Invriesrecept voor borsjt met bieten voor de winter

Borsjt koken in de winter en zomer is altijd anders. In de zomer worden immers verse tomaten, courgette en paprikapods aan je favoriete gerecht toegevoegd. In de winter zijn groenten duur en niet elke huisvrouw kan het zich veroorloven om dergelijke ingrediënten aan borsjt toe te voegen. Daarom is het invriezen voor het koken van borsjt voor de winter al lang onder de knie door ervaren huisvrouwen, en de meesten van hen maken een dergelijke bereiding onmiddellijk met bieten.

Kenmerken van het invriezen van borsjtdressing voor de winter

Voorbereide dressing verkort de kooktijd van uw favoriete gerecht in de winter aanzienlijk. Nu hoef je geen groenten te snijden en dan zachtjes te laten sudderen, want alles zit al in de dressing. De borsjt-bereiding wordt eenvoudig ontdooid en toegevoegd aan de afgewerkte bouillon met kool en aardappelen.

Belangrijk! Er worden alleen verse rauwe ingrediënten gebruikt om de dressing te bereiden.

Gekookte bevroren bieten, geschikt voor het maken van salades en vinaigrettes, maar ze worden niet in borsjt gedaan.

Benodigde ingrediënten

Elke huisvrouw heeft waarschijnlijk haar eigen kenmerkende recept voor haar favoriete gerecht. Daarom moet men bij het kiezen van ingrediënten om in te vriezen uitgaan van de smaken en voorkeuren van het gezin. Iemand voegt selderij of peterseliewortel toe aan borsjt, terwijl anderen hun smaak niet kunnen uitstaan.

Overweeg de basisrecepten voor het invriezen, die op elk moment voor uzelf kunnen worden aangepast, en voeg uw favoriete componenten eraan toe.

Om het werkstuk voor te bereiden, heb je de volgende groenten nodig:

  1. Wortelgewassen van wortels en bieten - elk 0,7 kilogram.
  2. Tomaten en veelkleurige paprika-peulen - elk 0,7 kilogram.
  3. Uienkoppen - 0,7 kilogram.
  4. Tomatenpuree.
  5. Voeg naar smaak kruiden en specerijen toe.
  6. Zout, suiker, peper worden naar wens toegevoegd.

bereid voedsel

Advies! De verhouding van de verschillende ingrediënten van de dressing wordt bij benadering aangegeven, elke huisvrouw voegt naar eigen goeddunken groenten en kruiden toe.

Hoe borsch goed te bevriezen

Om te beginnen worden de componenten van het verband grondig onder stromend water gewassen en gepeld. Zaden en tussenschotten worden verwijderd van paprika's, tomaten worden indien gewenst gepeld. Om dit te doen, worden de groenten gesneden, verbrand met heet water en wordt de schil verwijderd.

Nu kiezen we de methode om de ingrediënten te malen. Iemand houdt van in reepjes gesneden groenten, anderen houden van blokjes. Ook worden wortels voor borsjt vaak door een rasp gehaald en worden tomaten in een blender gehakt.

dressing voor borsjt

De geplette componenten van het werkstuk worden gemengd, op smaak gebracht met pasta en kruiden en in geportioneerde sachets of containers gelegd.Het smaakvolle borsjtmengsel is nu klaar voor langdurige opslag in de vriezer.

Als de gastvrouw gewend is om gestoofde of gefrituurde groenten aan de borsjt toe te voegen, wordt het mengsel vóór het invriezen in een pan met plantaardige olie geplaatst, op smaak gebracht met kruiden en tomatenpuree en klaargemaakt. Nadat het verband is afgekoeld, wordt het in porties verdeeld en ingevroren.

Advies! Stuur porties voor opslag voor één bereiding van borsjt om de rest van de bereidingen niet te ontdooien.

verpakt in sachets

In welke container om het werkstuk op te slaan

Om het werkstuk op te bergen, kunt u het beste kleine plastic zakjes met slot of speciale serveerbakjes gebruiken. Als je het mengsel op deze manier verpakt hebt, hoef je niet de hele winterbereiding te ontdooien.

Gehakte groenten geven sap af, dat de ingrediënten in bevroren toestand tot één grote, lelijke klomp lijmt. Om dergelijke overlast te voorkomen, schudt u de eerste 3-4 uur na het vinden van groenten in de vriezer de zakken of containers met tussenpozen van 1 keer in 30-40 minuten. Dit voorkomt dat de ingrediënten het mengsel in één grote klomp veranderen.

berg het werkstuk op

Voorwaarden voor opslag

Bewaar het bereide verband in koelkasten of diepvriezers bij een temperatuur van maximaal -18 graden. Afhankelijk van het temperatuurregime worden groenten maximaal een jaar in deze staat bewaard. Als de vriezer om wat voor reden dan ook is ontdooid, probeer dan zo snel mogelijk het benzinestation te gebruiken. Als groenten opnieuw worden ingevroren, zullen het uiterlijk en de smaak van de ingrediënten verslechteren, wat zal leiden tot het verlies van nuttige componenten en vitamines.

Regels voor ontdooien

10-15 minuten voor het koken van borsch, worden ingevroren groenten uit de vriezer gehaald en ontdooid. Als de gastvrouw de dressing bakt voordat hij deze aan het eerste gerecht toevoegt, is 5 minuten voldoende om te ontdooien. Reeds gebakken, bevroren dressing wordt 20-30 minuten uit de vriezer gehaald voordat deze aan de borsjt wordt toegevoegd.

ontdooien op tafel

Het wordt niet aanbevolen om het werkstuk te ontdooien en opnieuw in te vriezen, om het uiterlijk en de smaak van de ingrediënten niet te verliezen.

Na het voorbereiden van de borsch-oogst voor de winter, zal de gastvrouw het proces van het bereiden van haar favoriete gerecht vergemakkelijken en de arbeidskosten aanzienlijk verlagen.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen