Recept voor licht gezouten kerstomaatjes met instant knoflook

Instant licht gezouten cherrytomaatjes met knoflook kunnen in de winter worden gemaakt of genieten van een pittige, aangename smaak in de zomer. Als je het juiste recept kiest en de groenten kiest, dan zal het gerecht erg lekker blijken te zijn.

Schotel met pakket

Instant gezouten tomatenrecepten omvatten vaak beitsen in zakken. De wachttijd voor een klaar gerecht kan van 5 uur tot 2-3 dagen zijn.

Andere ingrediënten helpen de smaak van tomaten te diversifiëren.

 1. Tomaten in een hoeveelheid van 10 stuks worden gewassen, grondig afgeveegd en kruisvormige sneden worden gemaakt in het gebied van de stengel, u kunt eenvoudig lekke banden maken met een vork of een tandenstoker. Door deze procedure worden de tomaten sneller en gelijkmatiger opgenomen.
 2. Meerdere teentjes knoflook (hoe meer kruidnagels, hoe scherper het gerecht zal blijken), in kleine teentjes gesneden. Om een ​​licht scherpe nasmaak te krijgen, heb je 3-4 kruidnagels nodig.
 3. Gewassen en gedroogde kruiden van een bosje peterselie en dille, evenals dille-paraplu's, worden in een dichte plastic zak gedaan.
 4. Vouw de voorbereide groenten, besprenkel ze met knoflook, 50 g zout en voeg een beetje suiker toe.
 5. De zak wordt vastgebonden, voorzichtig geschud en 1,5 uur laten weken.
 6. Na verloop van tijd worden de tomaten vanuit de zak in een andere container gelegd, afgedekt met een deksel en 3-4 uur in de koelkast geplaatst.

De bewaring van licht gezouten tomaten is van korte duur, waardoor ze niet veel producten meenemen. Voor de toekomst zal het niet mogelijk zijn om groenten op deze manier te koken.

licht gezouten cherrytomaatjes met kruiden

Niet minder gebruikelijk is het recept voor licht gezouten kerstomaat met komkommers en paprika.

 • Bereid 7 tomaten en evenveel kleine, gelijkmatige komkommers. Spoel de groenten af ​​en droog ze goed af.
 • Op tomaten in het gebied van de stengel worden lekke banden of sneden gemaakt, bij komkommers worden de randen afgesneden. Paprika's worden van binnenuit schoongemaakt en de steel wordt afgesneden en vervolgens in plakjes gesneden.
 • Bereide groenten worden in pakketten opgemaakt, knoflookteentjes, in plakjes gesneden, worden toegevoegd.
 • Peterselie en dille worden gewassen, gedroogd, fijngehakt en naar groenten gestuurd. De inhoud van de zak is gezouten, suiker wordt toegevoegd.
 • De zak wordt vastgebonden en geschud zodat alle ingrediënten worden gemengd. Zet 6-7 uur in de koelkast.
 • Na verloop van tijd worden de groenten overgebracht naar een bord, als dit niet gebeurt, zal het gerecht erg zout blijken te zijn.

Bij het binden van de zak moet je binnenin ruimte laten voor het sap dat vrijkomt door groenten.

Eenvoudige uitvoering van zouten in blik

Cherrytomaten hebben een zoetige smaak, waardoor ze een aangenaam aroma en smaak geven aan elk gerecht. Ze zijn gemakkelijk te conserveren, geen tijdverspilling bij het snijden.Recept voor licht gezouten kerstomaatjes, dat wat tijd en moeite kost.

 1. Voor het zouten wordt 1 kg kleine tomaten bereid, ze worden grondig gewassen en de stengels worden afgesneden. Om het zoutproces te versnellen, moet u met een vork of tandenstoker lekke banden maken in het gebied van de stengel.
 2. De tanden van de twee koppen worden schoongemaakt en fijngehakt.
 3. Twee bosjes dille worden fijngehakt.
 4. Paprika's worden gewassen, zaden, steeltjes en scheidingswanden worden verwijderd. Snijd in dunne plakjes.
 5. De pekel wordt bereid uit een liter water, waaraan na het koken zout en suiker, elk 35 g, wordt toegevoegd, een laurierblad en 3 pimenterwten worden geplaatst.
 6. Dille, knoflook en pas daarna tomaten worden in potten gedaan. Giet een licht afgekoelde pekel erbij.

Banken worden afgesloten met capron-deksels en twee dagen laten trekken bij een temperatuur van 20-22 graden. Daarna moet het zouten op een koude plaats worden bewaard.

licht gezouten kerstomaatjes in potjes

Voor liefhebbers van pittige smaak wordt een recept voor gezouten cherrytomaatjes in het Armeens aangeboden.

 • Voor twee potten van 500 ml moet u 600 g tomaten wassen en drogen. In het gebied van de steel worden lekke banden gemaakt.
 • Alle ingrediënten worden in een grote container gedaan.
 • Een knoflookkop wordt gepeld, in teentjes verdeeld. De tanden worden doormidden gesneden.
 • Peterselie wordt in kleine takken afgesneden.
 • Aan alle ingrediënten worden 6 kruidnagels, 8 g korianderzaad, 4 lavrushka-bladeren, 5 g mosterdbonen toegevoegd.
 • Giet kokend water over alle componenten gedurende 2 minuten. Daarna wordt het water samen met de kruiden in een aparte bak gegoten en wordt 30 g zout toegevoegd. Kook na het koken 3 minuten.
 • Tomaten, samen met plakjes knoflook, worden in potten verdeeld, pekel wordt erin gegoten en gedurende 3 uur op kamertemperatuur gekoeld. Daarna wordt het zouten verwijderd naar een koele plaats.

Na drie dagen kunnen de tomaten worden geserveerd. De smaak van pittig-zoete tomaten zal alle gezinsleden zeker plezieren.

licht gezouten kerstomaatjes op een bord

Een bewezen recept voor ervaren huisvrouwen

“In de familie koken we in de winter en tijdens het oogstseizoen dagelijks gezouten kerstomaatjes. Het recept gaat ervan uit dat het gerecht binnen 24 uur wordt geserveerd.

 • Ik kook water, ongeveer 600 ml, voeg 50 g zout, 20 g suiker, 10 g dillezaadjes en een takje dille toe.
 • Ik was 1 kg kerstomaatjes en snij in de vorm van een kruis vanaf de zijkant van de steel.
 • Knoflookteentjes, 5 stuks, fijngehakt, gehakte dille.
 • Een paprika wordt ontdaan van scheidingswanden, zaden, de stengel afgesneden en in ringen gesneden.
 • Ik heb ook de geschilde wortelen in ringen gesneden.
 • Op de bodem van een grote pan doe ik 25 g kant-en-klare mosterd en begin de groenten te verspreiden, afgewisseld met kruiden.
 • Ik vul alle componenten in met afgekoelde pekel en laat een dag trekken in een kamer met een temperatuur van ongeveer 20 graden.

Gezouten tomaten zijn klaar om te serveren. Dit gerecht kan maximaal een week in de koelkast worden bewaard. "Iedereen die mijn beits heeft geproefd, is in de wolken!"

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen