zodat er geen korst ontstaat.

Om zaailingen te planten, moet je de juiste plek vinden. Het moet goed verlicht zijn en er mag geen doorgaande wind zijn. Tomaten mogen niet in laaglanden of in de buurt van grondwater worden geplant. De wortels rotten snel en je kunt gewassen verliezen.

Het wordt aanbevolen om het geselecteerde perceel met kopersulfaat te behandelen. Na een tijdje moet er kunstmest worden aangebracht. U kunt zelfstandig een organische samenstelling van humus, turf en zaagsel of een mineraalcomplex van superfosfaat, kaliumsulfaat of houtas bereiden.

Het telen van tomaten in de volle grond in veel regio's van Oekraïne gebeurt met mulch- en afdekmateriaal. Met mulchen kunt u de grond warm en vochtig houden, de groei van onkruid en de verspreiding van verschillende infecties voorkomen.

Afdekmateriaal kan jonge scheuten redden van koud weer, zware regenval en harde wind. Binnenshuis wordt ook mulch gebruikt. Vocht wordt onder de film vastgehouden en het gewenste microklimaat in de kas wordt gehandhaafd.

Het kweken van tomaten onder mulch is eenvoudig en gemakkelijk. Voordat u zaailingen plant, moet u een film op de site verspreiden. Op de juiste plaatsen worden kruisvormige insnijdingen gemaakt waarin de scheuten worden geplant. Water en bemest de planten zoals gewoonlijk bij de wortel.

tomaten mulchen

Ongewone keuze

Elk jaar verschijnen er, naast beproefde tomatenrassen, interessante nieuwe producten. Exotische soorten onderscheiden zich door hun decorativiteit en ongewone vruchten die alle gasten zeker zullen verrassen. Ze zijn gemakkelijk te kweken en droogtetolerant.

Je kunt tomatenzaden voor Oekraïne planten als roze accordeon, smakelijk, zwarte ananas, kiwi-exotisch, zwarte crème, gele druppel, zhigalo.

Exotische tomaat Zwarte ananas behoort tot de onbepaalde groep met middellange vroege rijpingslimieten voor tomaten. De hoogte van de struik kan oplopen tot 150 cm. Het is noodzakelijk om een ​​steun te installeren, de zijstappen te verwijderen en een steel te vormen. Vruchten kunnen 550 gram wegen en hebben een ongewoon uiterlijk. De schil is bruingroen van kleur en het vruchtvlees is roodroze-groen. In de context heeft elke tomaat zijn eigen, unieke patroon.

U kunt soorten kiezen van bekende verzamelaars die populair zijn in Oekraïne. Tomatensoorten voor de volle grond van de beste selectie, die zich kunnen aanpassen aan het klimaat: Mexico City, Aquarelle, Astrachan, Velvet streaked, Purple Dragon.

De variëteit Chocolate Lightning onderscheidt zich door zijn grote vruchten met een ongebruikelijke kleur. De struik is vastberaden, krachtig, strekt zich uit tot een hoogte van 110 cm De platronde vruchten zijn lichtbruin van kleur met geelgroene strepen, de binnenkant is helder karmozijnrood, het gewicht is ongeveer 220 g.

Selectie op hoogte

Welke tomaten zijn geschikt? Het is het beste om tomaten voor de volle grond te kiezen, die behoren tot het superdeterminant, determinant of standaard type. Dergelijke planten zijn gemakkelijk te verzorgen, vormen zelden stiefkinderen en hoeven niet te worden versterkt. Ze hebben een sterke immuniteit, ze verdragen goed droogte en kou. Laagblijvende tomatensoorten worden geplant op een afstand van 40 cm, tussen de bedden minimaal 52 cm.

Laagblijvende tomaten die in Oekraïne kunnen worden geplant: Blame the Pooh, Darling, Salute, Heel, Rocket, Rio Grande, Riddle.

Gekozen tomaten zijn een middenseizoen, standaard, bepalende variëteit. De struik is netjes, niet uitgestrekt, hij strekt zich uit tot 83 cm. De massa van platronde rode vruchten, ongeveer 140 g. De schil is dicht, maar zacht.

tomatensoort gekozen

Van de fabrikant Elite-rij kunt u laaggroeiende soorten Liang kopen. Ze beginnen vroeg te rijpen, de struik is bepaald. Ronde vruchten worden roze in het rijpingsstadium, hun gewicht is ongeveer 85 g Het ras is bestand tegen vele tomatenziekten.

Er kunnen ook hoge soorten worden gekweekt Tomaat: Wonder of the Earth, Wild Rose, Cardinal, De Barao, Tsar Bell, Danko. Ze vereisen altijd de oprichting van een steun, het verwijderen van zijstappen en de vorming van de stam.

Beschrijving van de middelvroege variëteit Cardinal. De struik is onbepaald, de stengel bereikt een hoogte van 2 meter. Het moet worden gevormd om de vorming van grote vruchten mogelijk te maken en om alle delen van de plant vrije toegang van lucht en licht te geven. Vruchten worden geleidelijk rood, met een gewicht van ongeveer 520 g.Het ras is actief bestand tegen ziekten, de ontwikkeling gaat door, zelfs bij koud weer.

Wilde roos behoort tot de onbepaalde, middenvroege plantengroep.De roze vruchten zijn rond en aan de basis iets afgeplat. Ze kunnen 320 g wegen en barsten niet. De recensies zijn alleen maar positief: een grote oogst, weerstand tegen grote ziekten en uithoudingsvermogen bij warm weer, dit zijn de belangrijkste kenmerken die de aandacht trekken.

Soorten met een grote oogst

Wat zijn de meest productieve tomatensoorten? De bodem van Oekraïne bevat veel voedingsstoffen, dus er worden goede resultaten behaald. Voor open grond in Oekraïne kunt u tomatensoorten kopen die u zullen verrassen met een groot aantal hoogwaardige vruchten.

Roze honing is niet alleen een hoogproductieve variëteit, maar ook een zoete variëteit voor Oekraïne. Het is mogelijk om de vruchten na 110 dagen te proeven. De hoogte van de struik bereikt 110 cm, dus je moet hem aan de steun vastbinden en de extra stiefzonen afsnijden. Vruchten met roze tinten kunnen 650 g wegen.

Gina voegt de beste variëteiten tomaten toe voor de volle grond. De geplante tomatenstruiken beginnen eerder vruchten te geven dan in andere streken met koudere klimaten. Het oogsten begint na 113 dagen. Rode, rijpe vruchten wegen ongeveer 260 g en zijn actief bestand tegen vele ziekten.

Een van de meest productieve tomatenrassen in Oekraïne is de quiz. De rijpingstijd is gemiddeld, je moet ongeveer 114 dagen wachten. De bepalende struik wordt 65 cm, platronde tomaten kunnen 125 g wegen.

tomatenvariëteitenquiz

Tomaten van de variëteit Gospodar kunnen in alle regio's van Oekraïne worden geteeld. De vruchten beginnen na 110 dagen te blozen. Het is een bepalend groentegewas. De struik strekt zich uit tot 72 cm. De opbrengst is uitstekend, de vruchten rijpen samen. De dichte vlezige binnenkant zal worden herinnerd vanwege zijn uitstekende smaak.

Het bedrijf Elite Ryad biedt zaden van de variëteit Spartak aan, die resistent zijn tegen veel bekende tomatenziekten. Vruchtvorming begint na 105 dagen. Behoort tot de bepalende groep planten. Vruchten zijn rood-scharlakenrood van kleur, rond van vorm, rijpen samen en wegen ongeveer 125 g.

Het is het beste om rassen te kiezen die tot de standaardgroep behoren en vroege grenzen hebben voor vruchtvorming. De struik van dergelijke planten is klein en compact. Het is niet nodig om te knijpen en te binden. Het is mogelijk om het gewas te oogsten voordat veel infecties zich verspreiden.

Uitzicht op het zuiden en oosten

Op het zuidelijke grondgebied van Oekraïne is het klimaat droog en, ondanks de vruchtbaarheid van de grond, moet je proberen een goede oogst te krijgen. Voor het zuiden van Oekraïne is het beter om late soorten tomaten te kiezen, die niet bang zijn voor droogte. Sommige ervaren tuinders verzekeren zichzelf en zaaien tegelijkertijd verschillende soorten tomaten.

Tomatensoorten voor de volle grond kunnen worden aangevuld met witte vullingzaden. De bepalende plant heeft droogtetolerante eigenschappen. De hoogte van de struik is niet groter dan 67 cm, de vruchten krijgen naarmate ze rijpen een rode tint en wegen ongeveer 100 g.

De regio Donetsk kan het zaaien van zaden van de Solaris-variëteit toestaan. Het is zeer resistent tegen ziekteverwekkers en droogte. De oogst rijpt op de 115e dag. Om eerder te oogsten, worden de zaden in de tweede helft van maart gezaaid. Een van de ondermaatse variëteiten. De hoogte van de struik is ongeveer 70 cm, de felrode tomaten wegen 130 g.

Solaris-tomatensoort

In het oosten en westen van Oekraïne is het beter om vroege en middenvroege rassen in te slaan. Je kunt tomatenzaden Bullheart, Roma, Newbie kopen.

Onlangs zijn variëteiten van roze tomaten populair: Korneevsky pink, Slavsky pink, Cardinal, Pink Flamingo.

Zaden met vroege vruchtgrenzen

Welke vroege tomatenvariëteiten kunnen in onbeschermde bedden worden geplant? Er is een grote lijst met namen, waaronder de volgende ultra-vroege goede variëteiten van tomatenteelt kunnen worden onderscheiden.

Sanka F1, van het bedrijf Elite Ryad, wordt aanbevolen om in kas- of kasomstandigheden te kweken. Vertegenwoordigt super vroege variëteiten.Het blijkt de eerste vruchten al heel vroeg te proeven, na 82 dagen. Afgerond, met lichte ribbels, weegt de vrucht ongeveer 95 g. De plant is resistent tegen ziekten.

tomatenras Sanka F1

Het bedrijf Elite Ryad biedt tomatenzaden Ivanovich F1. Het duurt ongeveer 92 dagen om te rijpen. De plant is vastberaden, hij wordt 85 cm. Vruchten worden naarmate ze rijpen roze en wegen ongeveer 190 g. Ze kunnen veel tomatenziekten weerstaan.

De F1 prima donna is een vroeg rijpende variëteit. Het duurt niet lang om te wachten tot het fruit rijp is, slechts 89 dagen. De bepalende struik bereikt een hoogte van 118 cm en kan ook bij slecht weer vrucht dragen. Vertoont resistentie tegen ziekten. De vorm van de vrucht is iets langwerpig en weegt ongeveer 120 g.

De regio Kharkov heeft een warm klimaat, dus je kunt hier een goede oogst halen. Tomaten van de variëteit Miracle of the Earth groeien snel, de vruchtvorming begint na 80 dagen. Vruchten kunnen 580 g wegen, het ras zal de aandacht trekken met een hartvormige vorm en roze kleur. Wordt zelden geïnfecteerd.

Kasomstandigheden

Oekraïense grond is vruchtbaar en door tomaten binnenshuis te kweken, kunt u het beste resultaat behalen, dat u zal verrassen met de kwaliteit en kwantiteit van het gewas. Tomatensoorten populair onder tuinders voor kassen: Magic F1, Typhoon F1, Junior F1.

Alamina F1 is een van de vroegste variëteiten, de rijping begint in 93 dagen. Een onbepaalde struik kan tot 2 meter lang zijn. Rood-bordeauxrode vruchten wegen ongeveer 180 g. Het sappige vruchtvlees wordt beschermd door een dichte maar gevoelige schil.

tomatenras Alamin F1

Laagblijvende tomaten Pink Bush F1 verrukken je met een groot aantal smakelijke vruchten die al heel vroeg beginnen te rijpen. Vruchten met een lichtroze tint, kunnen tot 155 g wegen Vlezige tomaten met voldoende sap en suiker.

Kassen zijn laag, meestal van plastic. Alleen jonge zaailingen mogen onder dekking groeien. Volwassenen, grote struiken kunnen niet worden bedekt met een film, omdat er binnen weinig ruimte en lucht is.

De beste variëteiten tomaten voor degenen die kassen op de site hebben: Zolotoe Yabloko, Budenovka, Favorit. De zaailingen van deze groentegewassen moeten eerst worden beschermd met een film, en daarna voelen ze zich heerlijk in de buitenlucht.

Beoordelingen
 1. Nastya
  11.11.2017 22:42

  Zowel de variëteit als het weer hebben invloed op de timing van het planten van zaailingen, ik begin dit meestal in maart, zeer zelden in deze tijd van het jaar is er strenge vorst, dus niets bedreigt de oogst.

  Te beantwoorden
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen