Een eenvoudig recept om thuis appeljam te maken voor de winter

Een heerlijk dessert dat van tevoren wordt bereid, zal op winteravonden het hele gezin in verrukking brengen en de vitaminereserves van het lichaam aanvullen. Appeljam is gemakkelijk te bereiden. Door de eenvoudige stappen van de recepten te volgen, krijg je een delicatesse waar je moeilijk van af kunt komen. Naast dat het als dessert wordt gebruikt, wordt het ook gebruikt als vulling voor zelfgemaakt gebak.

Kenmerken van het maken van appeljam

Bij het koken van jam moet je alle stappen van het recept volgen, maar er zijn onuitgesproken, ongeschreven regels voor het maken van een dessert. Elke huisvrouw zou ze moeten kennen.

 • Een traktatie maken is een langdurig proces. Appels worden gekookt, vervolgens ingewreven of gedraaid in een vleesmolen en vervolgens gekookt. Het hangt allemaal af van het recept of de wens van de huisvrouw.
 • U kunt geen jam in een aluminium bakje koken, het oxideert tijdens het kookproces.
 • Gebruik bij voorkeur dikwandig roestvrijstalen kookgerei. Emaille kookgerei verbrandt.

jam maken

Tijdens het koken hoeft de container niet te worden gesloten, omdat de vloeistof sneller verdampt.

 • Kristalsuiker wordt toegevoegd ten minste de helft van het gewicht van de vrucht. Dit houdt de jam langer vast.

Na verloop van tijd zullen er andere subtiliteiten van koken verschijnen, elke huisvrouw heeft haar eigen.

appels voor de winter

Appels klaarmaken

De eerste stap is het bereiden van het hoofdingrediënt. De helft van het succes hangt af van de juistheid van het proces. Het is niet moeilijk om geschikte omstandigheden te creëren, het is noodzakelijk om alle componenten voor te bereiden en te beginnen met koken.

 • Fruit sorteren. Selecteer identieke exemplaren, het is wenselijk om alle verdachte exemplaren te verwijderen. Rotte exemplaren mogen niet in de traktatie komen. Ze zullen de smaak van het afgewerkte dessert bederven. Overrijpe exemplaren worden ook verwijderd.
 • De appels worden in plakjes verdeeld en de middelpunten worden uitgesneden. Ga vervolgens verder met verwerken en malen met een vleesmolen of keukenmachine.

Nadat de appels klaar zijn, gaat u verder met de andere stappen van het recept.

appels voorbereiden

Appeljamrecepten voor de winter

De eerste vermelding van jam werd 250 jaar geleden opgemerkt. Er zijn veel recepten, elke huisvrouw kiest er een op basis van de smaak en individuele voorkeuren van gezinsleden. De omstandigheden thuis vormen geen belemmering voor het bereiden van dit dessert.

recept stappen

Eenvoudig recept

Hoe eenvoudiger de bereiding, hoe meer bewonderaars het recept heeft. Jam maken is helemaal niet moeilijk, omdat het snel klaar is. U moet 1 kg appels en suiker nemen. Hieronder vindt u een stapsgewijze procedure.

 • Stap 1. De vruchten worden willekeurig in stukjes gesneden, de kern hoeft niet verwijderd te worden. Alles wat waardeloos is, blijft na het afvegen in de zeef.
 • Stap 2.Giet de gekookte stukjes met water zodat het de appels bedekt. Laat 10 minuten koken. Als u klaar bent, giet u de vloeistof af en laat u deze afkoelen. Wrijf vervolgens de massa door een zeef.
 • Stap 3. Giet alle suiker erin en breng op middelhoog vuur aan de kook. Verlaag vervolgens het vuur zo veel mogelijk en kook, onder voortdurend roeren.
 • Stap 4. De kooktijd duurt 30 minuten, misschien meer of minder. Het hangt ervan af hoe sappig de appels waren.
 • Stap 5. Schik het afgewerkte dessert in potten en verwijder het tot het volledig is afgekoeld onder een warme beschutting.

willekeurig hakken

In de oven

Om jam in de oven te koken, hoeft u niets ingewikkelds te doen. Je zal nodig hebben:

 • 1 kg appels, bij voorkeur zoetzure soorten;
 • 0,8 kg kristalsuiker;
 • 1 theelepel citroenzuur;
 • 0,5 eetl. afgekoeld gekookt water;
 • 0,5 eetl kaneel.

kristalsuiker

Voorbereiding:

 1. Snijd het fruit, verwijder de schil en het klokhuis. Snijd in dunne plakjes. Giet water in een pan, giet er citroenzuur in. Voeg daar gehakt fruit toe.
 2. Nadat de massa 10 minuten heeft gekookt, laat je al het water weglopen. Voeg 0,5 kopjes gekookt kaneelwater toe. Blijf sudderen boven het vuur tot de stukjes appel gaar zijn.
 3. Maal met een blender.
 4. Wanneer de oven opwarmt tot 200⁰С, plaats je een bak met het werkstuk erin en laat je 3 uur sudderen. Af en toe roeren.

Een goed voorbereide jam zal door het hele gezin worden genoten.

huid en kern

In een multikoker

Voor wie een slowcooker heeft, is het maken van een toetje nog makkelijker. Je hebt 1,5 kg appels nodig, 2 el. kristalsuiker, 1 kaneelstokje en 1 citroenschil.

De appels worden geschild, geboord en in plakjes gesneden. Tegelijkertijd wordt citroenschil bereid zonder de binnenste witte laag aan te raken, die bitter is in de afgewerkte delicatesse. Bestrooi de gekookte plakjes met citroensap.

maak een toetje

Ze zijn allemaal bedekt met suiker en gemengd. Doe alles in een multikokercontainer en zet de "Jam" -modus voor 1 uur. Als de tijd is verstreken, wordt alles gemalen met een blender.

Schakel dezelfde modus opnieuw in gedurende 30 minuten. De afgewerkte jam wordt neergelegd in banken, opgeborgen voor opslag.

zet in banken

Jam van appels en pompoen

Om dit uitstekende dessert te maken, heb je nodig: 1,2 kg zure appels, 0,8 kg pompoen, 1 kg kristalsuiker, 1 eetl. lepel sinaasappelschil.

De belangrijkste ingrediënten worden in blokjes gesneden, het is beter om ze niet door elkaar te mengen. Blus beide ingrediënten afzonderlijk tot ze zacht zijn. Combineer en maal met een blender.

Zet de afgewerkte massa op een langzaam vuur, giet er 500 g suiker in. Kook tot het stuk dikker begint te worden. Voeg dan de rest van kristalsuiker en sinaasappelschil toe. Het afgewerkte dessert wordt in potten gelegd en opgeborgen voor opslag.

appels en pompoenen

Met abrikozen

De huisvrouw die niet bang is voor experimenten, slaat meer vitamines op voor de winter. Om de jam te bereiden heb je nodig: 0,6 kg appels, 0,5 kg abrikozen, 0,5 kg kristalsuiker.

Hak de geschilde en gekookte appels en abrikozen fijn met een keukenmachine. Doe alles in een kookpot. Kook op laag vuur gedurende 20 minuten, voeg suiker toe aan het mengsel. Laat nog 20-25 minuten koken, onder voortdurend roeren. Giet in voorbereide containers en bewaar.

bang voor experimenten

Jam van appels en courgette voor de winter

Door deze ingrediënten te combineren, krijg je een uitstekend dessert dat iedereen verbaast met zijn smaakeigenschappen. Je hebt 1 kg courgette, 3 kg appels, 2,5 kg kristalsuiker, 0,5 theelepel. vanilline.

Bereid de hoofdingrediënten voor door de zaden te schillen en te verwijderen. Malen en in brand steken. Kook gedurende 45 minuten, maal met een blender. Voeg suiker toe en kook nog eens 30 minuten. Voeg 5 minuten voor het koken vanilline toe. De jam wordt dik. Doe het afgewerkte dessert warm in de potten en bewaar ze voor opslag.

geweldig dessert

Appeljam op basis van xylitol

Deze lekkernij is eenvoudig te bereiden.Vereist: 1,2 kg appels, 0,5 el. water, 110 g xylitol.

Het recept is geschikt voor diabetici.

De vruchten worden geschild en de kernen verwijderd, in stukjes gesneden en in een kookpot gedaan, er wordt water in gegoten, in brand gestoken. Maal zacht fruit met een blender, giet xylitol, kook gedurende 30 minuten. Het werkstuk moet regelmatig worden geroerd. Het afgewerkte dessert wordt heet in de potten gegoten en bewaard.

jam op xylitol

Appeljam met kaneel

Deze lekkernij blijkt heerlijk te zijn. Om het te bereiden heb je nodig: 1 kg appels, 0,8 kg suiker, 1 eetl. water, 0,5 theelepel. kaneel.

Maak de siroop apart van een glas water en suiker. Schil en snijd het hoofdingrediënt in partjes. Voeg gehakt fruit toe aan de afgewerkte vloeistof en kook, giet geleidelijk alle kristalsuiker eruit. Haal vervolgens van het vuur en laat afkoelen.

Na afkoeling kaneel toevoegen en weer in brand steken. Kook tot de gewenste consistentie is bereikt. Maal met een staafmixer om het proces te versnellen. Dan duurt de bereiding 15-25 minuten.

blijkt heerlijk

Opslagmethoden voor jam

Het wordt aanbevolen om het dessert gekruld te houden. Om dit te doen, wordt het in hete blikken gegoten en opgerold. Daarna worden ze verwijderd om een ​​dag op kamertemperatuur te koelen en pas daarna worden ze afgevoerd naar een speciaal ingerichte kamer of kelder.

Als u de delicatesse correct kookt, rekening houdend met de verhoudingen van 1: 1, kunt u deze bewaren met gewone schroef- of nylon doppen.

Het koken van een toetje is helemaal niet moeilijk, het volstaat om precies alle stappen van het recept te volgen.

wervelend

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen