Top 3 recepten voor courgettejam met ananas uit blik voor de winter

De zomer loopt ten einde en veel zomerbewoners hebben geen idee wat ze met een rijke oogst van courgettes moeten doen. Naast de banale courgettekaviaar, kun je proberen om courgettejam te maken met ingeblikte ananas - een snelle en smakelijke traktatie die vrienden en familie zeker zullen waarderen. Het duurt slechts een paar uur om een ​​aangepast dessert te bereiden. Dergelijke groenten zijn goed voor de gezondheid, bevatten veel vezels, ijzer, minerale elementen.

Kenmerken van het werkstuk

Courgette moet jong zijn, met de dunste schil die mogelijk is, anders krijg je geen zachte jam, die qua consistentie aan jam doet denken. Ananas kan zowel uit blik als vers worden ingenomen. Verse en rijpe ananas verspreidt een rijke, karakteristieke geur en de schil is bruin, niet te hard.

Jampotjes zijn voorgesteriliseerd en de geschiktheid van de deksels wordt zorgvuldig gecontroleerd. Slecht rollen van blikjes kan leiden tot het optreden van een ernstige ziekte in de veroorzaker - botulisme. Potten met een nekdiameter van 8-9 centimeter zijn geschikt, het volume kan verschillen - van 400 ml tot 5 liter. Schroefdoppen zijn alleen geschikt als het suikergehalte in de jam niet hoger is dan 50%, anders zijn ze niet bestand tegen de druk.

Bereiding van de belangrijkste ingrediënten

Voor 1 liter jam heb je 1 kilo courgette en 400 gram ingeblikte of verse ananas nodig. Groenten hoeven niet te worden geschild als ze niet te stevig zijn. Courgette is voorgesneden in kleine blokjes, ongeveer even groot als ananasstukjes in een pot.

courgette jam

Ananas Courgette Jam Recepten

De recepten zijn opvallend qua variatie, waardoor je altijd iets naar wens kunt kiezen. Drie van de meest populaire en gemakkelijke jamrecepten staan ​​hieronder vermeld. Zelfs een beginner kan ze aan.

Klassiek recept

Vereiste ingrediënten:

 1. Ingeblikt ananasblik - 400 ml.
 2. Suiker - 100 gram.
 3. Courgette - 150 gram.
 4. Een halve citroen.

mergjam met ingeblikte ananas

Open het ananasblik en giet de suikersiroop in de pan. Als je wilt, kun je zelf zo'n siroop maken - voeg 100 gram suiker toe aan 400 gram water en laat het 2-3 minuten branden. Doe 150 gram courgette in een andere pan en bestrooi met suiker.

Voeg de suikersiroop uit de vorm toe aan de courgettes en laat 10 minuten sudderen.

Nog een paar eetlepels suiker (naar smaak) worden aan de afgewerkte substantie toegevoegd en het sap van een halve citroen geperst. Voeg de voorbereide ananasstukjes toe en laat 4-6 minuten sudderen. Voor impregneren is het raadzaam om de jam een ​​nacht te laten staan ​​(minimaal 12 uur).Gedurende deze periode krijgt het een aangename honingtint en wordt de courgette verzadigd met een ananas-nasmaak. Na het impregneren wordt de jam terug op het fornuis gelegd en 10 minuten gekookt op laag vuur. Nu kunt u de kant-en-klare lekkernij in potjes oprollen en de hele winter genieten van een buitengewoon dessert.mergjam met ingeblikte ananas

Courgettejam in ananassap

Vereiste ingrediënten:

 1. Ingeblikt ananassap - 400 ml.
 2. Courgette - 1 kg.
 3. Witte suiker - 500 g.
 4. Citroensap naar smaak.

Het komt vaak voor dat er na het bereiden van een ananasgerecht een lekker en zoet sapje overblijft dat ergens neergezet moet worden. Hier komt een handig recept voor het maken van pompoenjam met ananassap. Het recept is heel eenvoudig en geschikt voor onervaren koks.

Het is voldoende om 1 kg courgette te nemen, ze van de schil en te zacht midden te schillen en dan in kleine stukjes te snijden, ongeveer even groot als ananas. Voor 1 kg courgette heb je minimaal 400 milliliter ananassap nodig.

mergjam met ingeblikte ananas

Voeg 500 gram witte suiker toe aan een pan met voorbereide ingrediënten. De voorbereide grondstoffen worden gemengd en het mengsel wordt op een klein vuur gezet. Het is noodzakelijk om het werkstuk geleidelijk gedurende 30 minuten te verwarmen, maar zodat het niet kookt. De optimale temperatuur is 90 graden. Voeg daarna een paar eetlepels citroensap toe (naar smaak) en rol het in steriele potten.

Citroen optie

Vereiste ingrediënten:

 1. Ingeblikt ananassap - 400 ml.
 2. Citroen - 1 st.
 3. Oranje - 1st.
 4. Courgette - 1 kg.
 5. Suiker - 500 g.

Ananas werkt goed met citrusvruchten, dus citroen en sinaasappel kunnen gebruikt worden om een ​​frisse smaak aan de bekende jam toe te voegen. Hiervoor worden de citroen en sinaasappel grondig gewassen, geschild en worden alle zaden geselecteerd.

mergjam met ingeblikte ananas

400 milliliter ingeblikt ananassap wordt in een kookpot gegoten. Suiker wordt daar geleidelijk toegevoegd, terwijl het oplost. Per kilo courgette moet 500 gram suiker zitten. Fijngehakte en bereide courgette worden in de bereide siroop gedaan. Na het koken van het mengsel, plakjes citroen en sinaasappel, indien gewenst, kunt u kruiden toevoegen - saffraan, munt.

Mening van een expert
Zarechny Maxim Valerievich
Agronoom met 12 jaar ervaring. Onze beste zomerhuisjesexpert.
De jam wordt 50-60 minuten gekookt op laag vuur, zonder te koken. Terwijl het kookt, verandert het fruit van kleur en wordt het geleidelijk dikker. Direct na het afkoelen in steriele potten gieten.

Vervaldatum en opslagregels

De jam kan in de koelkast worden bewaard - de periode neemt toe tot 12-24 maanden probleemloos verblijf in de kou, bij een comfortabele temperatuur van 5 tot 10 graden. Een koele kelder of pantry is een goede vervanging voor een koelkast in een zomerhuisje. Sommige mensen bewaren de jam liever in de kamer, maar de houdbaarheid van het product wordt in dit geval teruggebracht tot maximaal 6 maanden. Je kunt de potten niet in de koelkast zetten - bij het invriezen verliest de jam zijn eigenschappen, smaak en kleur en kan de glazen container gemakkelijk barsten.

Onthoud dat hoe meer botten er overblijven in de afgewerkte traktatie, hoe slechter het opslag verdraagt. Daarom is het nodig om het vruchtvlees van de courgette te verwijderen en de zaden van sinaasappels, citroenen en ander fruit.

Het product verdraagt ​​geen vocht, blootstelling aan zonlicht. Bij de eerste tekenen van bederf - een gezwollen deksel, een verandering in de kleur van jam, het verschijnen van schimmel of rot - moet je de pot onmiddellijk weggooien, zelfs als er heel weinig schimmel is. Bedorven jam is verboden om te eten - het kan de gezondheid ernstig schaden en zelfs de dood tot gevolg hebben.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen