Dolma Canned Grape Leaves Recepten

Dolma in druivenbladeren wordt met recht beschouwd als een van de meest populaire gerechten in de landen van de Kaukasus en Centraal-Azië, en wordt vereerd door fijnproevers tot ver buiten de aangegeven territoria. Recepten voor het bewaren van druivenbladeren voor dolma zijn niet ingewikkeld, maar een onervaren huisvrouw kan het.

De grondstoffen van de hoogste kwaliteit voor het maken van dolma worden geoogst tijdens de bloei van druiven. Jonge, sappige bladeren bevatten een grote hoeveelheid micro-elementen die waardevol zijn voor het menselijk lichaam. In de lente koken ze meestal van vers geoogste grondstoffen, en in de winter, zomer en herfst - dolma van ingelegde druivenbladeren. Volgens de recepten verliezen ingeblikte druivenbladeren voor dolma hun kwaliteit niet lang.

Inkoopmethoden die tegenwoordig bekend zijn

In oostelijke landen worden druivenbladeren vaak gebruikt bij het koken, en nu beginnen ze hier aan populariteit te winnen. Naast hun aangename smaak, beïnvloeden ze ook de normalisatie van de bloedcirculatie, helpen ze bij het omgaan met spataderen en zwelling.

Het is toegestaan ​​om druivenbladeren voor de winter te oogsten met verschillende soorten conservering. Ze zijn allemaal geschikt voor gebruik in de muren van het huis. Meest populair:

  • bevriezing;
  • beitsen;
  • zouten;
  • bereiding met droog zouten;
  • droge inblikken methode.

Met al deze recepten kunt u producten het hele jaar door bewaren. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de staat van de geoogste grondstoffen.

Aangenomen wordt dat het het meest geschikt is voor druivenbladeren oogsten voor de winter witvruchtige variëteiten. Ze hebben zachtere bladeren met een gladder oppervlak, die meer aroma afgeven tijdens het koken, waardoor het gerecht een unieke smaak krijgt.

Bevriezing

Deze conserveringsmethode is vrij snel en gemakkelijk. Vrijwel alle groenten kunnen na het invriezen als voedsel worden gebruikt, terwijl hun eigenschappen en waardevolle sporenelementen voor de mens maximaal behouden blijven. De belangrijkste voorwaarde is de beschikbaarheid van een geschikte vriezer.

vertrekt naar dolma

Voordat u bevroren grondstoffen bereidt, moet u jong gebladerte, dat niet is beschadigd, samen met stekken afsnijden, wassen en met een schone doek afnemen. Verzamel vervolgens in kleine stapels van 10 stuks, draai met een strakke buis, wikkel ze in met huishoudfolie en doe alles in een grote plastic zak en stuur het op voor opslag in de vriezer.

Indien nodig moeten ze worden ontdooid door er kokend water overheen te gieten. Aroma en smaak gaan niet verloren. Bij bewaring is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat er geen vocht op de plant achterblijft, wat het bewaarproces kan verstoren.

Zouten

Dit type druivenoogst voor dolma biedt 2 opties. De eerste is de mogelijkheid om kort te zouten, onder een nylon hoes, en met de tweede optie kun je gezouten bladeren voor een vrij lange periode bewaren.

Optienummer 1

Voordat druivenbladeren voor dolma worden gepekeld, worden er rollen van gewikkeld. Vervolgens wordt het in een voorbereide container geplaatst en met een steile pekel gegoten (voor 1 liter water - 100 g zout). De container wordt afgedekt met een plastic deksel en naar de kelder gebracht voor opslag.

voorbereiding van bladeren

Direct voor het koken worden ze geweekt in warm water. Dit verwijdert overtollig zout. Met deze methode van conservering behouden zoute druivenbladeren hun aroma, maar verliezen ze enkele nuttige eigenschappen.

Optienummer 2

Een ander type van zouten voor de winter voor dolma is het voorverwarmen door kokend water in een bak te gieten. Je kunt ze twee keer vullen met een interval van 5 - 10 minuten. Giet vervolgens kokende pekel (1 eetl. L zout per 1 liter water) erbij en rol de potten op. Deze gezouten bladeren hoeven voor gebruik niet te worden geweekt. Sommigen adviseren om te zouten met kruiden. In dit geval wordt 1 theelepel aan de pekel toegevoegd. zout en mosterdpoeder, 2 - 3 zwarte peperkorrels per 1 blik.

In oostelijke landen worden vaten gebruikt om druivenbladeren voor de winter te bewaren.

Beitsen

Deze methode om dolma voor de winter te oogsten is de meest betrouwbare en jarenlang bewezen, vereist geen grote kosten. Hoewel het omslachtiger is dan eenvoudig zouten of invriezen, is het resultaat uitstekend. Ingelegde druivenbladeren voor dolma, die een aangename zuurheid en aroma van kruiden krijgen, worden pikanter.

Gewassen bladeren worden in 10 stukken gevouwen en tot strakke rollen opgerold. Vervolgens worden ze in potten gestapeld en gevuld met kokend water. Na 5 minuten wordt het water afgevoerd en opnieuw gekookt. Druivenbladeren, tweemaal overgoten met kokend water, worden gebeitst en hermetisch gesloten met metalen deksels. De marinade wordt bereid in de volgende verhoudingen: 1 liter water, elk 1 eetlepel. l. suiker en zout en 2 el. l. azijn 9%. U kunt desgewenst uw favoriete kruiden toevoegen.

Als een gedraaide buis van druivenblad zich probeert af te wikkelen, kan deze worden vastgezet door deze vast te binden met een draad of door te prikken met een tandenstoker.

Inblikken

Het feit dat de bladeren droog ingeblikt zijn, kan een verrassing zijn. Dergelijke recepten bestaan ​​uit het besprenkelen met keukenzout. Door stap voor stap zo'n recept uit te voeren voor het beitsen van druivenbladeren, gieten ze eerst 10 stukjes zout samengevouwen. Vervolgens worden de strak aangestampte potten in een pan met water geplaatst om ze te steriliseren.

bladeren op een bord

Na 10 - 15 minuten koken kunt u de deksels goed sluiten. Door deze manier van conserveren behoudt u niet alleen het natuurlijke aroma, maar ook de nuttige eigenschappen.

Droge ambassadeur

Dit is een ongebruikelijke manier die betrouwbaarheid aantoont. U hoeft niet te veel tijd te besteden. Bereide (gewassen en gedroogde) bladeren worden in stapels gevouwen, met zout bestrooid en opgerold. De afgewerkte pakketten zijn stevig verpakt in een plastic fles. Sluit de gevulde container af en breng deze naar een donkere, koele opslagruimte.

Inmaken met tomaat

Wie graag experimenteert, kan een andere methode proberen door ze in tomatensap te beitsen. De hoeveelheid sap wordt meegenomen in de berekening van 300 ml per blik van 1 liter conservering.

Voordat druivenbladeren voor dolma worden gepekeld, worden de geplukte bladeren ongeveer 1 uur in een kom met koud water geplaatst. Vervolgens worden ze eruit gehaald en na 10 stuks gevouwen tot een rol gedraaid. Een steriele pot die ermee gevuld is, wordt eerst met kokend water gegoten en na een kwartier wordt het water afgevoerd.

Op dit moment wordt licht gezouten tomatensap op het fornuis gekookt. Het moet grondig worden gekookt (ongeveer 30 - 40 minuten). Giet het daarna in potten en rol de deksels op.Elke pot wordt ondersteboven gedraaid en bedekt met een deken. Ze kunnen worden verwijderd voor opslag nadat ze volledig zijn afgekoeld.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen