Een eenvoudig recept om voor de winter jam van ranetki te maken

Ranetki zijn kleine appels waarvan het gewicht zelden 15 gram bereikt. Ondanks zo'n "groot" formaat zijn deze vruchten erg populair bij huisvrouwen. Jam gemaakt van ranetki wordt beschouwd als een echt meesterwerk en de recepten voor deze lekkernij worden in veel gezinnen van generatie op generatie doorgegeven.

Kenmerken van het koken van jam van ranetki

Als je een ongebruikelijke en smakelijke jam gaat bereiden waarvoor ranetki zal worden gebruikt, moet je verschillende kenmerken van deze vruchten kennen. Het eerste dat u moet onthouden, is dat er verschillende soorten van dergelijke appels zijn, voor de bereiding van conservering wordt aanbevolen om Yantarka Altayskaya te nemen, die sappig vruchtvlees, een heerlijk aroma en een goede smaak heeft.

Niet alleen huisvrouwen, maar ook ongedierte zoals klein fruit, dus je moet voorzichtig zijn bij het kopen en bereiden van grondstoffen - beschadigd fruit moet worden weggegooid of wormgaten moeten voor een lange tijd worden verwijderd.

Voor de bereiding van de blanco kunt u ook in het wild groeiende ranetki gebruiken - ze zijn kleiner dan fruit van de variëteit, maar worden zelden beschadigd door ongedierte.

Het belangrijkste ingrediënt kiezen

Op de toonbank van de winkel zie je een echt assortiment ranetki, waaronder groen fruit de overhand heeft. Sommige huisvrouwen zijn bang om ze mee te nemen, omdat ze bang zijn dat ze hard zullen blijven in het behoud. Angsten zijn ongegrond - zelfs licht onrijp fruit kookt goed in jam, vooral als je alle aanbevelingen en recepten opvolgt.

ranetka-jam

Is het mogelijk om zure fruitsoorten te nemen voor de voorbereiding van het werkstuk - een ander probleem dat zich vaak voordoet bij huisvrouwen die van plan zijn om voor het eerst conservering te doen. U hoeft zich hier geen zorgen over te maken - de jam heeft een unieke zuurgraad, die de smaak van de bereiding zal benadrukken.

Het gemakkelijkste multikokerrecept

Het gebruik van een multikoker bij het maken van jam kan veel tijd besparen. U kunt snel en zonder gedoe een blanco maken van kleine ranetki:

 1. Spoel de vruchten (500 g), verwijder de staarten, doe ze in de multikoker.
 2. Giet het fruit met water (100 ml), zet de "Bakken" -modus gedurende 10 minuten aan.
 3. Bedek de bijna afgewerkte ranetki met suiker (350 g).
 4. Kook de jam in de modus "Bakken" gaar (ongeveer een half uur).

Stuur de afgewerkte appel-delicatesse naar de pot, sluit hem onmiddellijk af, je hoeft hem niet om te draaien. Het wordt aanbevolen om de container gewoon in een handdoek te wikkelen. Uit deze hoeveelheid producten wordt 0,7 ml jam verkregen.

kant-en-klare jam

Hele ranetki-jam

Meestal worden bij de voorbereiding van conservering de vruchten van de ranetka volledig gebruikt. Deze lekkernij ziet er erg aantrekkelijk uit - kleine vruchten drijven in een dikke siroop.

Voorbereiding:

 1. Giet suiker (500 g) in een grote kom, verdeel het gelijkmatig.
 2. Doe 1 kg hele vruchten (voorlopig wordt aanbevolen om elke appel op verschillende plaatsen met tandenstokers te prikken).
 3. Top met suiker (500 g), laat de ranetki een dag in zo'n "bontjas" om het sap te laten intrekken.
 4. Als er weinig vloeistof wordt geproduceerd, voeg dan 50 ml water toe.
 5. Stuur de container naar de kachel, maak geen sterk vuur. Vermijd luidruchtig koken, kook een kwartier.

Kurk de hele vruchtenjam onmiddellijk uit in potten, draai hem om en wikkel hem warm met een deken. Na volledige afkoeling opsturen voor opslag.

paardenstaarten

Ranetka-jam met staarten

Het is niet nodig om de staart van elke vrucht te verwijderen, wat veel tijd kost - u kunt de vruchten verzenden voor conservering zonder voorafgaande verwerking. Het enige dat u nodig heeft, is grondig spoelen.

Voorbereiding:

 1. Meng de voorbereide appels met suiker (800 g van de zoete component per 1 kg fruit).
 2. Stuur het een dag naar een koele kamer - gedurende deze tijd zou er sap moeten verschijnen.
 3. Zet op het vuur, kook gedurende 20 minuten, giet het sap uit twee schijfjes citroen in de massa.
 4. Kook nog eens 5 minuten, pak in.

Belangrijk! Het is absoluut noodzakelijk om het afgewerkte inblikken om te draaien. Om de afkoeltijd te verlengen, wordt aanbevolen om containers met blanco's te isoleren.

Ranetka-jam transparant voor de winter

Je hoeft niet te rommelen om een ​​dikke, transparante jam te maken die als een uitstekend dessert zal dienen. Beste recept:

 1. Breng een mengsel van 400 ml water en 1 kg suiker aan de kook.
 2. Giet appels met kokende siroop, laat 3 uur staan.
 3. Stuur fruit op siroop naar laag vuur, kook, af en toe roerend, gedurende een half uur.

Schik het werkstuk in containers, verzegel het en stuur het na volledige afkoeling naar een koele kamer.

Ranetka-jam met kaneel

De ingeblikte appels met een vleugje kaneel zijn een geweldige aanvulling op de familiethee. Jam maken is eenvoudig:

ranetka-jam

 1. Prik in elk van de kleine appels (1 kg) met een tandenstoker.
 2. Bereid siroop voor (meng 200 ml water, 700 g suiker, een kaneelstokje, kook tot de suikerkristallen volledig zijn verdwenen).
 3. Doe de vruchten in kokende vloeistof, kook tot ze gaar zijn (een half uur).

Verpakken van ingeblikte appel, opsturen voor opslag na het afdekken.

Ranetka-jam met plakjes

Als de appels groot zijn, kunt u een conservenblik bereiden waarin het fruit in plakjes wordt gesneden - op een transparante dikke siroop zien dergelijke plakjes er erg aantrekkelijk uit.

Voorbereiding:

 1. Snijd het fruit (1,5 kg) in vieren.
 2. Bedek met suiker (1,2 kg).
 3. Kook de massa gehakte vruchten een half uur, roer en verwijder het schuim.

jam in een pot

Plaats in steriele potten, sluit bij voorkeur af met metalen deksels.

Ranetka-jam met sinaasappel

Door citrus aan de bereiding toe te voegen, krijgt de jam een ​​ongebruikelijk aroma en smaak. Een traktatie maken is eenvoudig:

 1. Gehakt fruit (800 g) bedek met suiker (600 g), voeg water (30 ml) toe, stuur naar het vuur.
 2. Kook al roerend een half uur.
 3. Pers het sap van 3-5 sinaasappelschijfjes direct in de kokende massa, kook nog eens 5 minuten.

Zet heerlijke jam in potten, sluit, stuur na afkoeling volledig naar de planken in de kelder of naar de koelkast.

Hoeveel wordt er opgeslagen

Ranetki verschilt weinig van eenvoudige appels wat betreft de inhoud van nuttige elementen, en een van de kenmerken van deze vruchten is de opslagduur van blanco's. De jam, gemaakt van klein fruit, blijft minimaal een jaar op een koele plaats staan.

jam en lepel

Indien voorgesteriliseerd, wordt de bewaartijd verlengd. In dit geval zal de conservering tot drie jaar niet verslechteren, hoewel het niet wordt aanbevolen om te experimenteren met het bewaren van jam - het is beter om het binnen een jaar te gebruiken.

Ranetki-jam is een conservering die niemand onverschillig laat.Dikke, heldere siroop met appels die erin drijven, zal dienen als een uitstekende aanvulling op een broodje, pannenkoeken of zelfs een gewone boterham.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen