TOP 10 recepten voor ingelegde tomaten met aspirine voor de winter voor een pot van 1-3 liter

Tomaten gemarineerd met aspirine zijn een win-win-snack, vooral voor een koude herfst of winter, wanneer je familie en vrienden wilt plezieren met heerlijke augurken. Bewezen recepten helpen beginners om heerlijke tomaten te bereiden, en ervaren huisvrouwen zullen verschillende nieuwe opties voor zichzelf vinden om het menu te diversifiëren.

Algemene kookprincipes

Waardevol advies van voedingsdeskundigen zal u helpen om tomatendraaien niet alleen smakelijk, maar ook gezond te maken. Ten eerste is het de moeite waard om erachter te komen wat gevaarlijke aspirine is en hoe u schadelijke effecten op het lichaam kunt voorkomen door augurken te gebruiken die ermee zijn bereid.

 1. Als u een klein deel van dit medicijn aan de pekel toevoegt, is de smaak niet voelbaar.
 2. Verslaving aan acetylsalicylzuur kan worden vermeden - probeer alleen augurken niet te veel te gebruiken en drink geen pekel met de toevoeging van dit ingrediënt.
 3. Aspirine doodt bacteriën goed, dus de rollen gaan lang mee en verslechteren niet, zelfs niet bij kamertemperatuur.

aspirine pillen in een potje

Hoe tomaten te kiezen en te bereiden

Voor een succesvolle conservering is het belangrijk om geschikte tomaten te kiezen die aan een aantal eisen moeten voldoen:

 • ze mogen niet groot zijn, het fruit moet zonder moeite in de pot komen;
 • ze moeten een dichte huid en vlees hebben;
 • een hoog suikergehalte in een tomaat wordt aangemoedigd;
 • het ras zelf moet resistent zijn tegen ziekteverwekkende bacteriën.

Het is de moeite waard om te weten: niet alleen rode tomaten kunnen worden gezouten, maar ook groene.

De meest succesvolle soorten voor beitsen:

 • Appelboom van Rusland - rond rood fruit met een gewicht tot 90 gram;
 • Kibitz - pruimvormig, gewicht - tot 60 gram;
 • Gouden vingers - geel fruit met een cilindrische vorm, gewicht - tot 30 gram;
 • Chocoladekogel - geelbruine ovale tomaten met een gewicht tot 50 gram;
 • Kievit - langwerpig rood - tot 80 gram;
 • Sanka - rond rood fruit - tot 150 gram.

Grotere variëteiten zijn ook geschikt, zoals: Moskou-delicatesse, Zabava, Rio Grande, Roodkapje, Volgogradsky 595.

buiten tomaat

Manieren om thuis een tomaat met aspirine in te blikken

Verschillende variaties van zowel klassieke als buitengewone recepten zullen variatie toevoegen aan het augurkenmenu.Al deze methoden om gepekelde tomaten 100% te bereiden, zullen zelfs de kieskeurige fijnproevers tevreden stellen.

Het klassieke recept voor de winter in blikken van drie liter

Je moet tomatenvariëteiten kiezen met alleen een dikke schil, bijvoorbeeld Moskou-delicatesse of Roodkapje. Je hebt pittige knoflook nodig, je kunt Chinees (1 kop).

Gedroogde dilleparaplu's, laurierblad, 3 aspirientabletten zijn de belangrijkste ingrediënten voor het naaien. De marinade wordt bereid uit 2,5 liter water, 200 gram suiker en 100 gram zout.

Stap voor stap recept:

 1. Bereid al het voedsel voor: was tomaten, knoflook en dille-paraplu's. Leg ze op een papieren handdoek om te drogen.
 2. In steriele potten worden verzonden: laurierblad, knoflookteentjes, dille en dan tomaten.
 3. Plet aspirine tot een poederachtige staat en voeg toe aan potten.
 4. Kook water in een pan, voeg suiker en zout toe. Giet groenten met hete pekel.
 5. Sluit de blikken, draai ze om met de deksel naar beneden, wikkel ze in een deken. Genoeg 24 uur om de gezouten tomaten te laten afkoelen.

tomaat met basilicum in een pot

Snelle manier voor blik van 1 liter

Dergelijke heerlijke gepekelde tomaten kunnen op een gemakkelijke manier worden bereid die niet veel tijd kost. Een container van één liter vereist slechts 1 fijngemaakte aspirientablet. Voor een kleine pot is het beter om middelgrote vruchten op te halen, je kunt veelkleurige variëteiten of kersen gebruiken. Volgens het recept heb je evenveel een kop knoflook, laurier, kruiden, 2 eetlepels zout en kristalsuiker nodig.

Voorbereiding:

 1. Leg de gewassen greens op de bodem van de pot, voeg knoflook en laurierblad toe en leg er tomaten op.
 2. Het water voor de pekel moet koken en vervolgens de bulkingrediënten erin oplossen, behalve aspirine. Plet de tablet fijn in een pot.
 3. Giet potten met groenten met hete marinade.
 4. Draai de augurken vast met een deksel, draai ze ondersteboven en wikkel ze in een deken. De potten moeten volledig zijn afgekoeld voordat ze worden opgeslagen.

Koude methode zonder sterilisatie in een pot van 2 liter

Tomatenbeitsen is een funky wintersnack waar altijd veel vraag naar zal zijn op de feesttafel. De methode om te marineren met koud bronwater of gedestilleerd water kost niet veel tijd, en vooral, het is heel eenvoudig en bewezen. Voor een pot van twee liter heb je twee aspirientabletten in poedervorm nodig.

Tomaten moeten worden geplukt tot 90 gram, rond of ovaal, met een dikke schil. Zout heeft 300 gram nodig, dezelfde hoeveelheid suiker. Water heeft 1,5 liter nodig. Knoflook is nodig als specerij - 1-2 koppen. Je kunt gedroogde dille toevoegen - een paraplu, 4 laurierblaadjes, 10 bollen piment aan het zouten.

ingrediënten voor het koken van tomaten voor de winter

Recept:

 1. Volgens de standaardmethode worden allereerst specerijen en kruiden op de bodem gelegd en daarop tomaten, afgewisseld met teentjes knoflook en gehakte aspirine.
 2. Voor koude pekel moet u extreem schoon water nemen - goed of water opslaan. Los suiker en zout op in water, giet pekel in elke pot.
 3. Sluit de bakjes met deksel en zet ze in de koelkast of kelder. Deze tomaten moeten ongeveer 14 dagen worden toegediend.

In appelciderazijn

Het geheim van een heerlijke marinade is simpel: voeg er gewoon een beetje appelciderazijn aan toe om het zoet en zuur te maken. Je kunt tomaten tegelijkertijd zouten met aspirine en azijnzuur. Voor een pot van twee liter wordt de marinade bereid uit 1,5 liter water, 40 milliliter appelciderazijn, 2 eetlepels zout, 4 eetlepels suiker, piment. Hoofdingrediënten: harde zoete tomaten, gedroogde peterselie, 5 teentjes knoflook, 1 kruidnagel ster, 2 aspirine. U kunt desgewenst ook kersenblaadjes gebruiken.

appelazijn

Voorbereiding:

 1. Kruiden en groenten worden in de pot gedaan.
 2. De marinade wordt heet gemaakt. Giet zout, suiker en peper in kokend water, meng goed. Voeg azijn toe.
 3. Doe verkruimelde aspirine in potten en giet pekel over de tomaten. Oprollen.

tomaten in een kleine pot

Groene tomaten in wodka

Iedereen die deze groene tomaten proeft, zal van dit recept houden. Wodka fungeert als een extra conserveermiddel in het geheim van het maken van ingemaakte groene tomaten. Voor een pot van drie liter volstaat het om 2 paraplu's dille, 3 stukken mierikswortel, 2 laurierblaadjes en een hete peper toe te voegen. Voor de pekel heb je water nodig, 5 eetlepels suiker, steenzout - 150 gram, wodka - 2-3 eetlepels. Je hebt ook aspirine en groene tomaten nodig.

groene tomaat

Recept:

 1. Leg kruiden op de bodem van elke pot, bovenop tomaten en geplette aspirine.
 2. Voeg suiker, zout toe aan kokend water en kook gedurende 5 minuten. Haal de pekel van het vuur en voeg er wodka aan toe.
 3. Giet de marinade over de potten. Rol ze op met deksels. Het wordt ook aanbevolen om ze om te draaien en in een deken te wikkelen totdat ze volledig zijn afgekoeld.

Zoete tomaten met honing

De originele zoutoptie helpt het wintermenu te verdunnen als je vooral heerlijke zoete tomaten wilt. Om dergelijke tomaten te rollen, moet je een honingmarinade maken. Voor een bak van twee liter moet je 1,5 liter water, 2 eetlepels grof zout, 5 eetlepels kristalsuiker, echte bloemenhoning bereiden - 1 eetlepel. Je hebt ook twee aspirientabletten nodig, harde tomaten, middelgroot. Specerijen: laurierblad, knoflook, gedroogde dille-paraplu's.

Lieve schat

Stap voor stap koken:

 1. Groenten met kruiden en specerijen worden gelijkmatig in de pot geplaatst. Giet er een fijngemaakte aspirientablet bovenop.
 2. Los suiker en zout op in kokend water. Haal de marinade van het vuur. Voeg er peperkorrels en een lepel honing aan toe. Roer en giet over de potten.
 3. Rol de tomaten op met honingmarinade deksels.

tomaat met peper in een pot

Met paprika

Het marineren van dergelijke tomaten is een plezier, en bij een feest worden ze binnen enkele minuten gegeten. Tomaten kunnen het beste rond of langwerpig worden gekozen, met een gewicht tot 100 gram. Uien zijn handig - 1-2 koppen, 2 zoete Bulgaarse paprika's, 1 bosje verse kruiden, knoflookteentjes. De pekel heeft water nodig - ongeveer 2,5 liter, 2 eetlepels zout, 5 eetlepels kristalsuiker, 3 aspirientabletten.

Voorbereiding:

 1. Kruiden met kruiden worden eerst in de pot gedaan, gevolgd door hele tomaten, deze moeten worden afgewisseld met peper. Het is raadzaam om de paprika in plakjes of dikke cirkels te snijden.
 2. Bereid de marinade voor en giet deze over de potten met groenten. Rol de deksels op en zet ze op de grond om af te koelen, wikkel ze in een deken.

Met wortelen

Om geurige tomaten met wortelen in potten van 1 liter te sluiten, heb je de volgende producten nodig: 700 gram kersensoorten of andere middelgrote tomatenvariëteiten, 2 jonge wortels, 6 teentjes knoflook, 1,5 eetlepel zonnebloemolie, 100 gram zout, 2 eetlepels kristalsuiker, 1 acetyltablet.

Recept:

 1. Je moet eerst de kruiden met kruiden onderin de blikken zetten, en de tomaten met worteltjes er bovenop afwisselen. Wortelen kunnen in grote cirkels van 1 centimeter breed worden gesneden.
 2. Kook water op het fornuis en bereid de marinade voor.
 3. Giet een aspirientablet in de potten, elk 2 eetlepels olie en giet de groenten met hete pekel. Oprollen.
 4. Draai de blikken om en bedek ze met een deken. Als ze zijn afgekoeld, kunnen ze worden verplaatst naar de kelder of kast.

tomaten en wortelen, paprika's

Met mosterd

Voor een pot van drie liter heb je dezelfde hoeveelheid ingrediënten nodig als in het klassieke recept. Deze krul is vooral aromatisch als je er mosterdpoeder aan toevoegt. Mosterd geeft de tomaten een zoete, pittige smaak. Voor 2 liter water heb je maar 1 eetlepel mosterdpoeder nodig. Je moet het aan de marinade toevoegen.

Ingelegde tomaten met acetylsalicylzuur

Zeer aromatische en smakelijke tomaten worden verkregen volgens dit eenvoudige recept, waarvoor u nodig heeft: tomaten (u kunt kiezen uit rood of geel), een bosje groenten (peterselie, dille), knoflookkoppen - 2 stuks, 3 uien, een kleine mierikswortelwortel, rode peper. Indien gewenst kunt u ook krenten- of kersenblaadjes op de bodem van de pot doen.Aspirine is nodig voor conservering (3 tabletten per 3 liter inhoud). Voor de pekel is zout nodig - 300 gram, suiker - 5 eetlepels, peperkorrels - 10 stuks.

De kookstappen zijn standaard, zoals in het hierboven beschreven klassieke recept. Het belangrijkste is dat u eraan moet denken om de aspirine tot poeder te vermalen voordat u het naar de pot stuurt.

Niet-rollend "Like a barrel"

Tomatendraai voor het winterseizoen volgens een oud, beproefd recept. Tomaten zijn rond, middelgroot, tot 80 gram nodig. Je hebt ook bessenbladeren nodig. De marinade wordt bereid uit water (ongeveer 10 liter), 400 gram kristalsuiker, 250 gram steenzout, 3 laurierblaadjes, 10 pimenterwten en mosterdpoeder, aspirine - 4 stuks.

groene tomaten in een pot

Recept:

 1. Pureer de peperkorrels met een deegroller. Bessenbladeren worden op de bodem van een emmer of pan gelegd. Leg tomaten, gehakte aspirine en nog een laag vellen erop.
 2. Een pekel wordt bereid uit de bovenstaande ingrediënten, gekookt op middelhoog vuur. Giet mosterdpoeder in water - 2 eetlepels. De marinade moet worden gekoeld.
 3. Als de pekel geel wordt, kun je deze over de tomaten gieten.
 4. Tomaten worden 2 weken gefermenteerd bij kamertemperatuur en vervolgens naar de kelder gestuurd.

Groene "Gevulde Tomaten" met Acetyl

Een origineel recept dat geweldig zal staan ​​tussen de hapjes op de feesttafel. Dit voorgerecht zal veel gasten aanspreken, vooral diegenen die van pittig eten houden. Voor een literpot moet je 800 gram groene tomaten, 1 acetyltablet, een jalapenopod, een grote knoflook bereiden. Het is raadzaam om een ​​bosje verse peterselie, piment - ongeveer 10-12 ballen en een laurierblad toe te voegen. Voor de pekel heb je zout en suiker nodig - elk 1,5 eetlepels.

Stap voor stap uitvoering:

 1. Allereerst wordt de vulling bereid: rasp de knoflook, snijd de hete peper in kleine stukjes, meng.
 2. Snijd de tomaten doormidden, maar niet helemaal, maak een kuiltje in elk fruit met een lepel en doe de vulling erin.
 3. Leg kruiden en specerijen op de bodem van de potten, dan gevulde tomaten en gehakte aspirine.
 4. Bereid de pekel voor en giet over de tomaten. Rol de augurken met deksel op en wikkel ze in tot ze afgekoeld zijn.

gevulde tomaten

Hoe en hoeveel conservering wordt opgeslagen

Een geopende pot kan maximaal 1 maand worden bewaard in de koelkast. Bij kamertemperatuur kunnen tomaten snel verdwijnen (binnen 5-6 dagen). Ook hangt de lange houdbaarheid af van de kwaliteit van het fruit - ze moeten heel zijn, zonder scheuren.

Zelfgemaakte tomaten in blik in gesloten potten kunnen tot 3 jaar stil staan, zelfs bij kamertemperatuur. Dankzij aspirine in augurken is de ontwikkeling van bacteriën bijna onmogelijk.

tomaat in een pot van 3 liter

Gevolgtrekking

Ingeblikt voedsel neemt een speciale plaats in in het menselijke dieet - ze gebruiken het graag als tussendoortje bij een bescheiden diner en bij een feestelijk banket. Een opgeslagen pot met gezouten tomaten voor de winter kan elke gastvrouw altijd helpen als de gasten al “voor de deur” staan.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen