Het recept voor het koken van aubergines zoals champignons voor de winter, lik je vingers stap voor stap

Ingelegde aubergines zijn gemakkelijk te koken als paddenstoelen. Voor het gerecht heb je een paar ingrediënten nodig die elke huisvrouw kan vinden. Blauwe groenten bevatten veel nuttige micronutriënten, waarvan de meeste zelfs na het koken blijven bestaan. De beste recepten helpen u bij het kiezen van de juiste samenstelling.

Zonder warmtebehandeling

U kunt aubergines zoals champignons voor de winter maken zonder sterilisatie en zonder de componenten te braden. Het zal geen probleem zijn om het product te zouten als de instructies bij de hand zijn.

 1. Het is noodzakelijk om 4,5 kg paarse groenten te bereiden om te rollen. Na het wassen en snijden van de stengels worden de groenten in kleine blokjes gesneden.
 2. Bestrooi de gesneden plakjes met zout en laat ze 2-3 uur staan.
 3. Na de toegewezen tijd wordt het water en het vrijkomende sap afgetapt, wordt er nieuw water ingeschonken en in brand gestoken.
 4. Zodra het water begint te koken, verwijder je het schuim en giet je de azijn erbij. Laat nog vijf minuten koken, maar niet meer, anders vallen de plakjes aubergine uit elkaar.
 5. Lavrushka-bladeren en pimenterwten worden in een voorbereide glazen container geplaatst. Vervolgens worden de gekookte plakjes verschoven en gevuld met water waarin ze zich bevonden.

Potten gevuld met aubergines zoals champignons voor de winter moeten worden gesloten met ijzeren deksels en ondersteboven worden afgedekt met een warme deken totdat de inhoud is afgekoeld.

aubergines zoals champignons in een pot

Je kunt aubergines maken voor champignons. De meest populaire en ongebruikelijke smaak is te vinden in aubergine met knoflook en dille. Hoe u aubergine kookt volgens dit recept, helpt u met gedetailleerde stapsgewijze instructies.

 • Ze wassen 2,8 kg blauwe en snijden in kleine plakjes van elke vorm.
 • Knoflook in een hoeveelheid van vijf koppen moet worden gepeld en door een knoflookpers worden gehaald.
 • Hak twee bosjes dille fijn.
 • Zet vier liter water op het vuur, zout, voeg suiker, kruiden toe en giet azijn erin, dan moet je wachten tot het kookt.
 • Na kokend water worden gehakte aubergines erin gedompeld en nog eens 12 minuten gekookt.
 • Vervolgens worden de aubergines in een aparte bak gemengd met de knoflook-dille-bereiding.
 • Het resulterende mengsel wordt in potten gelegd, 30 g hete olie wordt toegevoegd en opgerold.

Kookrecepten zonder sterilisatie kosten weinig tijd en moeite. Gerechten kunnen worden gemaakt zonder zelfs maar ervaring te hebben met koken, en het resultaat is - u zult uw vingers aflikken!

Met sterilisatie van de afgewerkte schaal

Iedereen die aubergines voor champignons voor de winter bewaart met behulp van de sterilisatiemethode, kan het werkstuk lange tijd bewaren, zelfs in een appartement. Extra warmtebehandeling van producten helpt de blikken te beschermen tegen zwelling, aangezien alle bacteriën worden gedood.

Aubergines kunnen worden gebruikt om een ​​uitstekend gerecht met kruiden voor de winter te maken. Het inmaken van groenten helpt bij een beschrijving van elke fase.

 • Blauwe groenten, ongeveer 4,8 kg, worden gewassen en in blokjes gesneden.
 • Drie liter water wordt in een grote bak gegoten, zout (120 g) wordt toegevoegd en aan de kook gebracht.
 • Vervolgens wordt 240 ml azijn ingegoten en wachten ze opnieuw tot het water kookt.
 • Groenteblokjes worden in het water gegooid en ongeveer drie minuten gekookt, waarna de groenten in een andere container worden geplaatst.
 • Een grote bos dille, gehakt ongeveer 350 g.
 • Met behulp van een mes worden de teentjes van drie knoflookkoppen gehakt.
 • Gehakte teentjes knoflook, kruiden en 280 ml olie worden gemengd met blauwe producten. Waarna heerlijke aubergines over de potjes worden verdeeld.

Potten met inhoud worden ongeveer 20 minuten gesteriliseerd, vervolgens opgerold en geïsoleerd. Zout de aubergine deze methode is niet moeilijk, maar de bereiding wordt verkregen met een ongebruikelijke, aangename smaak.

aubergine schotel

Er worden gezouten aubergines met champignonsmaak verkregen, je likt gewoon aan je vingers als je mayonaise toevoegt. Iedereen die het probeert, zal blij zijn met het gerecht. Aubergine recept zoals champignons voor de winter.

 1. Om te koken, moet je 5 kg rijpe blauwe groenten nemen, ze wassen en de steeltjes snijden. Wil je een zachter resultaat krijgen, dan is het aan te raden om de schil te pellen. Snijd vervolgens in blokjes.
 2. De plakjes worden in een pan verplaatst, water wordt erin gegoten en in brand gestoken. Kook vanaf het moment van koken vijf minuten.
 3. Daarna worden de aubergineblokjes overgebracht naar een vergiet en de overtollige vloeistof eruit geperst. Vervolgens worden stukjes blauw in een pan gebakken in verwarmde olie.
 4. Afzonderlijk moet je 1,3 kg gehakte uien bakken.
 5. Meng uien en aubergines, voeg 800 g mayonaise toe en voeg champignonkruiden toe.
 6. De laatste stap is sterilisatie gedurende 15 minuten.

De opslag van de opgerolde blikken moet correct zijn. Nadat de blikken met inhoud zijn afgekoeld, moeten ze naar een koude plaats worden overgebracht. Wintermaaltijden kunnen koud of verwarmd worden gegeten.

Met het brandproces

Een heerlijk tussendoortje krijg je als je frituurproducten gebruikt. Gebakken aubergine zoals champignons kunnen worden gemaakt volgens het volgende recept.

 • Groenten voor de oogst voor de winter (ongeveer 2,8 kg) worden gewassen met heet water, de staart wordt afgesneden, de schil wordt gepeld en in middelgrote plakjes gesneden.
 • Daarna moeten de plakjes rijkelijk worden gezouten en een tijdje worden bewaard.
 • Uien (3 st.) Worden in halve ringen gesneden, besprenkeld met azijn en laten marineren.
 • Verhit de olie in een diepe pan en voeg daar de uitgeperste stukjes aubergine aan toe. Bak van alle kanten.
 • De teentjes van drie knoflookkoppen worden gehakt, peterselie en dille worden fijngehakt en gemengd met alle andere ingrediënten.
 • De resulterende salade wordt verdeeld in potten en ongeveer 15 minuten gesteriliseerd.

Conservering met sterilisatie is nodig om alle micro-organismen te verwijderen, waardoor het product lange tijd kan worden bewaard. Je moet het warm oprollen en laten afkoelen onder een warme deken.

pot aubergine zoals champignons

De mogelijkheid om blauwe champignons met knoflook voor de winter te bereiden, past goed bij ontbijtgranen, noedels, aardappelen, rijst. Aubergines zijn ook lekker als apart gerecht.

 • Het recept voor de winter omvat het bereiden van ongeveer 4,8 kg aubergines, die moeten worden gewassen en de staarten moeten worden afgesneden. Vervolgens worden ze in blokjes geplet, gezouten en 45 minuten onder een pers bewaard.
 • Twee wortels worden gehakt op een Koreaanse rasp, Bulgaarse peper in een hoeveelheid van 1,3 kg wordt in reepjes gesneden.
 • De bollen (1,3 kg) worden geschild en in halve ringen gesneden, twee knoflookkoppen worden in plakjes verdeeld en door een knoflookpers gehaald.
 • Alle componenten, behalve aubergines, zijn met elkaar verbonden, peper, zout, azijn wordt erin gegoten en gedurende 5,5 uur bewaard.
 • Aubergines worden uit overtollige vloeistof geperst, in een pan met olie geplaatst en aan alle kanten gebakken. Voeg dan de rest van de groenten toe.

Groenten die voor de winter zijn gebakken, worden in potten verdeeld en moeten worden gesteriliseerd. Sluit af met ijzeren deksels.

De smaak van bekende paddenstoelen

Zulke groenten voor de winter als aubergines kunnen hun smaak veranderen, afhankelijk van extra componenten en kruiden.Aubergines blijken melkchampignons te zijn als je kruiden toevoegt. Ingeblikte groenten zijn niet te onderscheiden van paddenstoelen. Koken volgens de instructies.

 • Het is vereist om 4 kg blauw fruit te nemen, dat in middelgrote stukken wordt gesneden.
 • Gehakte teentjes van drie knoflookkoppen en 50 g gehakte peterselie worden aan de groenteplakjes toegevoegd.
 • Giet de massa met zout water en zet het onder een pers zodat de groenten de smaak van peterselie en knoflook absorberen.
 • Dan moet je de marinade bereiden. Auberginewater wordt in een pan gegoten, in brand gestoken en aan de kook gebracht. Breng het product weer terug en laat 15 minuten koken.
 • De afgewerkte salade wordt verdeeld in glazen containers, opgerold en ongeveer 20 uur in een deken gewikkeld.

Zoals u kunt zien, marineert u kort, de hoeveelheid ingrediënten is niet groot. Gezouten aubergines worden verkregen met de smaak van melkchampignons, alleen groenten worden veel beter en sneller door het lichaam opgenomen.

aubergine met peper en chasnok

Je kunt groenten zoals champignons marineren. In dit geval ziet het recept voor gemarineerde aubergine met champignons er zo uit.

 1. Om snel te koken heb je drie aubergines nodig, die worden gewassen, geschild en gepeld. Het resterende vruchtvlees wordt in ringen gesneden.
 2. Om de bitterheid kwijt te raken, bestrooi je de ringen met grof zout en laat je ze 35 minuten staan.
 3. Giet voor de marinade een half glas water met suiker, azijn, zout, twee laurierblaadjes en 3-4 st. zoete erwten.
 4. Aubergineplakken worden gewassen en met verwarmde olie naar de pan gestuurd om te braden.
 5. Op dit moment worden 3 uien in halve ringen gesneden en worden 5 knoflookteentjes in ringen gesneden.
 6. Neem een ​​diepe pan en verdeel eerst de ui, dan de blauwe, bestrooi met dille en knoflook, herhaal alle lagen. Aan het einde moet je alle componenten met marinade gieten en laten afkoelen.

Gezouten aubergines, zoals champignons, worden op een koude plaats geplaatst en kunnen na een dag worden geproefd.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen