Hoe abrikozen goed voor de winter vers in de koelkast kunnen worden ingevroren en is het mogelijk

Huisvrouwen sturen veel verschillende bessen naar de vriezer; in bijna elke cel zijn er aardbeien, frambozen, zwarte en rode aalbessen, bosbessen. En wat te doen met steenvruchten? Hoe abrikozen goed te bevriezen om meer voordelen voor de winter te behouden?

Het is noodzakelijk om abrikozen te oogsten, rijp fruit bevat veel caroteen, bovendien is het vruchtvlees rijk:

 • Vitaminen van groep B, C, PP.
 • Koper, mangaan, kalium, ijzer, kobalt.

Rijpe vruchten worden niet alleen gebruikt bij het koken, schoonheidsspecialisten zijn zich bewust van de gunstige effecten van pulp op de huid.

Is het mogelijk om abrikozen in te vriezen?

Het is lang de gewoonte geweest om fruit en bessen te oogsten voor toekomstig gebruik, hiervoor hebben onze voorouders naden gemaakt voor de winter. Tegenwoordig maken veel mensen nog steeds jam, maar door bevriezing wordt alles langzaamaan vervangen.

Abrikozen werden voor de winter geoogst in de vorm van jam en compote. De vruchten worden met of zonder pit gedroogd, dit worden gedroogde abrikozen genoemd.

Invriezen heeft de voorkeur boven alle bovengenoemde bewaarmethoden, bijna alle vitamines worden bewaard in bevroren bessen en verdwijnen tijdens warmtebehandeling. Op basis hiervan is het vermeldenswaard dat abrikozen kunnen en moeten worden ingevroren.

grote abrikozen

Abrikozen voorbereiden op het proces

Voordat u begint met invriezen, moeten de vruchten worden voorbereid. Dit proces kost niet veel tijd, maar het moet worden gedaan.

Om in de winter meer pure vitamines te krijgen, heb je nodig:

 1. Verzamel strakke, onbeschadigde rijpe vruchten.
 2. Wassen en vingeren is vereist; bedorven fruit kan niet worden ingevroren.
 3. Bij elk van de soorten invriezen moeten de botten worden verwijderd. Dit moet voorzichtig gebeuren als het invriezen in helften gepland is.

abrikozenpartjes

Het is raadzaam om bessenvariëteiten te nemen waarvan de steen goed scheidt, dit helpt tijd en zenuwen te besparen.

Advies! Laat na het wassen van het fruit het water weglopen. De gewassen abrikozen kun je het beste in een vergiet of grote zeef doen. Drogen met papieren handdoeken is ook toegestaan.

Thuis abrikozenrecepten invriezen

Nadat de voorbereidende werkzaamheden zijn uitgevoerd, gaan ze rechtstreeks naar het invriezen zelf. Je moet niet haasten, je kunt dit op verschillende manieren doen, die elk op hun eigen manier goed zijn.

hele abrikozen

Geheel

Deze methode is geschikt in gevallen waarin er helemaal geen tijd is om de botten eruit te trekken. Het moet duidelijk zijn dat bevroren bessen in deze vorm veel ruimte in beslag nemen.

Het proces wordt als volgt uitgevoerd:

 • De food-grade plastic bak is bekleed met vershoudfolie.
 • Leg gewassen en gedroogd fruit correct in één laag op een voorbereide schaal.
 • De container wordt naar de kamer gestuurd en volledig gestold.
 • De bevroren vruchten worden in een geschikte container geplaatst voor verdere opslag.

In plaats van de bak kunnen snijplanken worden gebruikt, maar deze moeten wel schoon en droog zijn. Het is nodig om ze met folie te bekleden om sneller te kunnen schakelen na het invriezen van verse bessen.

hele abrikozen

Plakjes

Met dit type neemt het product minder ruimte in de koelkast in. Doe dit correct:

 • De gewassen en gedroogde bessen worden in tweeën gedeeld, het zaad wordt eruit getrokken.
 • In een voorbereide bak wordt de helft van de bessen in één laag gelegd en naar de vriezer gestuurd.
 • Als het uiterlijk er niet toe doet, is de container, in ons geval de bak, volledig gevuld met helften bessen. In deze vorm worden de bessen ingevroren en bewaard.

bevroren abrikozen

Met suiker

Deze methode levert, samen met de bessen in de container, ook een kleine hoeveelheid bevroren abrikozensap op. De werkzaamheden worden in de volgende volgorde uitgevoerd:

 • Putjes worden verwijderd uit gewassen en gedroogd fruit.
 • De helften van het fruit worden in één laag in een plastic container van voedingskwaliteit geplaatst.
 • Giet een laagje suiker.
 • Vervolgens wordt de laag herhaald, de bovenkant moet suiker zijn.
 • De containers worden op kamertemperatuur gelaten om uit te persen.
 • Daarna worden de containers met bessen en natuurlijke vullingen in de vriezer geplaatst.

abrikozenpartjes

Bessen met sap zullen niet langer van woonplaats veranderen, ze wachten in containers op hun beurt om te worden geconsumeerd.

Op siroop

Ze begonnen vrij recent op siroop te bevriezen, de gedachte aan de huisvrouwen werd ingegeven door het feit dat sommige soorten bessen hun natuurlijke zoetheid verliezen wanneer ze worden ingevroren. De siroop is gemaakt van suiker en water; om schil aan bevroren voedsel toe te voegen, kun je sinaasappel- of citroenschil, bergamot en een takje munt toevoegen.

Het voorbereidende werk blijft hetzelfde, alleen is het niet de moeite waard om de container met huishoudfolie te bekleden.

De bessen, in twee helften gedemonteerd en al ontpit, worden in een laag in een container gelegd. Tegelijkertijd wordt siroop bereid, de producten worden ingenomen met een snelheid van twee glazen water per glas suiker. Terwijl ze heet zijn, worden de gelegde bessen in een derde van de hoogte van de container gegoten en laten ze afkoelen. Dek af met deksels en stuur naar de cel.

grote abrikozen

Voor deze methode zijn lage bakjes geschikt, waardoor de etenswaren sneller invriezen. En er zal minder vloeistof zijn.

Abrikozenpuree invriezen

Overrijpe bessen kunnen met deze methode worden ingevroren, zacht, maar zonder rot. Het is helemaal niet nodig om vruchten met een ideale vorm te gebruiken, meestal worden verfrommelde vruchten gebruikt voor aardappelpuree.

Het eerste dat u moet doen, is de puree zelf maken:

 • Pitten worden verwijderd uit de voorbereide bessen en in een ruime container geplaatst.
 • Hak de helften met een blender in aardappelpuree. Je kunt een vleesmolen gebruiken of malen in een keukenmachinekom.
 • Suiker wordt aan de resulterende massa toegevoegd.

bevroren abrikozenpuree

Het hoogtepunt is sinaasappelschil of een beetje gemalen kaneel. Alles wordt grondig gemengd tot een homogene massa is verkregen. De puree wordt in voorbereide containers gegoten en niet tot de rand gevuld met een derde. Sluit af met deksels en stuur naar de vriezer. Doe een beetje suiker, het is beter om de puree regelmatig te proeven. Abrikozen kunnen zoet zijn en suiker geeft mogelijk niet de gewenste zoetheid.

Verdere opslag

Bewaar bevroren bessen in de vriezer tot ze aan de beurt zijn. Dit zou niet langer dan een jaar moeten duren als de bessen in een kamer met zaden werden geplaatst. Puree en pulp op siroop kunnen maximaal anderhalf jaar worden bewaard.

Plaats de containers bij het ontdooien niet onmiddellijk in de kamer; het is beter om het proces in de koelkast uit te voeren.

Beoordelingen
 1. Anna
  7.07.2018 05:44

  Elk jaar bevries ik bessen. Het is handig, kost een minimum aan tijd en de vruchten behouden hun versheid en nuttige eigenschappen. Om een ​​goede oogst te krijgen, gebruik ik BioGrow - bioactivator van plantengroei.

  Te beantwoorden
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen