Recepten voor het maken van gemarineerde aubergines in Azerbeidzjaans voor de winter

Gemarineerde of gezouten aubergines in Azerbeidzjaanse stijl is een gerecht dat iedereen zou moeten proberen. En niet omdat het erg lekker is, al speelt dit ook een belangrijke rol. Zucchini in het zuur is ook erg gezond, ze bevatten veel mineralen en vitamines die absoluut elke persoon nodig heeft.

Recepten

Er zijn nogal wat soorten Azerbeidzjaanse aubergines voor de winter, bijvoorbeeld gezouten aubergines. Nu zullen we recepten bekijken om een ​​aantal van hen te koken. In feite is er niets ingewikkelds aan. Een minimum aan ingrediënten en strikte naleving van het recept zijn vereist.

Azerbeidzjaanse aubergines voor de winter - een manier van koken.

Dit is het eenvoudigste recept voor dit gerecht. Vereiste ingrediënten:

 • Drie kilo aubergine;
 • Tien twaalf bosjes koriander;
 • Een kilo knoflook;
 • Een beetje zout, optioneel;
 • 4% azijn.

aubergine op tafel

Laten we nu beginnen met koken:

 1. Neem een ​​steelpan, bij voorkeur een grotere. Giet er water in en zout een beetje, was de aubergines dan goed en verwijder de steeltjes. Gooi dan de courgette in de pan.
 2. Laat ze een paar minuten sudderen. Ze moeten worden verkregen als ze gaar zijn, ze zullen zacht zijn.
 3. Elk teentje knoflook moet in meerdere stukken worden gesneden, maar zonder een crusher te gebruiken, omdat het niet werkt zoals het hoort.
 4. Dan moet je de courgette nemen en ze eerst in de lengte doorsnijden, en dan doorsnijden. Je krijgt kleine blokjes om met de knoflook te mengen.
 5. Neem vervolgens de voorbereide koriander, was, snijd en gooi waar de knoflook is.
 6. Wat er gebeurt, moet worden gemarineerd, dat wil zeggen, verspreid in containers en azijn gieten zodat het ze volledig vult. Dan moet u afdichten met strakke deksels.
 7. Zet het letterlijk een dag in de koelkast, dan kun je het gebruiken.

BADYMZHAN TURSHUSU - Ingemaakte Aubergine

Trouwens, "Turshu" wordt vertaald als zuur. Ingemaakte aubergine het is gebruikelijk om te serveren bij hoofdgerechten voor lunch of diner, als tussendoortje. Over het algemeen staat de keuken in Azerbeidzjan bekend om een ​​verscheidenheid aan verschillende augurken, marinades, die worden bereid met eenvoudige groenten, bijvoorbeeld knoflook, kool, aubergine en andere.

De meest gevraagde van hen, die de Azerbeidzjaanse keuken ons biedt, is BADYMZHAN TURSHUSU. Dit zijn gemarineerde aubergines in Azerbeidzjaanse stijl, ingelegde aubergine, die zijn gevuld met paprika, kruiden en knoflook. De recepten voor hun bereiding zijn ook erg lekker.

Wat heb je nodig:

 • Tien middelgrote courgettes.
 • Een beetje peterselie (een bosje is genoeg).
 • Het is raadzaam om een ​​bosje munt te vinden.
 • Een bosje dille.
 • Hoofd van knoflook.
 • Een hete groene peper.
 • Een peperkorrel van rode, hete peper.
 • Azijn (appel of druif) - 1 glas.
 • Water en zout.

gemarineerde aubergines in Azerbeidzjaanse stijl in potten

Recept:

 1. De eerste stap is om de belangrijkste groenten aan te pakken. Ze moeten worden gewassen en de steel verwijderd, maar zodat de schil blijft. Vervolgens moet je met een mes een kleine longitudinale snede maken, maar om er niet doorheen te gaan. Strooi er een beetje zout in en laat het een uur staan. Leg ze vervolgens ongeveer tien minuten in kokend water. Als ze een beetje zacht zijn, kun je ze op een snijplank leggen, ze bedekken met een plank en er wat gewicht op leggen om het vocht eruit te persen. Laat ze twee uur lang onder druk staan.
 2. De volgende stap is om te beginnen. Je moet de greens wassen, drogen en heel fijn hakken. Knoflook moet na het schoonmaken worden verdreven en gehakt, natuurlijk met behulp van een knoflookpers. Als er een verlangen is, kun je het kleiner hakken. Neem alle paprika's, verwijder de steeltjes ervan, snijd en verwijder de zaadjes en snijd ze in kleinere stukjes. Als pittig eten jouw ding is, voeg dan paprika's toe. Neem vervolgens een grote kom en meng hierin peper, knoflook, azijn en zout.
 3. Nu maken we gevulde courgette. Open de gesneden aubergine open en vul deze met de vulling. Vouw vervolgens hun schalen (bij voorkeur glas) horizontaal en strakker.
 4. Vervolgens moet je marineren. Roer een glas azijn en water erdoor (het moet op kamertemperatuur zijn) en voeg een beetje zout toe, ongeveer twee theelepels. Je wilt dat de marinade de groenten helemaal bedekt.
 5. Turshu koken. Het blijft alleen om de marinade te nemen en over de aubergine te gieten. Sluit vervolgens de containers af met een deksel en laat ze twee tot drie dagen marineren, het is raadzaam ze op kamertemperatuur te laten staan ​​en ze vervolgens naar de koelkast te verplaatsen. Laat ze er een paar dagen in zitten. Daarna kun je het gerecht als tussendoortje serveren.

Gevolgtrekking

Alle gepresenteerde recepten zijn heerlijk als ze correct worden bereid. Aubergines in Azerbeidzjaanse stijl zijn een uitstekend gerecht dat perfect is als tussendoortje, bijvoorbeeld voor lunch en diner. Ze kunnen worden gepekeld of gezouten. Overigens is vers gezouten courgette erg prettig van smaak.

Beoordelingen
 1. Erofey
  7.07.2020 06:57

  Vanaf de allereerste stap in het recept:
  Spoel de aubergines af (!), En gooi dan de courgette (?!) In de pan ...
  Aubergine en courgette zijn helemaal niet hetzelfde, ja.

  Te beantwoorden
  • beheerder
   7.07.2020 14:36

   Goede dag!
   Je hebt natuurlijk gelijk. Er zat een fout in de tekst. Aubergine is een nachtschade en courgette is een pompoenplant. Ze worden op verschillende manieren gebruikt bij het koken en komen zelden samen in recepten voor. Hartelijk dank voor uw zorg. We hopen dat u zich blijft abonneren op onze site. En vertel het ook aan je vrienden en kennissen.

   Te beantwoorden
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen