Een eenvoudig recept voor het maken van perzikjam voor de winter

Blanks voor de winter zijn voor elke huisvrouw een persoonlijke aangelegenheid, maar bijna iedereen maakt jam. Deze lekkernij is onvervangbaar op de wintertafel. Als een stukje zomer dat je meeneemt op koude winteravonden. Het is niet moeilijk om perzikjam te bereiden, het proces heeft geen eigenaardigheden.

Er zijn veel recepten, omdat er vaak nieuwe experimenten van zomerbewoners en tuinders verschijnen. Maar toch zijn de populaire geïdentificeerd, die tot op de dag van vandaag populair zijn bij de gastvrouwen.

Perzikjam: de subtiliteiten van koken

Rekening houdend met alle nuances bij het maken van jam, krijgen ze een uitstekend dessert, dat wordt getrakteerd op alle familieleden en vrienden:

 • De huid hoeft niet te worden verwijderd. Het is het dat meer voedingsstoffen bevat. En het voorkomt dat de perziken hun vorm verliezen.
 • Het schuim beïnvloedt de uiteindelijke smaak van het dessert; het wordt aanbevolen om het te verwijderen. Maar alleen niet wanneer een perzikdelicatesse wordt gekookt, raden huisvrouwen aan om het te laten staan.

perzik fruit

 • De pikantheid van jam wordt gegeven door de aanwezigheid van nucleoli erin.
 • Citroenzuur of sap wordt toegevoegd voor de laatste bereiding, omdat de vruchten geen zuurgraad hebben. En zonder dat duren ze niet lang.
 • Als de jam volledig is afgekoeld, wordt de jam dikker.

Bij het jaarlijkse koken leidt elke huisvrouw haar eigen regels en subtiliteiten af ​​bij het bereiden van een traktatie.

Bereiding van perziken

Voor elk recept is de keuze van de ingrediënten van bijzonder belang. Dit geldt allereerst voor het hoofdproduct dat er deel van uitmaakt.

Hoe perziken op de juiste manier als dessert te bereiden:

 • Het is beter om stevig, maar rijp fruit te kopen.
 • Als de jam is gemaakt van hele perziken, is het beter om kleine te kopen.
 • Het is beter om harde vruchten voor gebruik te blancheren. Om dit te doen, ze gedurende 5 minuten. ondergedompeld in kokend water en vervolgens onder een stroom koud water. Eerst moet u verschillende gaten doorboren zodat ze niet barsten.

perziken aan de boom

 • Licht pluizige huid direct voor gebruik verwijderen.
 • Je zult hard met de pit moeten werken, want de eigenaardigheid van alle perziken is dat het erg moeilijk is om ze eraf te halen. Neem een ​​mes of lepel om het proces te vergemakkelijken.
 • De vruchten van deze cultuur zijn erg zoet, dus suiker moet heel nauwkeurig worden berekend.

De smaak van het afgewerkte dessert hangt rechtstreeks af van de juiste bereiding van de ingrediënten.

Kook methode

Jam maken is niet moeilijk, het is belangrijk om strikt de stappen van de recepten te volgen. De belangrijkste manier om thuis een dessert te maken, is koken.

Perzikjam in plakjes voor de winter: een eenvoudig recept

Huisvrouwen zijn op zoek naar eenvoudige recepten om een ​​toetje te maken.Soms is er simpelweg niet genoeg tijd om complexe manipulaties uit te voeren.

Hoe deze jam wordt gemaakt

Er is niets ingewikkelds, het duurt alleen enkele dagen, omdat het dessert lang doordrenkt is. Je hebt een gelijke hoeveelheid perziken en suiker, citroenzuur, nodig.

perzikjam in een pot

De vruchten worden gewassen, in plakjes gesneden. Plakjes worden in fasen gelegd en met suiker bestrooid. Vervolgens wordt het werkstuk enkele uren bij kamertemperatuur geïnfuseerd. Zet vervolgens op laag vuur en laat geleidelijk opwarmen, zodat de suiker kan oplossen. Haal van het vuur en laat volledig afkoelen. Opnieuw in brand steken, na het mengen 5 minuten laten koken, 10-12 uur laten trekken. En dus 4 keer.

Sluit de container met jam niet met een strak deksel tijdens het infunderen.

In de laatste benadering wordt de jam 8 minuten gekookt. en voeg citroenzuur toe aan de punt van een mes. Ze worden in gesteriliseerde potten geplaatst en afgedekt met deksels. Tot het volledig is afgekoeld, worden ze ondersteboven onder dekens bewaard.

verschijning van perzikjam

Dikke perziken

Het wordt aanbevolen om groenachtig fruit of zeer kleine vruchten te gebruiken. Maar hun vlees moet stevig, stevig en dicht zijn. De jam wordt lang gekookt, in verschillende benaderingen.

Een dik dessert koken

Je hebt 3 kg perziken, 4 kg kristalsuiker en 0,5 theelepel citroenzuur nodig. De vruchten worden in plakjes gesneden, in lagen in een kom gelegd en met suiker bestrooid. Verder wordt het werkstuk gedurende 6 tot 8 uur geïnfuseerd.

Voor het in brand steken alles zorgvuldig mengen en aan de kook brengen. Citroenzuur wordt toegevoegd. Meng het hele werkstuk en kook gedurende 5 minuten. Zet vervolgens apart om een ​​dag op kamertemperatuur te trekken. De container is afgedekt met materiaal of gaas, dit is nodig zodat condens zich niet ophoopt.

perzikjam kookproces

In dit recept wordt citroenzuur niet alleen toegevoegd voor conservering, maar ook om de afgewerkte delicatesse een amberkleurige uitstraling te geven.

Na aandringen opnieuw in brand steken. Breng aan de kook, laat de jam 7 minuten koken. Verwijder opnieuw en laat het dessert afkoelen. Tijdens het daaropvolgende koken zou het koken nauwelijks merkbaar moeten zijn, laat het 20-25 minuten in brand staan.

Roer heel voorzichtig om de fruitschijfjes intact te houden.

Aan het einde van de tijd in gepasteuriseerde potten doen en oprollen. Dit recept is geschikt voor langdurige opslag.

kant-en-klare perzikjam

Recept van vijf minuten

Snel koken is geen garantie voor langdurige opslag. Daarom is het beter om jam te koken voor onmiddellijk gebruik. Het wordt enkele weken in de koelkast bewaard. U moet 2 kg perziken en 1 citroen kopen. Kristalsuiker in dit recept heeft 1,5 kg nodig.

Snijd het gewassen fruit in mooie plakjes, bestrooi met suiker, laat 3-4 uur staan. Voeg citroensap toe en, zonder roeren, in vuur en vlam zetten, langzaam verwarmen. Gebruik een houten spatel om de perziken door de siroop te mengen. Geef na het koken 5 minuten tot de kristalsuiker volledig is opgelost. Plaats in potten, laat afkoelen. Deze jam mag pas na een dag in de koelkast worden bewaard, en je moet hem ook niet meteen proberen. Het moet goed doordrenkt zijn en gedrenkt in suikersiroop.

perzikjam in een kom

In een multikoker

Het koken van een dessert in een multikoker maakt het proces gemakkelijker, u hoeft er nauwelijks voor te zorgen. De jam blijkt een beetje vloeibaar te zijn, maar kan als siroop worden gebruikt voor het maken van drankjes. Je hebt 2 kg fruit, 1,6 kg kristalsuiker, 2 citroenen en water nodig.

Nadat je het recept stap voor stap hebt voltooid, krijg je een uitstekende traktatie voor thee.

kook perziken

 • Stap 1 Snijd de perziken in grote partjes, verwijder de pitten.
 • Stap 2. Meng het sap van 2 citroenen en 5 el. lepels water.
 • Stap 3. Het werkstuk wordt in een multikokercontainer geplaatst, bedekt met suiker. Daar wordt ook een mengsel van water met citroensap aan toegevoegd.

perzik uiterlijk

 • Stap 4. Perziken worden enkele uren bij kamertemperatuur geïnfuseerd.
 • Stap 5. Alles wordt gemengd en de "Quenching" -modus is ingesteld. Dus de jam blijft 20 minuten staan.

jam met perziken

 • Stap 6. Open het deksel van de multikoker en roer de inhoud.Stel de modus "Koken met stoom" in, laat 15 minuten staan. Laat het dan een dag staan ​​en vergeet niet het deksel te openen.
 • Stap 7. Stel vervolgens dezelfde modus opnieuw in en laat de jam 15 minuten staan. Schakel na het signaal de machine uit, doe de jam in voorbereide containers, rol op.

 perzikjam in een kom

Met citroen

Alle zoetekauwen zullen dol zijn op citrusjam, het is erg lekker. Dit zal de smaak diversifiëren en waarde toevoegen aan het dessert. Voor de bereiding heb je 2 kg perziken en kristalsuiker, 2 citroenen nodig.

Snijd de vruchten in plakjes, bestrooi met suiker. Laat enkele uren trekken bij kamertemperatuur. Verwijder de zaden van de citroen, snij ze samen met de schil in plakjes.

perziken in een kom koken

Als er voldoende sap vrijkomt om te koken, wordt het werkstuk in brand gestoken. Verhit langzaam en roer voorzichtig om de structuur van de perzikplakken niet te vernietigen.

Het gebruik van een houten of plastic spatel zal de structurele integriteit van het fruit niet vernietigen.

Als de jam kookt, laat hem dan 5-7 minuten in brand staan. Voeg gesneden citroen toe. Schakel uit en laat een uur staan. Zet dan weer het vuur aan en kook 5-6 minuten, haal de citroen uit de jam, zodat hij later niet bitter smaakt. Laat afkoelen, kook voor de 3e keer 10 minuten. Giet de afgewerkte lekkernij in potten, rol op en laat op kamertemperatuur staan ​​totdat deze volledig is afgekoeld.

perzikjam in potten

Met sinaasappel

Lekkere en gezonde jam koken. Ze gebruiken niet alleen citroenen als toetje, maar ook sinaasappels. De smaak is uitstekend, elke gastvrouw zal het waarderen. Neem 3 kg perziken, 1 kg sinaasappels, 3 kg kristalsuiker en citroensap.

De vruchten worden in kleine plakjes gesneden, er wordt suiker in gegoten en enkele uren bij kamertemperatuur bewaard totdat de vereiste hoeveelheid vloeistof verschijnt. Sinaasappels worden samen met de schil in plakjes gesneden.

 perzikjam in een glas

Voeg 3 eetlepels toe voordat u de container in brand steekt. eetlepels citroensap. Breng aan de kook, laat 3-4 minuten in brand staan. Verwijder en laat afkoelen. Voeg sinaasappels toe terwijl de jam warm is. Breng opnieuw aan de kook en kook gedurende 5-7 minuten. Om een ​​uurtje af te koelen. Haal de oranje cirkels uit de jam. Zet dan opnieuw het langzaamste vuur aan, kook gedurende 10 minuten.

Het dessert is klaar, naar het oordeel van de gastvrouw wordt het in potten gerold of als voedsel achtergelaten.

 perzikjam in een kom

Suikervrij

Voor mensen die geen suiker consumeren, is er zo'n recept. Je hebt perziken in blik 0,85 kg, pompoen 0,4 kg, gedroogde abrikozen 5 stuks nodig.

Pompoen en perziken worden in blokjes gesneden, gedroogde abrikozen worden gehakt. Het perzikconserveermiddel wordt op het vuur gezet, pompoen wordt erin gekookt tot puree is gevormd. Voeg perziken en gedroogde abrikozen toe, breng aan de kook. Gegoten in voorbereide potten.

in blokjes gesneden perziken

Kaneel

Het bereiden van een recept is niet moeilijk, huisvrouwen adviseren om geen overhaaste conclusies te trekken over ongerijmdheid. Allereerst moet je het koken en proeven, en dan een beslissing nemen. Je hebt 2 kg perziken, 2 kaneelstokjes, 1,8 kg suiker, water en citroenzuur nodig.

Allereerst wordt siroop bereid, daarvoor nemen ze 1 eetl. water en 2 el. Sahara. Parallel worden perziken gesneden en bestrooid met kristalsuiker. Sta erop totdat het sap 5-6 uur verschijnt. Roer, zet op laag vuur. Op het moment dat de jam begint te koken, giet je de verwarmde siroop erbij. Voeg daar kaneel toe, kook 10 minuten. Schakel uit en laat afkoelen en 2 uur weken. Kook opnieuw, haal de kaneel eruit, voeg een snufje citroenzuur toe, kook gedurende 10 minuten. Schik in banken, berg op voor opslag.

perziken in een literpot

Pitloos

Het koken van perziken zonder pit verlengt de houdbaarheid van de jam. Daarom geven de meeste huisvrouwen de voorkeur aan deze recepten. Hun diversiteit wordt in dit artikel uitgebreid onthuld.

 perzikjam in potten

Met appel

Om een ​​dessert te bereiden, heb je 0,55 kg perziken en appels, 1,3 kg suiker en 110 g water nodig. De belangrijkste componenten worden in plakjes gesneden, terwijl siroop wordt bereid uit het volledige volume suiker en een half glas water. Vervolgens wordt er fruit in gegoten, het werkstuk wordt 4-5 uur opgerold.

Kook gedurende 15 minuten op middelhoog vuur, leg ze in potten en steriliseer gedurende 10 minuten. De traktatie is klaar.

perziken en appels

Met frambozen

Om deze jam te bereiden, heb je bietsuiker nodig van 0,95 kg, 0,8 kg perzikpulp, 30 g citroenpitten, 0,3 kg frambozen, 70 ml water en 130 ml citroensap.

Voorgewassen en gedroogde citroenzaadjes worden in een geïmproviseerde verbandzak gedaan.

Frambozen, in blokjes gesneden perziken en water worden in een apart kookgerei gedaan. Zet een langzaam vuur aan. Breng aan de kook en laat nog 15 minuten koken. Voeg dan suiker en citroensap toe. Het zakje met botten is vastgebonden zodat het in de jam zit, maar verdrinkt niet. Breng aan de kook en bepaal de temperatuur met een speciale thermometer. Het moet 105-110 ⁰С zijn, haal bij het bereiken de citroenzaden eruit en schik het dessert in potten.

perzik en framboos op tafel

Met zhelfix

Koop voor jam 1 pakje zhelfix, 1 kg perziken en 0,35 kg suiker.

Fijngehakte perziken worden bedekt met 150 g suiker en zo veel mogelijk 30 minuten op kamertemperatuur bewaard.

De rest van de suiker en gelatine wordt grondig gemengd. Nadat het werkstuk het sap heeft laten ontsnappen, wordt er een suikermengsel met gelatine aan toegevoegd. Breng op laag vuur aan de kook.

Kook slechts 3 minuten, doe de afgewerkte delicatesse in potten en rol op.

zhelfix verpakking

Opslagfuncties

De houdbaarheid van goed bereide jam is een jaar. Mits de potten gesteriliseerd zijn en de deksels niet mechanisch beschadigd zijn. Bewaar het product op een koele plaats, beschermd tegen direct zonlicht.

Het is niet moeilijk om een ​​gezonde en lekkere perziktraktatie te bereiden. U hoeft alleen de technologie strikt te volgen en geen enkele stap in het recept te negeren.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen