Hoe witte champignons koud en warm te zouten

Als ze goed gaar zijn, vormen champignons een geweldige aanvulling op elke tafel. Als je niet weet hoe je champignons witkalkt voor de winter, dan zijn er verschillende populaire en niet erg gecompliceerde methoden voor een dergelijke bereiding, die goed past bij verschillende gerechten.

Heet zouten

U kunt de blanken op een hete manier zouten. Hiervoor worden alleen champignondoppen gebruikt, de pootjes worden verwijderd. Het is noodzakelijk om het wit vers te zouten, zonder knikken, wormen.

De paddenstoel moet matig rijp zijn. Het gewas dat is voorbereid om te zouten, moet grondig worden ontdaan van gras, puin, gewassen met stromend of gekookt water, de doppen moeten worden gescheiden van de poten.

Als de doppen groot zijn, is het raadzaam om ze in 2 of 4 delen te snijden - op deze manier worden de blanken beter en sneller geoogst en opgeslagen.

Om de blanken op een warme manier te bereiden, heb je de volgende elementen nodig:

 • diepe aluminium pan;
 • bereide champignons;
 • onderdrukking;
 • zout;
 • specerijen - zwarte bessenbladeren, laurierblaadjes, dille of peterselie, basilicum, koriander, karwijzaad, knoflookteentjes, enz .;
 • glas containers.

De pot moet worden gesteriliseerd. Voorgepelde en voorbereide champignons worden in een pan gedaan en gevuld met koud water zodat ze allemaal bedekt zijn met water. Voeg een kleine hoeveelheid zout en kruiden toe aan het water om het zouten lekker te maken. De inhoud van de pan wordt 30 - 40 minuten op laag vuur gekookt. Na deze tijd moeten de champignons worden afgespoeld in een vergiet met koud water.

wit met dille

Doe de eiwitten in een gesteriliseerde kom en bedek ze met zout (voor 1 kg champignons, 50 g zout). Bovendien worden knoflookteentjes en gehakte dille als smaakmaker gebruikt. De blanken moeten een week lang onder druk staan, waarna de augurken klaar zijn voor gebruik.

Zoute witte champignons, evenals zout de golven, kan op verschillende manieren worden gedaan. Er is nog een ander populair recept voor warm beitsen. Het voorbereide gewas moet in een aluminium pan worden geplaatst, 0,5 kopjes water gieten, 2 eetlepels zout toevoegen, de hele inhoud aan de kook brengen.

Het belangrijkste is om de inhoud van de pan voor het koken grondig te mengen, omdat alles kan verbranden of aan elkaar plakken. De kooktijd is 15 tot 25 minuten, afhankelijk van de hoeveelheid product.

Nadat de champignons zijn gekookt, is het noodzakelijk om het schuim te verwijderen, ze over te brengen naar een andere container voor een snelle afkoeling, kruiden toe te voegen. Daarna worden ze overgebracht in potten, gevuld met hete marinade en afgesloten met een strak deksel. Marinade wordt gemaakt met een snelheid van 1 eetlepel zout per liter water. Daarnaast kun je laurierblaadjes, zwarte peper, bessenbladeren en knoflook gebruiken. Na 1,5 maand kunt u uzelf en uw gasten verwennen met gemarineerde witte wijnen.

Koude methode om witvis te zouten

Recepten voor het koken van witdragers omvatten ook een koude methode om champignons te beitsen. Hiervoor zijn de volgende ingrediënten nodig:

kant-en-klare blanken

 • zorgvuldig gepelde en gewassen champignondoppen (10 kg);
 • zout (400 g);
 • knoflook (2-3 koppen);
 • dille;
 • Laurierblad;
 • zwarte peper (erwten).

Als het wit voor de winter in potten op een koude manier wordt geoogst, moet de tijd van weken minimaal 1,5 - 2 dagen zijn. Het water moet meerdere keren per dag worden ververst. Anders kunnen kant-en-klare champignons erg bitter smaken.

Om met deze methode paddenstoelen te bereiden, worden eerst kruiden bereid. De teentjes knoflook worden in verschillende delen verdeeld, de dille wordt fijngehakt.

Als dillezaadjes worden gebruikt, moeten ze eerst samen met zwarte peper in een vijzel worden geplet - zodat ze al hun smaak en aroma geven. De kruiden worden gemengd met een eetlepel zout.

Een mengsel van kruiden wordt op de bodem van de glazen container gelegd, gevolgd door een reeks grondig gereinigde en gewassen blanken. Voor het beste beitsen champignons ze moeten worden neergelegd met hun pet naar beneden. Na de eerste rij champignons volgt weer een rij kruiden en de tweede rij wordt gevolgd door wit. En zo verder naar de top van de container. De laatste rij moet worden afgedekt met gaas en onderdrukt. Wit wit bereid volgens de koude methode kan binnen een maand worden geserveerd.

Wit met knoflook en dille

Whitewaters, zoals grijze zieners, kunnen voor de winter worden gezouten. Verschillende kruiden worden gebruikt om de smaak aan te vullen. Gezouten wit is een uniek gerecht, omdat u zelf kruiden en smaakmakers naar uw smaak kunt kiezen.

Het gewas moet zorgvuldig worden geselecteerd, schoongemaakt en gewassen. Bij het wassen van champignons moet het water meerdere keren worden ververst. Na voltooiing van dit proces is het noodzakelijk om de hele massa met koud water te vullen en 24 uur te laten weken, het water moet 2-3 keer worden ververst. Je kunt de hele paddenstoel gebruiken, niet alleen de doppen. Het is noodzakelijk om het in de pot te doen met de doppen naar beneden, omdat in deze positie het zout en de kruiden veel beter worden opgenomen.

snijd blanken af

Op de bodem van een eerder voorbereide container wordt een laag zout en laurierblad aangelegd. Bovendien kunt u een geschild en gehakt mierikswortelblad gebruiken, dat een uniek aroma geeft en een pittige smaak aan de paddenstoelen geeft. Bij het leggen van de blanken is het belangrijk dat er praktisch geen afstand is tussen de champignons, omdat de hele massa tijdens het kookproces bezinkt.

Als alles in de container zit, leg je een laag zout en kruiden erop. De onderdrukking is geïnstalleerd, het werkstuk wordt een maand lang op een donkere en koele plaats verwijderd. De maximale opslagperiode is niet langer dan 5 maanden.

Paddestoel voorbereiding

Voor het beitsen of het zouten van witte champignons, is het noodzakelijk om een ​​grondig proces van bereiding van het product uit te voeren, aangezien de kwaliteit en smaak van het afgewerkte zouten hiervan afhangt.

behoud van blanken

Aanbevelingen:

 1. Belyanka moet, net als champignons, goed worden schoongemaakt, zelfs van klein bosresten.
 2. Als er wormachtige of rotte exemplaren zijn, moeten deze onmiddellijk uit de totale massa worden verwijderd.
 3. De doorweektijd van de blanken hangt af van de methode om verder te koken, gemiddeld 1,5 tot 3 dagen. Het water moet om de 6 uur worden ververst.
 4. Na het weken wordt het aanbevolen om het eiwit 20-30 minuten in licht gezouten water te koken.
 5. Als champignons heet worden gekookt, is het noodzakelijk om het schuim dat zich tijdens het kookproces vormt voorzichtig te verwijderen.

Als u besluit om champignons in te zamelen of in te zamelen, moet dit proces maximale aandacht krijgen. Dergelijke plano's gaan ervan uit dat alle stappen van het beits- of zoutproces en verdere opslag van de plano worden nageleefd. Alleen een zorgvuldig voorbereide oogst leent zich voor de ambassadeur.

Alleen als alle aanbevelingen en vereisten voor de bereiding van paddenstoelen worden nageleefd, zal het eindproduct echt lekker en gezond blijken te zijn en perfect aansluiten op elke tafel. Vergeet niet dat dergelijke augurken een maximale houdbaarheid van 6 maanden hebben.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen