Stapsgewijs recept voor het maken van perzikjam en pruimen voor de winter

Jam van aromatische perziken en pruimen behoudt volledig zowel de heilzame stoffen in fruit als de smaak van natuurlijk fruit. Zelfs een beginnende gastvrouw kan het recept voor deze blanco aan. Het belangrijkste is om niet bang te zijn voor experimenten en nieuwe smaken te proberen, door verschillende opties te creëren voor diverse soorten jam. En dan zal zelfgemaakte geurige bereiding niemand onverschillig laten.

Kenmerken van het maken van pruimen- en perzikjam voor de winter

Veel huisvrouwen hebben een negatieve houding ten opzichte van het bewaren van snoep, dat verschillende smaken en conserveermiddelen bevat. Daarom proberen ze het dieet te diversifiëren met zelfgemaakte zoetigheden in de vorm van jam, door er allerlei soorten fruit in te combineren.

Geheimen van het maken van een zoete voorbereiding op de winter, wat resulteert in een geweldig dessert:

 1. U hoeft geen perziken van de schil te bevrijden, omdat het veel nuttige stoffen bevat. Bovendien voorkomt het dat de vrucht zijn vorm verliest.
 2. De pruimenhuid is bedekt met een wasachtige laag. Om er vanaf te komen, giet je de pruimvruchten in een vergiet na het wassen met koud water en dompel je ze gedurende 2 minuten onder in heet water van 80 graden.
 3. De uiteindelijke smaak wordt beïnvloed door het schuim, dat tijdens het kookproces moet worden verwijderd.
 4. Om het werkstuk dik en verzadigd te maken, wordt aanbevolen om een ​​verdikkingsmiddel toe te voegen.
 5. Het is belangrijk om tijdens het proces steriliteit te behouden om het product niet te bederven.

Elk jaar, door jam te maken van perziken en pruimen, leidt elke gastvrouw haar eigen regels en subtiliteiten af ​​van het koken van lekkernijen.

perziken in een container

Vereiste producten voor het recept

Dit recept voor pruimen- en perzikjam onderscheidt zich door originaliteit en uitstekende smaakeigenschappen, omdat fruit goed met elkaar samengaat.

Vereiste ingrediënten:

 • 1 kg pruimen;
 • 0,5 kg perziken;
 • 1 kg suiker;
 • 100 ml water;
 • 20 g jambindmiddel.

Advies! Om te voorkomen dat de vruchten verteerd worden en intact blijven, wordt aanbevolen om een ​​verdikkingsmiddel toe te voegen, dat kan dienen als pectine.

doos met perziken

Selectie en bereiding van ingrediënten

Pruimen en perziken moeten compact en gemiddeld rijp zijn. Voor jam is het beter om fruit te nemen waarin de zaden goed gescheiden zijn. De vrucht moet vrij zijn van zichtbare beschadigingen en bederfsprocessen, met een aangename geur.

Voordat u gaat koken, moet u de hoofdingrediënten goed voorbereiden, goed afspoelen met koud stromend water, indien nodig schillen en in kleine stukjes snijden.

Hoe containers correct voorbereiden?

Bij het kiezen van keukengerei en keukengerei om te koken, moet u de voorkeur geven aan containers van email en roestvrij staal. Het is ten strengste verboden om aluminium, koper en ijzeren kookgerei te gebruiken om oxidatie te voorkomen. Het is beter om een ​​houten lepel of spatel te gebruiken om de jam te roeren.

Het werkstuk kan verslechteren als de container slecht is gewassen en niet is gedroogd, daarom moeten de potten waarin de perzikconfituur en pruimen worden bewaard voor de winter zonder mankeren worden gesteriliseerd.

gewassen blikjes

Hoe maak je thuis perzik- en pruimenjam?

Algoritme van acties in overeenstemming met het recept:

 1. Spoel de pruim af, droog hem, verwijder de staarten en, verdeel hem in twee delen, verwijder het bot.
 2. Maak suikersiroop door water en suiker te combineren en kook, onder voortdurend roeren. Giet de pruimen met hete siroop, roer en zet apart tot hij volledig is afgekoeld.
 3. Breng de pruimenmassa aan de kook, verwijder het schuim en laat nog 5 minuten sudderen. Zet weer apart om af te koelen en kook het fruitmengsel opnieuw gedurende 5 minuten.
 4. Spoel de perzik af en verwijder de zaadjes, verdeel in vier delen. De vrucht hoeft niet te worden afgepeld.
 5. Breng de pruim voor de derde keer aan de kook en voeg de voorbereide perzik en jam bindmiddel toe. Bewaar de compositie gedurende 5 minuten en verwijder constant het schuim.
 6. Giet de hete jam in potten, sluit af met een deksel, draai om en wikkel het met een warme deken tot het afgekoeld is.

Pittenloze pruimen-perzikjam is een eenvoudige en veelgebruikte manier om fruit te bewaren. Het dessert voor de winter volgens dit recept staat niet alleen bekend om zijn voortreffelijke smaak en aroma, maar ook om zijn bijzondere bruikbaarheid. Het kan worden gebruikt als een op zichzelf staand gerecht, gebruikt bij de vervaardiging van verschillende zoete gerechten, toegevoegd aan taarten, gebak, sandwich-cakes of gewoon op een stuk brood smeren en met thee eten.

gekookte jam

Hoe bewaar ik het eindproduct?

Je moet pruimen- en perzikjam bewaren in een droge, donkere kamer met een temperatuur van 12-17 graden. Het wordt aanbevolen om het werkstuk naar de kelder, de kelder, te sturen. In het appartement kun je het meenemen naar de loggia, de potten in de bijkeuken of in de koelkast zetten, maar zo bewaren voor maximaal 1 jaar.

Pruimen-perzikjam kan langer meegaan en al zijn smaak en aroma behouden, maar alleen als aan alle bewaarcondities wordt voldaan.

Na opening van het blik wordt aanbevolen om de zoetheid binnen 1 maand op te eten.

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen