Het beste recept voor het maken van bosbessenjam met citroen voor de winter

Blauwe bosbes in verschillende regio's van Rusland wordt zwarte bes, bosbes, bosbes, braam genoemd. Het bevat een enorme hoeveelheid natuurlijke antioxidanten die verlies van het gezichtsvermogen en de ontwikkeling van kwaadaardige tumoren voorkomen. Bovendien is deze vrucht erg lekker. Bosbessenjam met citroen is een uitstekende remedie tegen verkoudheid. Tijdens een griepepidemie en SARS is het beter om hete thee met jam te drinken dan medicijnen door te slikken.

De bijzonderheden van het maken van bosbessen- en citroenjam voor de winter

Een bosbessendessert wordt op verschillende manieren gemaakt. Maar het is beter om geen water te gebruiken, zodat het werkstuk dik is. En koken moet gebeuren in een brede geëmailleerde kom, zodat er meer vloeistof verdampt.

Tijdens het koken moet het product constant worden geroerd met een houten spatel zodat het niet verbrandt. Er verschijnt regelmatig schuim, dat moet worden verwijderd.

Essentiële producten voor jam

Het klassieke recept gaat ervan uit dat de gastvrouw de volgende ingrediënten moet nemen:

  • zwarte bessen - 1 kilogram;
  • kristalsuiker - 2 kilogram;
  • citroenen - 2 kleine stukjes.

De verhouding tussen fruit en suiker is de sleutel tot het creëren van een echt heerlijk dessert. Als je wat zoete kristallen neemt, wordt het werkstuk zuur, het kan gisten.

Om de lekkernij lekker te maken, nemen ze twee keer zoveel suiker als alle andere ingrediënten. Alleen deze verhouding garandeert dat het product zoet en dik zal zijn.

bosbessenjam

Regels voor het selecteren van ingrediënten

Kies een grote, rijpe chernega, liefst niet te gekreukeld. Het wordt uitgezocht, bladeren, takjes worden verwijderd. Doe dan in een vergiet, gewassen onder stromend koud water. Laat in dit gerecht water in het glas staan.

Citrusvruchten worden groot gekocht, zonder tekenen van bederf. Ze worden ook gewassen.

Hoe containers voor blanco's te bereiden

Kleine glazen potten worden geselecteerd als containers voor opslag. Ze worden grondig gewassen met een zeepoplossing, gespoeld. Leg het op een schone handdoek om te drogen. Vervolgens worden de containers op een handige manier gepasteuriseerd.

containers voor blanco's

Hoe maak je bosbessen-citroenjam

Zwarte bessen zijn bedekt met kristalsuiker en worden een nacht op kamertemperatuur bewaard. 'S Morgens wordt de citroen samen met de korst door een vleesmolen gehaald. Beide ingrediënten worden gemengd, in brand gestoken, aan de kook gebracht, gekoeld. De verwarmings- en afkoelingsprocedure wordt nog 2-3 keer uitgevoerd.

Na alle manipulaties wordt hete jam in voorbereide containers gegoten, verzegeld met plastic deksels overgoten met kokend water.

Banken worden op een horizontaal oppervlak geplaatst, bedekt met een oude deken. Pas na volledige afkoeling wordt de container afgevoerd naar een permanente opslaglocatie.

jam met citroen

Bewaarcondities voor lekkernijen

Yummy fruit wordt niet langer dan 9-10 maanden in de kelder of op de onderste plank van de koelkast bewaard. Na deze periode beginnen vitamines en mineralen af ​​te breken. De blanco blijft lekker, maar niet gezond. Het is ook onmogelijk om het product te laten bevriezen, omdat het langdurig aan direct zonlicht wordt blootgesteld. Dergelijke weersomstandigheden leiden tot bederf van het dessert. Een open product moet binnen 3-4 dagen worden gegeten.

Bosbessen-frambozenjam is een gezonde, aromatische, smaakvolle bereiding. Ochtend- of avondthee met haar zal alle gezinsleden plezieren. Je kunt ook een zoet dessert toevoegen aan melkpap en ijs. En zelfgemaakte pannenkoeken, pannenkoeken met een delicatesse krijgen een heel andere smaak.

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen