12 eenvoudige recepten om thuis ingelegde russula voor de winter te maken

Er is een grote verscheidenheid aan meningen over de smaak van russula. Sommigen geloven dat het niet de moeite waard is om voedsel en energie te spenderen aan het koken van dit soort paddenstoelen, omdat ze uiteindelijk nog steeds smakeloos zullen blijken te zijn. Anderen houden vol dat russules een onvergelijkbare traktatie zijn. Deze paddenstoelen kunnen in elke vorm worden bereid: je kunt koken, bakken met uien of augurken. Kenners gaan vurig met de laatste methode om. Hieronder zullen we bekijken hoe je ingelegde russula voor de winter kunt bereiden met behulp van verschillende recepten.

Rassen en nuttige eigenschappen van paddenstoelen

Iemand die veel van paddenstoelen af ​​weet, kan eetbare russules gemakkelijk onderscheiden van oneetbare. Voor degenen die aan hun kennis twijfelen, of helemaal niet kunnen bepalen of de paddenstoel geschikt is om te koken, zijn de volgende variëteiten van russula die kunnen worden gegeten:

kookrecepten

 1. Food grade - het heeft een romige bruine dop, een roze tint kan ook aanwezig zijn, er zijn nootachtige tonen in de smaak. De diameter van de dop is niet meer dan 9 centimeter. Bij hoge luchtvochtigheid wordt het een beetje plakkerig.
 2. Groen - heeft respectievelijk groenachtige tinten, de hoed is veel groter dan de diameter van de vorige ondersoort en kan 15 centimeter bereiken.
 3. Solid - heeft een diepbruine kleur, bijna platte dop.
 4. Blauwgroen - het uiterlijk doet zijn naam eer aan. Bovendien hebben de platen een speciale eigenschap: verhoogde flexibiliteit.
 5. Moeras - de kleur ligt dicht bij de bordeauxrode kleur en de hoed lijkt op een licht geopende bel.
 6. Vervagen - heeft een palet aan tinten, variërend van oranje tot rood. Habitat - naaldbos.
 7. Lichtgeel - kan worden onderscheiden door een bolvormige dop.

Als je een paddenstoel in het bos tegenkomt en de naam niet meer weet, kun je de eetbaarheid ervan bepalen aan de hand van de kleur: de aanwezigheid van blauw en groen duidt op een zoetige, nootachtige smaak en de aanwezigheid van rode tinten duidt op scherpte.

eetbaarheid bepalen

Ondanks dat de paddenstoelen "russula" heten, is het niet aan te raden ze rauw te gebruiken. Maar je hoeft niet lang te wachten met zouten - de volgende dag zijn de gezouten champignons klaar voor gebruik.

Russula bevat, ondanks zijn brede verspreiding, veel nuttige sporenelementen. Ze bevatten voedingsvezels, vitamines en sporenelementen die belangrijk zijn voor het reinigen van de darmen. Het lage caloriegehalte maakt het gebruik van paddenstoelen in de voeding mogelijk

eet paddenstoelen

Bovendien is er een speciaal enzym in de chemische samenstelling - russulin, dat in staat is om zeer actief melk te stremmen: slechts een halve gram van de stof is nodig per 100 liter melk, het stremmen duurt slechts 30 minuten.

Russula voorbereiden op beitsen

De voorbereiding van champignons is erg belangrijk. In dit stadium moet je het werk snel doen, want na een paar uur vertraging zul je verdonkerde hoeden zien en na 24 uur kunnen de paddenstoelen oneetbaar worden. Het is heel gemakkelijk om thuis champignons te bereiden. Dus de volgorde van acties:

russula voor beitsen

 1. Sorteer champignons: heel - in een bak, beschadigd of wormachtig - in een andere.
 2. Het aangehechte vuil in de vorm van droog gras, bladeren moeten worden schoongemaakt, het primaire materiaal moet zorgvuldig worden gewassen in een zeef.
 3. Verwijder de folie van de champignonhoed met een snijgereedschap bestaande uit een mes en een handvat.
 4. Plaats de resulterende grondstoffen in een hoge container, giet kokend water, zout daar, in brand gestoken.
 5. Nadat het water kookt, verwijdert u het schuim, wacht u ongeveer 10 minuten en giet u het water eruit.
 6. Het proces moet nog 2 keer worden herhaald. Leg daarna de champignons in een vergiet en wacht tot het water is weggelopen.

De laatste variant van de spijsvertering kost wat tijd, het heeft de voorkeur van huisvrouwen, die elke minuut tellen. Ervaren champignonplukkers geven echter de voorkeur aan de tweede methode: weken. Het bestaat uit het plaatsen van de champignons in gezouten water (hoeveelheid volgens het recept), vijf uur laten staan ​​en daarna spoelen.

primair materiaal

Belangrijk! De eerste optie is erg aantrekkelijk vanwege de snelle bereiding, maar het nadeel is het gebrek aan crunch in de afgewerkte champignons.

Opties voor het oogsten van champignons voor de winter

Er zijn veel manieren waarop u deze lekkernij kunt bereiden, maar de beste vindt u hieronder.

snel koken

Klassiek recept

De beproefde klassieke methode van blanking. Dit recept wordt altijd verkregen, de smaak is gewoon geweldig.

Ingredienten:

 1. Russula - 5 kilogram.
 2. Water - 2 liter.
 3. Tafelazijn - 750 milliliter.
 4. Suiker - 25 gram.
 5. Zout - 3 eetlepels.
 6. Laurierblad - 10 stuks.
 7. Zwarte (erwten) peper - 20 stuks.
 8. Kruidnagel naar smaak.

Klassiek recept

Het marineren duurt ongeveer 30 minuten. Kook water, zout, suiker, voeg kruiden toe. Laat ongeveer 6 minuten koken. Daar gevolgd - azijn en champignons, breng aan de kook en wacht nog eens 10 minuten. Ondertussen kun je beginnen met het klaarmaken van de blikken.

Vervolgens moet je de champignons over de potten gooien, de oplossing en kurk toevoegen.

Hete methode met azijn in potten

De volgens dit recept ingelegde kneuzingen hebben een smaak die dicht bij de klassieker ligt en een aangename crunch. Het is absoluut niet moeilijk om ze voor te bereiden en kost wat tijd.

water koken

Voor 1 kilo russula hebben we nodig:

 1. Water - 0,5 liter.
 • Azijnzuur (30%) - 0,05 liter.
 • Suiker - 0,5 theelepel.
 • Zout - 1 eetlepel.
 • Laurierblad - 2 stuks.
 • Dille - 2 takken.
 • Kruidnagel - 2-3 dingen.
 • Piment (erwten) - 15 stuks.

Champignons moeten zorgvuldig worden bereid, heel, schoongemaakt en gewassen.

We schenken de champignons in een bak, vullen deze met water en zout daar. We wachten op koken, dan verschijnt er een wit schuim. Giet daarna de hele massa in een zeef, vervang deze onder een open kraan en wacht een paar minuten totdat de vloeistof is weggelopen.

Azijn essentie

Laten we ons voorlopig concentreren op de marinade. Giet suiker, zout, lavrushka, peper en kruidnagel in het water. Af en toe roeren, laten koken en dan de champignons in de bak doen.

Kook tot de champignons op de bodem zakken. Als dit gebeurt, moeten de overige ingrediënten worden toegevoegd. We wachten tot de vloeistof weer kookt en we kunnen de champignons over de potten gooien. Laat de vloeistof op dit moment koken. Nadat alles is opgelost, giet je de vloeistof daar, altijd tot aan de nek. Alles kan worden versmolten.

aandacht voor de marinade

Ingelegde met pittige mierikswortel

Fans van niet-standaard lekkernijen zullen de paddenstoelen volgens dit recept zeker waarderen.Ze blijken nogal eigenaardig te zijn.

Ingredienten:

 1. Champignons - 2,3 kilogram.
 2. Water - 1,8 liter.
 3. Wijnazijn (tafel) - 3 eetlepels.
 4. Rauwe mierikswortelwortel - 1 stuk (medium).
 5. Zout - 1,5 eetlepels.
 6. Suiker - 2 theelepels.
 7. Zwarte (erwten) peper - 13 stuks.
 8. Knoflook - 4 kruidnagels.

U moet eerst knoflook en mierikswortel koken. De eerste moet worden gehakt met borden, de tweede - met drie raspen. We gaan over naar gesteriliseerde potten. Vervolgens bereiden we de marinade voor.

nogal eigenaardig

Giet water in de container, voeg daar zout, suiker, peper, azijn toe. Wacht tot de marinade kookt en voeg de champignons toe. Wacht 15 minuten en sorteer in glazen potten. Giet de marinade erover en rol op.

Met toevoeging van uien

Voor 1 kilo champignons hebben we nodig:

 • zout - 1 eetlepel;
 • water - 2,5 liter;
 • uien - ongeveer 10 stuks, afhankelijk van de grootte;
 • suiker - 0,5 theelepel;
 • tafelazijn - 150 milliliter;

snijd ze in borden

Specerijen:

 • kruidnagel - 6 stuks;
 • laurierblad - 2-3 stuks;
 • piment - 5 stuks.

Een belangrijk punt om te bepalen wat de smaak van champignons zal zijn, is het voorbereidende werk. Kneuzingen met rode tinten moeten worden gekookt in water met toevoeging van zout, andere soorten moeten in hun eigen sap worden gekookt en door een zeef worden gevoerd.

Vul vervolgens een diepe bak met water, zout, suiker, voeg kruiden toe, de helft van de hele uien. Kook water, voeg azijn toe, verplaats champignons. Laat 5 minuten branden en voeg dan de tweede helft van de ui toe (in ringen). Daarna moet je de russula uit het vuur halen, ze opvangen en in voorgesteriliseerde potten van een halve liter doen. Kook de vloeistof nog 10-15 minuten op het vuur, giet in potten, rol op.

champignonsmaak

In een pittige marinade

Een optie voor degenen die al veel recepten hebben geprobeerd en zin hebben in nieuwe sensaties. De paddenstoelen hebben een sterk smakelijk aroma, in de smaak - een pittige tint, licht scherp.

Ingredienten:

 1. Champignons - 2,2 kilogram.
 2. Water - 2 liter.
 3. Dille - 6 takken.
 4. Knoflook - 6 kruidnagels.
 5. Bessenbladeren - 4 stuks.
 6. Mierikswortelwortel - 2 centimeter.
 7. Zout - 45 gram.
 8. Suiker - 10 gram.
 9. Zwarte peper (erwten) - 10 stuks.
 • Azijnzuur - 20 milliliter.

nieuwe sensaties

Voor een bepaalde hoeveelheid ingrediënten heb je 5 blikjes van 0,5 liter nodig. Alle ingrediënten moeten erin worden gedaan. Kook de champignons, doe ze in potten en bereik de nek niet 3-4 centimeter. Kook vloeistof, zout, suiker, laat 10 minuten staan. Voeg daar azijnessence toe, roer goed.

Nadat je het van het vuur hebt gehaald, giet je water over de potten en de vloeistof moet de champignons volledig bedekken. Verzegel.

ontbinden alle ingrediënten

Snelle manier

Voor degenen die niet veel tijd meer hebben, maar in de winter ook willen smullen van heerlijke gepekelde champignons, is er een eenvoudig en snel recept. Zo'n product is goed omdat het niet een paar maanden hoeft te worden bewaard om de gewenste smaak te krijgen. Met dit recept serveer je binnen enkele uren champignons aan de familietafel. De bereiding van dergelijke paddenstoelen is relevant als 's avonds een feest wordt verwacht.

Dit hebben we nodig:

 1. Russula - 1-2 kilogram.
 2. Uien - 1 stuk.
 3. Zout - 0,5 theelepel.
 4. Tafelazijn - 2 eetlepels.
 5. Zwarte peper (gemalen) - 0,2 theelepel.
 6. Zonnebloemolie - 3 eetlepels.

Snelle weg

Dus begin eerst met het bereiden van de paddenstoelen - spoel ze af in water, schil ze, kook ze. Terwijl de champignons omhoog komen, snijden we de uien naar wens in halve ringen of ringen. Verplaats de gekookte champignons in een bak met kokend water, doe alle andere producten ermee. Laat ze minstens een paar uur onder het deksel staan, roer gedurende deze tijd meerdere keren.

Dat is alles, de champignons zijn klaar. Het is interessant om beide te serveren met uien, die in de pan waren, en met vers gesneden, bestrooi met azijn en zonnebloemolie om de smaak te versterken.

kokend water

Opslagmethoden voor afgewerkt product

Hier lijkt het erop dat de klus is geklaard, wacht nu tot de winter en geniet van de resultaten. Maar in werkelijkheid, als u de eenvoudige regels voor het bewaren van potten met slok niet volgt, kunt u zonder lekkers achterblijven - ze zullen bedekt zijn met schimmel of de schimmels zullen gewoon gaan rotten.

Hieronder vindt u enkele regels, waarna u het eindproduct opslaat.

Champignons kunnen het beste worden bewaard in koele ruimtes zoals een kelder of kast. Het is noodzakelijk om een ​​goed geventileerde en afgesloten ruimte te kiezen. Voor degenen die niet over dergelijke kamers beschikken, wordt een koelkast gebruikt. Bij een temperatuur van 3-6 graden Celsius worden champignons slechts maximaal 8 maanden bewaard, behalve die met zonnebloemolie - het verlengt de houdbaarheid tot een jaar.

afgewerkt product

De juiste techniek voor het sluiten van de blikken zorgt ervoor dat er geen schimmelsporen onder het deksel kunnen komen. In deze kwestie is het erg belangrijk dat de marinade de champignons volledig bedekt, tot aan de nek.

Voor een grotere betrouwbaarheid raden we aan om de blokkering minstens één keer per maand te controleren. Mocht er toch schimmel verschijnen, wanhoop dan niet! Verwijder beschadigde champignons, spoel ze af in een zeef met veel kokend water. Dan moet je een marinade maken volgens een identiek recept, hierin russula koken en dan weer oprollen in gesteriliseerde potten.

schimmel onder de dekking

Beoordelingen
 1. Tatiana Anisimova, Blagovesjtsjensk.
  8.08.2020 07:47

  Fantastische tips, vooral eenvoudig! Dank U!

  Te beantwoorden
  • beheerder
   8.08.2020 12:47

   Goede dag!
   Heel erg bedankt voor je goede feedback, we helpen je graag verder!
   Als u vragen heeft, schrijf dan, we nemen altijd contact met u op.

   Te beantwoorden
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen