Is het mogelijk om verse kool voor de winter in te vriezen?

De herfst is een warm seizoen voor elke huisvrouw. Mensen vragen zich vaak af of kool kan worden ingevroren. Het antwoord is overweldigend positief. Invriezen is natuurlijk een manier om snel en gemakkelijk een speciale versie van de winteroogst te maken.

Dus niet alleen fruit en bessen kunnen worden ingevroren. Kool verdraagt ​​perfect de effecten van negatieve temperaturen. Meestal is het gefermenteerd of gezouten, maar het kan ook in ijs worden gebruikt om te koken. Voor salades of voorgerechten zijn dergelijke vorken niet handig, omdat ze na het ontdooien zacht worden, maar je kunt er heerlijke borsjt, schnitzels en groenteschotels van maken.

Met veel plezier wordt deze groente ingevroren door die huisvrouwen die bezig zijn met grootschalige oogst voor de winter en zich afvragen of het mogelijk is witte kool in te vriezen.

Als je een grote kamer in de vriezer hebt en een goede oogst hebt, kun je jezelf de hele winter voorzien van voorraden en alleen verse kool kopen voor het bereiden van verse gerechten.

Toepassing van bevroren vorken

U kunt voorgevroren witte kool op verschillende manieren gebruiken voor de winter:

 1. Gebruiken voor gevulde kool. Ontdooide bladeren hoeven niet in kokend water te worden gekookt, omdat ze al zacht zijn na blootstelling aan koude lucht.
 2. Groentestoofpot. Het gaat goed met aardappelen, uien en verse wortelen.
 3. Gebruik als vulling. Heerlijke taarten kunnen worden gemaakt met bevroren kool.

In bevroren vorm is het net zo veelzijdige groente als vers. Het zal niet werken om er een salade van te maken, omdat de kool zacht wordt, maar de belangrijkste eigenschappen blijven behouden: het valt niet uit elkaar, de smaak blijft praktisch ongewijzigd. Het is belangrijk dat u niet alleen winterkool kunt invriezen, uiteraard zeer taaie soorten witte kool, maar ook zomerzachte soorten.

Voor- en nadelen van bevriezing

Voordat u gaat bevriezen, moet u weten wat u van dit proces kunt verwachten en welke resultaten kunnen worden bereikt. Naast het drogen van groenten wordt "cryotherapie" erg populair bij huisvrouwen.

bevroren kool

Door kool voor de winter in te vriezen, weet u zeker dat:

 • er is altijd een kant-en-klaar halffabrikaat bij de hand;
 • nuttige eigenschappen van de groente zullen niet verloren gaan;
 • indien nodig kan het product snel worden ontdooid;
 • de groente blijft lang staan;
 • mengen met andere groenten en dan het mengsel invriezen, je kunt er niet aan denken om in de winter soepen te bereiden.

Er is een manier om het gewas te conserveren, zoals kool invriezen, en de nadelen:

 • ongeschiktheid van witte kool voor het maken van salades;
 • geen crunch na ontdooien;
 • hoge eisen aan het volume van de vriezer.

witte kool

Voorzichtigheid is geboden bij het ontdooien van kool. Als het product niet kan worden gebruikt, is opnieuw invriezen niet mogelijk.

Voorbereiding voor invriezen

Er zijn deadlines voor het oogsten van groenten uit de tuin. Vervolgens kan het op een koele, droge plaats worden bewaard of kan de kool worden ingevroren voor de winter. Zelfs een jonge huisvrouw kan het eenvoudigste invriesproces aan. Deze procedure heeft echter bepaalde nuances:

 1. Voordat u kool invriest, moet deze goed voorbereid zijn: zorg ervoor dat de koolkoppen intact zijn en dat er geen tekenen van rot zijn.
 2. Voor het invriezen kunt u alleen sterke koolkoppen nemen, die op de juiste manier zijn gevormd.
 3. Er mogen geen sporen van insecten zijn, anders worden de rupsen samen met de bladeren waarin ze zich verstoppen bevroren.
 4. De bovenste bladeren moeten worden verwijderd, de gewassen kop moet worden afgeveegd met een handdoek.

Als u de aanwezigheid van insecten vermoedt, dient u de vorken een half uur te laten weken in koud water, waaraan voorheen 40 gram natriumchloride per liter vloeistof was toegevoegd. Na een dergelijke behandeling moeten de vorken goed worden gespoeld.

Witte kool invriezen

Afhankelijk van hoe de groente moet worden gebruikt, moet ook de methode van invriezen worden gekozen: met een hele vork, met individuele bladeren of in gehakte vorm. Hier hangt ook de houdbaarheid in de vriezer van af.

Ingevroren koolkoppen moeten 8 - 10 maanden worden bewaard bij een temperatuur van maximaal -18 ° C. Als het niet mogelijk is om deze voorwaarden te creëren, moet de houdbaarheid worden verkort.

Als u van plan bent een groot aantal bladeren en versnipperd materiaal te bereiden, kunt u overwegen om een ​​vrijstaande vriezer aan te schaffen.

kool in een pan

Elke portie moet in een zak worden gevouwen of in plasticfolie worden gewikkeld. Gehakte kool of hele bladeren kunnen in kleine zakjes worden ingevroren. Een optie met de voorbereiding van solide vorken is ook mogelijk, maar dit vraagt ​​veel ruimte.

Een hele krop kool invriezen

Als u over de juiste apparatuur beschikt, kunt u kool voor de hele winter invriezen. Van deze kroppen kool kunnen vervolgens gevulde kool worden gemaakt. Elke huisvrouw weet dat gehakt niet in verse bladeren wordt gewikkeld, omdat het blad barst. Om dit te doen, wordt het voorgekookt of gebroeid met kokend water. Door de scherpe effecten van temperaturen verliest het koolblad zijn eigenschappen en wordt het plooibaar en zacht.

Verwijder de steel van een schone en droge vork. Beter als je het doet met een scherp en dun mes. De droge kool wordt zorgvuldig omwikkeld met huishoudfolie en in de vriezer gelegd.

Als je van plan bent om gevulde koolrolletjes te maken, moet je de groente van tevoren uit de vriezer halen en een tijdje in de koelkast laten staan. Binnen een paar uur zullen de pluggen bruikbaar zijn en niet verslechteren. Bevroren koolkoolbroodjes worden zeer snel bereid; na het koken is het mogelijk om onbekende smaaktonen te vinden.

Versnipperde kool invriezen

Snijd de groente op een gemakkelijke manier na het verwijderen van de steel. Vervolgens wordt de resulterende massa verpakt in afzonderlijke zakken, lucht eruit geperst en goed verpakt. Om in te vriezen, plaatst u de koolzakken onmiddellijk in de vriezer.

versnipperde kool

Als er een licht bittere smaak wordt gevonden, moet de groente enkele seconden in kokend water worden ondergedompeld, waarna het water kan weglopen. Als de kop eenmaal droog is, kun je hem fijnhakken. Interessante bereidingsmogelijkheden worden verkregen wanneer tijdens het invriezen andere groenten aan de kool worden toegevoegd: bieten, wortelen, paprika's.

Opslag condities

Als u erover nadenkt of u witte kool kunt invriezen, moet u weten dat u een goed ingevroren groente 10 maanden kunt bewaren. Naleving van de technologie houdt in dat groenten in een kamer worden geplaatst, de temperatuur binnenin is lager dan minus 18 ° C.

Als de kool is verwijderd en ontdooid, kunt u de procedure niet herhalen. De bladeren worden zacht, zodat ze ingevroren worden als ijspap.

Bij het kiezen van een manier om kool te bewaren, moet u rekening houden met alle nuances. Elke huisvrouw beslist onafhankelijk of deze methode wordt gebruikt om de hele oogst te behouden. Het is echter de moeite waard om in ieder geval een deel van de kool in te vriezen, omdat de kookomstandigheden van sommige gerechten het gebruik van ijsmateriaal mogelijk maken.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen