Een eenvoudig recept voor perenjam met citroenzuur voor de winter

Recepten voor het maken van perenjam met toevoeging van citroenzuur zijn populair, zelfs bij onervaren koks. De delicatesse blijkt zoet te zijn, met een lichte zuurheid, adstringentie en rijk aan vitamines. Er zijn verschillende varianten van de bereiding, maar het klassieke recept is het meest bewezen. Lees onderstaande tips om het meeste uit uw kookkunsten te halen.

Kenmerken van het maken van perenjam met citroenzuur

De vruchten moeten worden geschild, zaden en staarten moeten worden verwijderd. Peren kunnen in blokjes worden gesneden, maar als ze klein zijn - in plakjes. In plaats van kristalsuiker kun je suikervervanger of bijennectar gebruiken.

Neem gerechten van roestvrij materiaal.

perenjam met citroenzuur

Ingrediënten voor het recept

Om jam van peer en citroen te maken, heb je de volgende componenten nodig:

  • peren - 3 kg;
  • suiker - 2,5 kg;
  • water - 225 ml;
  • citroenzuur - 1 theelepel.

Daarnaast kun je 0,5 kaneelstokjes nemen.

Peren suikerzuur op een tafel

Vereisten voor de belangrijkste ingrediënten

Het wordt aanbevolen om onderrijpe, harde peren te kiezen, deze behouden hun vorm tijdens het koken. De variëteit doet er niet toe. Voor het koken moeten de vruchten een beetje worden geblancheerd. Fruit wordt met kokend water gegoten en 15 minuten onder een open deksel aangedrukt. De manipulatie zal de smaak helpen versterken, de stevige basis zal zich voorbereiden om de suikersiroop te absorberen. Laat het water staan ​​om het proces te voltooien.

Voordat u de peren blancheert, laat u de citroen in een oplossing weken, deze wordt bereid met een snelheid van 1 g per 1 liter. Manipulatie helpt om overmatig zwart worden van het fruit te voorkomen.

De siroop wordt op deze manier bereid:

  • Per 1 kg peren wordt 1 liter water ingenomen;
  • kristalsuiker 1 * 1 wordt toegevoegd, je krijgt een zoet product.

Kook de siroop 15 minuten op laag vuur, voeg dan citroenzuur (2 g per 1 liter) toe en breng het zoete mengsel opnieuw aan de kook.

perenjam

Container voorbereiding

Kies containers zonder chips, scheuren, deksels kunnen van metaal of nylon zijn. Spoel de borden af ​​met zuiveringszout of een natuurlijk, niet-chemisch reinigingsmiddel. Kook vervolgens 15 minuten in kokend water, met deksel.

De methode van desinfectie in een oven is populair. De containers worden 20 minuten in een koude oven geplaatst bij een temperatuur van 100 graden. Als de hoezen zonder elastiekjes zijn, kunt u deze ook plaatsen, anders vervormen de elastiekjes. Verwijder de blikken niet onmiddellijk aan het einde van de sterilisatieperiode. Je moet wachten tot ze zijn afgekoeld. Haal het eruit en leg het ondersteboven op een schone handdoek.

perenjam

Hoe maak je perenjam met citroenzuur

Gewassen, gehakte of hele peren worden bedekt met kristalsuiker, erin bewaard tot het fruit is geperst.Breng de massa na 1 uur aan de kook. Kook op laag vuur gedurende 5 minuten, koel af en kook opnieuw na 6 uur. Het mengsel moet worden afgekoeld voordat het opnieuw wordt gekookt. Kook de jam 5 minuten, af en toe roeren, voeg citroenzuur toe. Eventueel kun je een kaneelstokje toevoegen. Giet heet in een container, rol op met een sleutel. Dek af met een handdoek en laat 24 uur afkoelen.

perenjam met citroenzuur

Regels voor productopslag

Bewaar perenjam met citroenzuur in een kelder of kelder, zodat er geen zonlicht binnenkomt. De luchttemperatuur moet +20 graden zijn. Indien correct bewaard, gaat het tot 3 jaar mee. In de koelkast blijft de jam maximaal 2 weken staan.

Wanneer de producten zich in de kelder bevinden, is het de moeite waard om periodiek de staat van de afdekkingen te controleren. Als ze gaan beschimmelen, zal de jam snel bederven. U moet onmiddellijk blanco's gebruiken met vervormde deksels.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen