3 beste recepten voor het maken van bloemkoollecho voor de winter

De tijd voor zelfgemaakte groenten staat voor de deur. Bloemkool is een zeldzaam product op onze tafel. Jammer, want deze groente is een opslagplaats voor voedingsstoffen, vitamines en sporenelementen. Een van de heerlijke gerechten onder zelfgemaakte bereidingen voor de winter is bloemkoollecho, we zullen de basisrecepten voor koken overwegen, we zullen de subtiliteiten en nuances van het inblikken onthullen.

Heerlijke en knapperige koollecho - het hoogtepunt van uw tafel

U kunt uw dagelijkse of feestelijke tafel in de winter diversifiëren met originele gezonde groentebereidingen. Bloemkoolmarinade is een heerlijke tafeldecoratie. Als de technologie van conservering wordt nageleefd, blijven vitamines en micro-elementen in de schaal bewaard, zijn de groenten knapperig en is de pittige saus hartig.

Welke bijgerechten moet je serveren?

Lecho is een ideaal voorgerecht bij vleesgerechten. Veel huisvrouwen gebruiken de bereiding voor het vullen van de soep. Het bereide product past goed bij gekookte of gebakken aardappelen, vis en rijst.

Benodigde ingrediënten en inventaris

Om te koken heb je verse groenten, kruiden, specerijen en een goed humeur nodig. Het is belangrijk om van tevoren uit de inventaris voor te bereiden:

 • glazen literpotten;
 • pan;
 • tinnen deksels;
 • scherpe messen of een vleesmolen.

Potten en deksels worden gesteriliseerd in een waterbad, groenten worden grondig gewassen.

Belangrijk! Groenten moeten vers zijn, zodat het gerecht knapperig is en de marinade aromatisch.

glazen potten

Groenten voorbereiden

Verse groenten moeten grondig worden gewassen, beschadigde delen moeten worden verwijderd. Schil de wortels. Tomaten worden op verschillende manieren bereid. Er zijn recepten voor het koken van lecho met tomaten met of zonder schil.

Recepten en stap voor stap recept

Er zijn klassieke kookrecepten. Onlangs is een recept voor koken in een multikoker populair geworden. Lecho wordt vaak bereid als salade, met deze methode kun je de meeste vitamines bewaren.

bloemkool

Het klassieke recept voor het maken van lecho met kool

Ingredienten:

 • bloemkool - 1 kilogram;
 • tomaten - 2 kilogram;
 • zoete paprika - 1 kilogram;
 • uien - 0,5 kilogram;
 • wortelen - 0,5 kilogram;
 • knoflook - 2 koppen;
 • zout, suiker, kruiden - naar smaak;
 • zonnebloemolie - 300 gram;
 • azijn 9% - 150 milliliter.

De gewassen groenten, behalve bloemkool, worden in reepjes gesneden, de tomaten blijven bij de schil, de uien worden in ringen gesneden.We verdelen de kool in kleine bloemen. We voegen alle ingrediënten toe aan de pan, schenken water. Het duurt ongeveer 30 minuten om lecho te koken. 10 minuten voor het einde worden zout, suiker, kruiden, olie en azijn aan het mengsel toegevoegd. Hete lecho wordt in gesteriliseerde potten gegoten, opgerold.

kool lecho

Salade zoals bloemkoollecho

De methode om lecho te maken, zoals een salade, verschilt van het traditionele recept, de methode om een ​​marinade te maken, waarbij tomatenpuree wordt gebruikt in plaats van tomaten. Om de sneeuwwitte kleur van de bloeiwijzen te behouden, wordt de groente geblancheerd in water met toevoeging van citroenzuur.

Bereidingswijze in een multikoker

Dit recept bevat geen azijn. Het eigen sap van de groente wordt gebruikt als conserveermiddel. Voordat de bloemkoolbloeiwijzen in de multikokerkom worden geplaatst, wordt de groente 5 minuten gekookt in gezouten water. Om een ​​zelfvoorzienend gerecht te maken, worden stukjes malse kalkoen of kippenvlees in de ingrediënten van het klassieke recept verwerkt.

groentemix

Kooktips en advies

Basisregels en aanbevelingen voor het bereiden van een geurige snack voor de winter:

 1. Gebruik vers voedsel.
 2. Om de witte kleur van de koolbloeiwijzen te behouden, blancheert u met toevoeging van citroenzuur.
 3. Voeg zout, suiker en kruiden niet eerder dan 10 minuten voor het einde van de bereiding toe aan het gerecht.
 4. Gebruik geen steeltjes.
 5. Schil groenten voor tegen beschadiging.

Na verloop van tijd zal elke gastvrouw haar favoriete recept aanvullen met haar eigen geheimen en toevoegingen.

gekookt gerecht

Kenmerken van opberglecho voor de winter

Voor langdurige opslag van werkstukken is het noodzakelijk om te zorgen voor optimale bewaarcondities voor het product.

Smakelijke potten moeten worden bewaard in een kelder of kelder bij een temperatuur niet hoger dan +18 C, de kamer moet donker zijn.

De houdbaarheid van het product is afhankelijk van de hoeveelheid azijn. Als het sterilisatieproces wordt geschonden, kunnen pathogene bacteriën de saus binnendringen, het werkstuk wordt beschadigd.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen