Een eenvoudig recept voor appel- en perencompote voor de winter

Na het einde van de zomer hebben de mensen heimwee naar die geurige vruchten die de tuin het hele seizoen heeft gegeven. Daarom besteden de gastvrouwen hun vrije tijd aan het oogsten voor de winter. Naast jam ligt de nadruk op het maken van fruit in blik. Hoe geurig is de compote van peer en appel, die je doet denken aan de zomer, je veel aangename minuten zal bezorgen en het lichaam zal vullen met nuttige elementen.

Kookfuncties

Er zijn verschillende mogelijkheden om compotes voor de winter te bereiden. Sommige huisvrouwen benaderen de losse flodders nauwgezet, schenken herhaaldelijk fruit en steriliseren de potten.

Anderen koken eenvoudig, zonder al te veel moeite. De algemene regels voor koken zijn onder meer:

  • zorgvuldige sortering van peren en appels, met een selectie van hele, geen schade, wormgaten, rot;
  • selectie van fruit met een dichte consistentie;
  • fruit wassen voordat u het in een container plaatst;
  • bereiding van blikjes met hun spoeling in heet water met toevoeging van zuiveringszout en sterilisatie boven stoom of in de oven;
  • selectie van hoezen voor rollende compote zonder krassen en deuken, met nauwsluitende elastische banden.

appels en peer

Een goed bereide vruchtendrank lest niet alleen je dorst, maar bezorgt je ook een stukje zomer. De vruchten van peren en appels in blik bevatten een grote hoeveelheid vitamines en mineralen die zo nodig zijn voor het menselijk lichaam in de winter.

Hoe compote te koken van verse peren en appels voor de winter

Het is gemakkelijk om een ​​appel- en perenproduct te bereiden als u het recept kiest dat meer dan eens door huisvrouwen is geprobeerd. Je kunt een drankje maken van heel fruit, maar dan moeten ze klein zijn om in de pot te komen. Grote vruchten moeten worden gesneden.

peren en appels

Fruit voorbereiding

Compote kan het beste worden bereid met verse in plaats van gedroogde producten. Verzameld of gekocht fruit van peren en appels worden gewassen met een borstel onder stromend water. Je moet ze niet afpellen. Zo blijven er meer vitamines onder de huid bewaard.

Droog het fruit voor het koken met wegwerphanddoeken.

Als de fruitsoort bekend staat om zijn grote vruchten, worden ze in plakjes gesneden of in 4 delen gesneden. Tegelijkertijd worden peren en appels uit de kern geschild en voorzichtig met een scherp mes uitgesneden. Vruchten worden ook bevrijd van twijgen en bladeren.

compote van peren en appels

Het aantal peren en appels moet hetzelfde zijn, dan heeft het assortiment een eigenaardige smaak en aroma.

Kokend water over fruit gieten

Bereide en gesteriliseerde potten worden tot de helft van het volume gevuld met kwartjes fruit. Giet eerst kokend water over zodat al het fruit onder water staat. Daarna mogen de vruchten weken en worden verzadigd met vocht. Om dit te doen, laat u het 1 uur staan.

compote van peren en appels

In sommige recepten wordt aangenomen dat het voldoende is om de vruchten 10 minuten in kokend water te houden, maar het is de moeite waard om ze 2-3 keer te gieten en het water af te voeren. Alles moet zo worden gedaan dat de hygiënische en hygiënische regels voor het inblikken in acht worden genomen.

Breng de compote volledig klaar

Giet het water nog een laatste keer in de pan. Als er niet genoeg vloeistof is om te gieten, voeg dan een beetje water toe. Er wordt suiker gegoten, waarbij dezelfde hoeveelheid per kilogram fruit wordt ingenomen. Het is raadzaam om een ​​beetje citroenzuur toe te voegen, dit kan worden vervangen door vers sinaasappel- of citroensap. Niet slecht voor de geur, pikant, en zet muntblaadjes, een snufje kaneel.

appels en peren

Nu blijft het om de siroop te koken, onder voortdurend roeren. Kook zodat alle ingrediënten volledig oplossen, zonder residu. Giet de hete vloeistof in het fruit en vul de potten tot de rand.

Sluit daarna af met gekookte ijzeren deksels en draai. Ondersteboven wachten ze tot de bakjes met de compote zijn afgekoeld.

Voor een betere conservering kunt u fruitpotjes met stroop steriliseren. De containers worden maximaal 30-40 minuten in een waterbad bewaard. Pas na deze procedure wordt de container afgesloten met deksels.

compote van peren en appels

Je kunt de potten inpakken en wachten tot ze volledig zijn afgekoeld. Kant-en-klare compotes voor de winter van peren en appels zijn klaar en worden naar een koele plaats gestuurd.

Hoe appel- en perencompote te serveren

Een dessertdrankje gemaakt van appels en peren is een geweldige aanvulling op lunch of afternoontea. Het wordt gekoeld geserveerd. Als de siroop erg zoet is, kun je deze verdunnen met koud gekookt water en in hoge glazen of wijnglazen gieten. Het fruit wordt dan apart opgemaakt.

compote van peren en appels

Compote wordt geserveerd in speciale kommen, samen met een dessertlepel en een vork die wordt gebruikt om fruit te eten.

Compote bewaren

Potten met een dessertfruitdelicatesse zijn langer dan een jaar houdbaar, mits het product op de juiste manier wordt bereid. Hiervoor wordt een kelder of kelder gebruikt met een luchttemperatuur van minimaal 0 graden. Kleine bakjes kunnen in de koelkast worden bewaard en indien nodig in de winter worden verwijderd. Dessert in blik wordt maximaal 2 jaar bewaard, hoewel het onwaarschijnlijk is dat een heerlijke compote van appels en peren zoveel verdient. Het wordt in de winter het meest eervolle dessert op tafel.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen