5 heerlijke recepten voor het maken van bevroren bessenjam voor de winter

Huisvrouwen hebben vaak geen tijd om de jam op tijd te koken, de redenen kunnen verschillen. Dit is een gebrek aan tijd, moeite, ingrediënten en vaak verlangen. Maar er zijn recepten waarmee u op elk moment van het jaar gemakkelijk jam kunt bereiden van verschillende bevroren verse bessen. Bovendien heeft het dezelfde smaak als bereid uit vers geoogst fruit.

Kan ik bevroren bessenjam maken?

Zo'n jam is niet alleen mogelijk, maar ook nodig om te koken! Dit proces zal zelfs voor jonge, onervaren huisvrouwen geen problemen opleveren. Een groot pluspunt van zo'n jam is dat deze niet specifiek aan een bepaalde periode - het bessenseizoen - bindt. Niet iedereen slaagt er door verschillende omstandigheden in voldoende bessen te hebben verzameld of gekocht, tijd vrij te maken voor het steriliseren van blikjes en het maken van jam.

Bovendien is het beter om bessen te kopen op het moment dat de prijs ervoor niet bijt en redelijk acceptabel is. Daarom vriezen velen ze gewoon in voor de winter, en dan halen ze op elk moment dezelfde smakelijke en aromatische jam eruit en koken ze, alsof ze van vers fruit zijn.

Voorbereiding van containers en ingrediënten

Voor het koken worden de bessen (aardbeien, kersen, krenten, frambozen en andere) ontdooid. Ze worden 's avonds uit de vriezer gehaald en tot de ochtend bewaard, dus het is handiger. Maar als je te ongeduldig bent of door omstandigheden moet je de jam snel bereiden, dan worden de vruchten ontdooid door de zak in warm water onder te dompelen.

Een effectieve techniek zou zijn om de ontdooimodus van de magnetron te gebruiken. Potten worden gesteriliseerd met hoge temperaturen voordat de jam wordt gerold. Dit is zowel stomen als braden in de oven of magnetron.

heerlijke recepten

Hoe bevroren bessenjam koken?

Door kruiden toe te voegen, zoals kardemom of kaneel, wordt de smaak van de jam wat pit. Maar het zijn niet de belangrijkste ingrediënten.

De basiscomponenten, waar je niet zonder kunt, zijn natuurlijk de bessen en suiker zelf. Het is mogelijk om zowel citrusvruchten als ander fruit toe te voegen.

In termen van tijd duurt het koken meestal een half uur tot een uur, afhankelijk van het soort bessen, het recept en de dichtheid van het product dat je wilt bereiken.

Frambozen recept

Deze jam verschilt qua smaak en aroma niet van die van seizoens-, zomer- en herfstbessen. Maar het heeft een groot pluspunt: op elk moment van het jaar, door de vriezer te openen en het bevroren fruit eruit te halen, kun je gemakkelijk rijke, smakelijke, verse jam bereiden.

Ingredienten:

 • bevroren frambozen - 1 kilogram;
 • suiker - 1,4 kilogram.

Kookproces: eerst worden de frambozen ontdooid - 's avonds worden ze uit de vriezer gehaald en tot' s ochtends op kamertemperatuur bewaard. Vervolgens worden de bessen met suiker bestrooid en goed gemengd, en vervolgens nog 1 uur laten trekken. Zet vervolgens de kom met het werkstuk op het vuur, zet op laag vuur en breng aan de kook.

frambozenjam

Nu, gedurende 20 minuten, terwijl de jam kookt, roert en schuimt hij constant. Bovendien wordt de dichtheid geregeld door de kooktijd te verlengen tot 30 minuten of door gelatine toe te voegen. Dan zal de jam bijzonder ongebruikelijk blijken te zijn en iedereen die het probeert, verrassen.

Aardbei

Ondanks dat er bevroren aardbeien worden gebruikt, is de jam lekker en zeer aromatisch. De toevoeging van citroensap versterkt de smaak, verheldert de kleur en verlengt tevens de houdbaarheid. Om te koken heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • aardbeien - 1 kilogram;
 • suiker - 600 gram;
 • een halve middelgrote citroen.

Van bosbessen

Handig is dat zo'n diepvriesassortiment gemakkelijk in elke grote winkel te koop is als er geen manier is om zelf wilde bessen te plukken. Na het ontdooien worden ze in een vleesmolen gescrold, met behulp van een blender of zeef. Zo'n delicatesse wordt 30-40 minuten bereid. Neem hiervoor 1 kilo wilde bessen en 1 kilo suiker.

bessenjam

Bevroren kersen

Als resultaat van het koken, volgens dit recept, komt bevroren kersenjam geurig uit, met een aangename zoete smaak en pikante zuurheid, zonder adstringentie.

Het wordt gebruikt als een onafhankelijk dessert, toegevoegd aan thee of gebruikt als vulling om te bakken.

Neem voor 1 kilo bevroren kersen 1 kilo suiker en 1/3 theelepel kaneel en vanille. Interessant is dat volgens dit recept jam wordt bereid met zowel hele kersen, met zaden als zonder.

Bes

Een uitstekende optie voor liefhebbers van heerlijke, aromatische jam, die de meeste vitamines en voedingsstoffen uit vers bessenfruit behoudt. De kooktijd is 40-50 minuten. Neem 1 kilo bevroren bessen en 1 kilo suiker. Voeg desgewenst citrusvruchten toe - schil en sap van sinaasappels of citroenen. Volgens het recept worden er ook andere bessen in gedaan om een ​​rijk smaakaanbod te verkrijgen.

Opslagregels voor werkstukken

De jam wordt bewaard bij temperaturen tot +10 C graden tot 2 jaar. Kelders, kelders of koelkasten zijn geschikt. In een pantry thuis, op kamertemperatuur, worden ze maximaal een jaar bewaard. Bij het bewaren van jam gemaakt van zaden met zaden is de houdbaarheid 7-8 maanden.

Beoordelingen
 1. Nataliya
  8.08.2020 01:05

  Bedankt voor de recepten. Het was erg handig omdat er veel bessen zijn, er weinig tijd is en je veel tijd nodig hebt voor het weekend in de datsja. Nu vries ik een deel ervan een jaar in en in mijn vrije tijd maak ik jam volgens jullie recepten.

  Te beantwoorden
  • beheerder
   8.08.2020 12:55

   Goede dag!
   Heel erg bedankt voor je goede feedback, we helpen je graag verder!
   Als u vragen heeft, schrijf dan, we nemen altijd contact met u op.

   Te beantwoorden
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen