Top 5 recepten voor het maken van pitloze baarsjam voor de winter

Zherdela is een soort abrikoos. Het heeft een minder zoete smaak en meer vezelig vruchtvlees. Tegenwoordig zijn er veel bekende recepten voor pitloze baarsjam. Ze verschillen in de samenstelling van de gebruikte componenten en in de bereidingsmethoden. Hierdoor kan elke huisvrouw de juiste optie kiezen, rekening houdend met hun voorkeuren. Bij het bewaren van dergelijke jam is het belangrijk om bepaalde aanbevelingen op te volgen.

De nuances van het maken van jam van palen voor de winter

Om lekkere en gezonde jam te krijgen, wordt aanbevolen om deze regels te volgen:

 1. Kies licht onrijp fruit om te oogsten. Anders zullen ze tijdens het koken koken en hun vorm verliezen. Deze aanbeveling kan bij het maken van jam of marmelade worden genegeerd. Om de massa dikker te maken, is het toegestaan ​​om pectine, gelatine, zetmeel te gebruiken.
 2. Om jam of jam te maken, is het de moeite waard om de vruchten door een vleesmolen te halen of door een zeef te wrijven. Daarna kunnen ze in brand worden gestoken.
 3. U hoeft niet enkele uren te koken om het dessert dikker te maken. Om dit te doen, volstaat het om abrikozen gedurende 10 minuten in 3 passages te koken. De minimale blootstelling aan hitte helpt om de voordelen van het fruit te behouden.
 4. Fruit koken doe je in een grote bak met een dikke bodem. Het moet een groot verdampingsgebied hebben.
 5. Het wordt aanbevolen om tijdens het koken schuim van het oppervlak te verwijderen. Anders gist de jam in de potten.
 6. Om suikervorming van de massa te voorkomen, is het de moeite waard om, voordat het kookproces is voltooid, 1 gram citroenzuur per 1 kilo fruit eraan toe te voegen.
 7. Potten en deksels moeten beslist worden gesteriliseerd.
 8. Niet erg grote potten moeten als container worden gebruikt.

Bereiding van ingrediënten

Het is de moeite waard om jam te maken van rijp fruit dat geen tekenen van beschadiging, rot of deuken vertoont. Om te beginnen wordt aanbevolen om de abrikozen zorgvuldig te sorteren om bedorven fruit te verwijderen.

Om het fruit voor te bereiden op het kookproces, wordt aanbevolen om het volgende te doen:

 • droog de palen op een zachte doek;
 • snijd het fruit in 2 delen;
 • trek de botten eruit.

Zelf jam maken van palen

Tegenwoordig zijn er veel recepten bekend waarmee u een smakelijke en gezonde blanco uit de ventilatieopeningen kunt halen.

Recept voor zaadloze plakjes

Het standaardrecept vereist het volgende:

 • 1 kilo zitstokken;
 • 1 kilo suiker;
 • 100 milliliter water.

Om een ​​nuttig product te maken, wordt aanbevolen om de palen door te nemen en te wassen. Het is beter om geen fruit te gebruiken dat te zacht is.Ze kunnen koken en in pap veranderen.

abrikozenjam

Dan moet je de zaadjes verwijderen, het fruit in plakjes snijden of heel laten. Voeg suiker en water toe aan de vruchten, meng en laat een kwartier staan. Als het fruit is geperst, is het aan te raden om ze op het vuur te zetten en 5 minuten te koken.

Daarna moet de massa worden afgekoeld en opnieuw aan de kook worden gebracht. Er worden in totaal 3 benaderingen aanbevolen. Dit zal helpen om de jam dik en helder te maken. Breng aan het einde de hete massa over in voorbereide potten en rol ze op. Draai containers om en dek af met een deken om langzaam af te koelen.

abrikozenjam

Snelle "vijf minuten"

Om op deze manier gezonde jam te maken, moet u het volgende nemen:

 • 2 kilo fruit;
 • 3 kilo suiker;
 • 800 milliliter water.

Om een ​​dessert te maken, is het de moeite waard om de vruchten in een bak te vouwen en vervolgens gelijkmatig te vullen met kristalsuiker. Laat 8-9 uur intrekken. Voeg vervolgens water toe en kook precies 5 minuten. Het wordt aanbevolen om dit op middelhoog vuur te doen, waarbij u het schuim constant verwijdert. Bedek het werkstuk met gaas en laat het 3-6 uur staan. Kook vervolgens opnieuw gedurende 5 minuten en opnieuw gedurende 3-5 uur. Kook tot slot opnieuw en breng over in gesteriliseerde potten.

Met botten

Dit recept vereist het volgende:

 • 2 kilo palen;
 • 2 kilo suiker;
 • 500 gram abrikozenpitten;
 • 1 eetlepel citroenschil
 • wat nootmuskaat.

Om te beginnen moeten de vruchten worden gewassen en ontpit. Bestrooi vervolgens met suiker en wacht tot het volledig is opgelost. Zet daarna het fornuis op en kook, verwijder het schuim. Neem de zaadjes apart, meng met kokend water en laat een paar uur staan. Daarna kunnen de nucleoli gemakkelijk uit de huid worden getrokken. Zet de bak met fruit weer op het vuur. De massa moet een beetje worden gekookt, voeg zaden, citroenschil en nootmuskaat toe. Kook tot de gewenste dikte is verkregen en breng over in gesteriliseerde potten.

Met amandelen

Om gezonde jam te maken, heb je het volgende nodig:

 • 3 kilo fruit;
 • 2 kilo suiker;
 • 400 milliliter water;
 • 400 gram amandelen;
 • 2 zakjes vanillesuiker.

Fruit moet worden gewassen, gedroogd en ontpit. Meng suiker en water apart en laat op laag vuur sudderen. Doe de abrikozen in een bakje, voeg de amandelen en vanillesuiker toe. Giet kokende siroop over het mengsel, laat afkoelen en breng op laag vuur aan de kook. Voer de procedure 5-6 keer uit en giet het vervolgens in potten.

In een multikoker

Om zo'n jam te maken, moet u de volgende producten nemen:

 • 1 kilo fruit;
 • 600 gram suiker;
 • sap van een halve citroen.

Ten eerste moeten de vruchten worden gewassen, gedroogd en gescheiden van de zaden. Laat 2-3 uur intrekken. Als het fruit is geperst, voeg dan het sap van een halve citroen toe aan de compositie, dek af met een deksel en laat 1 uur sudderen in een slowcooker.

Open na 10 minuten het deksel en verwijder het schuim. Overbrengen in schone potten en oprollen.

Bewaar de jam op een koele plaats en dit mag maximaal 1 jaar.

Hoe en hoeveel kunt u opslaan?

Holle vormstukken kunnen lange tijd op een droge en koele plaats worden bewaard. Bovendien verliezen ze hun smaak of aroma niet. Na opening van de verzegelde container, wordt aanbevolen om deze in de koelkast te plaatsen. In dit geval moet de pot worden afgesloten met een plastic deksel. Meestal worden dergelijke blanco's niet te lang bewaard.

Er zijn veel recepten voor baarsjam, die verschillen in de samenstelling van de ingrediënten en kookmethoden. Dit helpt elke huisvrouw om de juiste optie te kiezen.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen