Recepten voor het inblikken van tomaten met appels voor de winter, je zult je vingers aflikken

Tomaten uit blik zijn een geweldige op zichzelf staande snack, maar ze kunnen ook goed samengaan met tal van andere ingrediënten. Een heerlijk gerecht - tomaten met appels voor de winter. Deze vruchten worden perfect gecombineerd met tomaten in zelfgemaakte bereidingen, die de smaak van veel snacks aanvullen en benadrukken. Wees niet bang om verschillende kruiden en specerijen aan potten toe te voegen: knoflook, paprika, bieten, kruidnagel en kaneel.

Aanbevelingen voor het kiezen van appels en tomaten

Appels kunnen worden toegevoegd aan zowel rode als onrijpe tomaten. De groene vruchten geven het geheel een interessante kruidige smaak. Iemand waardeert dit meer dan de zoetheid van rijpe tomaten. Bewaar tomaten met een verscheidenheid aan groenten, jonge knoflookteentjes, aromatische lavrushka, alle soorten paprika's en kruidnagel. De pekel die voor het gieten wordt gebruikt, kan azijn bevatten of het kan zonder worden gekookt.

Tomaten die voor het inblikken worden gebruikt, moeten middelgroot zijn, zodat het proces om ze uit de pot te halen niet moeilijk is. We hebben hele, sterke tomaten nodig, zonder vlekken. Als er geen kleine tomaten zijn, kunt u grote, sterke exemplaren nemen en in verschillende delen snijden.

Appels die voor conservering worden gebruikt, mogen niet groot zijn. De ideale optie zijn kleine zoetzure appels. Het oppervlak mag geen beschadigingen vertonen.

Een strikte selectie van fruit is niet nodig, omdat ze in plakjes kunnen worden gesneden. Maar hele appels in blik zien er beter uit. Wat betreft de variëteit, moet de voorkeur worden gegeven aan variëteiten die aromatisch, sterk en licht zuur zijn.

De beste optie is Antonovskie. Met hen zullen tomaten gemarineerd met appels voor de winter een geweldige smaak en een magisch aroma hebben.

Klassiek kookrecept

Het eenvoudigste en tegelijkertijd bekende recept voor tomaten met appels voor de winter stelt geen eisen aan de set ingrediënten. Het kleine beetje zout in de marinade is de reden waarom het voorgerecht zijn heerlijke appelsmaak behoudt. Gemakkelijke voorbereiding is een garantie die zelfs een beginnende gastvrouw kan behouden.

Recepten voor het inblikken van tomaten met appels voor de winter, je zult je vingers aflikken

Voor het beitsen van een tomaat met appels heb je nodig:

 • 1,5 kilo tomaten;
 • kruiden (afhankelijk van voorkeur);
 • 0,5 kilo appels;
 • 1,5 liter water;
 • 2 eetlepels. eetlepels kristalsuiker en dezelfde hoeveelheid zout;
 • 0,25 kopjes azijn;
 • zwarte peper.

Het kookproces is als volgt:

tomatenmarinade

 1. Was de appels, laat de kleintjes intact, maak van de grote plakjes.
 2. Droge voorgesteriliseerde potten.
 3. Leg de fruitschijfjes op de bodem als eerste laag.
 4. Leg tomaten op de appels, dan moeten groenten en fruit worden afgewisseld.
 5. Als er kruiden worden gebruikt, moeten deze tussen de lagen in een pot worden geplaatst.
 6. Vul de inhoud van de pot met kokend water, laat het geheel een tijdje staan ​​en laat het water afkoelen tot een temperatuur van 20-25 ° C.
 7. Het afgekoelde water moet in een pan worden afgevoerd, daar bulkingrediënten toevoegen en aan de kook brengen, waardoor de pekel kookt.
 8. Voeg azijn (lepel) toe aan het werkstuk.
 9. Rol de vormstukken op die gevuld zijn met kokende marinade.

Na het afdekken is het noodzakelijk om de conservering onder een warme deken te plaatsen om langzaam af te koelen.

Tomaten met appels en kruiden

tomaten voor het recept

Voor de winter zullen tomaten in blik met appels met specerijen en kruiden elke feesttafel versieren. Om het recept te implementeren, moet u per pot van drie liter voorbereiden:

 • tomaten;
 • 3 - 5 middelgrote appels;
 • 3-4 teentjes knoflook;
 • 1 eetl. een lepel keukenzout;
 • 5 - 6 eetlepels kristalsuiker;
 • 0,05 liter azijn (9%);
 • 3 zwarte peperkorrels;
 • een paar verse takjes peterselie en dille;
 • twee bladeren van lavrushka;
 • 2 anjerknoppen;
 • gemalen kaneel (naar smaak, van 1 tot 3 theelepels).

We bewaren in een bepaalde volgorde. Leg tomaten op de bodem van de pot, appels erop. Leg de helft van de knoflook op de bodem, de rest op het fruit. Peterselie en dille zien er beter uit als ze verticaal, in de lengterichting tegen de zijkanten van de pot worden geplaatst. Het is noodzakelijk om kruidnagel, peper en laurier aan de vruchten toe te voegen. Alle specerijen en kruiden mogen niet op één plek in de pot zitten, ze moeten gelijkmatig over de inhoud worden verdeeld.

De volgende kookfase is het vullen van de inhoud van de container met kokend water. Tomaten en appels moeten 10 minuten worden toegediend. Daarna wordt het afgekoelde water in een pan gegoten en aangevuld met kaneel, zout en suiker. Alle kristallen moeten grondig worden opgelost. Wees niet verbaasd als het water bruin wordt na het oplossen van de kaneel.

Als het mengsel op het fornuis kookt en gedurende 5 minuten kookt, voeg dan azijn toe en haal uit de "vuur" -container. Het is noodzakelijk om de marinade zo snel mogelijk in potten te gieten, totdat de vloeistof is afgekoeld. Na het vullen van de container volgt het sluitingsproces zonder sterilisatie en wordt de conservering afgedekt met een warme deken. In deze staat blijven tomaten met appels overwinteren totdat ze volledig zijn afgekoeld.

Inblikken zonder azijn

Je kunt tomaten met appels voor de winter koken zonder azijn. Dus het zouten zal zachter, delicater zijn, de smaak zal natuurlijker zijn.

tomaten met appels

De enige nuance waarmee rekening moet worden gehouden voordat u zonder deze smaakmaker gaat koken, is de noodzaak van sterilisatie. Als azijn echter moeilijk door het lichaam wordt verdragen of als de smaak te sterk en opdringerig lijkt, kunt u dit probleem eenvoudig oplossen door de stof uit het recept te verwijderen.

Voor het inblikken van tomaten met appels zonder azijn, moet u zorgen voor de bereiding van de volgende ingrediënten:

 • tomaten - voordat u een pot van drie liter vult;
 • 2 kleine appels;
 • 1 - 2 peulen hete peper;
 • 2 - 3 dille-paraplu's, een beetje peterselie;
 • 3 st. l. grof zout en kristalsuiker.

U kunt groenten en fruit voor de winter zonder azijn in de volgende volgorde inmaken:

 1. Paprika's, dille, appelpartjes en tomaten moeten voorzichtig in de pot worden gedaan.
 2. Giet het werkstuk 5 - 7 minuten tot de rand met water dat aan de kook is gebracht.
 3. Giet de vloeistof af in een grote kom, voeg suiker en zout toe en kook gedurende 5 minuten.
 4. Giet de marinade in potten en rol op.
 5. De container moet een kwartier worden gesteriliseerd vanwege het ontbreken van azijn in de marinade.

Nadat de sterilisatieprocedure is voltooid, moet de conservering in iets warms worden gewikkeld en volledig worden afgekoeld. Nadat de tijd is verstreken, worden ingemaakte tomaten met appels overgebracht naar een donkere plaats voor langdurige opslag.

De keuken is een plek waar constant wordt geëxperimenteerd. Traditionele recepten kunnen worden aangevuld met verschillende ingrediënten zoals mosterd. Naast appels kun je ook bloemkool, komkommers, pompoen, wortelen en paprika aan tomaten toevoegen. De snijvormen van deze groenten kunnen zeer divers zijn, van strepen en cirkels die iedereen kent tot ongebruikelijke vormen. De gastvrouw kan haar fantasieën realiseren met een speciaal stuk gereedschap. Het worden tomaten met appels voor de winter, recepten met foto's waarvan je je vingers aflikt.

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen