18 beste recepten voor het maken van appelschijfjes voor de winter

Elk jaar staan ​​er veel appels in de boomgaarden. Tuinders oogsten ze voor de winter en plaatsen ze in dozen met houtkrullen. Maar dit is verre van de enige manier om fruit te bewaren om te eten tijdens het koude seizoen. Er zijn veel recepten voor originele en heerlijke appelbereidingen: compotes, confituren, jam, marmelade. We zullen je vertellen over de meest populaire verwerkingsmethoden voor appels.

De details van het oogsten van appels voor de winter

Er zijn veel soorten van deze vrucht in de wereld. Elk is uniek op zijn eigen manier. Het hangt van het ras af welke smaak de bereiding zal hebben voor de winter. Sommige tuinders beweren dat alleen late variëteiten voor de winter moeten worden gesloten. Anderen beweren dat de vroege rassen net zo goed worden gehouden. Onder de vele recepten vindt iedereen iets lekkers naar zijn smaak. Voor de voorbereiding op de winter moet u het juiste fruit selecteren.

Productkeuzefuncties

Alleen laatrijpe appels worden in de winter vers gelaten. Jam en jam worden gemaakt van zomerse soorten. Voor dit doel is de witte vullende variëteit redelijk geschikt. Appelsap is erg handig. Ter voorbereiding op de winter kunt u het beste sap uit Antonovka persen. Appels zijn ook uniek omdat ze onrijp kunnen worden gebruikt. Azijn wordt bereid uit onrijp fruit, dat met succes wordt gebruikt in de keuken en traditionele geneeskunde. Fijnproevers zullen genieten van de ongebruikelijke kookrecepten in combinatie met walnoten, citroen, gember en laurierblaadjes.

appel

Gerechten bereiden

Blanks voor de winter worden verpakt in gesteriliseerde potten. De sterilisatietijd is afhankelijk van de capaciteit van de container. Potten van een halve liter worden gedurende een paar 5 minuten gesteriliseerd en op een kokende ketel gezet. Glazen potten met een inhoud van 1 liter worden gedurende 10 minuten gesteriliseerd. Grote potten worden met kokend water gegoten en gedurende 30 minuten in een waterbad bewaard.

De plano's zijn opgerold met metalen deksels. Ze moeten vlak zijn en goed afdichtend rubber hebben.

Potten met ijzeren deksels voor appels

Wat kan thuis van appels worden gemaakt

De lijst met gerechten die voor de winter uit appels kunnen worden bereid, is erg breed:

 • jam,
 • jam,
 • aardappelpuree,
 • marmelade,
 • jam,
 • gelei,
 • compote.

Dit is geen volledige lijst met recepten. Elke huisvrouw kiest de beste gerechten voor zichzelf en kan deze zelf koken.

Appeljam

Gedroogde appels

Voor het drogen is de variëteit Melba het meest geschikt. U kunt elke hoeveelheid drogen. Het voordeel van gedroogde appels is dat ze niet veel ruimte innemen. Je kunt ze bewaren in een stoffen zak of papieren zakken.

De vruchten worden gewassen en gedroogd. Snijd de gewassen vruchten in cirkels van 5 mm dik. Leg de plakjes op de droger.Je kunt ze naar een oven sturen die voorverwarmd is tot 100 graden, en zorg ervoor dat ze niet aanbranden. Drogen in de zon is mogelijk bij mooi weer. Ga hiermee door tot maximaal vochtverlies. Het is goed om laatrijpe, winter-, appelrassen te drogen. Ze worden niet donkerder.

Gedroogde appels

Ingemaakte appels

Veel mensen houden van ingemaakte appels. Hele vruchten worden geselecteerd zonder enig teken van bederf. Wintervariëteiten hebben de voorkeur. Fruit kun je het beste in houten kuipjes laten weken, maar je kunt ook emaille en keramische schalen gebruiken.

De vaat wordt grondig gewassen.

Pekel wordt bereid. Een simpele augurk is 10 liter koud water, 10 g keukenzout en een pond suiker. Het water wordt aan de kook gebracht. Zout en suiker worden erin opgelost. 10 kg tuinappels worden in een voorbereide container geplaatst. Giet afgekoelde pekel erbij. Zet onderdrukking bovenaan. Bewaar het werkstuk op een koele plaats.

Ingemaakte appels

Appelmoes

Kernen worden verwijderd uit 1 kg appels. De schil wordt gepeld. De vruchten worden in plakjes gesneden. Zet in een pan en giet een glas water. Verwarmd tot een temperatuur van 100 graden. Blijf 20 minuten in brand. Dan koelen ze af. Maal in een blender of op een andere manier. Voeg 150 g suiker toe. Zet het weer op gas en kook, af en toe roerend. Koken geeft de bereidheid van aardappelpuree aan.

Appelmoes

Jam

Een van de gerechten die vaak voor de winter wordt bereid, is appeljam. Een kilo rijp fruit wordt gekookt en gepureerd zoals hierboven. Een pond suiker wordt aan de puree toegevoegd en op gas gezet. De massa wordt aan de kook gebracht en 30-40 minuten gekookt.

Roer daarbij constant zodat de jam niet verbrandt.

Als de jam klaar is, wordt deze snel in kant-en-klare potten gelegd.

Appeljam

Marmelade

Marmelade is een uitstekende traktatie voor de winter. Het duurt lang, maar het is het waard.

Was 2,5 kg fruit en snijd het in stukjes. Vouw in een pan, giet een glas water. Kook appels op laag vuur tot ze zacht zijn. Pureer zacht fruit met een blender of crush. Voeg 1,5 kg suiker toe aan de puree en kook op laag vuur nog 40 minuten tot het dik is. Leg de ingedikte massa op een bakplaat bedekt met bakpapier. Maak het glad met een lepel en zet het 2 uur in een oven op 80 graden. De afgewerkte marmelade wordt bedekt met perkament, omgedraaid en een dag laten afkoelen en drogen. Snijd het in stukjes en bewaar het op een koele plaats.

Appelmarmelade

Jam

Je kunt voor de winter jam van appels maken. Om dit te doen, wordt een kilo fruit gesorteerd, gewassen en in plakjes gesneden. De plakjes worden in een bak gegoten, giet 300 ml water met toevoeging van een theelepel citroenzuur. Na 15 minuten wordt het water uitgelekt, 800 g suiker wordt aan de appels toegevoegd. Alles blijft 12 uur staan. Wanneer de appelmassa het sap op gang brengt, wordt het op gas gezet, aan de kook gebracht en 10 minuten gekookt. Haal vervolgens van het vuur en laat afkoelen. Het proces wordt drie keer herhaald. Na de derde kookbeurt kan de jam als klaar worden beschouwd.

Appeljam

Adjika met appels

Adjika is gemaakt van zure appels. Om te koken heb je nodig:

 • rode tomaten - 3 kg;
 • zure appels - 1 kg;
 • knoflook - 3 koppen;
 • chilipeper - 200 gram;
 • plantaardige olie - 250 g;
 • zout - 3 el. l .;
 • suiker - 100 g.

Tomaten wassen met appels, schillen en fijnhakken. Zet gas aan en kook 2,5 uur. Maal de hete peper en knoflook apart in een blender. Voeg 30 minuten voor het einde van het koken toe aan de gekookte puree. Doe zout en suiker tegelijkertijd. Giet er plantaardige olie bij. Voeg Adjika toe aan vooraf voorbereide glazen potten.

Adjika met appels

Jam

Jam is een van de lekkerste voorbereidingen voor de winter. De vruchten worden geschild en gepeld. Geschilde appels moeten 1 kg zijn. De zuivering wordt gevuld met water en op gas gezet. Kook gedurende 15 minuten, dek af met een deksel. Snijd het geschilde fruit in stukjes. Giet een halve kilo suiker erbij en schud om de suiker gelijkmatig te verdelen. Hete appelbouillon wordt in een bak met fruit gegoten.

Het mengsel wordt op het fornuis geplaatst, sterk verwarmd en gekookt, waarbij het schuim wordt verwijderd. Onder voortdurend roeren wordt de jam op de gewenste dichtheid gebracht.Dit duurt 30-40 minuten. De bereidheid van de jam wordt gecontroleerd met een lepel: deze wordt op een schoteltje gedruppeld, 30 seconden gekoeld en er vervolgens met een lepel overheen gehouden. Als er geen sporen meer zijn, is de verse appeldelicatesse klaar voor de winter.

Appeljam

Gelei

Jelly is een heerlijke traktatie die doet denken aan de zomer. Het is gemakkelijk te koken omdat het recept eenvoudig is. Een pond fruit wordt gewassen, geschild en in vieren gesneden. Doe in een pan, voeg een halve liter water en 150 g suiker toe. Ze worden allemaal samen op laag vuur gekookt tot de appels zacht zijn. Wrijf vervolgens door een zeef en verkrijg een zoete puree. Afzonderlijk wordt 15 g gelatine opgelost in warm water. Giet gelatine in appelmoes en meng alles. Het resulterende mengsel wordt in een voorbereide container gegoten. Bewaar in kleine potjes in de koelkast.

Ketchup met pruimen

Als zelfgemaakte appelvoorbereidingen voor de winter kun je ketchup maken met pruimen. Voor ketchup heb je nodig:

 • rode tomaten - 3 kg;
 • pruimen en appels - elk 1 kg;
 • uien - 3 stuks;
 • suiker - 200 g;
 • tafelazijn - 50 ml;
 • zout - 1 eetl. l .;
 • gemalen zwarte peper - 10 g;
 • kruidnagel en gemalen kaneel - elk 5 g;
 • gemalen rode peper - 3 g.

Schil tomaten, appels, pruimen en uien, snijd ze in plakjes en rol ze in een vleesmolen. Zet het groentemengsel op gas en verwarm tot 100 graden. Na het koken nog 2 uur op laag vuur koken. Roer daarbij met een houten lepel. Verwijder vervolgens de puree, laat afkoelen en wrijf door een zeef. Voeg kruiden toe en laat 40 minuten sudderen op laag vuur. Giet 5 minuten voor het einde van de bereiding azijn in de ketchup en meng. Giet heet in blikken.

Ketchup met pruimen en appels

Appelcompote

Zelfgemaakte voorbereidingen voor de winter zijn ondenkbaar zonder appelcompote. Het is niet moeilijk om het op te rollen. Voor compote zijn blikken van 3 liter vereist. Voor 1 kan 750 g fruit worden ingenomen. Ze worden gewassen, ontdaan van zaaddozen. Snijd in plakjes en doe in een gesteriliseerde pot. Kook water in een pan. Fruit wordt in een pot met kokend water gegoten en laat een kwartier staan. Vervolgens wordt de appelinfusie in een pan gegoten, wordt 300 gram suiker toegevoegd en laat het koken. Na 2 minuten koken worden de appels opnieuw met kokende siroop gegoten en afgedekt met deksels.

Appelcompote

appelsap

Appelsap voor de winter kan worden bereid met suiker en zonder suiker. Het sap wordt uit rijp fruit geperst. Potten of flessen worden van tevoren voorbereid. Ze moeten worden afgespoeld en gesteriliseerd. Het geperste sap wordt in een pan gegoten.

Belangrijk: u kunt geen aluminium kookgerei gebruiken.

In brand steken en op een temperatuur van ongeveer 90 graden brengen. Zodra bellen en schuim vanaf de bodem beginnen te stijgen, wordt het gas uitgeschakeld, het schuim verwijderd en wordt het sap in een voorbereide container gegoten en voor de winter gesloten.

appelsap

Azijn

Je kunt appels tot azijn verwerken. Pers het appelsap uit om de azijn te bereiden. Het wordt in gesteriliseerde potten gegoten, rubberen handschoenen worden om de nek gelegd en op een warme plaats achtergelaten. Giet de azijn in een andere pot als de handschoen is opgeblazen.

De nek is gesloten en weer volledig gereed gemaakt voor nog eens twee maanden.

appelazijn

Gieten

Spoel 2 kg appels af, snijd ze in plakjes en doe ze in een pot. Kook en koel 1 liter water. Verdun er een halve liter wodka in. Giet fruit met deze compositie. Sluit de pot met een deksel en laat twee weken staan. Filtreer vervolgens door kaasdoek. Bereid siroop uit een liter water en een kilo suiker. Meng gekoelde siroop, appelinfusie en nog een halve liter wodka, giet in een pot, sluit af met een deksel. Laat het mengsel op een koele plaats staan. Na 3 dagen is de likeur klaar. Dit is een van de opties voor het rollen van appels voor de winter.

Tinctuur

Appeltint op maneschijn is een geweldig alternatief voor industriële alcoholische dranken. Twee kilo gewassen en gesneden fruit wordt in een glazen pot gedaan en met een liter zelfgemaakte maneschijn gegoten. De pot is afgesloten met een deksel en staat er 10 dagen op. Daarna is de drank klaar voor opslag en consumptie. De tinctuur kan worden bewaard in een potje.Maar het is beter om door kaasdoek te filteren en in kleinere containers, zoals flessen, te gieten.

Appeltint

Plakken

Voor het verwerken van appels tot marshmallow doet hun aantal er niet toe. Het fruit wordt gewassen. Schil en doe zoveel mogelijk in een pan. Voeg 250 g water toe en kook op laag vuur, afgedekt met een deksel. Zodra de vruchten vrijelijk met een vork worden doorboord, wordt het water afgevoerd en worden de vruchten met een blender gepureerd. Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel er een dun laagje appelmoes over. De bakplaat wordt op de laagste stand in de oven geplaatst. Doe de deur niet dicht. Pastila wordt 10 uur gedroogd. Als het niet meer aan uw handen kleeft, wordt het voorzichtig verwijderd, op rollen gerold en in porties gesneden. Het kost veel tijd, maar de traktaties zijn het waard.

Appel pastila

Appels invriezen

Appels invriezen is de eenvoudigste voorbereiding op de winter. De vruchten moeten worden gewassen en gedroogd. Snijd ze vervolgens in plakjes. Leg de plakjes op een plasticfolie zodat ze elkaar niet raken. In dit formulier worden ze 3 uur naar de vriezer gestuurd. Als de plakjes zijn ingevroren, worden ze in zakjes gevouwen en in de vriezer bewaard.

Appels invriezen

Mosterd met appels

3 gewassen appels worden in de oven gebakken tot ze zacht zijn. Dan moet het fruit worden gekoeld. Giet 3 eetlepels azijn in een pan, verdeel 3 stuks. kruidnagel en voeg een halve theelepel kaneel toe. Alles bij elkaar worden aan de kook gebracht, vervolgens afgekoeld en door een zeef gewreven. Voeg 40 g mosterdpoeder toe aan de appelmoes en meng alles. Voeg een eetlepel honing en het azijnmengsel toe, meng opnieuw. Kruiden kunnen worden voorbereid voor toekomstig gebruik. Er worden veel heerlijke gerechten mee bereid.

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen