TOP 4 manieren om thuis gedroogde paprika's voor de winter te koken

Gedroogde groenten werden erg populair nadat gedroogde tomaten, paprika's en zelfs wat fruit in de winkelrekken verschenen. Thuis gedroogde paprika's koken voor de winter is niet moeilijk. Ze kunnen worden gebruikt als onderdeel van salades, sauzen, geserveerd als kant-en-klaar voorgerecht voor vlees, croutons, vis. Zo'n gerecht zal een prachtige decoratie zijn voor een feesttafel.

Kenmerken van het oogsten van gedroogde paprika's voor de winter

Om het gerecht zo lekker mogelijk te laten zijn, wordt aanbevolen om bij de selectie van groenten en de bereiding rekening te houden met de volgende kenmerken. Het is noodzakelijk om vlezig, stevig fruit te kiezen, omdat het volume sterk afneemt. Groenten mogen geen bederf vertonen.

Scherp

Hete pepers zijn klein, zodat ze doormidden kunnen worden gesneden of in hun geheel kunnen worden gedroogd.

Bulgaars

Het wordt aanbevolen om paprika's in stukjes van willekeurige grootte te snijden, nadat u de stengel met zaden hebt verwijderd. Om het voorgerecht niet alleen lekker, maar ook mooi te maken, wordt het aanbevolen om fruit van verschillende kleuren te gebruiken.

Als de schil van het fruit wordt verwijderd, wordt het gerecht malser. Om dit te doen, moeten groenten 1-2 minuten in kokende vloeistof worden geplaatst en vervolgens worden afgespoeld met koud water. Pak daarna de huid op met een mes. Het komt gemakkelijk los.

gedroogde paprika's

Voors en tegens

Het voordeel van dit gerecht is dat de bereiding geen azijn bevat. Het kan worden gebruikt door kinderen, vrouwen tijdens zwangerschap en borstvoeding, maar ook door mensen die om gezondheidsredenen geen azijn mogen gebruiken.

Er is maar één negatief punt: opslag in koud en donker. Daarom zijn binnenomstandigheden niet geschikt.

Hoe gedroogde paprika's te koken

Hieronder vindt u de klassieke set ingrediënten. Indien gewenst kunt u het diversifiëren. Als je een beetje suiker toevoegt, heeft de afgewerkte snack een hartige, zoetige nasmaak. Specerijen kunnen worden toegevoegd om aan de smaakvoorkeuren van het gezin te voldoen. Olie kan worden vervangen door zonnebloemolie.

opgevouwen in een blik

In de oven

Vereiste componenten:

 • peper - 1,5 - 1,8 kg;
 • oregano;
 • rozemarijn;
 • zwarte peper;
 • zout;
 • olijfolie - 85-90 ml;
 • knoflook - 3 teentjes.

Volgorde aanbrengen in:

 1. Verwarm de oven voor op 100-130 over... Als er een convectiestand is, is het nodig om deze in te stellen, dan zal de lucht goed circuleren en zal het vocht verdampen.
 2. Was groenten, droog, kern. Snijd in grote stukken, je kunt repen maken.
 3. Maak een kom van de juiste maat klaar, vouw de plakjes, bedek ze met kruiden en zout, meng.
 4. Verspreid met de huid op een bakplaat bedekt met perkament, kook 1,5-2 uur.Draai regelmatig om.
 5. Schik kant-en-klare paprika's stevig in schone, gesteriliseerde containers, voeg gehakte knoflook toe, giet de aangegeven hoeveelheid olie in, sluit goed. De boter moet de stukjes volledig bedekken. Verhoog de hoeveelheid olie indien nodig.

gestapeld op een bakplaat

In de droger

Volgorde aanbrengen in:

 1. Doe de gewassen, geschilde paprikaschijfjes in een bakje. Bestrooi met kruiden, zout, suiker indien gewenst.
 2. Vouw een laag in op een rooster of drooggaas. Er moet ruimte zijn tussen de stukken zodat de lucht vrij kan circuleren.
 3. Stel de temperatuur in op 75-80 over... Laat 3-4 uur koken, draai af en toe.
 4. Leg de stukjes in gesteriliseerde containers, voeg gehakte knoflook toe tussen de lagen.
 5. Giet olie in, dek af, bewaar.

groenten drogen

In de magnetron

Op deze manier paprika's koken is moeilijker. De stukjes hebben lucht nodig, anders koken ze in hun eigen sap. De groente moet gelijkmatig worden ontdaan van overtollige vloeistof.

Volgorde aanbrengen in:

 1. Droog de gewassen groenten, schil ze, snijd ze in plakjes.
 2. Bestrooi peper met kruiden en zout, meng.
 3. Plaats in een platte schaal en magnetron gedurende 5 minuten.
 4. Nadat de tijd is verstreken, haalt u het eruit, laat u het afgescheiden sap uitlekken en laat u het nog 5 minuten staan.
 5. Herhaal de procedure tot volledige gereedheid.
 6. Vouw de afgewerkte stukken in een gesteriliseerde glazen bak, voeg de knoflookplaten toe, giet olie in, sluit, zet in de kou.

gekookte peper

In olie

Deze methode verschilt doordat een deel van de olie moet worden toegevoegd vóór de warmtebehandeling. Giet 1/5 van de aangegeven hoeveelheid olie samen met kruiden bij de voorbereide stukken, meng. Kook vervolgens volgens de hierboven aangegeven schema's.

Hoe u de gereedheid kunt controleren

De gereedheid wordt gecontroleerd door uiterlijk. De afgewerkte peper heeft een gaas op de schil, deze wordt iets donkerder, het vruchtvlees wordt drie keer kleiner. De plakjes worden enigszins droog maar elastisch. Als de plakjes aan het einde van de aanbevolen kooktijd niet flexibel zijn, laat ze dan nog eens 10-15 minuten drogen.

Als de stukjes broos worden en afbrokkelen, zijn ze droog.

bereidheid tot coacervatie

Opslagregels en termijnen

Het werkstuk moet in de kou (kelder, koelkast), donker, van 4 tot 6 maanden worden bewaard. Als er zich schimmel heeft gevormd op de olie, kunt u het product niet gebruiken. Om de houdbaarheid te verlengen tot 7-9 maanden, wordt aanbevolen om 15-20 ml azijn toe te voegen per litercontainer.

De gedroogde paprika's zijn niet alleen een geweldige snack voor een familiediner. Zo'n gerecht verdient zijn plaats op de feesttafel. De set kruiden kan desgewenst worden gevarieerd. Wees niet bang om te experimenteren, want zo worden nieuwe culinaire meesterwerken geboren.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen