Recepten voor komkommers met chiliketchup voor de winter in literpotten

Ingelegde komkommers met chiliketchup zijn gemakkelijk te koken. Het voorgerecht blijkt erg lekker en ongebruikelijk te zijn. U kunt recepten vinden met of zonder sterilisatie, evenals met het opnemen van extra componenten.

Marineren met een extra stap

Hoe je komkommers op een originele manier rolt in chiliketchup is in de volksmond bekend om veel recepten. Ingeblikt in zijn geheel of gesneden, met toevoeging van kruiden en kruiden.

Ingeblikte komkommers met ketchup volgens dit recept zijn stevig, krokant en hebben een ongebruikelijke pittige smaak. Recepten waarbij blikken met inhoud worden gesteriliseerd, zorgen ervoor dat afgewerkte producten lange tijd kunnen worden bewaard, zelfs in kameromstandigheden.

Voor het recept voor ingelegde komkommers met ketchup zijn de volgende ingrediënten nodig, die worden berekend voor een literpot in een hoeveelheid van vier stuks.

 1. Kleine, gelijkmatige komkommers van ongeveer 4 kg worden goed gewassen in koud water.
 2. Zwarte besblaadjes, stukjes mierikswortel, 5-6 pimenterwten, een laurierblad, een takje dille, 2,5 g droog mosterdpoeder worden in steriele, droge potten gedaan.
 3. Op de resulterende laag kruiden worden komkommers strak tot de bovenkant van de container gevouwen.
 4. De volgende stap is het bereiden van de marinade. 200 ml azijn, 300 g ketchup, 60 g zout en 200 g suiker worden gecombineerd met een liter water.
 5. Na het koken wordt de marinade in glazen bakjes gegoten.
 6. Sterilisatie is een belangrijke stap. De glazen container wordt afgedekt met deksels, in een pan met kokend water geplaatst en 20 minuten bewaard.
 7. Dan moet je de potten sluiten, omdraaien en afdekken met warmte.

komkommers en chiliketchup

Zodra de augurken zijn afgekoeld, moeten ze naar een koele, donkere plaats worden verplaatst. De opslag van gekookte groenten wordt uitgebreid in de kelder of kelder.

Het volgende recept voor ingeblikte komkommers met chiliketchup bevat groenten zoals aubergines, wortelen. Je moet schone groenten inmaken en in kleine plakjes snijden.

 • Op de bodem van de voorbereide potten beginnen ze groenteplakjes te verspreiden, elke laag afwisselend met peterselie, dille en knoflook.
 • Breng apart water aan de kook met 5 g citroenzuur, 50 g zout en giet de groentesalade.
 • 70 g ketchup, een paar stukjes mierikswortel worden aan de marinade toegevoegd en de blikken met de inhoud worden ongeveer 17 minuten gesteriliseerd op laag vuur.

Voor de winter maak je snel een komkommersalade met ketchup. Het afgewerkte gerecht past goed bij aardappelen, ontbijtgranen, noedels, rijst.

Geen extra warmtebehandeling

Komkommers met chiliketchup voor de winter zonder sterilisatie kunnen door elke huisvrouw worden bereid, zelfs zonder kookervaring. Inblikken met een stapsgewijze beschrijving wordt gemakkelijk en foutloos.

 1. Kleine komkommers worden goed gewassen van vuil en de uiteinden zijn iets afgesneden.
 2. Knoflookteentjes, een stuk mierikswortel, dille-takjes en ongeveer 5 pimenterwten worden op de bodem van een glazen bak geplaatst. Komkommers worden bovenop in een dichte laag geplaatst.
 3. Kook het water apart, giet het over de komkommers en laat het 10 minuten in de marinade staan.
 4. Giet het water uit de potten weer in een andere pan. Voeg, zodra het weer kookt, zout (60 g), suiker (30 g) toe, giet 90 ml azijn en 300 g ketchup. Het resulterende mengsel laat men opnieuw koken.
 5. Giet de voorbereide marinade in bakjes en rol ze op met ijzeren deksels.

De opgerolde potten worden ondersteboven onder een warme deken bewaard totdat de inhoud is afgekoeld. Daarna zetten ze het weg op een donkere, koele plaats.

komkommers met chiliketchup in potten

Een heerlijke salade in literpotten zonder sterilisatie kan worden verkregen volgens het recept voor komkommers met ketchup zonder sterilisatie met toevoeging van plakjes uien en wortelen.

 • Komkommers voor de winter voor de compositie heb je 3 kg nodig. Het zouten van komkommers begint door ze in ijswater te laten weken. Hierdoor kunnen de komkommers hun stevigheid en versheid lang behouden.
 • Vijf uien worden geschild en in ringen gesneden.
 • Het wordt aanbevolen om wortelen (5 stuks) te malen.
 • Uienringen, wortelschijfjes worden op de bodem van glazen potten geplaatst. Komkommers worden erop geplaatst. Voeg 8-9 zoete erwten en een laurierblad toe.
 • Giet 60 g zout en 200 g suiker, 250 g hete ketchup in gekookt water en zet in brand.
 • Zodra de compositie begint te koken, voegt u 80 ml azijn toe en laat u trekken.
 • Groenten worden met de voorbereide marinade gegoten. Sluit vervolgens de blikken af ​​met een zeeman.

Komkommers met ketchup voor de winter zonder sterilisatie kunnen niet te zout, licht zoet en matig kruidig ​​worden verkregen. Hiervoor worden verse groenten gewassen, twee uur in koud water bewaard en in ringen van gemiddelde dikte gesneden. Een stapsgewijze beschrijving van het bewaren van komkommers voor de winter met ketchup.

 • Afgesneden stukken worden zo strak mogelijk op de bodem van literblikken gelegd.
 • Voeg in 500 ml water 70 ml ketchup toe, drie dungesneden teentjes knoflook, 90 g suiker, 60 g zout en na het koken wordt de massa 4 minuten gekookt.
 • Voeg 35 ml azijn toe en wacht tot het weer kookt.
 • Met de resulterende pekel moet je de komkommers inmaken en de potten oprollen.

Potten komkommers in ketchup worden ondersteboven gewikkeld met warme kleding totdat ze volledig zijn afgekoeld, waarna het werkstuk naar een koude plaats moet worden overgebracht.

verschijning van komkommers met chiliketchup

Er zullen zeker mensen zijn die pittige groenten willen proberen, dus het recept voor komkommers met chiliketchup is alleen voor hen.

 1. Komkommers (1 kg) worden gewassen, de uiteinden worden afgesneden.
 2. 3-4 teentjes knoflook worden in twee helften gesneden.
 3. Elke glazen container wordt op een bes, framboos, een stuk mierikswortel, een snufje gemalen koriander, 4 stukken zoete erwten, 1 stuk kruidnagel geplaatst.
 4. De groene groenten zelf beginnen zo strak mogelijk te stapelen.
 5. Marinade is net zo gemakkelijk te maken. 700 ml water wordt in een pan gegoten, 30 g droge mosterd, 90 g suiker en 30 g zout worden toegevoegd. Vervolgens moet je 150 g hete chilisaus doen. Wacht tot de massa kookt en voeg 30 ml azijn toe.
 6. De marinade wordt in een glazen bak gegoten, afgesloten met een ijzeren deksel, ondersteboven gedraaid en gedurende twee dagen onder warmte afgekoeld.

het proces van het maken van komkommers met chiliketchup

Knapperige komkommers kunnen worden verkregen door de aanbevelingen van een ander recept te volgen voor het rollen van komkommers met chiliketchup voor de winter in potten van een liter. Voor de compositie moet je niet erg groot fruit oppakken, sterk en compact.

 • Eiken- en besbladeren, evenals mierikswortelbladeren worden in banken geplaatst. Het is de samenstelling van deze bladeren die helpt om de vorm van de komkommers te behouden.
 • Komkommers in een hoeveelheid van 1 kg worden gewassen van vuil, de uiteinden worden afgesneden en verdeeld in glazen containers.
 • 90 g suiker, 30 g zout en 100 g hete saus worden toegevoegd aan een liter water met azijn (120 ml). Breng de massa aan de kook.
 • Groenten worden met de voorbereide marinade overgoten en ondersteboven gelaten om onder hitte af te koelen.

Heerlijke komkommers met chilisaus zijn een geweldige aanvulling op elk gerecht.

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen