Soorten afdekmateriaal voor onkruidbestrijding en hoe deze correct te gebruiken

Wieden wordt vaak gebruikt om onkruid te bestrijden, hoewel tuinders deze activiteit niet gemakkelijk en plezierig zullen noemen. Maar de zorg voor de bedden kan worden vergemakkelijkt met behulp van een bedekkingsmateriaal van onkruid. Tegenwoordig vindt u op de markt vloeren van hoge kwaliteit in verschillende prijsklassen. Het afdekmateriaal maakt de bedden netjes en verzorgd, zonder de groei van gecultiveerde planten te belemmeren.

Het werkingsprincipe van het bekledingsmateriaal

Het materiaal dat de bedden en bloemenplantages bedekt, laat geen zonlicht door, wat nodig is voor onkruid voor het leven. Onkruid kan niet doorbreken naar het licht, biochemische reacties worden verstoord in hun weefsels, het wortelstelsel verdroogt. Planten gaan dood.

Zodat alleen het onkruid wordt aangetast en de gecultiveerde soort ongedeerd blijft, wordt het weefsel zorgvuldig op de bedden gelegd, gefixeerd, gaten worden gesneden op de plaatsen die overeenkomen met de locatie van gecultiveerde planten.

Moderne soorten bodembedekkers beschermen niet alleen betrouwbaar tegen de groei van onkruid, maar veroorzaken ook geen wortelbederf, de ontwikkeling van schimmelziekten. Ze kunnen niet alleen de perken en bloembedden bedekken, maar ook de paden op het persoonlijke perceel bedekken om te voorkomen dat onkruid door de platen breekt. Een dichter materiaal wordt tussen de bedden geplaatst om de nette staat van de site te behouden.

De dichte dekking helpt om bodemongedierte te verwijderen. Insecten hebben moeite met oriëntatie in de ruimte, ze kunnen zich niet voortplanten.

bedekkingsmateriaal van onkruid

Voor-en nadelen

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van afdekmateriaal is dat het de zorg voor groente-, bessen- en bloemgewassen vergemakkelijkt. Bodembedekking is populair omdat:

 • beschermt de bovenste bodemlaag tegen ongunstige omgevingsomstandigheden, voorkomt dat planten verwelken door gebrek aan vocht en voedingsstoffen, overmatig zonlicht, zware regenval;
 • creëert microklimatologische omstandigheden die ideaal zijn voor de ontwikkeling van gecultiveerde vegetatie, maar ongunstig voor de reproductie van een bacteriële infectie;
 • vereenvoudigt de uitvoering van activiteiten voor de verzorging van gecultiveerde planten;
 • zowel geschikt voor gebruik in een open ruimte als in een kas;
 • door zijn dichte structuur heeft het een lange levensduur (tot 8-12 seizoenen), verliest het tijdens het gebruik geen kwaliteit en uiterlijk.

De nadelen van het bekledingsweefsel zijn te wijten aan het oneigenlijke gebruik:

 1. Als een onkruidbedekking verkeerd wordt geïnstalleerd of bediend, treedt er een broeikaseffect op.En overmatige luchtvochtigheid, bij afwezigheid van luchtcirculatie, veroorzaakt de ontwikkeling van een schimmelinfectie.
 2. Een donkergekleurde doek wordt erg heet onder de zon en de UV-stabiliserende laag wordt na 2 maanden gebruik niet meer effectief. Daarom worden in de klimatologische omstandigheden van de zuidelijke regio's hooi, zaagsel en krantenpapier gebruikt om aanplant te beschermen.

bedekkingsmateriaal van onkruid

Soorten niet-geweven onkruidbedekkingsmaterialen

Agrocloth voor onkruid wordt op de markt verkocht in een heel andere categorie van kwaliteit en prijs. U kunt een product kiezen op basis van kleur, dichtheid, structuur en andere voorkeuren en behoeften.

Spingebonden

Het merk werd zo populair dat zomerbewoners dit woord elk bedekkingsmateriaal voor bedden begonnen te noemen. Spunbond is een speciale fabricagetechnologie. Het blijkt licht en luchtig te zijn, maar we repareren het. Het materiaal is milieuvriendelijk, het wordt niet beïnvloed door temperatuurschommelingen en mechanische belasting.

Spunbond is wit en zwart van kleur, in dichtheid - 20-60 g / m2:

 1. Wit materiaal tot 30 g / m22, worden voornamelijk gebruikt om gewassen te beschermen tegen terugkerende voorjaarskoude en overvloedig zonlicht in de zomer. Ze bedekken zaailingen, bessen, decoratieve soorten, bloembedden. En jonge zaailingen van spingebonden fruitbomen beschermen tegen schadelijke insecten.
 2. Wit linnen 30-50 g / m22, geschikt voor winterbescherming van alle sier- en fruitgewassen. Het wordt ook over een boogkas of kas getrokken.
 3. Zwart spingebonden 50-60 g / m2 met een uv-stabiliserende laag beschermt betrouwbaar tegen onkruid, draagt ​​bij aan de opname van meer warmte door gecultiveerde planten.

Spingebonden

Geotextiel

Geofabric, dat is gebaseerd op polyestervezels, geweven onder thermische invloed, wordt gekenmerkt door sterkte en het vermogen om te ademen. De populariteit van het product is te danken aan:

 • lange levensduur;
 • veelzijdigheid van toepassing;
 • installatiegemak ter plaatse;
 • goedkoop.

Geotextiel

Agrospan

In feite een soort spingebonden geproduceerd door het Russische bedrijf Ayaskom. Dezelfde hoge kwaliteit, duurzaam, goedkoop. Het wordt voornamelijk gebruikt voor het schuilen van aardbeien, aardbeien en andere bessen.

Agrotextiel heeft een UV-stabiliserende laag, slijt langzaam, is niet onderhevig aan temperatuurschommelingen.

Daarom wordt het gebruikt als winterverblijf, maar toont het zich ook perfect als bescherming tegen onkruid.

Agrotex

Een ander populair type afdekmateriaal van een Russische fabrikant. Verkrijgbaar in twee kleuren:

 • geel - bedoeld voor de vernietiging van ongedierte op nachtschadeplanten;
 • zwart - een onkruidbestrijdingsmiddel, voornamelijk gebruikt op aardbeienplantages.

Het materiaal heeft een geperforeerde structuur, zodat er geen gaten hoeven te worden gesneden voor gewassen. Het is voldoende om het perceel in de tuin te bedekken, en de culturele aanplant zal niet lijden onder hoge temperaturen, vuil worden met aarde tijdens irrigatie en neerslag. Agrotex kreukt niet, is niet bang voor temperatuurschommelingen, veroorzaakt geen bodembeschadiging door een bacteriële infectie.

Agrotex

Agril

Ademende stof speciaal ontworpen voor onkruidbestrijding. Beschutte planten verdorren niet door de hitte, niet invriezen tijdens de koude periode. De bedekte grond blijft los, ondergaat geen korstvorming en erosieprocessen, de biochemische component wordt daarin niet verstoord, zuurstof en voeding blijven volledig opgenomen door de wortels. Bij juist gebruik van het materiaal leveren gecultiveerde planten eerdere gewassen op. U kunt agryl gebruiken voor het mulchen van aardbeien, groentebedden.

Voor onkruidbestrijding wordt een zwart materiaal gebruikt met een dichtheid van 50 g / m22... Voor kasapparatuur nemen ze een transparante stof met een dichtheid van 20-40 g / m2.

Agril

Lumitex

Het is een golfkartonnen bekleding met een zachte structuur en verschillende kleuren. Vanwege het vermogen om schadelijke stoffen te reflecteren en de zonnestralen door te geven die gunstig zijn voor planten, zelfs bij bewolkt weer, wordt agrofibre gebruikt om komkommer- en bessenbedden te beschermen, veroorzaakt het geen oververhitting en onderkoeling van planten en versnelt het de rijping van fruit.

Bij het uitrusten van een kas kunt u lumitex combineren met plasticfolie.

Lutrasil

Meestal gebruikt voor koude bescherming, maar kan een goede onkruidbestrijding zijn. Het materiaal is van hoge kwaliteit, het kost iets meer dan spingebonden, in kwaliteit lijkt het er eigenlijk op. Verkrijgbaar in twee kleurvariaties - wit en zwart. Dichtheid - van 20 tot 60 g / m22.

De coating wordt aangebracht:

 • wit met lage dichtheid - om zaailingen en zaailingen te beschermen tegen voorjaarsvorst;
 • wit met hoge dichtheid - als winteropvang (bij vorst tot 8-10 ° C);
 • medium tot hoge dichtheid zwart - tegen onkruid.

Lutrasil

Zwarte film

Vóór de komst van agrotextiel was zwarte folie het enige materiaal om de bodem tegen onkruid te beschermen. Het wordt goed donker. Het kan niet alleen de bedden bedekken, maar ook de gangpaden.

Tegenwoordig is de film aanzienlijk inferieur aan moderne landbouwweefsels:

 • laat geen water door;
 • creëert een broeikaseffect, wat de kans op een schimmelinfectie vergroot;
 • heeft een korte levensduur.

Zwarte film

Hoe worden afdekmaterialen gebruikt?

Hieronder vindt u een stapsgewijze handleiding voor het gebruik van de Weed Control Cover. Nodig hebben:

 1. Gebruik een methode om het gebied van onkruid te verwijderen.
 2. Kunstmest aanbrengen. Egaliseer de grond.
 3. Snijd een stuk canvas af op basis van de grootte van het gebied met een bevestiging van 15 cm.
 4. Snijd gaten voor gecultiveerde planten in de vorm van kruisen of cirkels.
 5. Bedek de site bij rustig weer met materiaal.
 6. Zet de emissierechten vast met stenen in de gegraven groeven of bedek ze met aarde.
 7. Bevestig het materiaal op verschillende punten van de site aan de grond met draadpennen van 10 cm lang.
 8. Zaai zaden in de gaten, plant zaailingen.

Hoe bedekte planten water te geven?

Het moderne afdekmateriaal laat water vrij door.

Water geven wordt uitgevoerd door de irrigatiemethode, het canvas hoeft niet te worden verwijderd. Vloeibare mest wordt voorzichtig in het gat gegoten.

Om wateroverlast van de grond en bederf van planten te voorkomen, wordt het vochtgehalte gecontroleerd door het uitgesneden gat.

De populariteit van agrotextiel onder boeren en zomerbewoners is niet verrassend. Gemakkelijk te gebruiken, ademend, duurzaam, bestand tegen ongunstige factoren, het materiaal laat je het bestaan ​​van onkruid het hele seizoen vergeten. Het is ook niet duur.

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen