Een eenvoudig stap voor stap recept voor het maken van meloenjam voor de winter

Door de verscheidenheid aan gewassen die op de site worden geteeld, kan de zomerbewoner jam maken van alles wat groeit. De voordelen zijn ongetwijfeld, het is alleen belangrijk om het product goed te bereiden en op te slaan, zodat je er later in de winter thee mee kunt drinken of het kunt gebruiken voor taartvullingen en dessertdecoraties.

Niet alle huisvrouwen maken meloenjam, maar degenen die ooit hebben geprobeerd om het te koken, weigeren het nooit meer. Als u uw gasten wilt verrassen met een ongewone traktatie, is het de moeite waard om de tijd te nemen om te koken.

Basisregels voor het maken van meloenjam

Volg de receptinstructies zorgvuldig om heerlijke meloenjam te maken. Het is niet wenselijk om punten te verwaarlozen, dit heeft grote invloed op het eindproduct. Als resultaat wordt een ongewoon dessert verkregen, dat gezond, aromatisch en smakelijk is:

 • Meloen om te koken is geselecteerd, niet overrijp. Een te zachte structuur van het fruit zorgt ervoor dat het tijdens het koken kookt. Neem een ​​beetje groenachtig op, of gebruik de meloenpulp, zo dicht mogelijk bij de schil.
 • De gerechten voor het koken van lekkernijen zijn breed gekozen, aluminium of roestvrij staal. Bij voorkeur geen beschadigingen aan de ondergrond.

meloen op tafel

 • Meloenjam mag niet branden. Zoals bij alle andere soorten desserts.
 • Onverteerde jam heeft een mooie kleur en een aangenaam aroma.
 • Om de smaak te verbeteren, worden citroensap of andere ingrediënten die de smaak kunnen diversifiëren aan de meloen toegevoegd. Bijvoorbeeld citrusvruchten, kruiden of groenten.
 • Deze lekkernij wordt meestal binnen een paar dagen bereid. Het vruchtvlees behoudt dus zijn structuur en is verzadigd met siroop.

Het koken van 2 dezelfde recepten op verschillende tijdstippen zal de smaak niet dupliceren. Het pakt elke keer anders uit. Hier moet je klaar voor zijn. Het hangt niet af van het geduld en de ijver van de huisvrouw. Meloen, het hoofdingrediënt, heeft invloed op de smaak. Zijn smaak, aroma en rijpheid.

Hoe minder tijd het fruit wordt bereid, hoe nuttiger het zal blijven.

Er is niets moeilijks om meloenjam te maken. Ondanks talloze negatieve opmerkingen over hem, is het toch de moeite waard om te proberen te koken. Misschien wordt dit specifieke dessert een favoriete traktatie voor het hele gezin.

De voordelen van meloenjam

De diverse chemische samenstelling verheerlijkte jam niet alleen als dessert voor thee, maar ook als een product dat nuttig is voor het menselijk lichaam. In gekookte meloen neemt de hoeveelheid nuttige elementen iets af. Maar toch, in termen van bruikbaarheid, wordt deze delicatesse gelijkgesteld aan honing.

meloenjam in een kom

Meloenjam bevat:

 • B-vitamines;
 • ascorbinezuur;
 • vitamine A;
 • vitamine E;
 • vitamine PP;
 • vezel;
 • organische zuren;

 • pectines;
 • foliumzuur;
 • chloor;
 • zink;
 • zwavel;
 • fluor;
 • jodium;
 • fosfor;

meloenjam op tafel

 • natrium;
 • silicium;
 • magnesium;
 • calcium;
 • koper;
 • kobalt;
 • ijzer;
 • meervoudig onverzadigde vetzuren;
 • aminozuren.

De voordelen van meloenjam voor het lichaam zijn zo breed dat het onmogelijk is om alle gebieden te bestrijken waarop deze cultuur een gunstig effect heeft.

Het fruit draagt ​​bij aan:

 • immuniteit versterken;
 • zicht verbeteren;
 • stabilisatie van de bloeddruk;
 • herstel van weefsel;
 • verbetering van de haarstructuur;

meloenjam in een pot

 • verbetering van de conditie van de dermis;
 • normalisatie van het metabolisme;
 • het verlichten van spanning en prikkelbaarheid;
 • aanbevolen als preventie van atherosclerose;
 • heeft een diuretisch effect en nog veel meer.

Het gunstige effect op het menselijk lichaam is moeilijk te overschatten. Velen zouden moeten nadenken over het bereiden van meloenjam voor de winter, uitsluitend voor medicinale doeleinden.

Het enige negatieve is het hoge caloriegehalte van het product en de zoetheid. Diabetici moeten deze cultuur met de nodige voorzichtigheid gebruiken.

Hoe een meloen te kiezen voor jam

De keuze van fruit om te koken wordt op verschillende gronden uitgevoerd. Ten eerste wordt aanbevolen om lichtgroene meloenen te kopen. Hun structuur wordt niet vernietigd tijdens het koken. Kies ook een specifieke meloenvariëteit. Sommige huisvrouwen gebruiken niet het vruchtvlees zelf, maar de korst. Ze koken minder en behouden de integriteit van de structuur.

Het is belangrijk bij het kiezen van meloenen voor jam op basis van het resultaat, zacht fruit is meer geschikt voor aardappelpuree en jam. En als je ze voor jam gebruikt, krijg je pap. Het groenachtige fruit wordt gesneden met gekrulde messen, dus het afgewerkte dessert ziet er ongebruikelijk en mooi uit.

De rijpheid van de vrucht wordt bepaald door de steel, zacht is geschikt voor verse consumptie. Zo'n meloen zal rijp, aromatisch en smakelijk zijn. De dichte en ietwat groenige steel laat zien dat de vrucht heel geschikt is voor jam.

meloen oogst

Negeer de geur van verse meloen niet, hoe sterker hij ruikt, hoe aromatischer de jam zal blijken te zijn.

Als het fruit groot maar licht is, kun je het het beste niet kopen. Waarschijnlijk verschrompelde hij. En tijdens het koken zal het niet het gewenste effect geven.

Een eenvoudig recept voor de winter

Om de meloenjam lang te bewaren, moet deze langer worden gekookt. Maar kant-en-klare jam heeft de eigenaardigheid dat het niet bederft, zelfs niet onder hoge positieve opslagomstandigheden.

het uiterlijk van gewone meloenjam

Het eenvoudigste recept voor het maken van jam kan zelfs door een beginner in deze branche worden bereid. Eerst moet je de meloen klaarmaken voor de oogst. Om dit te doen, verwijdert u de schil, de zaadjes en snijdt u de meloen in stukjes. Voeg voor 1 kg gekookte blokjes 500-600 g suiker toe. De benodigde hoeveelheid kristalsuiker wordt berekend rekening houdend met de zoetheid van het fruit en volgens individuele voorkeuren.

De bereide meloenpulp en suiker worden gecombineerd, laten staan, dit is nodig om de vloeistof te laten verschijnen. Vervolgens wordt het werkstuk in brand gestoken en aan de kook gebracht. Verwijder en laat volledig afkoelen. Zo dringt de zoete siroop door het gehakte pulp.

ingeblikte meloenjam

Zet daarna weer op laag vuur, breng aan de kook, kook gedurende 5-10 minuten, rol op in potten. De consistentie bij het koken mag niet worden verwaarloosd. Als je deze stappen volgt, krijg je een heerlijke, smaakvolle en gezonde meloenjam.

Steriliseer de banken vooraf.

Recept van vijf minuten

Dit recept is ontworpen om onmiddellijk te worden geconsumeerd; het is niet geschikt voor langdurige opslag. Het werkstuk wordt zo genoemd omdat het zeer snel wordt voorbereid.

meloenjam in een pot

Voorbereiding

De meloenbereiding wordt als volgt uitgevoerd: het wordt gewassen en vervolgens drooggeveegd. Snijd in kleine blokjes. Suiker wordt toegevoegd in een verhouding van 1: 2.Citroensap wordt daar geperst, de helft is genoeg. Breng aan de kook, kook gedurende 10 minuten. en kan aan tafel geserveerd worden.

Als u volgens dit recept jam in potten doet, mogen ze niet langer dan 3 maanden worden bewaard.

gesneden citroen

Meloenjam met gember

Voor pikantheid voegen veel huisvrouwen verschillende ingrediënten aan de jam toe die de smaak verrijken en de voordelen van de bereiding versterken.

Om heerlijke jam te maken volgens dit recept heb je meloen, vanille en suiker, sinaasappel, kaneel, gember nodig.

Snijd het fruit met een gewicht van 1,9 kg in blokjes, doe het in een pan, rasp 55 g gember, voeg het sap van 1 sinaasappel toe, voeg 150 g suiker toe. Roer alle ingrediënten, laat 2-3 uur staan.

geraspte gember

Voeg als de meloen is geïnfundeerd 1,5 liter water toe en nog eens 1.150 kg suiker. Zet in brand en verwarm tot de korrels volledig zijn opgelost. Blijf zoveel mogelijk 20 minuten sudderen op laag vuur.

Voeg voor het einde van de jam 4 g kaneel en 2 g vanille toe. Schik het dessert in voorbereide bakjes, laat afkoelen en bewaar ze. Jam maken volgens dit recept is niet moeilijk, maar de smaak van de afgewerkte lekkernij zal alle huishoudens en gasten aan tafel verbazen.

jam in een lepel

Meloenjam in een slowcooker

Als er een multikoker in huis is, maken ze van deze vrucht een heerlijk toetje. Je hoeft er alleen maar sinaasappel- en sesamzaadjes aan toe te voegen. De afgewerkte lekkernij wordt gebruikt als taartvulling, toegevoegd aan ontbijtgranen en geserveerd met thee.

Maak allereerst het vruchtvlees van 1 sinaasappel, verwijder de schil en bevrijd het van witte films. Alle bitterheid van citrus is erin geconcentreerd, verwijdert ze, verwijdert de bittere nasmaak. Afgewerkte plakjes worden op een willekeurige manier in kleine stukjes gesneden. Snijd 700 g meloenpulp in kleine blokjes.

meloenblokjes

De meloen wordt in de eerste laag geplaatst, de sinaasappel in de tweede, 400 g suiker wordt over dit alles gegoten. Giet vanille en 30 g sesamzaadjes erbij.

Stel de modus in waarin de delicatesse wordt bereid, de beste optie is stoven. Kooktijd - een uur. Elke 10 min. je moet de jam roeren, doe hem na het einde in de voorbereide containers. Vervolgens bedekt met deksels en gewikkeld in dekens. Na volledige afkoeling worden ze verwijderd voor opslag.

het proces van het koken van meloenen in een slowcooker

Meloenjam in een broodbakmachine

Er zijn veel mogelijkheden om een ​​gezonde traktatie te maken. Een van deze recepten is het koken van een toetje in een broodbakmachine. Om deze lekkernij te maken, moet je een meloen, suiker en 1 pakje vanille, quittin, citroenzuur kopen.

Snijd het hoofdingrediënt in dunne kleine blokjes, het gewicht van het werkstuk moet 1 kg zijn. Bedek de meloen met kristalsuiker in een verhouding van 1: 1. Meng grondig met suiker, laat 1 uur op kamertemperatuur staan.

meloenblokjes

Giet de resulterende meloenmassa af in de vorm van de oven, giet er 1 eetl. Gekookt water in, of maak er honing van. Neem hiervoor 1/3 honing en 2/3 water. Voeg daar 3 g citroenzuur toe. Degenen die dat wensen, worden vervangen door citroensap.

De laatste hand is de introductie van quittin, het zal de massa gelei-achtig maken. De jam-modus is ingesteld op de oven voor een uur. Het afgewerkte dessert wordt in potten gelegd, naarmate het afkoelt, wordt het dikker.

stoppen

Meloenjam met banaan en citroen

Om de smaak van de jam gevarieerder te maken, worden er verschillende soorten fruit, citrusvruchten en andere aan de meloen toegevoegd. De mogelijkheid om een ​​toetje te maken met banaan en citroen zal veel zoetekauwen aanspreken. Hieronder vindt u een stapsgewijs recept voor de bereiding:

 • Stap 1. De citroen moet in 2 delen worden gesneden, je hebt citroensap nodig en gesneden delen van het fruit.
 • Stap 2. Was de meloen in koud water, verwijder de schil en zaadlijsten, snijd in dunne plakjes, het gewicht van het stuk moet 700 g zijn, giet er 500 g kristalsuiker in en voeg 60 ml water toe. Laat een paar uur op kamertemperatuur staan.

banaan en citroen

Een voorwaarde voor het maken van een meloenjamrecept is om het fruit de tijd te geven om bij de suiker te staan. Zodat er meer vloeistof zal verschijnen, het werkstuk zal een mooie gouden tint krijgen als het klaar is.Hierdoor werd de lekkernij "zonnige jam" genoemd.

 • Stap 3. Giet het citroensap in dat uit 1 helft citrus is geperst. Laat een half uur koken. Terwijl het dessert kookt, constant roeren, terwijl de jam brandt.
 • Stap 4. Nadat de tijd is verstreken, voeg je 2 in plakjes gesneden bananen en plakjes van de tweede helft van de citroen toe.

meloenjam in een bord

 • Stap 5. Kook het dessert op laag vuur tot de bananen zacht zijn. Daarna wordt het vuur vergroot en gekookt tot de gewenste dikte, omdat er in deze versie van het maken van de jam een ​​grote hoeveelheid vloeistof is. De geschatte tijd is 20-30 minuten.
 • Stap 6. De afgewerkte delicatesse wordt in gesteriliseerde potten gegoten, opgerold en verwijderd totdat deze volledig is afgekoeld onder het afdekmateriaal. De gekoelde containers worden verwijderd voor opslag.

Het afgewerkte dessert wordt geserveerd voor thee of naar eigen inzicht gebruikt.

meloenjam uiterlijk

Meloenjam met grapefruit

Jam met deze vrucht is niet minder populair bij huisvrouwen dan alle anderen. Je hebt 1 kg meloen, 750 g kristalsuiker en 1 grapefruit nodig.

Het vruchtvlees wordt in blokjes gesneden, bedekt met suiker en 10-12 uur bewaard. Nadat de tijd is verstreken, moet je een klein vuur aanzetten, aan de kook brengen, 8 minuten koken.

gehakte grapefruit

Haal vervolgens van het vuur en laat het werkstuk een dag staan. Opnieuw in brand steken en 15 minuten koken. Schakel uit en laat 7 uur staan.

Maak vervolgens de grapefruit klaar, snijd hem in kleine stukjes, voeg toe aan de gekookte meloen. Laat op laag vuur, onder voortdurend roeren gedurende 20 minuten. Verder is de procedure hetzelfde voor alle dessertrecepten. Draai, leg onder de deken totdat deze afgekoeld is.

jam met grapefruit en meloen

Kaneel recept

Kaneel in welke vorm dan ook voegt pit toe aan het afgewerkte gerecht. Meloenjam is geen uitzondering. Dit recept maakt gebruik van gemalen kruiden. Bovendien moet u 2 citroenen kopen en een meloen met een gewicht van minimaal 2,5-3 kg. Kristalsuiker voor deze delicatesse is nodig in een hoeveelheid van 950 g.

Het bereiden van het vruchtvlees is vergelijkbaar met andere recepten. Het wordt in blokjes of plakjes gesneden, geperst citroensap en 0,3 kg suiker wordt toegevoegd. Geef de tijd om te brouwen en laat het sap stromen.

gemalen kaneel

Ondertussen moet je suikersiroop koken uit de overblijfselen van kristalsuiker en 1 liter water. Giet het geïnfuseerde meloenpulp met hete siroop. Meng goed en zet op laag vuur. Kook tot de gewenste consistentie. Als de jam klaar is, moet je hem van het vuur halen en kaneel toevoegen. De afgewerkte lekkernij wordt in potten gelegd en bewaard in een kamer met een geschikte temperatuur.

meloenjam en taarten

Meloen en aardbei

De combinatie van deze ingrediënten zorgt voor een geweldige smaak. Elke huisvrouw zal gasten kunnen verrassen met een ongewoon dessert voor thee. Om te koken heb je 1 kg van het hoofdingrediënt nodig, 0,6 kg aardbeien, honing, indien gewenst, 200-300 g water.

Snijd het fruit in stukjes, giet er de honingsiroop en het water over. Kook een half uur onder voortdurend roeren en vang het schuim op. Giet het eindproduct in potten en laat staan ​​tot het afgekoeld is. Berg het dan op voor opslag.

meloen en aardbei

Meloenjam met peer

Een gewone peer zal helpen om de smaak van een zonnige delicatesse te diversifiëren. Om het te bereiden, heb je 1 kg rijp fruit nodig, meloenpulp van 0,85 kg, 0,9 kg suiker, een halve liter water, 25 roze peperkorrels, 110 ml grapefruitessence.

Peren moeten worden gewassen, drooggeveegd, kern verwijderd. Snijd in plakjes met schil. Kook tegelijkertijd de suikersiroop, nadat deze transparant is geworden, voeg je de gehakte peren eraan toe.

jam met peer en meloen

Breng aan de kook, kook 5-7 minuten, laat afkoelen en herhaal alles opnieuw. En dus in totaal 3 keer. Bereid tegelijkertijd de meloenpulp voor, in willekeurige stukken gesneden. Voeg het samen met de hele of gehakte peperkorrels toe aan de siroop. Herhaal dezelfde stappen als voor de perensiroop. 2 minuten tot het klaar is om de grapefruitessence erbij te gieten. Schik in banken, stuur voor opslag.

potje jam

Met appels

Er zijn veel opties om meloenjam te maken met de toevoeging van deze vruchten, maar er is de meest populaire. Het heeft 1,5 kg meloen, 0,5 kg kristalsuiker, 1 citroen, 0,35 kg appels nodig. Hun vlees moet stevig genoeg zijn.

Allereerst wordt citroenschil bereid, een hoeveelheid van ongeveer 1 theelepel. voor het volledige volume aan gebruikte producten. Het moet op een fijne rasp worden geraspt zonder de citruspulp aan te raken.

citroenschil

De meloen wordt in willekeurige stukjes gesneden en in een vleesmolen of blender gehakt. De appels worden gewassen en uit de kern gehaald, de resulterende stukjes worden in blokjes gesneden met een diameter van maximaal 3 cm.

Meloen wordt gemengd met suiker in een aparte container. Breng op laag vuur aan de kook. Na het koken wordt de hitte onder voortdurend roeren tot een minimum beperkt. Vervolgens wordt de massa in een staat van transparante ductiliteit gebracht.

in blokjes gesneden appels

Het schuim dat zich op het oppervlak vormt, moet worden verwijderd.

Voeg appels met schil toe, kook na het koken 5 minuten. De afgewerkte lekkernij wordt in potten gelegd en onder een deken of een warme deken opgeborgen totdat deze is afgekoeld. Bewaarcondities zijn standaard, ze zijn niet anders.

appels in jam

Meloenjam met watermeloenschillen

Een goede huisvrouw heeft nooit teveel. Wanneer een gekochte watermeloen een dikke huid blijkt te hebben, wordt deze gebruikt ten behoeve van het gezin. De korstjes worden niet weggegooid, maar er wordt een uitstekende lekkernij van gemaakt die alle zoetekauwen zal aanspreken.

Huisvrouwen adviseren om wat van het roze vruchtvlees op de korstjes te laten, dit geeft het afgewerkte dessert een mooie uitstraling in het eindresultaat. Om te koken heb je meloen- en watermeloenenschillen van 0,5 kg, 0,4 kg suiker en 0,6 liter water nodig. Water wordt naar believen toegevoegd, de smaak van de afgewerkte jam verandert hier niet van. Snijd de schil van de schillen, snijd alles in blokjes.

watermeloen en schil

Huisvrouwen geven advies om tijdens het koken in vorm te blijven. Het duurt 30 minuten. Houd de gehakte pulp in gezouten water, dan 10 minuten. in kokend water.

Vul het werkstuk met suiker of giet de apart gekookte siroop erover. Laat 10-12 uur staan ​​en kook dan. Als je niet zo lang wilt wachten, wordt het dessert als volgt bereid. Leg de in blokjes gesneden vruchten op het vuur, breng aan de kook, kook gedurende 5-10 minuten, verwijder ze. Laat het 3 uur staan ​​en alles wordt weer herhaald, enzovoort 4 keer. Aan het einde van het koken in potten zetten, afkoelen en opbergen voor opslag.

watermeloen schilt in water

Meloenjam met sinaasappel

Citrusvruchten, gecombineerd met het hoofdingrediënt, voegen gezondheidsvoordelen en een ongebruikelijke smaak en uiterlijk toe aan het dessert. Om te koken heb je 2-3 sinaasappels nodig, 1500 g pulp van het hoofdingrediënt, 700 mg water en suiker in een hoeveelheid van 2 kg.

De meloen wordt in willekeurige stukken gesneden en 500 g suiker wordt gegoten, goed gemengd en 3 uur op kamertemperatuur laten brouwen.

gesneden sinaasappel

Ondertussen wordt er een siroop gemaakt van de overgebleven suiker en water. Laat iets afkoelen en giet het in de meloenblanco. Dek af met dicht materiaal en laat een dag staan.

De siroop moet worden uitgelekt, gekookt en weer aan de meloen worden toegevoegd. Laat 8-10 uur trekken.

Snijd de sinaasappels met de schil. Maak verbinding met een echt werkstuk. Laat sudderen tot de consistentie dik is. Schik in potten, bewaar ze voor opslag.

jam in een kom

Meloenjam zonder suiker

Dit dessert wordt gekookt met toevoeging van honing. De smaak wordt hierdoor alleen maar beter. Je hebt 1 kg vruchtvlees, 0,5 kg honing, 1 citroen en 3 g vanille nodig.

Meloen die in willekeurige stukken is gesneden, wordt met honing gegoten, goed gemengd en 5 uur bewaard. Voeg citroensap toe voor het koken. Breng aan de kook en kook gedurende 5 minuten onder voortdurend roeren. Haal van het vuur en laat nog 10 uur trekken. Giet de vanille uit voordat je het werkstuk voor de tweede keer kookt. Kook gedurende 10-15 minuten. Het toetje is klaar. Als u een dikkere consistentie wilt bereiken, moet u het infusieproces opnieuw herhalen. Leg na voltooiing op eerder voorbereide potten.

meloen kookproces

Regels voor het opslaan van jam

In veel opzichten hangt het resultaat van het werk van de huisvrouwen af ​​van de juiste opslag van de blanco's. Als er voorwaarden worden geschonden, verdwijnt de storing en gaat al het werk ermee gepaard.

Correct oprollen is de basis voor een gunstige conservering. Ze nemen kleine potjes, steriliseren ze en drogen ze altijd. Doe dit natuurlijk of in een warme oven. Hoezen moeten intact, intact en gelijkmatig bedekt zijn met een beschermende laag.

Zure jam kan het beste worden bewaard. Wat de consistentie betreft, is dikke jam beter dan vloeibare jam.

De opslagtemperatuur voor afgewerkte producten is + 10 ... + 17 ⁰С. De zonnestralen mogen de kamer niet binnendringen.

Als de blikken zijn gesloten met papieren deksels, moet de kamer droog zijn, anders wordt de bovenste laag van de blanco's bevochtigd en wordt het product schadelijk voor gebruik.

Blikken die worden opgerold met tinnen deksels worden bewaard bij een hoge luchtvochtigheid en lagere en hogere temperaturen. Alleen de deksels zijn gesmeerd met vaseline om het oxidatieproces te voorkomen.

meloenjam in een pot

U kunt jam niet bewaren bij temperaturen onder het vriespunt. Het kan bevriezen.

Een geschikte bewaarconditie is een koelkast. Maar sommige huisvrouwen maken veel lege plekken, en ze passen gewoon niet, omdat ze alle vrije ruimte innemen.

Het is mogelijk om een ​​meloendelicatesse in een appartement te bewaren, maar alleen op voorwaarde dat de luchttemperatuur niet boven +20 ⁰С uitkomt. De plaats waar de potten zullen worden geplaatst, is donker en zo koel mogelijk gekozen. Naleving van eenvoudige regels zal ertoe leiden dat het hele gewas wordt opgeslagen. En het werk van de huisvrouw zal niet tevergeefs zijn.

Hoeveel jam is er opgeslagen

Gemaakt in overeenstemming met alle regels en vereisten, wordt meloenjam meerdere jaren bewaard. De enige uitzondering zijn die bessen die met zaden worden geoogst. Het is noodzakelijk om de externe toestand van de hoezen strikt te bewaken. De kleinste veranderingen geven aan dat het product begint te verslechteren. Dergelijke jam kan niet lang worden bewaard.

Dat soort blanco's, waarvan de bessen met zaden zijn gerold, vereisen speciale aandacht. De toxiciteit die daaruit vrijkomt, bereikt op een gegeven moment een niveau dat gevaarlijk is voor het menselijk lichaam. Dergelijke blanco's worden 6 maanden bewaard.

gehakte meloen

Zelden neemt een gastvrouw de bereiding van meloenjam op zich. Maar de smaak en voordelen worden zo gewaardeerd dat het nodig is om het te koken. Moeilijkheden mogen niet voorkomen, alle recepten zijn tot in de kleinste details geschilderd. Om ze voor te bereiden, moet u de instructies strikt volgen. En een zonnig dessert zal de leden van het huishouden verrukken midden in de diepe winter.

Beoordelingen
 1. Alyona
  3.03.2019 18:18

  Mijn moeder en grootmoeder maakten vroeger dit soort jam. De smaak was goddelijk en de plakjes meloenkorst waren als gummies. Alleen wat sinaasappelschillen toegevoegd voor de geur. Maar de geur van meloen onderbrak niet, integendeel, het voegde wat pit toe. Nu op de een of andere manier niet tot deze jam. We hebben niet altijd tijd om te verwerken wat er in het land groeit ...

  Te beantwoorden
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen