Recepten voor cherrytomaatjes in hun eigen sap voor de winter waar je je vingers bij aflikt

De beste en bewezen recepten helpen je om kerstomaatjes in je eigen sap te bereiden voor de winter. Dankzij de extra componenten kan het gerecht een volstrekt ongebruikelijke en verfijnde smaak krijgen.

Probleemloos koken

Kleine tomaten in hun eigen sap zijn gemakkelijk te koken zonder sterilisatie.

 1. Neem eerst grote tomaten van ongeveer 1 kg, giet ze over met kokend water, pel ze af en haal ze door een vleesmolen.
 2. De resulterende tomatensaus wordt op het vuur gezet en nadat het koken begint, voeg je 60 g zout, 90 g suiker toe. Dan moet je koken tot een homogene massa is verkregen.
 3. Cherry-tomaten gewassen, geschild en verdeeld over voorbereide gesteriliseerde potten.
 4. Breng apart water aan de kook en giet het gedurende 12 minuten in potten met tomaten.
 5. Het water wordt afgevoerd en kokende tomatenpuree wordt erin gegoten.

De winterblanco wordt afgesloten met ijzeren deksels en ondersteboven onder een warme deken bewaard totdat deze volledig is afgekoeld.

cherrytomaatjes in hun eigen sap in potjes

Kers in tomatensap voor de winter met toevoeging van kruiden en specerijen.

 • Leg op de bodem van de voorbereide schone potten 1 teentje knoflook, in tweeën gedeeld, een blad van lavrushka, een takje dille en basilicum, een gehakte knolselderij, 3-4 piment erwten. U kunt gehakte paprika of hete pepers toevoegen.
 • Verander grote tomaten in tomatensap met een vleesmolen of sapcentrifuge. Het resulterende mengsel wordt aan de kook gebracht, met toevoeging van suiker en zout, elk 30 g.
 • De laatste fase van het inblikken is het plaatsen van de kerstomaatjes in glazen bakjes. Giet er 5 minuten kokend water overheen en laat de vloeistof uitlekken.
 • Giet de inhoud van de bak met tomatenpuree, rol onmiddellijk op en plaats onder een warme deken totdat deze volledig is afgekoeld.

Het recept is eenvoudig in uitvoering en het resultaat zal verrukken met zijn ongewoon aangename smaak en zal de gasten aan de feesttafel zeker plezieren.

In tomatenpuree worden tomaten in blik verkregen, je likt gewoon aan je vingers! Koken is heel eenvoudig en kost weinig tijd.

 1. Was kleine tomaten 1,5 kg.
 2. Het wordt aanbevolen om 3 pimenterwten, kruidnagel en groenten in schone, droge potten te doen (het is het beste om liter te maken).
 3. Giet gedurende 20 minuten kokend water over de inhoud.
 4. Los 500 g pasta op in twee liter water en wacht tot het mengsel kookt. Voeg vervolgens 30 g zout en 60 g suiker toe. Kook nog 5 minuten.
 5. Giet hete pekel over groenten en begin met sluiten.

De pot wordt met de nek naar beneden geplaatst en in warme kleding gewikkeld totdat de inhoud is afgekoeld.

cherrytomaatjes in hun eigen sap in een kom

Extra ingrediënten

Samen met paprika blijkt het gerecht lekker en gezond te zijn.Cherrytomaatjes in tomatensap zijn gewoonweg heerlijk, een gastvrouw zonder kookervaring kan koken! Het wordt aanbevolen om blikken van één liter te nemen.

 • Je hebt twee paprika's nodig om te bewaren, samen met tomaten en een paprika voor tomatenpuree. Groenten moeten van de kern en de steel worden gewassen en geschild.
 • Je moet grote en kleine tomaten van vuil wassen.
 • In voorbereide blikken wordt in reepjes gesneden verdeeld paprika en kerstomaatjes, giet kokend water over de inhoud gedurende 8 minuten.
 • Op dit moment worden grote tomaten en een paprika door een vleesmolen gehaald en wordt het resulterende mengsel aan de kook gebracht. Voeg 45 g zout en 10 g suiker toe, kook nog 8 minuten.
 • Water wordt uit de blikken gegoten en vervangen door de resulterende tomatenpuree. Pas daarna beginnen ze te draaien.

Kant-en-klare gesloten potten moeten ondersteboven worden gedraaid, afgedekt met een deken en ongeveer twee dagen worden afgekoeld. Daarna kan het werkstuk naar een koele plaats worden verplaatst.

Een ander recept voor tomaten in een tomaat, dat vaak wordt bereid door ervaren huisvrouwen.

 • Uien in ringen gesneden, paprika's in reepjes gesneden en de tomaten zelf worden in steriele potten gedaan. De inhoud wordt gedurende 8 minuten met kokend water gegoten.
 • Je kunt zelf tomatensap maken door grote soorten tomaten door een vleesmolen te halen, of door gekochte pasta te verdunnen. Voeg 30 g zout, 60 g suiker, kruidnagel toe aan de resulterende massa en kook ongeveer 4 minuten. Daarna moet je azijn inschenken, ongeveer 90 ml.
 • Het water in de pot wordt vervangen door de resulterende hete marinade, waarna de containers onmiddellijk worden opgerold.

Het werkstuk moet de eerste twee dagen onder een warme deken worden opgeborgen. Pas nadat de inhoud is afgekoeld, kan deze worden verplaatst naar een donkere, koele plaats voor langdurige opslag.

kookproces cherrytomaat

Een pikante smaak wordt verkregen door de toevoeging van hete peper en kersenblaadjes.

 1. Grote variëteiten tomaten, die bedoeld zijn voor sap, ongeveer 2 kg wassen en uitpersen met een blender of vleesmolen.
 2. Cherrytomaatjes worden ook gewassen van vuil en doorboord met een tandenstoker of vork in het gebied van de stengel.
 3. Takjes dille en peterselie, kersen en lavrushka bladeren, gedroogde paprika 5 g, 3 teentjes knoflook, 3 pimenterwten worden eerst naar een glazen container gestuurd. Vervolgens worden de belangrijkste groenten stevig verpakt.
 4. De inhoud wordt gedurende 18 minuten met kokend water gegoten.
 5. Tomatensap met toegevoegde suiker en zout wordt aan de kook gebracht en in een bak vervangen door gewoon water.

Draai het werkstuk ondersteboven en vergeet niet het af te dekken met een warme deken. De pekel kan alleen worden gedronken, of worden gebruikt om tomatensauzen te maken of aan soepen toe te voegen.

Houdbaarheid verlengen met sterilisatie

Als je de blikken samen met de inhoud steriliseert, worden alle ziekteverwekkers vernietigd.

Het zijn bacteriën die vaak de boosdoener worden van de explosie van blanco's en troebelheid van de pekel.

Recept voor kerstomaatjes in hun eigen sap voor de winter, je likt je vingers met een extra stap, namelijk sterilisatie.

 • Pure cherrytomaatjes worden stevig in een glazen bak geplaatst en gedurende 12 minuten met kokend water bedekt.
 • Haal grote tomaten door een vleesmolen of fruitpers. Giet 5 g zout, 15 g suiker bij het resulterende tomatenmengsel, je kunt een citroenmelisseblad doen en op het vuur zetten.
 • Na het koken 5 minuten markeren en 10 ml azijn toevoegen.
 • Water in blikjes met tomaten wordt vervangen door de resulterende tomatenpuree.
 • Banken met inhoud worden gedurende 10 minuten gesteriliseerd.
 • De laatste stap is om de glazen containers te draaien. In omgekeerde vorm wordt het werkstuk ongeveer 1,5 dag in warmte verpakt opgeslagen.

Gesteriliseerde gezouten potten kunnen lange tijd worden bewaard, zelfs bij kamertemperatuur.

cherrytomaatjes in hun eigen sap op tafel

Pil recept

Tomaten worden ook ingeblikt met de toevoeging van aspirine, die azijn vervangt. Deze component geeft het gerecht een aangename zuurheid en vervult de functie van bestrijding van ziekteverwekkers.

 1. Cherrytomaten worden gewassen en in kokend water gedompeld, waarna de schil gemakkelijk kan worden verwijderd. Dus ze zullen gevoeliger blijken te zijn.
 2. Grote tomaten worden gewassen en door een vleesmolen gehaald, gekookt met zout en suiker.
 3. Doe groenten in potten van een liter en giet er kokend water over gedurende 7 minuten.
 4. Vervolgens wordt het water uitgegoten en wordt een tablet acetylsalicylzuur in een bakje gedaan.
 5. De inhoud van de containers wordt met marinade gegoten en, terwijl ze heet zijn, beginnen ze te draaien.

Tomaten worden lang bewaard en passen goed bij alle andere gerechten op tafel.

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen