3 heerlijke recepten voor het bereiden van ratunda-vormstukken voor de winter en opslag

Heerlijke recepten voor het koken van ratunda voor de winter zullen iedereen interesseren. Niet voor niets worden paprika's in veel tussendoortjes als een vaste waarde beschouwd. Het bevat vitamines, sporenelementen die het lichaam het hele jaar door nodig heeft, en niet alleen in de zomer. Het blijft om te leren hoe je de peper op de juiste manier kunt bereiden om de smaak, sappigheid en heldere tonen van de plakjes te behouden. En gebruik het recept.

Kenmerken van het koken van ratunda-peper voor de winter

Paprika's zijn terecht populair bij huisvrouwen in verse, ingeblikte vorm. Zoet, sappig, smakelijk - je kunt er veel verschillende salades van maken, blanco's. Het belangrijkste is om voor conservering een schone, gezonde peper te selecteren die niet wordt bedorven door ziekten en plagen. En hoe je het later toepast - nadat je het in ringen, plakjes hebt gesneden, helemaal - jij beslist.

Hoe het hoofdingrediënt correct te bereiden

De centrale figuur, het "hoofdpersonage" van onze blanco's is peper. Het moet matig rijp zijn, zeker niet lusteloos, bij voorkeur vers (niet bevroren). Fruit met sporen van ongedierte, ziekten worden onmiddellijk weggegooid. Gebruik ook geen aan de buitenkant vervaagde, misvormde paprika's. Grote, ongeveer even grote, rijpe rondjes zijn het meest geschikt voor conservering (vooral heel).

Peper wordt gewassen in warm stromend water zonder toevoeging van synthetische middelen. Snijd de staart af. Als u hele vruchten wilt oogsten, worden de paprika's niet geschild. Om de gesneden zaden te bewaren, moet het steeltje worden verwijderd. Het blijft om de andere ingrediënten op te halen, heerlijke pepers voor de winter te bereiden.

Schone, gewassen vruchten worden op een droge katoenen handdoek gelegd: zo drogen de rondjes sneller uit. Je hebt ook knoflook, olie, kristalsuiker, keukenzout, tafelazijn nodig. Alles in de hoeveelheid die volgens het recept vereist is.

3 heerlijke recepten voor het bereiden van ratunda-vormstukken voor de winter en opslag

Winter recepten

Paprika is lekker in een klassiek recept, met boter. Het blijkt heel goed om fruit te bewaren in honing, tomaat. In de winter is het bijzonder aangenaam om een ​​hartig voorgerecht van ratunda gemarineerd met andere groenten en ingrediënten op tafel te serveren.

Klassiek recept met boter

Om te beginnen selecteren we paprika's - gezond, rijp, zonder wormgaten. Hoe helderder, spectaculairder ze eruit zien, hoe aangenamer het zal zijn om te openen, zet een pot met conservering op tafel. Wat je nodig hebt (zie de tabel):

P / p nr.Ingrediënt naambedrag
1Ratunda600 gram
2Kristalsuiker60 gram
3Tafel zout10 gram
4Azijn essentie70 milliliter
5Knoflook2 tanden
6Peper-erwten4 stukken
7Puur water700 milliliter
8Plantaardige olie10 milliliter

ratunda voor de winterrecepten

Het aantal kan naar eigen wens worden aangepast. Het is niet moeilijk om het te tellen. We beginnen met koken door een pan van een geschikte maat te kiezen. Giet er water in, zet het in brand en breng aan de kook. Dit is de basis voor de marinade: zout en suiker worden achtereenvolgens toegevoegd (met grondig mengen). Ze zouden volledig moeten oplossen.

Nu maken we het vuur tot een minimum, doen de peperkorrels, eerder gepeld van de schil, gehakte knoflook in een kom. Giet bijna aan het einde olie, gooi erwten met piment. Zonder de vlam te verhogen, bedek de pan met een deksel en laat 15 minuten in deze vorm staan. Nu het laatste akkoord: giet de azijn, laat nog een minuut staan.

Verder, terwijl de peper staat (nog eens 15 minuten), steriliseert u de container. Het blijft om het werkstuk in de pot over te brengen (stevig, zonder gaten), de marinade te koken, de inhoud te gieten, het deksel op te rollen. Ratunda is klaar voor de winter.

Met honing

Peper met honing zal niet overdreven plakkerig zijn, je hoeft je er geen zorgen over te maken. Pittige liefhebbers kunnen de smaak veranderen door knoflook toe te voegen. Maar eerst - het recept voor ratunda in honing volgens de standaardversie. Wat is er nodig:

 • rijpe paprika's (ongeveer 40-50 stuks);
 • Bijenhoning;
 • plantaardige olie;
 • azijn essentie.

veel peper

Het meest interessante is dat er helemaal geen water aanwezig is! En azijn, honing en olie worden in gelijke verhoudingen voor de marinade genomen. Als de honing dik is, smelt deze dan voorzichtig in een waterbad. De ingrediënten worden vervolgens gemengd in een bak van geschikte grootte. Het kan geen kwaad om daar zout toe te voegen (1 eetlepel).

Als het brouwsel te dik is, mag het worden verdund met water. Peper wordt gewassen, geschild, in reepjes gesneden. Ondertussen wordt de marinade aan de kook gebracht. Wanneer de ratunda in een pan wordt gegoten, wordt deze ongeveer 5 minuten gekookt, waarna de peper in een eerder gewassen, gesteriliseerde glazen container wordt geladen.

Giet de conservering met dezelfde samenstelling waarin de peper gekookt is. Banken worden op een standaardmanier gerold.

Je hebt knoflook nodig om de honingpeper pittig te maken. De volledige lijst met componenten ziet er als volgt uit:

 • peper - 2,5 kilogram;
 • knoflook - 12-15 teentjes (naar smaak);
 • laurierblad (1 stuk per blik);
 • tafelzout - 1 theelepel;
 • bijenhoning - 4 eetlepels;
 • schoon water - 500 milliliter;
 • azijnessence - 1 eetlepel.

ratunda voor de winterrecepten

De combinatie van knoflook met honing geeft een explosief mengsel, een unieke scherpe en pittige smaak. Wat je nodig hebt voor een wintertafel. Mijn peper, schoon, in reepjes gesneden, de kern verwijderd, scheidingswanden. Knoflook wordt fijngehakt of gehakt. Ondertussen begint op laag vuur de marinade te bereiden: water, honing en azijn met zout. Vervolgens wordt knoflook (2-3 teentjes), 1 laurierblad in vooraf bereide (schone en gesteriliseerde) potten geplaatst. Vervolgens wordt peper bovenop geplaatst. Het blijft om het werkstuk met hete marinade te gieten, de potten 5 minuten in een waterbad te laten weken, de deksels op te rollen.

In tomatenmarinade

Ratunda is heerlijk in tomatensaus. Iedereen die peper kookt volgens dit recept kan hier voor zorgen. Je zal nodig hebben:

 • peper (6 kilogram);
 • tomatensap, zelfgemaakt of gekocht (4 liter);
 • kristalsuiker (2 eetlepels);
 • zonnebloemolie (1 eetlepel);
 • zout (4 eetlepels);
 • azijn (1 eetlepel).

ratunda voor de winterrecepten

Mijn peper, schil, gehalveerd. Het sap wordt aan de kook gebracht, suiker, zout, azijn en olie worden daar toegevoegd. Je kunt ook een paar pimenterwten, laurierblaadjes erin gooien. In de compositie is het noodzakelijk om de ratunda gedurende 5 minuten te koken.

Vervolgens worden de paprika's in potten gelegd, gevuld met dezelfde samenstelling, opgerold.

Opslag regels

Als er een recept met azijn wordt gebruikt en de glazen bakjes worden gesteriliseerd volgens alle regels, hoeft u zich geen zorgen te maken over de veiligheid van de peper. Het zal goed werken buiten de koelkast, in een kast of kast. Het is raadzaam om conservering niet langer dan een jaar te bewaren, maar gebruik deze zo vroeg mogelijk. En dan een vers voorgerecht bereiden volgens nieuwe recepten.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen