Een stapsgewijs recept voor het beitsen van komkommers voor de winter met Franse mosterd

Ingelegde komkommers zijn een van de meest populaire winterbereidingen. Ingeblikte groenten worden lang bewaard, worden krokant tijdens het koken en krijgen een aangename smaak. Komkommers met de toevoeging van Franse mosterd zijn een ongebruikelijk gerecht waarin de zoetige marinade kruidige tonen heeft met een vleugje scherpte, overgedragen op groenten. Zo'n bereiding kan als zelfstandig gerecht worden gegeten, als aanvulling op bijgerechten of op sandwiches.

Kenmerken van het beitsen van komkommers met Franse mosterd voor de winter

Door te marineren blijven de komkommers lang klaar voor consumptie. Een kenmerk van het oogsten van komkommers met Franse mosterd voor de winter is dat groenten niet heel in potten worden gedaan, maar in stukjes gesneden. Een dergelijke bereiding kan de houdbaarheid van groenten verkorten.

Om het product langer te bewaren, worden de lege container en de afgewerkte schaal gesteriliseerd en wordt azijn aan de marinade toegevoegd. Knoflook en mierikswortel hebben ook goede conserverende eigenschappen.

Komkommers met Franse mosterd

Vereiste ingrediënten voor het recept

Neem om te koken:

 • komkommers - 2,5 kg;
 • water - 1,2 l;
 • azijn 9% - 300 ml;
 • suiker - 1 glas;
 • zout - 3 el. l .;
 • Franse mosterd - 6 el. l .;
 • pimenterwten - 10 stuks;
 • mosterdzaad - 2,5 theelepel;
 • zwarte peperkorrels - 25 stuks;
 • knoflook - 5 teentjes;
 • mierikswortelwortel - 1/2 stuk;
 • dille-paraplu's - 5 stuks.

Komkommers met Franse mosterd

Regels voor productselectie

Komkommers moeten vers zijn, zonder tekenen van rot of beschadiging. Het is raadzaam om jonge, niet overrijpe groenten te gebruiken voor conservering.

Voor het koken kunnen ze in koud water worden gedaan en 6 uur worden bewaard om krokanter te worden.

Hoe maak je een container klaar?

Komkommers moeten worden gemarineerd in glazen potten met een goed sluitend deksel. Ze mogen geen scheuren of chips hebben.

De containers worden gewassen onder warm stromend water met zeep en soda, daarna gespoeld en gedroogd. Schone potten worden met hun nek naar beneden op een rooster boven een pan met kokend water geplaatst. De tijd gedurende welke stoomsterilisatie wordt uitgevoerd is 15 minuten, waarna het vuur wordt gedoofd en de container in dezelfde positie op het rooster wordt afgekoeld. De gekoelde blikken worden zonder te draaien op een schone handdoek verplaatst.

De deksels worden samen met de potten met stoom gesteriliseerd of apart gekookt. De gesteriliseerde doppen worden met een pincet op een schone handdoek bewogen.

Banken

Kookproces

De komkommers worden gewassen en in 4 stukken gesneden. Piment en zwarte peper, mosterdzaadjes en dille-paraplu's worden op de bodem van de blikken gelegd.Knoflook en mierikswortel worden geschild en ook in bakjes gedaan. Gesneden komkommers worden bovenop de kruiden gelegd.

Meng voor de marinade water, azijn, suiker, zout en Franse mosterd. De resulterende oplossing in een koude vorm wordt in potten met groenten gegoten.

De containers zijn bedekt met deksels en in een pan met water geplaatst, op het vuur geplaatst. Om te voorkomen dat de blikken wegglijden, kun je een handdoek op de bodem van de pan leggen. De werkstukken worden gedurende 10 minuten gesteriliseerd op laagkokend water.

De op deze manier gesteriliseerde blikken worden opgerold en ondersteboven gedraaid. U kunt ze afdekken met een deken of een dikke handdoek om langzamer af te koelen. Nadat de blikken volledig zijn afgekoeld, worden ze omgedraaid en opgeborgen.

Komkommers met Franse mosterd

Voorwaarden voor opslag van ingelegde komkommers

Bewaar het werkstuk op een plaats die beschermd is tegen licht en bij een lage temperatuur. U kunt hiervoor een pantry, kelder of kelder gebruiken. Het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de zon niet op de potten met komkommers valt.

Het is belangrijk om te onthouden dat gesloten potten op kamertemperatuur kunnen worden bewaard, terwijl open potten naar de koelkast moeten worden verplaatst. De houdbaarheid van een gesloten stuk is ongeveer 1 jaar, een open stuk (indien bewaard in de koelkast) - maximaal 1 week. Bij kamertemperatuur blijven open potten niet langer dan 2-3 dagen eetbaar.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen