De beste en nieuwe soorten zwarte bessen voor de Oeral, hun beschrijvingen en kenmerken

Ondanks de relatief jonge leeftijd van 500 jaar hebben aalbessen lange tijd een leidende positie ingenomen in de teelt. Onder de omstandigheden van de Ural-temperatuurdalingen kan het behoorlijk problematisch zijn om een ​​hoge plantproductiviteit te bereiken. Daarom moet u vertrouwd raken met de beste soorten zwarte bessen, die zijn aangepast aan de temperatuuromstandigheden van de Oeral.

Kenmerken van de regio

De Oeral worden gekenmerkt door zware klimatologische omstandigheden. De gemiddelde temperatuur in de winter kan oplopen tot -20 tot -40 graden Celsius. In de zomer kan de lucht opwarmen tot +35 graden. Bovendien gaan temperatuurdalingen in de winter vaak gepaard met harde wind. Daarom moet de keuze van bessenzaailingen gebaseerd zijn op de vorstbestendigheid.

Het is ook belangrijk om gecultiveerde rassen met verschillende bloeitijden te selecteren. De late lente en frequente vorst kunnen de kleur en de eierstok van de bes beschadigen, wat op zijn beurt de opbrengst zal beïnvloeden.

Zwarte bessenvariëteiten

Dankzij de inspanningen van fokkers is een aanzienlijk aantal nieuwe soorten zwarte bessen ontwikkeld, die zijn aangepast aan het klimaat van de Oeral.

Regenboog

Veroudering: midden laat. Kenmerken van de struik: lang, rechtopstaand, compact. Vruchten: groot, zwart, licht glanzend. Gewicht: tot 3 gram. Productiviteit: meer dan 3 kilogram. Neiging tot nederlaag: niet vatbaar voor schimmelinfectie.

Het rijpen van bessen vindt gelijktijdig plaats, ze verkruimelen niet, zelfs niet als ze overrijp zijn. Slaat goed op en is bestand tegen transport.

bes regenboog

Oriana

Veroudering: vroeg. Kenmerken van de struik: lang, met sterke scheuten. Vruchten: groot, zoetzure smaak. Gewicht: 1,5-2,5 gram. Neiging tot nederlaag: resistent tegen vele ziekten. De scheuten blijven rechtop staan, ook als het gewas wordt geladen.

Oriana bes

Bruto

Veroudering: midden laat. Kenmerken van de struik: sterk vertakt, met dichte bolle bladeren. Vruchten: diepzwarte kleur, met lichte glans en tere schil. Gewicht: tot 7 gram. Productiviteit: ongeveer 4 kilogram. Neiging tot nederlaag: beschermd tegen infectie.

grove bes

Exotisch

Veroudering: vroeg. Kenmerken van de struik: traag. Vruchten: vergelijkbaar met grote kersen. Gewicht: 5-6 gram. Productiviteit: 3,5 kilogram. Neiging tot nederlaag: niet in staat om de schimmel te weerstaan, resistent tegen niermijten.

bes Exotic

Gulliver

Veroudering: vroeg.Kenmerken van de struik: krachtig, zwak vertakt, met sterke scheuten en dicht gebladerte. Vruchten: groot, op de tros worden 9 tot 17 bessen gevormd, die licht zuur zijn. Gewicht: tot 3 gram. Productiviteit: ongeveer 3 kilogram. Neiging tot nederlaag: resistent tegen echte meeldauw, roest en niermijten.

bes gulliver

Schat

Veroudering: gemiddeld. Kenmerken van de struik: klein formaat. Vruchten: groot. Gewicht: 5 gram. Neiging tot verslaan: matig vatbaar voor niermijten en echte meeldauw. Onder de lading fruit kantelen de scheuten naar de grond, dus de struik heeft ondersteuning nodig.

bes Treasure

Krachtig

Veroudering: laat. Kenmerken van de struik: vertakt, licht groeiend. Vruchten: pruimachtig, met een zure verfrissende smaak. Gewicht: 6-7 gram, diameter - ongeveer 3 centimeter. Productiviteit: tot 12 ton fruit per 1 hectare plantages. Neiging tot nederlaag: resistent tegen vele soorten ziekten.

bes krachtig

Lui persoon

Rijpen: laat, rijpe bessen verschijnen begin augustus. Kenmerken van de struik: lang, vertakt, met dikke bladeren. Vruchten: groot, met uitgesproken smaak en aroma, zwartbruine kleur Gewicht: 2,5 - 3,1 gram. Productiviteit: ongeveer 4 kilogram. Neiging tot verslaan: niet in staat om echte meeldauw te weerstaan.

bes Lui

Sevchanka

Veroudering: vroeg. Kenmerken van de struik: middelgroot, compact. Vruchten: groot, met dichte schil, verkruimelen niet als ze overrijp zijn, goed bewaard na de oogst. Gewicht: 3 gram. Productiviteit: 3,5 kilogram. Neiging tot nederlaag: beschermd tegen roest, echte meeldauw en ongedierte.

bes Sevchanka

Nara

Veroudering: vroeg. Kenmerken van de struik: licht vertakt, lang, met licht gebogen scheuten. Heeft gerimpelde convexe bladeren. Vruchten: rond, zoetzuur, met groenachtig vruchtvlees. Gewicht: 1,5 tot 3,5 gram. Productiviteit: 10-14 kilogram. Neiging tot nederlaag: heeft een sterke immuniteit. Het ras is bestand tegen temperatuurdalingen tot 35 graden.

Rode bes voor de Oeral

Rode bessenvariëteiten zijn ook aangepast aan de barre klimatologische omstandigheden van de Oeral en Siberië. Op dit grondgebied worden verschillende soorten van deze plant gekweekt, zowel van lokale oorsprong als geïmporteerd uit andere regio's.

bes voor de Oeral

Ural roze

Veroudering: gemiddeld. Kenmerken van de struik: hoog, maar compact. Vruchten: groot, roze van kleur en hebben een delicate dessertsmaak en een uitgesproken aroma. Gewicht: 1,1 - 1,2 gram. Productiviteit: 10 kilogram. Neiging tot nederlaag: is bestand tegen schimmelziekten, maar vatbaar voor bladluizen.

Ural schoonheid

Veroudering: vroeg. Kenmerken van de struik: laag, vertakt. Vruchten: gevormd op lange trossen, hebben een delicate zoetige smaak. Gewicht: niet minder dan 1,5 gram. Productiviteit: tot 15 kilogram. Neiging tot ziekten en plagen: heeft een sterke immuniteit.

Ural schoonheid

Ural edelsteen

Veroudering: gemiddeld. Gewicht: 07-0,8 gram. Productiviteit: afhankelijk van de weersomstandigheden. Neiging tot nederlaag: heeft een sterke immuniteit.

Geliefde

Veroudering: gemiddeld. Kenmerken van de struik: klein formaat, sterke rechtopstaande scheuten. Vruchten: hebben een zoetzure aangename smaak. Gewicht: 0,6-0,8 gram. Productiviteit: 3-4 kilogram. Neiging tot nederlaag: vatbaar voor bladvlekkenziekte.

lieve bes

Dageraad

Veroudering: gemiddeld. Kenmerken van de struik: middelgroot, licht vertakt. Vruchten: rond, rood, dunne schil. Gewicht: 1 gram. Productiviteit: gemiddeld. Neiging tot nederlaag: heeft een sterke immuniteit.

Jonker van Tets

Veroudering: gemiddeld. Kenmerken van de struik: lang, met spreidende takken. Vruchten: helderrood van kleur, zoetige smaak. Gewicht: tot 0,7 gram. Productiviteit: tot 6 kilogram. Neiging tot nederlaag: bestand tegen aanvallen van echte meeldauw.

Jonker van Tets

Hollands roze

Veroudering: midden laat. Kenmerken van de struik: hoogte ongeveer 1,5 meter, niet vertakt. Vruchten: rond, bleekroze van kleur. Gewicht: 0,9 tot 1,1 gram.Productiviteit: van 4,5 tot 9 kilo bessen. Productiviteit is sterk afhankelijk van zorg en weersomstandigheden.

Tijdens de warmtebehandeling verliezen de bessen hun kleur, dus het is beter om ze vers te gebruiken.

Hollands roze

De beste soorten witte bessen

Deze bessenvariëteit is niet onderdoen voor zijn zwarte en rode tegenhangers.

Versailles

Veroudering: eind juli. Kenmerken van de struik: vertakt, vereist een kousenband. Fruit: zoet van smaak. Gewicht: tot 0,8 gram. Productiviteit: tot 3 kilogram. Neiging tot nederlaag: genetische immuniteit voor echte meeldauw en niermijten.

Witte fee

Veroudering: vroeg. Kenmerken van de struik: middelgroot en compact. Vruchten: geen uitgesproken aroma, zoetzuur. Gewicht: 0,6-0,8 gram. Productiviteit: tot 6 kilogram. De variëteit wordt ook wel Almaznaya genoemd.

Witte fee

Hollands wit

Veroudering: midden vroeg. Vruchten: romig, iets afgeplat en middelgroot. Gewicht: ongeveer 0,7 gram. Productiviteit: tot 4 kilogram. Neiging tot nederlaag: heeft een sterke immuniteit. Gemakkelijk vermeerderd door stekken.

Ural wit

Veroudering: midden in de zomer. Kenmerken van de struik: laag, dicht, middelgroot vertakt. Vruchten: diamanttransparante, zoete smaak heerst. Gewicht: 0,5 tot 1 gram. Productiviteit: 5-6 kilogram. Neiging tot nederlaag: sterke immuniteit tegen ziekten.

Hollands wit

De details van het planten van aalbessen in de Oeral

Het correct planten van zaailingen garandeert 50% succes bij het telen van krenten en het verkrijgen van een goede oogst. Bij het planten van een plant moeten belangrijke regels in acht worden genomen en gevolgd:

  1. In de volle grond planten kan het beste in het voorjaar. Zodat de bessen de tijd hebben om sterker te worden en zich voor te bereiden op de winter. Voorjaarsplanten in de Oeral wordt meestal in mei uitgevoerd, wanneer de grond 20 centimeter in de diepte opwarmt.
  2. De grond moet 20 dagen voor het planten worden voorbereid. Het is noodzakelijk om de grond van gebladerte en gras te verwijderen en ook een topdressing aan te brengen. Om de grond te bemesten, moet u superfosfaat toevoegen aan steenzout en kalk (1: 1). De hoeveelheid mag niet meer zijn dan ½ van de hoeveelheid zout. 1 emmer van deze samenstelling is voldoende om 1 vierkante meter grond te bemesten.
  3. Voor het planten moeten de wortels van de zaailing in water worden gedrenkt. De dag voordat de plant naar de grond wordt overgebracht, moeten de zaailingen in warm water worden geplaatst.
  4. Tijdens het planten mag je de plant alleen water geven met warm water.
  5. Houd bij het planten rekening met de plaats en nabijheid van andere planten. Het beste van alles is dat krenten zich in de buurt van een hek of in de schaduw van een boom voelen. Bij het kiezen van buren voor een struik, moet u de voorkeur geven aan meerjarige bloemen, wortels, aardappelen of groenten. De verzorgingskenmerken van deze gewassen zijn identiek. Maar de buurt met kool moet worden uitgesloten, omdat deze hygrofiel is. Overtollig vocht kan leiden tot rot van het wortelsysteem en de dood van aalbessen.

Er moet ook worden opgemerkt dat het onmogelijk is om verschillende soorten aalbessen naast elkaar te planten. Bij bestuiving kunnen ze hun oorspronkelijke eigenschappen verliezen, wat zal leiden tot een afname van de opbrengst.

bessenstruiken

Verdere verzorging van de Oeralbes

De zorg voor een jonge bessenstruik omvat water geven, losmaken en mulchen. In de Oeral hebben deze procedures hun eigen kenmerken:

  • water wordt één keer per week uitgevoerd, het wortelsysteem moet ten minste 3 liter warm, bezonken water krijgen;
  • vanaf de eerste warme dagen wordt mulch rond de struik aangelegd - hooi, overlopende mest of compost, wat helpt om vocht in de grond te behouden;
  • het losmaken wordt de volgende dag na het besproeien uitgevoerd, de diepte moet 15-20 centimeter zijn.

Het losmaken mag niet worden verwaarloosd, aangezien lichte grond de benodigde hoeveelheid zuurstof aan het wortelstelsel levert.

Bij het verzorgen van aalbessen in de Oeral is het belangrijk om rekening te houden met de klimatologische kenmerken van deze regio. Omdat de lente hier laat komt, is het beter om plantentransplantatie uit te stellen tot herfsttijd.Het besproeien van de plant om infectie te voorkomen moet worden toegeschreven aan de lijst met lenteaangelegenheden en snoeien blijft verplicht.

Vanaf het tweede jaar na het planten moet ook de plantenvoeding worden toegeschreven aan het aantal voorjaarswerk. Na overwintering wordt de bessenstruik verzwakt en helpt de toepassing van meststoffen om de kracht te herstellen en de opbrengsten te verhogen.

De productiviteit van aalbessen hangt af van een goed geselecteerde variëteit, naleving van plantregels en systematische zorg. In het barre klimaat van de Oeral moet de keuze van de variëteiten met speciale aandacht worden benaderd. Planten die speciaal voor deze regio worden gekweekt, genieten van hoge opbrengsten en weerstand tegen temperatuurveranderingen.

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen