Een eenvoudig recept voor sap van pruimen voor de winter thuis

De aanvoer van vitamines voor de lange wintermaanden is afhankelijk van de inspanningen van de huisvrouw. Hoe meer stukken ze kookt, hoe beter. Het is niet moeilijk om voor de winter sap van pruimen te maken, en het biedt een volledig vitaminecomplex. Je kunt dit sap niet in geconcentreerde vorm drinken; het moet worden verdund met water. Het is onwenselijk om te gebruiken bij mensen met diabetes mellitus die lijden aan maagaandoeningen.

De subtiliteiten van koken

Om alles goed te laten verlopen en om het resultaat te behagen, is het nodig om de subtiliteiten en regels te bestuderen voordat je aan het werk gaat. Dit zijn de kenmerken die u moet weten bij het maken van pruimensap:

sap van pruimen

  • Het is gemaakt van hoogwaardige grondstoffen.
  • Het is raadzaam om niet te mengen met ander fruit, de verteerbaarheid verslechtert.
  • Als de beslissing wordt genomen om andere ingrediënten aan de pruim toe te voegen, moet de banaan worden uitgesloten. De hoge dichtheid van het fruit zorgt ervoor dat het eindproduct een puree-consistentie krijgt.
  • Bij het koken moet de steriliteit van de werkplek, de borden en de handen in acht worden genomen.

U hoeft niets speciaals te doen bij het bereiden van een drankje, het is belangrijk om strikt de stappen van het recept te volgen en de vereiste hoeveelheid ingrediënten waaruit de samenstelling bestaat.

hoogwaardige grondstoffen

Hoe een sappruim te kiezen

De drank is gemaakt van elke soort pruim, inclusief pruimen, kersenpruimen en ander fruit. Houd bij het kiezen en bereiden van fruit rekening met:

  • Fruitvariëteit. Late soorten pruimen worden gebruikt om een ​​vitamine- en aromatische drank te verkrijgen. Beter als het een zoete variant is.
  • Om het droge fruit zacht te maken, wordt het overgoten met kokend water.
  • Voorkom het binnendringen van rotte exemplaren. Per ongeluk vallende pruimen kunnen het hele vloeistofvolume bederven.
  • De vruchten zelf mogen niet overrijp zijn.

Het gebruik van gele pruim voor dit doel is helemaal niet verboden; er wordt ook een vitaminedrank uit gewonnen die rijk is aan nuttige stoffen.

ander fruit

Thuis koken methoden

De verscheidenheid aan sapopties is verbluffend. Elke huisvrouw vindt een recept naar haar smaak en smaak. Maar er zijn veelvoorkomende kookmethodes die bij elk gezin passen.

Recept voor pruimensap

Bij langdurige opslag behoudt zo'n drank zijn toevoer van voedingsstoffen langer. Om het te bereiden heb je nodig: 7 kg pruimen, 0,5 kg suiker en 5,5 liter water.

Pruimen worden goed gewassen, in een bak gedaan. Giet 0,5 liter water, zet in brand en laat 30 minuten koken.

verbijstert de verbeelding

De tijd moet worden getimed na het koken.

De massa moet iets afkoelen en vervolgens door een zeef worden gewreven. Voeg water toe en giet alle suiker eruit, meng goed en zet in brand.Breng aan de kook, verwijder het resulterende schuim. Nadat de massa is gekookt, zet je het vuur lager en laat je het nog eens 15 minuten sudderen. Ze worden heet in potten gegoten, gesloten met deksels, opgerold en verwijderd om af te koelen onder een warme beschutting.

lokaliseren na het koken

Pruimensap met vruchtvlees door een sapcentrifuge

Als je een sapcentrifuge in huis hebt, is het proces gemakkelijker. Je hebt 3 kg pruimen en 0,5 kg suiker nodig.

De vruchten worden uit de pitten gehaald, gewassen en uit het sap geperst. Het is niet nodig om de overblijfselen weg te gooien, ze worden met water gegoten, enkele minuten gekookt en gecombineerd met de uitgeknepen vloeistof.

Vervolgens wordt het resulterende volume gemeten en toegevoegd met water in een verhouding van 1: 1. In vuur en vlam zetten, aan de kook brengen, suiker gieten. Kook na het oplossen gedurende 5-7 minuten.

Heet in blikken gegoten en oprollen. Daarna worden ze op een donkere plaats op de deksels geplaatst totdat ze volledig zijn afgekoeld. Wikkel de bovenkant in een oude deken of handdoeken. Nadat ze zijn verwijderd naar de kelder.

door een fruitpers

Pruimensap zonder suiker voor de winter

Om een ​​drankje te bereiden heb je nodig: 2 kg fruit.

Spoel de afvoer af met koud water en doe het in een voorbereide bak. Verwarm tot 70 ⁰С en laat 10-15 minuten staan. Pers het sap uit met een zakje van gaas. Om alle vloeistof in glas te krijgen, wordt het opgehangen en wordt er een container onder geïnstalleerd, waarin het sap zal druppelen. U moet het regelmatig naar boven komen en uitwringen.

Combineer alle vloeistof samen en giet het in potten. Steriliseer 25 minuten op 85 ⁰C. Sluit de deksels wanneer het proces is voltooid Laat het op een donkere plaats staan ​​tot het volledig is afgekoeld. Dek af met een deken of deken.

een drankje maken

Appel- en pruimensap - een recept voor de winter

Gemengde sappen zijn gebruikelijk bij veel huisvrouwen. De smaak van het eindproduct verbetert en de bruikbare samenstelling neemt toe. Door appels en pruimen te combineren, krijg je een vitaminecocktail voor de winter. Om het voor te bereiden, heb je nodig: 1 kg pruimen, 0,5 kg appels, 4 eetlepels. eetlepels kristalsuiker.

recept voor de winter

Appels worden naar smaak gekozen; geen enkele variëteit heeft speciale privileges.

Bereid de hoofdingrediënten voor, was, snijd, kern en pit. Pers er sap uit, doe alles bij elkaar. Voeg suiker toe, roer en zet op laag vuur. Na het koken de container onmiddellijk verwijderen. De afgewerkte massa wordt in potten gegoten en gesteriliseerd. Eenmaal voltooid, worden ze opgerold en afgekoeld tot kamertemperatuur.

speciale privileges

Sap maken met een sapcentrifuge

De huisvrouwen die dit apparaat hebben, zullen hun taak veel gemakkelijker maken. Omdat er praktisch niets hoeft te gebeuren. Bereid gewoon de ingrediënten voor. U heeft nodig: 3 kg pruimen, 100 g suiker en water.

Bereid de pruim voor, was, verwijder botten en droog. Doe water in een sapcentrifuge en breng het aan de kook. Stuur dan de gehakte vruchten daarheen, sluit ze stevig en houd de slang vast, laat een uur staan ​​op de langzaamste hitte.

met een sapcentrifuge

Giet het afgewerkte sap af en voeg er suiker aan toe. Breng aan de kook, los de korrels op en kook 5-7 minuten.

Giet ze in potten als ze klaar zijn en rol ze op. Zet op een donkere plaats, goed inpakken.

donkere plaats

Sapopslagfuncties

Hoe u het eindproduct op de juiste manier bewaart, zodat uw inspanningen niet verloren gaan. Voor langdurige opslag moet het recept volledig worden nageleefd, gesteriliseerde potten en deksels. Voeg alle ingrediënten toe volgens het recept.

Bewaar bij temperaturen lager dan +15 ⁰С. In de warmte verdwijnt de pruimendrank. De kamer moet donker zijn, licht heeft een negatieve invloed op de chemische samenstelling van het product. De kleur en smaak gaan achteruit.

Pruimensap is een opslagplaats van vitamines die het lichaam in de winter ondersteunen. Het nadeel is dat de dosering moet worden nageleefd en er zijn contra-indicaties.

afgewerkt product

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen