Hoe squash voor de winter vers thuis invriezen en is het mogelijk

Het invriezen van zomergroenten is essentieel om in de winter van de natuurlijke smaak en voordelen van het product te genieten. Squash is een familielid van pompoen, squash. De samenstelling bevat veel vitamines en mineralen die het immuunsysteem versterken, het lichaam van gifstoffen reinigen, zouten verwijderen en het cholesterolgehalte in het bloed verlagen. Om voedingsstoffen te behouden, moet u de groente op de juiste manier invriezen.

Oogsten voor opslag

De grillige en originele vorm van de pompoen lijkt op een bord met uitgesneden randen. De naam is vertaald uit het Frans - groenteschotel. De pulp bevat vitamine A, PP, vitamine B, C, calcium, fosfor, ijzer.

Tijdens het rijpingsseizoen moet je drie keer per week oogsten. Als de oogst zeldzaam is, zijn de groenten overrijp. De schil wordt wit en het vruchtvlees wordt los en verliest waardevolle stoffen. Je moet afsnijden met een steel.

In tegenstelling tot hun soortgenoten, pompoenen, worden pompoen niet lang vers bewaard. Bij kamertemperatuur kun je verse groenten maximaal twee dagen bewaren, in de koelkast houd je de versheid een week.

Ondanks het feit dat groenten het hele jaar door in de winkel kunnen worden gekocht, is het in de zomerfruit dat de vitamine- en mineralencomplexen die nodig zijn voor het lichaam, worden opgenomen. Er zijn nog andere positieve aspecten van het invriezen van squash:

 • wintergroenten zijn duurder, dus u kunt uw budget besparen door een portie pompoen uit de vriezer te nemen;
 • u kunt er zeker van zijn dat de groenten niet met chemicaliën zijn behandeld en onder de juiste omstandigheden zijn bewaard;
 • schone, gehakte en gepelde stukken kunnen direct aan het bereide gerecht worden toegevoegd, zodat de gastvrouw ook tijd bespaart;
 • opslag in de kelder en kelder is niet nodig, vooral als deze er niet is.

Het enige dat u hoeft te doen, is eten en apparatuur bereiden. Tijdens het werk hoeft u alleen maar de groenten te wassen, in plakjes te snijden en ze in bakjes te schikken.

pompoen in een mand

Voorbereidende fase

Patissons worden niet langer dan een week vers bewaard. Maar in ingevroren of ingeblikte vorm kun je de groente lange tijd als voedsel gebruiken. U moet squash kiezen om in te vriezen die geen krassen, deuken en andere beschadigingen heeft.

Het product moet grondig van vuil worden gewassen, u kunt een spons gebruiken. Kleine groenten kunnen heel worden ingevroren. Droog ze na het wassen in koud water goed af en doe ze in zakken.

De houdbaarheid van ingevroren stukjes pompoen is ongeveer 10 maanden.

Grote vruchten worden aanbevolen om in plakjes te snijden. Schil eerst de huid. De gesneden blokjes worden op een platte schaal gelegd en twee uur in de vriezer geplaatst. Daarna worden de blokjes in één zak verzameld en teruggestuurd naar de vriezer.Deze procedure voorkomt dat de gesneden plakjes aan elkaar vastvriezen.

Vacuümzakken en plastic bakjes kunnen worden gebruikt om de pompoen voor de winter in te vriezen. Ze beschermen de inhoud tegen vreemde geuren en behouden nuttige componenten. Het is handig om op elke container de datum en tijd van verpakking aan te geven.

Sommige recepten voor het invriezen van pompoen bevatten een extra stap. Ervaren huisvrouwen voeren de blancheerprocedure uit voordat ze de pompoen invriezen. Twee grote potten water komen goed van pas. Zet een container in brand en breng het water aan de kook. Koud water wordt in het andere gegoten en ijsblokjes worden ondergedompeld. De hele pompoen wordt gedurende 6 minuten ondergedompeld in kokend water en het is voldoende om de stukjes gedurende 2 minuten onder te dompelen. Leg de groenten dan direct in ijswater.

Ontvangst van contrast zal de vorm en elasticiteit van het vruchtvlees behouden. Het zal niet uiteenvallen na ontdooien en koken. Na deze fase worden de groenten op papier of een handdoek gelegd en volledig afgekoeld.

Opslagregels en -methoden

Bewaar groenten alleen thuis in de vriezer. Hoe lager de temperatuur, hoe langer je ze daar kunt houden. De optimale temperatuur wordt geacht -18 graden te zijn. Bij temperaturen boven -10 graden mag het slechts drie maanden worden bewaard.

Glazen containers mogen niet worden gekozen voor opslag, omdat ze kunnen barsten door plotselinge temperatuurveranderingen. Vacuümzakken, die worden afgesloten met speciale clips, zijn het meest geschikt. Het is handig om plastic containers te gebruiken.

pompoen in een mand

Hoe squash voor de winter te bevriezen, worden verschillende opties aangeboden. Je kunt groenten op verschillende manieren snijden. De vorm hangt af van het doel waarvoor ze na het ontdooien moeten worden gebruikt. Je kunt de gesneden stukjes in een grote zak doen, of je kunt ze in kleine porties doen.

Ingevroren groenten kunnen worden gepureerd:

 • pompoen wordt geschild en ingewanden, in kleine blokjes gesneden;
 • plakjes groenten worden in een pan met water geplaatst en op laag vuur gaar gekookt;
 • gekookte groenten worden met een blender in een pasteuze massa veranderd;
 • de resulterende homogene massa wordt opgemaakt in kleine, geportioneerde containers;
 • pompoenpuree wordt drie uur in de vriezer geplaatst;
 • de bevroren blokjes worden uit de vormpjes gehaald en in een zak gegoten.

Indien nodig worden de blokjes opgewarmd of toegevoegd aan een ander kant-en-klaar, warm gerecht, zoals pap of aardappelpuree. Ze ontdooien snel en geven het gerecht een fijne, aangename afdronk.

pompoen in stukjes

Veel huisvrouwen vriezen pompoen in met andere groenten: “Als het bedoeld is om pompoen in te vriezen voor een groentestoofpot, dan bereid ik de bereiding gelijktijdig met andere groenten. Ik was en schil paprika's, aubergines en tomaten van de zaden. Ik snijd alle groenten in blokjes en doe ze in een zak. “Ik heb op deze manier geen jaar op rij bevroren groenten. Het is erg handig om kant-en-klare groenteplakken te gebruiken bij de bereiding van verschillende gerechten. "

Andere methoden voor winteropslag

Voor de winter kun je de pompoen drogen en drogen. Ze zullen ook alle voedingscomponenten behouden. U kunt drogen in direct zonlicht of in de oven. Het is noodzakelijk om alleen rijp, onbeschadigd fruit te selecteren. Ze worden gewassen, de randen en de steel worden afgesneden. Dan moet je de groente in ringen snijden.

De uitgesneden ringen worden in één laag op een bakplaat of vel papier gelegd. Het stekje moet na een bepaalde tijd beslist worden omgedraaid. In de oven duurt het hele proces ongeveer 6 uur. Het wordt aanbevolen om afgewerkte gedroogde plakjes in een tissuezak te bewaren.

Vaak wordt de pompoen ingeblikt. Er zijn veel populaire en bewezen recepten. Groenten kunnen worden gezouten, gepekeld, salades en jam worden gemaakt.

pompoen in een pot

Recept voor ingelegde pompoen.

 • Patissons in een hoeveelheid van 500 g worden gewassen tegen besmetting.Grote vruchten worden in blokjes gesneden en kleine worden intact gelaten.
 • Je hebt Bulgaarse en hete pepers nodig. De groenten worden gewassen, zaden, stengels en scheidingswanden worden verwijderd. Snijd beter in reepjes.
 • Doe in gesteriliseerde potten 6 zoete erwten in de eerste laag, een blad lavrushka, 3 teentjes knoflook (je kunt het in plakjes snijden en de smaak wordt scherper), kersen- en bessenblaadjes.
 • Paprika's worden op kruiden uitgespreid.
 • Met de laatste laag wordt pompoen in glazen containers geplaatst en wordt kokend water gedurende 6 minuten in potten gegoten.
 • Het water wordt afgetapt en 50 g zout en suiker wordt toegevoegd, zodra het water weer kookt, wordt 5 ml azijn gegoten.

Banken worden opgerold en in een warme deken gewikkeld totdat de inhoud volledig is afgekoeld.

gezouten pompoen

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen