2 heerlijke recepten voor de winterlecho met honing en opslag van het werkstuk

Het recept voor een geurige lecho met honing voor de winter is eenvoudig en de bereiding kost niet veel tijd. Conservering behoudt het vitaminecomplex van ingrediënten, heeft een pittige smaak en is als bijgerecht ideaal voor diverse gerechten. Hongaars voorgerecht past goed bij vlees, aardappelen, spaghetti en kan ook worden toegevoegd aan soepen en stoofschotels, waardoor het gerecht een unieke smaak krijgt.

Kenmerken van het koken van lecho met honing voor de winter

Een integraal onderdeel van de voorbereiding van de conservering voor de winter is de sterilisatie van containers en deksels. Kokend water over de pot gieten, betekent niet dat de microflora wordt gedood. Het is de langdurige blootstelling aan hoge temperaturen die het product tegen bacteriën beschermen.

Levensmiddelentechnologen zijn van mening dat het veiliger is om metalen deksels te gebruiken voor winterblanco's, die moeten worden opgerold met een sleutel. Ze zijn niet zo comfortabel als vastgeschroefde exemplaren, maar ze zijn ademend. Het is beter om banken met een klein volume te nemen, omdat open producten ongeveer een dag worden bewaard.

Selectie en voorbereiding van producten voor blanco's

Voor het gerecht moet je rijpe, sappige tomaten en paprika's kiezen zonder schade. Door licht rotte of trage groenten af ​​te snijden, kan de conservering snel verdwijnen.

Een alternatief ingrediënt voor zelfgemaakte tomatenpuree is tomatenpuree.

Het wordt verdund in water in een verhouding van 1 op 4. Paprika's worden ook geschild en in kleine stukjes gesneden. Maar als de plannen zijn om in de toekomst de bereiding aan de soep toe te voegen, dan is het raadzaam om de stukjes zo klein mogelijk te maken.

lecho met honing voor de winter

Conservation recepten

Het hoogtepunt van deze recepten is honing, die de oorspronkelijke smaaktonen van de groente geeft. De kooktijd van Lecho is ongeveer 1,5 uur.

Mening van een expert
Zarechny Maxim Valerievich
Agronoom met 12 jaar ervaring. Onze beste zomerhuisjesexpert.
In de klassieke versie van het gerecht worden alleen tomaten en paprika's gebruikt, maar u kunt verschillende kruiden en gedroogde kruiden toevoegen, zoals basilicum, koriander, rozemarijn, marjolein, om de lecho zo aromatisch en pikant mogelijk te maken.

Eenvoudig recept

De output is ongeveer 10 porties. Tomaat kan, indien gewenst, worden vervangen door tomatenpuree met water of sap in een volume van 1,5 liter.

Wat je nodig hebt:

 • 1,5 kilo tomaten;
 • 1,5 kilo paprika;
 • 1 eetlepel azijn 9%;
 • 1 eetlepel zout
 • erwten en piment - elk 5 stuks;
 • 150 ml zonnebloemolie.

lecho met honing voor de winter

Hoe koken:

 1. Na het wassen moeten tomaten worden geschild door elke licht gesneden groente een minuut in kokend water te dompelen.Nadat de tomaten zijn gehakt met een blender of door een vleesmolen zijn gerold.
 2. Tomaten, honing, zout, olie en kruiden worden naar de pan gestuurd en 20 minuten gekookt. Bij het koken, om verbranding te voorkomen, wordt aanbevolen om het mengsel regelmatig te roeren.
 3. Paprika's, gewassen en gepeld uit zaden, worden in kleine reepjes gesneden.
 4. Paprikapulp wordt toegevoegd aan gekookte tomaten en laat nog 20 minuten sudderen.
 5. Last but not least moet azijn worden toegevoegd, waarna de lecho in voorbereide potten wordt gegoten en opgerold.

Banken worden ondersteboven gekeerd, op een donkere plaats geplaatst en 's nachts omwikkeld met een deken of handdoek.

lecho met honing voor de winter

Honinglecho met tomaat en courgette

Het recept is voor 8 porties. Courgette voor deze lecho moet jong en zonder zaden worden gekozen.

Vereiste ingrediënten:

 • 500 gram courgette;
 • 500 gram peper;
 • 500 gram tomaten;
 • 100-120 gram vloeibare honing;
 • 3 teentjes knoflook;
 • 1 eetlepel zout
 • 1 eetlepel azijn 9%.

lecho met honing voor de winter

Kookstappen:

 1. Tomaten worden gebroeid met kokend water, geschild en geplet met een vleesmolen of blender.
 2. De huiden worden ook verwijderd van de courgette. Vervolgens wordt de groente in kleine blokjes gesneden.
 3. Tomaten, courgette, honing en zout worden in de container gedaan. Alles wordt ongeveer 20 minuten op laag vuur gekookt.
 4. Het vruchtvlees van geschilde paprika's wordt in een bakje met gestoofde ingrediënten gedaan en op laag vuur nog eens 20 minuten gestoofd.
 5. Een paar minuten voordat het klaar is, wordt azijn ingegoten en wordt fijngehakte knoflook geplaatst.
 6. Het resulterende werkstuk wordt met een lepel in voorbereide potten neergelegd, eroverheen gegoten met gekookte saus, opgerold en naar een donkere, koele plaats gestuurd.

lecho met honing voor de winter

Verdere opslag

De standaard houdbaarheid van groenten in blik is 2 jaar. Om de blanco's maximaal te bewaren, is het noodzakelijk om ze op een plaats te plaatsen waar direct zonlicht niet doordringt. De optimale bewaartemperatuur voor lecho is van 0 tot 12 C, de relatieve vochtigheid mag niet hoger zijn dan 75%. Het geopende product moet binnen 1-2 dagen worden gegeten. Het belangrijkste om te overwegen bij het kiezen van een opslaglocatie is het temperatuurregime, dat niet negatief mag zijn. Door de kou lopen banken het risico te barsten en te exploderen, en in dit geval moet lecho worden weggegooid.

Ongeacht waar de lecho wordt opgeslagen - in een appartement, kelder, op een balkon of mezzanine, is het belangrijk om de tijd te nemen om de conservering periodiek te herzien op hun integriteit. Het gebruik van een bedorven product kan op zijn minst een darmaandoening worden - een trieste uitkomst.

Als het oppervlak van het deksel opgezwollen en vervormd is, betekent dit dat er een voedingsbodem voor microflora in de pot is verschenen. Als de inhoud van de container troebel wordt, van kleur verandert of schimmel wordt opgemerkt, moet u geen spijt krijgen van dergelijke producten, maar u moet ze onmiddellijk weggooien.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen