Komkommerrecepten in hun eigen sap voor de winter zonder sterilisatie, u zult uw vingers aflikken

Zelfs met de meest zorgvuldige zorg is het niet altijd mogelijk om overgroeiende komkommers te vermijden. Ervaren huisvrouwen geven in dit geval niet op, maar oogsten komkommers in hun eigen sap voor de winter zonder sterilisatie, terwijl ze met succes ondermaatse groenten gebruiken. Er zijn makkelijke en snelle recepten voor winterbereidingen.

Het is bekend hoe snel en overvloedig een komkommer sap kan geven, het is voldoende om het alleen maar te zouten. Bovendien als je het snijdt of maalt met een rasp, groentesnijder of vleesmolen. Zo worden misvormde en overwoekerde komkommers verwerkt tot een sappige, aromatische basis voor diverse recepten.

Zelentsi fermenteren met hun eigen sap, maken overheerlijke salades, koude gerechten, halffabrikaten voor soepen, augurken, marinades. Met behulp van aromatische kruiden, pittige, pittige toevoegingen veranderen ze de smaak van de komkommerbereiding. Het worden geweldige snacks, je likt gewoon aan je vingers.

De lijst met ingrediënten en smaakmakers hangt grotendeels af van persoonlijke voorkeur. Traditioneel worden mosterdkorrels, alle soorten paprika, dille, selderij, peterselie, basilicum, bessenbladeren gebruikt. Elk additief verandert niet alleen het aroma, de neutrale smaak van ingeblikte komkommer, maar draagt ​​ook een deel van de nuttige vitamines bij aan de algehele samenstelling van het gerecht. Met behulp van het basisrecept voor het oogsten van komkommers in je eigen sap, kun je van een ondermaats gewas een heerlijk tussendoortje maken.

Verras uw vrienden en familie met bijzondere culinaire ontdekkingen.

Traditioneel recept

Voor het recept moet u vers geplukte komkommers nemen. Zelentsy worden gesorteerd, waardoor sterke exemplaren zonder tekenen van bederf achterblijven. Kleinfruit wordt apart gevouwen voor gebruik als geheel.

Het recept voor komkommers in hun eigen sap is heel eenvoudig. We selecteren ongeveer 1,5-2 kg kleine komkommers en ongeveer een kilo overwoekerde zelents voor het maken van sap. Gewoon steenzout wordt een conserveermiddel voor zouten. We selecteren kruiden naar smaak.

komkommers in hun eigen sap in een pot

Ingredienten:

 • komkommers - 2,5 kg;
 • zout - 100 g;
 • knoflook - 6 teentjes;
 • piment, zwarte peper - 4-5 stuks;
 • kruidnagel, laurierblaadjes, mierikswortelblaadjes, dille-parasols - 2 stuks;
 • hete rode paprika's optioneel.

Stapsgewijs kookrecept:

 • we laten komkommers 3-4 uur weken in koud water, wassen;
 • hak ondermaats fruit. Dit kan gedaan worden door ze door een vleesmolen te halen, over een grove rasp te wrijven of ze simpelweg in verschillende delen te snijden;
 • Bestrooi de resulterende komkommermassa met zout, laat staan ​​tot het volledig is opgelost en laat het sap 30 minuten los;
 • in schone glazen potten doen we kruiden, komkommerpuree en kleine komkommers in lagen;
 • ter bescherming tegen schimmel plaatsen we een mierikswortelblad onder de hals van het blik;
 • voeg het resterende sap toe, sluit de pot met een plastic deksel.
 • Na een paar weken is het zoutproces voltooid, de komkommers zijn klaar. Ze worden bewaard in een koude kelder of in de koelkast bij temperaturen van 0 tot 10 graden gedurende maximaal 2 maanden.

Ingelegde komkommers die op dezelfde manier voor de winter in hun eigen sap zijn bereid, hebben een aangename frisse smaak, aroma, knapperige textuur, behouden vitamines en micro-elementen in hun samenstelling vrijwel ongewijzigd.

Gebruik bij afwezigheid van mierikswortel 1/2 theelepel. mosterdzaadjes, die bovenop worden gegoten voordat de pot wordt gesloten.

Ingemaakte komkommers koken in ons eigen sap

Zelentsy worden enkele uren voorgeweekt en onder stromend water gewassen. Gedurende deze tijd moet u containers voorbereiden voor het inblikken. Dit zijn meestal glazen potten. Ze worden gewassen met soda, gesteriliseerd. We gebruiken tafelazijn, suiker, zout als conserveermiddel.

Het recept vereist:

 • komkommers - 1 kg;
 • zout - 1 \ 2 el. l .;
 • suiker - 1 eetl. l .;
 • plantaardige olie - 25 ml;
 • tafelazijn 9% - 50 ml;
 • knoflook - 5-6 kruidnagel;
 • laurierblad - 3 stuks;
 • rode peper naar smaak.

komkommers in hun eigen sap in potten

Snijd de komkommers in de lengte in vier delen, groot in 8 delen, doe ze in een diepe kom. We voegen alle ingrediënten eraan toe en laten 2 uur staan ​​om een ​​sap te vormen, waarin het beitsen plaatsvindt. Meng de komkommermassa een paar keer met kruiden.

Als er voldoende vloeistof is, brengen we de gesneden komkommers in kleine potten en vullen ze met het resulterende sap. Ingeblikt voedsel, in kleine potjes, ongeveer 5 minuten steriliseren en hermetisch afsluiten met een deksel. We zetten de potten ondersteboven en bedekken met iets warms voor een langere koeling.

Ingeblikte komkommers worden bijna de hele winter in hun eigen sap in een kelder of koude pantry bewaard. Het recept kan worden gevarieerd door uw favoriete kruiden toe te voegen, of een beetje paprika, geel en rood.

Ingelegde komkommers in eigen sap met mosterd

In dit recept wordt mosterd toegevoegd aan de traditionele ingrediënten, die bacteriedodende eigenschappen hebben en de smaak van het preparaat veranderen. Het resultaat moet zijn ingelegde komkommers in hun eigen sap met een langere houdbaarheid en een aangename nieuwe smaak.

Ingrediënten die nodig zijn voor met mosterd ingelegde komkommers:

 • komkommers - 4 kg;
 • zout - 3 el. l .;
 • droge mosterd - 2 el. l .;
 • knoflook, dille-paraplu's, pimenterwten, een klein stukje mierikswortelwortel, laurierblad, bes - naar smaak.

komkommers in hun eigen sap in potjes op tafel

De helft van de komkommers bedoeld voor de marinade wordt niet ingewreven met een grove rasp. Zout en droge mosterd lossen op in het komkommersap. Kruiden, geraspte komkommers, hele kleine komkommers worden in een bak gestapeld om in te beitsen, enzovoort totdat de bak vol is. Onderdrukking wordt bovenaan geplaatst.

De kom met komkommers wordt op kamertemperatuur bewaard tot het einde van het melkzuurfermentatieproces. De duur is afhankelijk van het temperatuurregime en duurt 10-15 dagen. In de toekomst wordt de container met zouten opnieuw in de kou geplaatst.

De bewaartemperatuur voor komkommers in hun eigen sap voor de winter mag niet hoger zijn dan 1-3 graden. Het afgewerkte product kan in kleinere potten worden overgebracht en worden afgesloten met gewone plastic deksels. In dit geval wordt het werkstuk in de koelkast bewaard.

Licht gezouten komkommers koken in ons eigen sap

Licht gezouten komkommers zijn snel en gemakkelijk te bereiden. Er zijn twee methoden om komkommers in hun eigen sap te beitsen die qua technologie sterk lijken.

 1. In het eerste geval worden hele komkommers in een zak met toegevoegd zout gedaan. Na een tijdje wordt het uitgescheiden sap pekel. Deze methode kan "lui" worden genoemd, het kost geen tijd om te koken. Het zoutproces kost meer tijd.
 2. In het tweede geval worden de overwoekerde groenten geplet en gecombineerd met zout, waardoor een pekel wordt verkregen voor het grootste deel van de komkommers.Het zoutproces is sneller en beter.

Iedereen kiest een methode die geschikt is voor zichzelf, hoe komkommers in hun eigen sap te zouten. Laten we dat laatste eens nader bekijken.

komkommers in hun eigen sap in een pot van 2 liter

Een blikje met een inhoud van 3 liter heeft nodig:

 • komkommers voor beitsen - 10-12 stuks;
 • aardappelpuree van overwoekerd fruit - 1,5 liter;
 • zout - 3 el. l .;
 • voeg dille, bessenblaadjes, mierikswortel, chilipeper, knoflook toe indien gewenst.

Was komkommers grondig. Groot - maal in een vleesmolen of met een rasp. Combineer ze met knoflook en zout. Snijd de puntjes van kleine komkommers af voor een gelijkmatiger zouten. Als augurken worden gekookt met mierikswortel, worden de wortels op de bodem van de pot geplaatst en worden de bladeren bovenop alle komkommers geplaatst.

Laag voor laag kruiden, komkommerpuree, hele komkommers. We vullen de container volledig met het resterende sap. Na 5-8 uur kunnen ingelegde komkommers worden gegeten.

Gezouten komkommers kunnen nog sneller worden gekookt als de vulling op laag vuur wordt voorverwarmd. In dit geval kunt u binnen 4-5 uur ingelegde komkommers proeven.

Bij zelfgemaakte bereidingen worden recepten gebruikt waarmee u het gewas met minimale verliezen kunt verwerken. Natuurlijk komt het traditioneel inblikken van komkommers vaker voor en kunt u het product heel lang bewaren.

komkommers in hun eigen sap in een pot op tafel

Maar in winterbereidingen van koude gisting blijven veel meer vitamines en micro-elementen behouden. Deze voedingsmiddelen zijn veel gezonder. Als ze volgens alle regels zijn voorbereid, worden ze de hele winter bewaard. En de smaakkenmerken zijn grotendeels afhankelijk van hoe te koken, welke kruiden te gebruiken, welke recepten voor komkommers in hun eigen sap voor de winter werden gekozen.

Beoordelingen
 1. Katerina Averina
  11.11.2017 18:52

  Ik kweek in twee jaar overvloedige oogsten op een groei-activator, dit geldt ook voor komkommers. Deze zomer had ik niet eens tijd om ze te volgen, er is zoveel gegroeid op BioGrow. Ik heb het gekocht deze winkel... Als gevolg hiervan moest ik de overwoekerde dieren verzamelen. Ingeblikt in zijn eigen sap, het is erg lekker! Ik heb pikant toegevoegd door verschillende kruiden toe te voegen, ik vond het erg lekker met droge mosterdpoeder. Het aroma is niet te beschrijven!

  Te beantwoorden
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen