Is het mogelijk om radijs voor de winter in te vriezen en hoe dit correct te doen?

De vraag rijst vaak of het mogelijk is om radijs vers voor de winter in te vriezen om alle vitamines en scherpe smaak te behouden. Deze groente is moeilijk te bewaren, het verliest zijn nuttige eigenschappen en verdort snel genoeg in de koelkast, wordt taai. Daarom is het raadzaam om ze de eerste uren onmiddellijk op te graven, te wassen en op te eten. Maar als de oogst groot is, is het de moeite waard om voorbereidingen te treffen in de vorm van diepvriesgroenten. Dit is gemakkelijk te doen, waarbij alle vereisten voor een zorgvuldige verwerking voor het invriezen in acht worden genomen.

Vitaminen in deze groente

Radijs is een pittige groente met een beetje pittigheid. Ze voegen het graag toe aan salades en groentesneden. Het wordt gewaardeerd om de vroege rijping van fruit en hoge voordelen voor het menselijk lichaam. Het draagt ​​in het vroege voorjaar vruchten. Het bevat veel vitamines en mineralen. Bovendien worden deze vitamines alleen opgenomen in verse groenten; radijs kan niet worden blootgesteld aan hitte.

Radijs is bijzonder rijk aan vitamines B. Ze zijn goed voor het hart, het zenuwstelsel en de maag en verhogen de efficiëntie. Verder is het kwantitatief superieur aan vitamine C en E. Deze stoffen versterken het immuunsysteem, laten de huid stralen, geven het lichaam energie en kracht. Deze vitamines zijn vooral belangrijk tijdens koud weer, wanneer een verzwakte toestand kan leiden tot verkoudheid en virussen. Ook onder de vitamines zit veel kalium, magnesium, fosfor, calcium en ijzer. Radijs is goed voor volwassenen en kinderen.

Radijs heeft een gunstig effect op de darmen, verbetert de stofwisseling, stelt je in staat jezelf te reinigen van gifstoffen. Daarom moet het constant worden gegeten door degenen die goed eten, op dieet zijn. Het is handig voor diabetici. Het heeft niet zoveel suiker als andere groenten. En het vetgehalte is 0,1%.

Iedereen wil niet alleen in de zomer een gezonde groente eten, maar ook bewaren voor de winter, om nooit ziek te worden van virale ziekten, en alleen gezond voedsel eten. Maar in ingeblikt voedsel wordt de helft van de voedingsstoffen gedood en zijn marinades niet erg nuttig voor de maag. En dan moet je de radijsjes voor de winter invriezen. Dit kan op verschillende manieren.

radijs op tafel

Kenmerken van radijsopslag

In de koelkast worden radijsjes droog en vochtig bewaard.

 1. Alleen jonge radijsjes mogen droog bewaard worden. Om dit te doen, moet u het uit de tuin halen, voorzichtig uit de grond verwijderen. Snijd de greens af en laat de wortels staan. Droog op een speciaal materiaal. Verpak vervolgens in zakken om groenten in te bewaren. Dek af met servetten. Dit is de enige manier waarop vitamines twee weken volledig behouden blijven. Servetten worden elke dag vervangen, omdat er zich condens op verzamelt.

Er zijn soorten die de hele winter in het zand kunnen worden bewaard. Ze stoppen een krant in de koelkastdoos, gieten droog zand, snijden en maken radijs schoon, begraven het in dit zand. Het moet schoon en kruimelig zijn.Zo eet je in de winter salades van verse gezonde radijsjes.

 1. Natte opslag betekent het bewaren van de gunstige eigenschappen van een groente in een pot met een beetje water. De pot is goed afgesloten met een plastic deksel. Maar deze methode zorgt niet voor een langdurig behoud van vitamines. Radijs kan rotten.
 2. De derde manier is om het product in te vriezen. Dankzij de ontwikkeling van nieuwe technologie verschijnen er verbeterde diepvriezers met de functie om voedingsstoffen in groenten te behouden. Meestal worden groenten gewassen, gedroogd en in speciale zakken gedaan voordat ze worden ingevroren. Zo kun je diepvriesgroenten bewaren tot het voorjaar.

Om radijs vers te houden, moet u alle nuances van het invriezen van dit product kennen. De aanwezigheid van diepvriezers betekent immers niet altijd een hoogwaardige bewaring van vitamines. U moet weten hoe u de vitamines van groenten op de juiste manier in de vriezer bewaart.

gehakte radijs

Invriezen regels in de vriezer

Niet iedereen heeft een idee hoe je een radijs voor de winter moet invriezen om de voedingsstoffen en vitamines te behouden. Er zijn verschillende vereisten om dit correct en foutloos te doen. Ze moeten worden bestudeerd.

 1. Groenten moeten worden gesorteerd, grondig worden gewassen met koud water. Snijd wortels, groen, vlekken, rot af. Snijd in plakjes en droog lichtjes.
 2. De standaard vriestemperatuur is niet erg geschikt voor wortelgroenten. Het sap dat eruit stroomt, verandert geleidelijk in ijs en scheurt het vruchtvlees. Hele nuttige stukken zullen niet werken
 3. Om fouten te voorkomen, moeten de radijsjes worden ingevroren op min 30-40 graden. Snel bevriezen om in te stellen.
 4. Invriezen bij lage temperaturen duurt niet langer dan 15 minuten. Haal vervolgens de groenten eruit en doe ze snel in schone zakken en leg ze op een normale temperatuur in de vriezer. Daar zal het al de hele winter worden opgeslagen.
 5. Helaas heeft niet iedereen zulke krachtige vriesunits. Ze zijn professioneel. En zonder de juiste temperatuur worden radijzen gewoon traag, niet knapperig en niet gezond.
 6. Het is beter om radijs niet langer dan drie maanden in de kamer te bewaren, anders verliest het zijn eigenschappen, scherpte en sterkte.
 7. Radijs kan niet alleen in plakjes worden gesneden, maar ook in reepjes of geraspt worden.

stukjes radijs in een zak

Het is mogelijk om radijs voor de winter in te vriezen, maar hiervoor zijn zeer lage temperaturen nodig.

Het is het beste om het direct na het plukken uit de tuin op te eten, dan wordt het veel lekkerder en gezonder.

Velen maken zich zorgen of het mogelijk is radijs voor de winter in te vriezen om alle vitamines erin te behouden. Natuurlijk kan je dat. Het is alleen belangrijk om alle noodzakelijke vereisten voor dit creatieve proces te bestuderen en een professionele vriezer voor voedsel aan te schaffen. En dan is het mogelijk om een ​​deel van de vitamines van deze groente, die het lichaam nodig heeft voor de winter, te behouden. Succesvolle blanco's!

Beoordelingen
 1. Barbara
  1.01.2018 09:09

  Het is erg moeilijk om radijs in te vriezen, zodat ze na het ontdooien vers zijn. Daarom plant ik het altijd in beperkte hoeveelheden, alleen in de zomer voor salades. Maar vorig jaar op een bioactivator BioGrow we hadden teveel radijs, dus we moesten het invriezen. Ik heb een gewone koelkast met een standaard vriestemperatuur. Natuurlijk is de radijs na het ontdooien niet hetzelfde als uit de tuin, maar we gebruiken hem met succes in okroshka, radijs is er perfect voor.

  Te beantwoorden
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen