Een eenvoudig recept voor het maken van perzikjam met citroen voor de winter

Een ongebruikelijke combinatie van perziken en citrusvruchten geeft frisheid en aangename zuurheid aan de gebruikelijke smaak van jam. Bovendien zijn beide ingrediënten behoorlijk goedkoop, vooral in de zomer. En er zijn geen problemen bij het maken van perzikjam met citroen.

De subtiliteiten van het maken van jam

Om de vruchten hun kleur te behouden, is het niet alleen nodig om ze te blancheren, maar ook om op een speciale manier met suiker om te gaan. Het moet aan het einde van de kook worden toegevoegd, anders gedraagt ​​het zich als gesmolten karamel - het wordt bruin en verandert de kleur van het fruit.

En om te voorkomen dat perziken blijven plakken, wordt het aanbevolen om een ​​brede en grote kom, zoals een bak, te gebruiken om te koken. Bovendien bespaart dit tijd om te koken, omdat het verwarmingsoppervlak groter is en, dienovereenkomstig, de verdamping groter is.

Selectie van de belangrijkste ingrediënten

Veel mensen denken ten onrechte dat het gewicht van pitloze perziken sterk zal afnemen, maar in feite is het geschatte gewicht van zaden negen gram. Daarom hoeft u niet specifiek te berekenen hoeveel fruit u moet kopen om bij het recept te passen.

Hoe maak je perzik- en citroenjam?

Afhankelijk van uw smaakvoorkeuren kunt u twee soorten perzikjam bereiden: zuurder en zoeter. In het tweede geval wordt 600 gram suiker gebruikt en de resterende verhoudingen van de ingrediënten veranderen niet. Het mooie van het volgende recept is dat het weinig suiker bevat, waardoor de smaak van het fruit subtieler, rijker en frisser is.

grote perziken

Een eenvoudig recept voor de winter

Ingredienten:

 • 300 gram suiker.
 • 1 kilo perziken.
 • 1 grote citroen of 2 kleine.

Stap voor stap recept:

 1. Perziken moeten worden geschild. Als ze rijp zijn, zal dit geen probleem zijn, maar anders zal blancheren de taak gemakkelijker maken. U moet de vruchten in kokend water onderdompelen en ze gedurende 3 minuten in water laten staan. Haal ze er vervolgens uit en spoel ze grondig af met koud water. Nu is de schil dun en delicaat en laat hij gemakkelijk los. Het komt voor dat de vruchten volledig onrijp zijn en zelfs deze procedure helpt hen niet. In dit geval is het beter om een ​​mes te gebruiken en daarmee de schil van het fruit te verwijderen.
 2. Snijd de vruchten in stukjes van elke vorm en grootte, afhankelijk van de voorkeur. En als het vruchtvlees van de perziken erg zacht is, is het aan te raden om een ​​crush of vork te gebruiken en alles voorzichtig te pletten. Maar deze optie is geschikter voor het maken van jam dan voor conserven.
 3. Was de citroen en pers het sap eruit.
 4. Doe het fruit in een pan of kom en giet het resulterende citroensap erover. Zet het vuur op 1/3 van het maximale vermogen.In geen geval mag u de keuken verlaten, want de jam moet constant worden geroerd, anders kan hij verbranden;
 5. Als de perzikplakken gaar zijn (dit gebeurt meestal na 20 minuten koken na het koken), suiker toevoegen, goed roeren en nog 5 minuten koken.
 6. Als u van plan bent de potten met plastic deksels op te rollen, moet u 1 eetlepel toevoegen voordat u ze sluit. l. wodka. Dit helpt de jam langer te houden. Maar het is beter om gesteriliseerde potten en deksels te gebruiken.

perzik jam

Het is beter om dergelijke jam vanaf het begin in de koelkast te bewaren, omdat deze door de kleine hoeveelheid suiker kan gisten.

Perzikjam met partjes citroen

Gebrouwen op dezelfde manier als standaard perzikjam. U moet echter citroenen bereiden. Haal de schil eruit, schil en snijd in plakjes. In de afgewerkte jam, gedrenkt in sap, zullen ze lijken op gekonfijt fruit.

partjes citroen

Nadat de perziken 5 uur samen met de suiker zijn geïnfuseerd, voeg je daar citroenschijfjes toe en volg je het klassieke recept.

Perzikjam met citroen

Delicaat en te rijp fruit, zelfs licht bedorven, is ideaal voor jam.

Je hebt nodig: 1,5 kg perziken, 2 el. l. vers geperst citroensap, 300 g suiker.

Procedure:

 1. Schil het fruit en verwijder bedorven gebieden.
 2. Week de vruchten 5 minuten in kokend water, spoel ze daarna af met koud water, verwijder de schil en verwijder de zaadjes.
 3. Hak fijn en roer met 1 eetlepel citroensap in een geëmailleerde kom.
 4. Zet de schaaltjes op laag vuur en bewaar ze tot de vruchten beginnen te koken.
 5. Nadat u ze hebt uitgetrokken, moet u overtollige vloeistof verwijderen met een vergiet. Doe fruit in een blender en voeg suiker toe.
 6. Na het hakken van de perziken, doe je ze in een pan en kook je ze 15 minuten na het koken op laag vuur.
 7. Gedaan! Kan in blikken worden gegoten.

jampotten

Perzikjam met citroen in een slowcooker

Het is noodzakelijk om te koken met het deksel open om te voorkomen dat de jam ontsnapt. De hoofdprogramma's zijn "Soep", "Stoven", "Bakken", maar sommige modellen multicooker hebben een speciale optie "Jam":

 1. Neem 700 gram perziken, 1 kleine citroen en 500 gram suiker.
 2. Pers het sap uit de citroen en verwijder de schillen van de perziken, verwijder de zaadjes en hak ze in twee.
 3. Doe fruit in de vorm van een multikoker en bestrooi met suiker. Mengen.
 4. Stel vervolgens het programma "Stoofpot" of "Soep" in op 60 minuten. Het deksel mag pas worden gesloten als de suiker volledig is opgelost.
 5. Na 30 minuten kunt u de bereidheid van de jam bekijken. Schep hiervoor een kleine massa uit de kom en zet deze op een schotel. De jam moet dik genoeg zijn en niet uitgespreid.
 6. Verdeel het aan het einde van het programma over de potten met ijzeren deksel en laat afkoelen.

perziken en citroenen

Perzik-Citroenjam "Pyatiminutka"

Als het fruit erg rijp en zacht is, en er zijn er veel, kun je veel tijd besparen door jam te maken met dit snelle recept.

Ingredienten:

 • Perziken zonder pit - 1 kg.
 • Citroensap geperst uit 1 grote citroen.
 • Suiker - 1,5 kg.
 • Een glas water - 1 st.

perzik jam

Hoe koken:

 1. Snijd de perziken in kleine stukjes, pers het sap uit de citroen. Meng alle ingrediënten en voeg daar kristalsuiker toe. Zorg ervoor dat je mixt.
 2. Kook water met suiker tot de korrels volledig zijn opgelost. Meng de resulterende siroop met de vruchten en laat 5 uur trekken.
 3. Zet een pan met perziken op siroop op laag vuur. Het is noodzakelijk om de jam precies 5 minuten te koken.

Opslag

Bewaar de traktatie het beste op een niet te warme en droge plaats, waar direct zonlicht niet doordringt. De gemiddelde houdbaarheid van jam is ongeveer twee jaar.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen