Het beste recept voor het koken van courgette in je eigen sap voor de winter

Om het dieet in de winter zo gevarieerd mogelijk te maken, worden augurken en groentesnacks bereid. Je kunt bijvoorbeeld een geweldig recept voor winterpompoen in je eigen sap proberen. Dit is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat erg snel gaart.

Benodigde ingrediënten

Om deze snack te bereiden heb je nodig:

  • 2-3 rijpe courgette;
  • 2 kopjes knoflook;
  • een bosje verse dille of peterselie;
  • 9% azijn;
  • zout;
  • suiker;
  • plantaardige olie.

Indien gewenst kunt u andere kruiden en specerijen toevoegen. Bijvoorbeeld basilicum, mosterdzaadjes, zwarte peperkorrels.

Groenten voorbereiden

Snijd de steel van het fruit. Spoel ze grondig af onder stromend water en droog ze af. Schil de knoflook, hak de dille fijn. Snijd de courgettes in plakjes. Knoflook kan door een pers worden gehaald of heel worden gelaten.

geplukte courgette

We steriliseren de container

Voordat groenten worden gelegd, moeten de potten worden gesteriliseerd. Giet hiervoor een kleine hoeveelheid water in de ketel en breng aan de kook. Installeer de pot in het gat voor het deksel. Laat 15 minuten intrekken. Op dit moment kunt u gewoon beginnen met het bereiden van de ingrediënten.

Een andere manier van steriliseren is wanneer de blikken al gevuld zijn met een blanco. Een handdoek wordt op de bodem van een grote pan gelegd, de potten worden zo geplaatst dat ze elkaar niet raken. Het water mag de blikken niet volledig bedekken. Vervolgens wordt er water gegoten. In vuur en vlam zetten en 15 minuten laten koken.

blikjes in de oven

Courgette marinade recept in zijn eigen sap

Gemarineerde courgettes in hun eigen sap worden gesteriliseerd zonder marinade.

Stapsgewijze bereiding van snacks voor de winter

Als alle groenten klaar zijn, kun je beginnen met het bereiden van de snack. Doe de gesneden courgette in een grote pan en voeg dan de knoflook en dille toe. Voeg zout, suiker, azijn en olie toe. Meng alles grondig. Laat het werkstuk 12 uur staan.

Daarna de conservering overbrengen in potten, afdekken en oprollen. Terwijl de potten afkoelen, worden ze thuis bewaard. Als ze op kamertemperatuur zijn, kunnen ze in de kelder worden neergelaten.

snacks voor de winter

Bewaarcondities en duur

Het is beter om conservering op te slaan in de kelder of kelder, waar het koel is en de zonnestralen niet doordringen. Ook moet de kamer goed geventileerd zijn. Thuis wordt courgette bewaard in de koelkast, voorraadkast of op een geïsoleerd balkon.

Gesteriliseerde potten kunnen ongeveer 2 jaar worden bewaard. Als ze niet gesteriliseerd zijn, wordt de houdbaarheid verkort.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen