Een eenvoudig stap-voor-stap recept voor jam van watermeloenenschillen voor de winter thuis

De verbeeldingskracht van huisvrouwen is verbazingwekkend. Talrijke jamrecepten, die velen kennen, zijn al saai geworden. Vindingrijke gastvrouwen gebruiken watermeloenschillen voor jam. De voordelen van zo'n dessert zijn dat de watermeloen praktisch geen afval achterlaat en qua bruikbaarheid niet onderdoet voor veel bessen en fruit. Na deze delicatesse een keer geprobeerd te hebben, is het erg moeilijk om de bereiding en het gebruik ervan te weigeren.

Kenmerken van het maken van jam van watermeloenschillen

Het maken van een toetje is niet moeilijk; de delicatesse heeft geen klachten over de thuissituatie. Het belangrijkste is om het recept strikt te volgen. Doe alles precies zoals berekend.

Goed gekookte jam wordt lange tijd bewaard en bevat een grote hoeveelheid nuttige stoffen:

  • Veel huisvrouwen willen geen jam maken van watermeloenschillen, omdat ze geloven dat er zich een grote hoeveelheid nitraten in ophoopt. Ze blijven in de dunne schil van de watermeloen, die moet worden bijgesneden en helemaal verwijderd.
  • Om nitraten uit de korsten te verwijderen, worden ze gedrenkt in water met krijt. Laat het 2-3 uur intrekken, spoel het daarna af en maak het dessert klaar.
  • Het niet waard maak jam van de eerste watermeloenen, die midden in de zomer verschijnen, zijn ze zeer hoog in nitraten. Planten worden gevoed met verschillende chemicaliën zodat ze sneller groeien en fruit produceren. Het is het beste om watermeloenen te gebruiken die in het hoogseizoen zijn gekocht. Dergelijke vruchten zijn gegarandeerd schoner dan de allereerste.
  • Bij het bereiden van een dessert wordt suiker in verschillende verhoudingen toegevoegd. Degenen met een zoetekauw beginnen vanaf 1,5 kg per 1 kg korstjes, en degenen die niet te veel van snoep houden, voegen 600 g per 1 kg watermeloenen toe.
  • De kooktijd is ook anders, iemand kookt 5 minuten, in verschillende benaderingen, iemand 20 minuten, terwijl de bereiding 24 uur doordrenkt is.

watermeloen schil

U hoeft niet bijzonder hard te werken om iets lekkers te maken. Het koken zelf kost niet veel tijd, meestal wordt de jam ingesmeerd.

Bereiding van het hoofdingrediënt

Een juiste bereiding van de korstjes is de sleutel tot een positief resultaat. Het belangrijkste dat moet worden gedaan, is om de aanbevelingen in het recept te volgen, dan komt alles goed:

  • Allereerst worden ze gedrenkt in krijtwater om nitraten kwijt te raken.
  • Een andere manier is om ze in een bakje te doen, ze met koud water te vullen en in de koelkast te plaatsen. Daarna worden de korsten grondig gewassen, gedroogd en afgepeld.
  • De stukjes worden willekeurig gesneden, maar zoveel mogelijk. Dit is nodig om gelijkmatig te koken.

watermeloen schil

De rest van de voorbereidingen terwijl u door de stappen van een bepaald recept gaat.

Watermeloenschiljam voor de winter: het gemakkelijkste recept

Het eenvoudigste recept koken is perfect voor degenen die besluiten deze delicatesse voor de eerste keer te koken. Je hebt dezelfde hoeveelheid korstjes en kristalsuiker nodig.

Voor een goede bereiding wordt een stapsgewijs recept voor het maken van jam gegeven.

Stap 1

Een groene schil wordt afgesneden van de korstjes van de watermeloen, de rest moet willekeurig worden gehakt. U moet proberen de stukken hetzelfde te maken, zodat er geen problemen zijn tijdens het kookproces.

watermeloen schil

Stap 2

Meet na het wegen van het resulterende werkstuk de benodigde hoeveelheid suiker. Bestrooi met in blokjes gesneden korstjes.

Stap 3

Schud de container om de suiker te verdelen. Zet weg op een koele plaats en wacht tot het werkstuk het sap eruit heeft gelaten. Het duurt ongeveer 3,5-4 uur.

watermeloen schil

Stap 4

Nadat de toegewezen tijd is verstreken, meng voorzichtig en zorg ervoor dat u de structuur van de korstjes niet beschadigt. Zet een langzaam vuur aan zodat de jam niet verbrandt, af en toe roeren.

Stap 5

Terwijl de massa kookt, wordt de kracht van het vuur verhoogd tot medium. Roer en verwijder het opkomende schuim goed. Laat het koken, maar niet langer dan 5 minuten. Vervolgens wordt het werkstuk van het vuur gehaald en afgekoeld tot kamertemperatuur. Dek af met materiaal en laat een dag staan.

Stap 6

Na 24 uur opnieuw in brand steken en 5 minuten koken. Schakel uit en ga een dag weg.

watermeloen schil

Stap 7

De procedure wordt herhaald, de jam wordt 5 minuten gekookt, af en toe roerend. De dikke en stroperige consistentie geeft aan dat het dessert klaar is. Als dit niet gebeurt, wordt de jam weer afgekoeld en gekookt tot de gewenste staat.

Stap 8

Ze doen ze in hete potten, maken ze van tevoren klaar, wassen ze en steriliseren ze. Jam maken volgens dit recept hoeft niet veel werk te doen.

En u kunt de smaak van de afgewerkte delicatesse in een paar dagen evalueren. De jam is verzadigd met siroop en klaar om te eten.

jam met schil van watermeloen

Jam van watermeloen schillen in een slowcooker

In bijna elk huis is een multikoker aanwezig. Het vermindert aanzienlijk de tijd die nodig is om jam te maken. Je hebt 0,5 kg korstjes, 0,5 kg suiker nodig. Als je de vorm van de blokjes wilt behouden, maak dan 7 g zuiveringszout.

De watermeloen wordt in kleine, willekeurige stukjes gesneden. Giet een half uur lang een oplossing van water met soda. Daarna worden ze verwijderd en gewassen in koud stromend water.

watermeloen schil

Bereid een multikokercontainer voor, doe er korstjes in, bestrooi met suiker.

In de modus "Stoofpot" wordt de jam 1 uur gestoofd. Het werkstuk moet meerdere keren worden geroerd.

Als de consistentie niet bij je past, veranderen ze in de multicooker de modus in "Stoomkoken" en laten ze nog eens 15 minuten sudderen.Het afgewerkte dessert wordt in potten gelegd en opgeborgen voor opslag.

Watermeloen Peel Jam met Sinaasappel

Om heerlijke jam te maken, heb je 1 kg schillen, 1,2 kg suiker, 2 sinaasappels en een citroen nodig. De korstjes van watermeloenen worden in willekeurige blokjes geplet. Gebruik hiervoor desgewenst een krulmes om te snijden. Dan zien de afgewerkte stukken er erg mooi uit. Het werkstuk is gevuld met suiker en laat het 4 uur trekken.

Ondertussen wordt de schil van citroen en sinaasappels bereid. Het is niet nodig om de witte laag aan te raken, deze zal bitter smaken en daardoor de smaak van de afgewerkte jam bederven.

sinaasappelschil

Wanneer de bereiding begint, zet het sap in brand. Breng aan de kook en voeg er de schil en de geschilde plakjes sinaasappels aan toe. Het duurt 10 minuten om het dessert te koken, daarna moet je het verwijderen en laten afkoelen. Herhaal dit dan 3 keer. Als de jam vloeibaar is, wordt het aantal herhalingen met 1 keer verhoogd.

De delicatesse wordt in potten gelegd, opgerold, ingepakt en op kamertemperatuur afgekoeld.

Deze jam blijkt uitstekend te zijn, vooral de citrussmaak, en ze verrassen de gasten. Velen kunnen niet eens begrijpen waar het van gemaakt is.

Watermeloen Peel Jam met Sinaasappel

Watermeloenschiljam met citroen

In tegenstelling tot sinaasappel geeft citroen zuur, wat de jam erg lekker maakt. Nuttig 1 kg watermeloenschillen, 0,9 kg kristalsuiker, 1 citroen.

Vervang indien nodig citrus door citroenzuur.

De korstjes worden in kleine stukjes gesneden, bedekt met suiker. Het koken begint na 3-4 uur. Zet dan op laag vuur en laat sudderen, na het koken 10 minuten laten koken. Vervolgens moet je de jam verwijderen en laten afkoelen. U hoeft geen dag aan te dringen, maar een paar uur. Nadat de jam volledig is afgekoeld, wordt deze weer op het vuur gezet en 10 minuten gekookt. Herhaal in dezelfde volgorde nog een keer.

Watermeloen Peel Jam met Sinaasappel

Wanneer de massa kookt in de derde benadering, voeg dan citroen toe, in stukjes gehakt, samen met de schil. Kook gedurende 10 minuten, leg het warm en doe het in de kelder.

Met munt

Als optie voor alle zoetekauwen, jam maken van watermeloenkorstjes met munt. Voor hem heb je nodig: 1 watermeloen, 1 eetl. kristalsuiker, munt naar smaak Watermeloen wordt in plakjes gesneden, roze pulp wordt gesneden en verwijderd voor thuis. Er worden alleen korsten gebruikt. Ze worden in dunne blokjes gesneden, dit alles is bedekt met suiker, munt wordt toegevoegd en laat enkele uren trekken.

Nadat het sap is verschenen, zet het op een heel laag vuur en breng aan de kook.

Verzamel constant het schuim dat op het oppervlak is gevormd. Als het werkstuk kookt, voeg dan vuur toe en kook gedurende 40 minuten, denk eraan om te roeren.

watermeloen schil

Maak blikjes van tevoren klaar, steriliseer en droog ze. Zet de jam als hij afgekoeld is, draai de potten ondersteboven en laat een dag onder een warme beschutting staan. Haal het er vervolgens uit en bewaar het op een speciaal daarvoor bestemde plaats.

Jam opslag

Veel hangt af van hoe de jam is gemaakt. Het moet in steriele potten worden neergelegd en opgerold. Daarna wordt het 1-2 jaar bewaard.

De ruimte waar de werkstukken worden opgeslagen mag geen zonlicht binnendringen. De optimale temperatuur is van + 10 ... + 15 ⁰С.

Jam opslag

Als de blikken worden gesloten met ijzeren deksels, wordt hun houdbaarheid verlengd. Alleen voor de veiligheid van de integriteit van de deksels zijn ze bedekt met vaseline.

De hoge luchtvochtigheid in de opslagruimte leidt ertoe dat de bovenste laag jam in die potten die afgesloten zijn met papieren deksels erg bedorven is. Dergelijke jam kan niet worden gegeten.

Een goede opslag is een garantie dat de jam langer dan een jaar meegaat. Alleen nu nemen de heilzame stoffen in de hoofdingrediënten voortdurend af.

Jam maken van watermeloenenschillen is gemakkelijk, een goede huisvrouw verspilt niets. En in termen van bruikbaarheid doet het niet onder voor sommige desserts van bessen en fruit. Voordat u conclusies trekt over hoe lekker dit dessert is, moet u proberen het zelf thuis te koken.

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen