Vereisten en ontwerp van een varkensstal voor 50 hoofden, bouwfasen met uw eigen handen

De constructie van een doe-het-zelf varkensstal voor 50 koppen heeft een aantal kenmerken. Om succesvol te zijn, is het de moeite waard om alles wat u nodig heeft van tevoren voor te bereiden. Tegelijkertijd wordt aanbevolen ervoor te zorgen dat het gebouw altijd warm en droog is. Om een ​​gebouw van hoge kwaliteit te krijgen, moet u een diagram of tekening maken. De juiste indeling van het pand is niet onbelangrijk.

Primaire vereisten

Huisvesting voor dieren moet aan een aantal eisen voldoen. Hierdoor is het mogelijk om de verzorging van huisdieren te vergemakkelijken en hun productiviteit te verhogen. Droogte en warmte worden beschouwd als de belangrijkste vereisten voor een varkensstal. Varkens zijn warmteminnende dieren die zeer gevoelig zijn voor tocht en lage temperaturen.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, worden varkens als schone dieren beschouwd. Veel van hun vertegenwoordigers maken onderscheid tussen recreatiegebieden en een toilet. Daarom wordt aanbevolen om de varkensstal constant schoon te houden. Dit helpt de ontwikkeling van veel voorkomende pathologieën bij dieren te voorkomen.

Tekeningen en diagrammen

Voordat u met de bouw van een varkensstal begint, is het raadzaam om een ​​diagram of tekening te maken. In dit geval is het de moeite waard om de grootte van de kamer te bepalen. Voor 1 dier is minimaal 2,5 vierkante meter vereist. Dit betekent dat er een varkensstal van minimaal 200 vierkante meter nodig is om 50 dieren te houden. In dit geval wordt een oppervlakte van 300 vierkante meter als een ideale optie beschouwd. Het moet paddocks en bijgebouwen bevatten.

varkensstal diagram

Benodigde gereedschappen en materialen

Voor de constructie van een varkensstal is het toegestaan ​​om verschillende materialen te gebruiken. Ze moeten worden gekozen rekening houdend met financiële mogelijkheden. Er zijn verschillende soorten gebouwen - ze verschillen in vorm en ontwerpkenmerken. Om de hoeveelheid materialen te bepalen, wordt aanbevolen om de grootte en hoogte van het gebouw te berekenen. Dit heeft ook invloed op de keuze van materiaalsoorten. Het bouwen van een gebouw vereist meestal het volgende:

 • cement en zand moeten worden gebruikt voor de vloer of fundering;
 • de binnenkant van de muren is afgezet met hout;
 • om partities te maken, heb je planken of roosters nodig;
 • het dak kan worden gemaakt van leisteen of pannen.

Bij het bouwen van een varkensstal wordt het niet aanbevolen om beton te gebruiken, omdat het warmte geleidt en bevriezing van dieren veroorzaakt.

varkensstal diagram

Om een ​​structuur op te zetten, moet u het volgende gebruiken:

 • bouwgereedschap - schoppen, hamers, spijkers, bijl, ijzerzaag;
 • planken;
 • bakstenen;
 • cement;
 • isolatie - schuim of plastic kan zijn rol spelen;
 • verbrijzelde steen;
 • zand;
 • waterdichtmakende film;
 • leisteen.

Stadia van de bouw van een varkensstal voor 50 koppen

Om de constructie te laten slagen, is een goed ontworpen project vereist. Het is toegestaan ​​om het zelf te maken of een kant-en-klaar sjabloon te gebruiken. Na het opstellen van het plan kun je beginnen met bouwen. Het omvat een aantal fasen.

varkensstal constructie

Allereerst wordt aanbevolen om de basis te leggen. Het wordt beschouwd als de basis van het hele gebouw, omdat het een ondersteuning is. Het is toegestaan ​​om de fundering uit beton of steen te leggen. Het is ook toegestaan ​​om andere materialen met een vergelijkbare dichtheid te gebruiken.

In eerste instantie wordt aangeraden om een ​​kuiltje in de grond te maken. De grootte moet ongeveer 70 centimeter zijn. Daarna is het de moeite waard om een ​​fundering te bouwen (ongeveer 60 centimeter hoog). Langs deze structuur is een blinde zone gemaakt. Het is toegestaan ​​om het te maken van beton, klei of asfalt. Hierdoor komt er geen vocht naar binnen. Om vocht te voorkomen, moet de kelder onder een hoek worden gemaakt en moet de fundering worden bedekt met isolatie.

Het wordt aanbevolen om de wanden van de varkensstal te maken van warme materialen die zijn geïsoleerd tegen vocht. Dit helpt om vocht te voorkomen en je warm te houden. Deze materialen zijn onder meer baksteen, hout, steengroeve. Het wordt aanbevolen om de buitenkant van het gebouw en van binnenuit te isoleren - om het te bedekken met panelen, te bedekken met gips en witkalk. De hoogte en dikte van de muren worden gekozen rekening houdend met het klimaat in de regio. In ieder geval moet een bakstenen muur minimaal 51-64 centimeter dik zijn en een houten muur 18-25 centimeter dik. De minimale hoogte moet 2,5 meter zijn.

De creatie van het dak is niet onbelangrijk. Als het gebied koude winters kent, moet het worden geïsoleerd. Meestal worden hiervoor sintelblokken gebruikt. Het wordt aanbevolen om alle oppervlakken wit te wassen en vervolgens te isoleren. Hiervoor worden hooi en zaagsel gebruikt. Het dak moet bedekt zijn met leisteen en pannen. Het wordt aanbevolen om er een gevel van te maken.

varkensstal diagram

Het is ook de moeite waard om aandacht te besteden aan de indeling van de vloer. Met het juiste ontwerp van dit deel van de kamer, zal het schoonmaken niet moeilijk zijn. Als u fouten maakt, bestaat de kans op problemen. Het wordt aanbevolen om de vloer stevig te maken. In dit geval moet u zeker afvoeren maken. Het wordt aanbevolen om de vloerbedekking af te dekken met een materiaal dat overtollig vocht opneemt. Hiervoor is zaagsel of stro ideaal. De eerste laag moet 2-6 centimeter zijn. Terwijl je motregent, neemt het niveau toe.

Het is noodzakelijk om voor verlichting in de kamer te zorgen. Naast gewone ramen, die tijdens de bouw nodig zijn, moet u elektrische lampen gebruiken. Ze zijn nodig voor voldoende verlichting in de winter.

Bij het bouwen van een varkensstal loont het de moeite om voor volledige ventilatie te zorgen. Dieren geven veel gassen af, maar verdragen nauwelijks bedorven lucht. Daarom vereist elke kamer hoogwaardige ventilatie. Het is toegestaan ​​om het zelf te maken of te kopen. Bij het construeren van ventilatie is het de moeite waard om rekening te houden met de lokalisatie van deuren en ramen. Het wordt aanbevolen om tocht te vermijden.

Varkensstal arrangement

Bij het opzetten van een varkenshouderij is het wel of niet toegestaan ​​om groepshokken te gebruiken. In het centrum loont het zeker de moeite om voldoende doorgang te regelen voor de doorgang van kruiwagens en de doorgang van personeel. Om het fokken van dieren te vergemakkelijken, wordt aanbevolen om de kamer uit te rusten met een watervoorziening. Het loont ook de moeite om voor een riolering te zorgen. Dit helpt om het schoonmaken van de varkens gemakkelijker te maken. De constructie van een varkensstal heeft een aantal kenmerken. In dit geval wordt het aanbevolen om de grootte van de kamer correct te berekenen en alles voor te bereiden wat u nodig heeft. Om varkens te laten gedijen, moet de kamer droog en warm zijn.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen