Een heerlijk recept voor het koken van aubergines met pruimen voor de winter en opslag

Ingeblikte augurken met aubergines mogen niet ontbreken op het wintermenu. Er worden verschillende technieken gebruikt om een ​​groente te bereiden volgens heerlijke recepten. Aubergine met pruimen - we bestuderen het originele recept voor de winter. Het bewaren van het fruit- en groentemengsel duurt niet lang. Het voordeel van de oogst is dat zowel grote als kleine aubergines gebruikt kunnen worden, aangezien de vruchten voorgesneden worden in middelgrote repen.

Kookfuncties

Tegenwoordig is het moeilijk om iemand te verrassen met groenten met een ongebruikelijke tint. Aubergines worden gekweekt met blauwviolette, witte, gele of zelfs gestreepte schil. Voor het inblikken wordt meestal donker paars gebruikt, wat het nuttigst is. Om ervoor te zorgen dat groenten maximale vitamines en mineralen behouden, wordt het niet aanbevolen om ze lang te bakken of te koken.

Stukjes aubergine nemen bij het frituren minder zonnebloemolie op als ze eerst met wat olie worden ingevet en gemengd. Verdeel de groenten in een droge hete koekenpan en bak ze onder voortdurend roeren enkele minuten tot ze half gaar zijn.

Ingrediënten voor bereiding

Bij het kiezen van producten voor conservering, moet u er rekening mee houden dat groenten vers moeten zijn, zonder gebreken, anders kan de conservering verslechteren. De belangrijkste punten van de selectie van ingrediënten:

 • rijp fruit met een glanzende en gladde schil wordt gebruikt. Groenten met een gerimpelde en droge huid zijn niet geschikt om te bewaren;
 • zachte bruine vlekken op de vrucht zijn een teken van bederf. Als de steel droog en bruin is, betekent dit dat de groente lang geleden is geplukt.

Pruimen zijn een origineel ingrediënt voor het behoud van de winter met veel voordelen. Zongedroogde pruimen bevatten een rijke set aan vitamines, micro- en micro-elementen, vertragen de groei van bacteriën, geven de werkstukken een pittige zoetzure smaak.

Voedsel voorbereiding

Veel huisvrouwen bewaren aubergines op verschillende manieren voor de winter: zouten, beitsen, vullen. Van bijzonder belang zijn recepten die aubergine combineren met pruimen. Tijdens het koken verschijnt er een soort bitterheid in de groente. U kunt op verschillende manieren van een onaangename smaak afkomen:

 • de vruchten worden in stukjes gesneden, licht gezouten en gedurende 20 minuten in water ondergedompeld. Vervolgens wordt het werkstuk gewassen met schoon water;
 • hele aubergines worden 2-4 minuten gekookt in gezouten water.

Bij het inblikken is het niet nodig om zaden van het fruit te verwijderen of de schil te snijden. Meestal worden de steel en de punt afgesneden. Als de pruimen erg droog zijn, kunt u ze voorweken, zodat u ze later gemakkelijk in stukjes of wiggen kunt snijden.

Hoe u aubergine met pruimen klaarmaakt voor de winter

Om de blanco te bereiden volgens het originele recept, heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 3 kg aubergine en rode paprika;
 • 2 stukjes hete peper;
 • 300 g gedroogde pruimen;
 • 70 gr. knoflook.

verse pruimen

Gebruik om de marinade te bereiden:

 • 3 el zonnebloemolie;
 • 2 glazen water, 200 g suiker;
 • 200 ml azijn;
 • 3 eetlepels zout.

verse aubergine

De voorbereiding van het werkstuk omvat verschillende fasen:

 1. De peper wordt in grote stukken gesneden, gezouten, met water overgoten en 20-25 minuten bewaard. Daarna gewassen.
 2. Auberginerepen worden met olie gegoten, gemengd en gebakken in een pan tot ze half gaar zijn.
 3. Zoete en bittere paprika's, pruimen, knoflook worden in dunne reepjes gesneden.
 4. Zout en suiker worden in water gegoten om de marinade te bereiden. De oplossing wordt verwarmd, in het kookstadium wordt azijn in een zoute, zoete vloeistof gegoten.

Giet een mengsel van paprika en pruimen met marinade, meng alles, voeg aubergines toe. Kook de ingrediënten 15 minuten, voeg de gehakte knoflook toe en kook nog eens 15 minuten. Het fruit- en groentemengsel wordt strak opgemaakt in voorgesteriliseerde potten.

conservering voor de winter

Verdere opslag van werkstukken

Basisbewaarcondities voor ingeblikte gepasteuriseerde aubergines: luchttemperatuur - 0-15 ° С, vochtigheid - 75-80%. Als aan de eisen wordt voldaan, is de houdbaarheid van conservering anderhalf tot twee jaar. Een geweldige manier van opbergen is om potten in de kelder of pantry van een landhuis te plaatsen.

Mening van een expert
Zarechny Maxim Valerievich
Agronoom met 12 jaar ervaring. Onze beste cottage-expert.
In appartementsomstandigheden bevindt de conservering zich meestal op een glazen balkon. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de luchttemperatuur op de loggia of het balkon niet onder nul zakt, anders kunnen de glazen potten met conservering gewoon barsten.

Om een ​​toename van de luchtvochtigheid te voorkomen, wordt het balkon periodiek geventileerd. Als er geen balkon is of het niet mogelijk is om er opslagplaatsen op uit te rusten, kan conservering in de koelkast worden bewaard.

Ingeblikte aubergines volgens elk recept zullen het wintermenu op een originele manier diversifiëren. Meestal bereiden huisvrouwen kaviaar voor. U hoeft echter niet bang te zijn voor experimenten en nieuwe smaken. Aubergine met pruimen is een niet-standaard recept waarbij de smaakcombinatie van ingrediënten tot uiting komt in pittige zoetzure tonen.

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen