Recepten voor het zouten van piepende champignons voor de winter in potten op een warme en koude manier

In de herfst is het tijd om paddenstoelen te verzamelen en ze in de winter te beitsen, en om verschillende recepten te zoeken. Hoe piepende melkchampignons warm en koud zijn voor de winter in potten, welke kruiden ze moeten toevoegen en vele andere vragen worden gesteld door huisvrouwen op zoek naar het perfecte beitsrecept.

Knoflook gepekeld piepend recept

Veel paddenstoelenplukkers beschouwen de violen ten onrechte als een soort witte melkpaddestoel. Maar eigenlijk is het dat niet. Champignons zijn veel slechter van smaak dan witte melkchampignons, maar als je ze goed bereidt, kun je een zeer smakelijke beits krijgen met een aangenaam aroma. Het wordt ook wel wolfsmelkpaddestoel genoemd.

Voordat je de paddenstoelen gaat plukken, moet je er zeker van zijn hoe de violist eruitziet.

Vereiste ingrediënten:

 • Piept;
 • 1 liter gefilterd water;
 • 1 bosje verse dille;
 • 1 takje dragon;
 • 4 bessenbladeren;
 • Zwarte peper (erwten);
 • 4 teentjes knoflook;
 • 5 eetlepels keukenzout.

piepende paddestoelen

Methode voor het zouten van een viool:

De wolfsmelkpaddestoel moet worden uitgezocht, ontdaan van bladeren en naalden, wormachtige paddenstoelen moeten worden weggegooid. Spoel daarna alles grondig uit. Groenen moeten ook worden gewassen.

Zouten is alleen mogelijk in een glazen, geëmailleerde of houten container. Het is ongewenst om schalen van aluminium of roestvrij staal te nemen.

Leg greens en peperkorrels op de bodem. Dan moet je een laag piepgeluiden en een teen knoflook leggen, op smaak brengen met veel zout. Wissel lagen af ​​totdat de container helemaal vol is. Leg er nog een laag groen bovenop. Leg daarna een houten cirkel of keramische plaat en plaats de lading. De beker wordt afgedekt met een doek en naar de kelder of kelder gestuurd.

U kunt een maand na het beitsen Euphorbia-paddenstoelen eten.

Heet zouten van piepende champignons met bessenblaadjes

Hoe piept heet zout? Het recept voor hete inblikken is heel eenvoudig. Veel mensen klagen dat de smaak van zoute violen erg bitter is, maar met de juiste voorbereiding kan dit worden voorkomen.

Vereiste ingrediënten:

 • Muscle viool;
 • 30 gram keukenzout (per 1 kg champignons);
 • Verse bessenbladeren;
 • Gefilterd water;

Hoe piepende champignons voor de winter te koken:

Schil en spoel de melkchampignons. Week twee dagen in water. Drie keer het water van de champignons moet worden ververst. Na twee dagen worden de kraken gedurende 20 minuten geblancheerd in een geëmailleerde pan, waarbij het schuim constant wordt verwijderd. Hiervoor moet water worden gezouten. Na deze tijd worden ze teruggegooid in een vergiet.

Nadat de piepjes zijn afgekoeld, moeten ze in potten met de dop naar beneden worden geplaatst, nadat de bessenblaadjes op de bodem zijn gelegd.Bestrooi elke laag met keukenzout. Als de potten vol zijn, zet je de bessenblaadjes weer terug.

piepende champignons in potten

Gezouten violen moeten anderhalve maand worden gekoeld. Vroeger werd het niet aanbevolen om in gepekelde vorm te eten. Over anderhalve maand geven ze alle bitterheid op en zijn ze klaar voor gebruik.

Koud bewaren van champignons voor de winter

Deze methode lijkt erg op de vorige beitsmethode. De koude methode van het beitsen van de piepende champignons wordt ook wel droog genoemd, aangezien hier geen pekel wordt gebruikt. Als ze niet op de juiste manier worden ingeblikt, zijn piepgeluiden erg bitter en is het onmogelijk om ze op te eten. Hoe piepende champignons te zouten?

Vereiste ingrediënten:

 • Euphorbia-paddenstoel;
 • Gefilterd water;
 • Anjer;
 • Knoflookteentjes;
 • Tafelzout (30 g per 1 kg champignons);
 • Laurierblad.

het proces van het beitsen van melkchampignons piepen

Hoe koud beitsen klaar te maken voor de winter:

Schil de melkchampignons van de bladeren, controleer op wormen en spoel ze daarna af onder stromend water. De viool moet twee dagen in gefilterd water worden gedrenkt. Leg ze na twee dagen in een houten kom en spreid regelmatig kruidnagel, laurierblaadjes en knoflook. Slaap met grof zout. Dek af met een keramische plaat of houten cirkel erop en plaats een zware lading.

Omdat de paddenstoelen twee dagen in water hebben doorgebracht met een dichte verpakking in de container, zullen ze een grote hoeveelheid vloeistof afgeven. Het moet het piepen volledig bedekken. Als er niet genoeg vloeistof is, is het noodzakelijk om regelmatig een zoutoplossing toe te voegen (20 g keukenzout moet worden verdund in 1 liter warm water).

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen