Het recept voor het correct zouten van komkommers in potten voor de winter om niet te ontploffen

Om te voorkomen dat komkommers die in potten zijn opgerold exploderen, moet u ze correct koken. Er zijn veel bewezen recepten waar huisvrouwen dol op zijn. Elk van de composities heeft zijn eigen geheim van betrouwbaarheid en verrukkingen.

Algemene aanbevelingen

Wat te doen om te voorkomen dat ronddraaiende blikken exploderen? Er zijn veel geheimen, hier zijn er enkele.

 1. Voor het beitsen wordt het aanbevolen om kleine komkommers te selecteren, zelfs in vorm, niet bitter van smaak.
 2. Het water voor de marinade moet schoon en gefilterd zijn, u kunt gekocht flessenwater gebruiken.
 3. Om de elasticiteit en dichtheid van groenten te behouden, is het noodzakelijk om ze voor het zouten ongeveer twee uur in ijswater te houden. Dan zal iedereen de knapperige smaak lekker vinden en blijven de blikjes lang bewaard en ontploffen ze niet.
 4. Citroenzuur, aspirine of kruiden kunnen worden toegevoegd om de potten intact te houden.

In de klassieke versie, voor het inblikken van komkommers, worden dille, bessenblaadjes, mierikswortelstukjes en piment gebruikt als smaakbehoudende kruiden. Maar er zijn andere geheime ingrediënten die de explosie van blikjes kunnen bestrijden.

Waarom explodeerde de bank toch? Als de technologie van het rollen van groenten is geschonden, laten pathogene microben ze niet toe om te worden opgeslagen. Het is beter om geëxplodeerde komkommers weg te gooien, vooral als er na het naaien weinig tijd is verstreken.

Bijzondere smaak

Geurige, matig ingelegde komkommers met een aangename kruidige afdronk zijn te verkrijgen als u de aanbevelingen opvolgt. Komkommerrecept, waarvan de verhoudingen zijn ontworpen voor een container van drie liter.

 • Het is noodzakelijk om 2 kg komkommers te wassen en ze met koud water te vullen.
 • Om betrouwbare en smakelijke groenten te pekelen, worden dille-takken, 4 pimenterwten in voorbereide, gesteriliseerde potten gedaan.
 • Snijd een grote wortel in plakjes.
 • Snijd een halve hete peper.
 • Daarna beginnen ze de komkommers strak te leggen en kokend water eroverheen te gieten.
 • De inhoud van de potten staat ongeveer 35 minuten in kokend water.
 • Daarna wordt het water uit de komkommers in een pan gegoten, worden zout 90 g en suiker 45 g toegevoegd, ze wachten tot het kookt.
 • De bereide pekel wordt in een pot gegoten, 5 g citroenzuur wordt erop gegoten en opgerold met een ijzeren deksel. Zo'n blik zal zeker niet ontploffen!

Bewaar de rol ondersteboven onder een warme deken tot hij is afgekoeld. Verplaats de beits vervolgens naar een koele, donkere plaats.

beitsen komkommers in potten

Klassieke versie

Het oude recept in de klassieke versie gaat ervan uit, voordat je de komkommers inblikt, ze in pekel houdt. Het proces duurt iets langer, maar de smaak zal vergelijkbaar zijn met die van vatgroenten en de bewaartijd is langer.

 1. In koud water moet je 2 kg kleine komkommers bewaren.
 2. Takjes dille of peterselie, bessenbladeren, twee stukken mierikswortel beginnen op de bodem van een grote container te worden gelegd. Om de elasticiteit te behouden, kan het worden gezouten met eikenbladeren. Deze laag kruiden moet tot aan de rand van de pot worden afgewisseld met komkommers.
 3. Giet de inhoud met koud water, waarin het zout eerder was opgelost. Ze leggen het onder de pers en gaan drie dagen weg.
 4. Vervolgens wordt de pekel in een bak gegoten en aan de kook gebracht, de specerijen en kruiden worden weggegooid en de komkommers zelf worden gewassen.
 5. Ingelegde komkommers worden in voorbereide potten gelegd, gekookte pekel wordt gegoten.
 6. De blikken moeten 10 minuten na het combineren met de pekel worden opgerold.

Komkommerkruiken uit blik zijn verpakt in een warme deken. Zodra de inhoud is afgekoeld, worden augurken overgebracht naar de kelder of kelder.

De recensies zeggen: “Ik bewaar komkommers altijd volgens dit recept. Pekel wordt nooit troebel tussen de gemaakte werkstukken en het blik explodeert niet. "

Je kunt een heerlijk resultaat krijgen volgens het recept voor het beitsen van komkommers voor de winter in potten en zodat ze niet ontploffen. De pekel blijft transparant tijdens de opslagperiode, zelfs zonder koken en steriliseren. Om een ​​gerecht op de juiste manier te bereiden, kan een gedetailleerde beschrijving van alle acties helpen.

 1. Kleine, gelijkmatige komkommers moeten 4 uur in ijswater worden geweekt om hun vorm en knapperigheid te behouden.
 2. Deksels en potten worden voorbereid en gekookt.
 3. Je moet mierikswortelblaadjes, dille-paraplu's snijden.
 4. De knoflookteentjes worden gepeld en in tweeën gesneden.
 5. Om pekel te maken, moet je 60 g zout en suiker in een liter water gieten.
 6. Knoflookteentjes, gehakte mierikswortelblaadjes en dille-paraplu's worden op de bodem van droge potten geplaatst.
 7. Voordat u komkommers stapelt, moeten ze een minuut in kokend water worden ondergedompeld.
 8. Komkommers worden in hete potten gelegd en gevuld met pekel, die begint te koken.
 9. De azijnessence wordt als laatste ongeveer 5 ml ingeschonken en ze beginnen te rollen.

Aan het einde wordt, zoals gewoonlijk, het gepekelde zouten ondersteboven gekeerd, bedekt met warme kleding en afgekoeld. Om te voorkomen dat ze exploderen en voor een lange tijd worden opgeslagen, moeten ze naar een koele plaats worden verplaatst. Te oordelen naar de beoordelingen kan degene die de banken op deze manier sluit het product lange tijd bewaren.

ingelegde komkommers op een bord

Optie met pillen

Veel huisvrouwen voegen een aspirientablet toe aan komkommers die nooit ontploffen. Het zal erg lekker zijn, aangezien aspirine de komkommers een ongebruikelijke, aangename nasmaak geeft, ze knapperig vers.

Na toevoeging van acetylsalicylzuur vindt de uiteindelijke vernietiging van alle pathogene bacteriën plaats, wordt een lichte zuurgraad toegevoegd en wordt de houdbaarheid van het zouten verlengd.

 • U moet 3 kg komkommers in koud water wassen. Nadat de uiteinden zijn afgesneden, worden ze ongeveer 4,5 uur naar koud water gestuurd.
 • Twee teentjes knoflook worden gehakt.
 • Mierikswortelbladeren, evenals kersen- en bessenbladeren worden op de bodem van de voorbereide glazen containers verspreid. Dit wordt gevolgd door gehakte chilipepers, takjes dille en piment erwten ongeveer 4 stuks.
 • Komkommers worden stevig opgevouwen in potten en gedurende 15 minuten gevuld met water, dat net is gekookt. Na deze tijd wordt de procedure opnieuw herhaald.
 • Na 15 minuten wordt het herhaalde water in de pan gegoten, je moet het zouten en suiker toevoegen. Ze wachten tot de vloeistof kookt.
 • Een takje groenten, kruiden en een aspirientablet wordt op de komkommers geplaatst, pas daarna wordt de marinade gegoten.

Kant-en-klare blikken moeten worden gesloten met ijzeren deksels en twee dagen ondersteboven onder een warme deken worden bewaard. Ze zullen zeker niet ontploffen!

Beoordelingen
 1. Nikolay
  10.10.2017 12:50

  Als zomerbewoner met 15 jaar ervaring ben ik me bewust van al deze recepten en geheimen, maar in dit commentaar wil ik het hebben over BioGrow, een bioactivator voor plantengroei. In werkelijkheid is dankzij deze activator de groei aanzienlijk, als gevolg van een grote oogst en tegelijkertijd zonder bijwerkingen voor het land zelf in de tuin en planten. Ik heb het gekocht deze winkel.

  Te beantwoorden
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen