Recept voor gepekelde knoflook zoals op de markt met hele koppen

Ingelegde knoflook is een ongelooflijk lekker gerecht. De voordelen zijn te danken aan de antiseptische eigenschappen van het product en het hoge gehalte aan vitamines van de groepen A, B, C, D, E. Dankzij het natuurlijke fermentatieproces blijven meer voedingsstoffen in de schaal behouden. Door aan de kooktechnologie te voldoen, kunt u thuis een zeer smakelijke snack krijgen.

Recept voor hele hoofden

Zuurdesemrecepten zijn heel gemakkelijk te bereiden en vereisen niet veel ingrediënten. Het voordeel van de hele knoflookzuurdesem is de natuurlijkheid van het product en zijn esthetische schoonheid.

Ingredienten:

 • 1 kilo hele knoflook;
 • 600 milliliter water;
 • 30 milliliter azijnzuur 6%;
 • 30 gram zout.

knoflook op tafel

Vers geplukte kroppen worden gebruikt voor de bereiding van gepekelde knoflook.

 1. De koppen worden gepeld zonder te scheiden. Het eindproduct wordt met koud water gegoten en 6-8 uur laten weken.
 2. Banken zijn voorbereid. De doorweekte koppen worden strak in een container geplaatst.
 3. Om de pekel te bereiden, worden zout en azijn toegevoegd aan 600 ml water. De marinade wordt aan de kook gebracht.
 4. Banken worden met gekoelde marinade gegoten en bedekt met een schoon laken of gaas. Het zouten wordt 10-14 dagen op een koude plaats bewaard. Controleer het regelmatig en voeg de marinade toe.

Afgewerkte potten met kopjes ingelegde knoflook worden afgesloten met plastic deksels. Knoflook wordt voor de winter in de koelkast of kelder bewaard.

Geurende Kruiden Recept

Ingelegde knoflook is niet alleen gezond, maar ook heerlijk. Recepten met toevoeging van kruiden voegen een speciaal geurig aroma toe aan het zuurdeeg.

Ingredienten:

 • 1 kilo jonge knoflook;
 • 2 eetlepels zout;
 • 1 liter water;
 • 1 pod hete peper;
 • 2-3 mierikswortelblaadjes;
 • 8-10 pimenterwten;
 • 6-8 laurierblaadjes;
 • dille, bes, kersenblaadjes naar smaak.

ingelegde knoflook op een bord

Deze producten zijn voor 8-10 porties. Bij het koken worden verse producten gebruikt.

 1. We bereiden de marinade voor. Voeg 2 eetlepels zout toe aan een liter water en breng de pekel aan de kook. Bereid de pekel zonder azijn.
 2. We bereiden producten voor. We wassen de koppen onder stromend water. We verwijderen de schil volledig. We verdelen de tanden samen.
 3. We verdelen de knoflookteentjes gelijkmatig in de vooraf bereide potten. Voeg een plakje hete peper, zoete erwten, lavrushka, bessen en kersenblaadjes toe aan elke pot. Verdeel de kruiden gelijkmatig over de potten.
 4. Giet de potten met koude marinade en zet ze op een koele plaats. Knoflook moet 3 weken worden gefermenteerd. Gedurende de hele periode controleren we de pekel en voegen deze indien nodig toe.

Als de knoflook bewaard moet worden, wordt de oude pekel na 3 weken uitgelekt.De blikken zijn gevuld met nieuwe pekel bereid volgens het vorige recept. Conservering wordt opgerold met metalen deksels en opgeslagen. Opgemerkt moet worden dat het gerecht in gefermenteerde vorm enkele maanden wordt bewaard zonder te draaien.

ingelegde knoflook in een kom

Geheimen van een succesvolle en lekkere startercultuur

Alle koks weten dat het gerecht alleen succesvol blijkt te zijn in het Armeens als je je aan een aantal regels houdt.

 1. Keuze uit hoofden. Alleen grote sterke knoflook is geschikt voor startercultuur.
 2. Zuurdesem methode. Als het gewas net is geoogst, heeft de schil geen tijd gehad om te drogen, de hele kroppen moeten worden gefermenteerd. Bij gebruik van oude koppen wordt de schil naar de onderste laag verwijderd. De lobben zijn onderling verdeeld.
 3. Ostrynka in zuurdesem. Liefhebbers van zuurdesem, zoals op de markt, wordt aangeraden om hete pepers aan de marinade toe te voegen.
 4. Zoutproces. Verzuring gaat gepaard met een fermentatieproces. De pekel wordt gedeeltelijk uit de pot afgevoerd, dus moet deze periodiek worden gecontroleerd. Als er niet genoeg vloeistof is, moet u verse pekel aan de pot toevoegen. Bij voorgerechten is de toevoeging van zuiver water niet toegestaan. Het bederft de uiteindelijke smaak van het gerecht.
 5. Zure smaak. Een meer zure smaak en specifieke geur wordt verkregen als een eetlepel 6% azijnzuur aan de pekel wordt toegevoegd.

het uiterlijk van gepekelde knoflook

Een zachtere smaak van het gerecht wordt verkregen als u de kruidnagel met bieten fermenteert. Bietensap geeft ze een roze tint. Afhankelijk van smaakvoorkeuren wordt knoflook gefermenteerd met komkommer-augurk, bietensap, roggemeel. Meel bevordert een snellere groei van melkzuurbacteriën, die het fermentatieproces ondersteunen. In zo'n recept is de groei van bederfelijke bacteriën bijna onmogelijk. Ze worden onderdrukt door melkzuurschimmels.

Hierdoor wordt het product langer bewaard zonder extra bewerking.

Bovenstaande zuurdesemrecepten zijn niet alleen geweldig voor knoflookkoppen, maar ook voor verse pijlen.

Beoordelingen
 1. Svetlana
  5.05.2018 14:39

  Mijn moeder woonde in een gemeenschappelijk appartement met mijn buurman in Saratov en van daaruit bracht ze geweldige gepekelde knoflook mee. Ik weet niet hoe ze het hebben gefermenteerd en gemarineerd. maar ik heb nog nooit iets lekkerder geproefd, noch ervoor, noch erna.

  Te beantwoorden
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen